Βέλγιο Βέλγιο και Πέριξ...(Νοέμβρης '15 - 8 μέρες)

george metal

New Member
Μηνύματα
4
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλικη Πολυνησια
Καλησπέρα σε όλες/όλους του φίλους του forum!


Από το καλοκαίρι με την κοπέλα μου διχαζόμασταν ανάμεσα σε Βέλγιο και Τσεχία. Τελικά, υπερίσχυσε το Βέλγιο και η Τσεχία μένει για ένα επόμενο ταξίδι...Λόγω δουλειάς, η περίοδος που μπορέσαμε να ξεφύγουμε ήταν τέλος Νοεμβρίου, αν και ξέραμε οτι ο καιρός δεν θα ήταν πολύ καλός. Μετά απο αρκετό ψάξιμο στο Travelstories και διαβάζοντας αρκετές ιστορίες ξεκινήσαμε να οργανώνουμε το ταξίδι μας. 8 μέρες είχαμε στη διάθεσή μας και να τις ξοδέψουμε όλες σε Βρυξέλλες, Μπρυζ, Γάνδη (οπου πάνε και οι περισσότεροι) ήταν υπερβολή. Όποτε μπορούμε αναζητούμε και κάτι έξω απο τα καθιερωμένα. Με την πολύτιμη βοήθεια του φίλου #Flying Doc, αποφασίσαμε να εντάξουμε στο ταξίδι μας και την περιοχή των Αρδεννών στο νότιο Βέλγιο. Και δεν το μετανιώσαμε ούτε στιγμή!

1η Μέρα

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Charleroi (οπου πετάει η Ryanair) το μεσημεράκι, γρήγορη έξοδος (άλλωστε το αεροδρόμιο είναι μικρό) και αναζήτηση του Corsa που είχαμε κλείσει λίγες μέρες πριν. Στο γραφείο της εταιρίας ο υπάλληλος μας ενημέρωσε οτι, ενάντια σε αυτά που είχαμε ακούσει και από φίλους που πρόσφατα ταξίδεψαν Γερμανία, δεν ήταν απαραίτητο το νεο δίπλωμα οδήγησης, αλλά αρκούσε και το παλιό με μια ταυτότητα ώστε να φαίνεται το όνομα σε λατινικούς χαρακτήρες.

Συνδέουμε το gps που είχαμε μαζί μας και το ταξίδι ξεκινάει προς την περιοχή των Αρδεννών. Πρώτη στάση μετά απο 1.30 ώρα περίπου το Durbuy. Μικρό, γραφικό χωριό που αξίζει μια επίσκεψη. Πολύ ωραία η βόλτα στα στενά σοκάκια και η πρώτη γνωριμία με τις πατάτες του Βελγίου (υπάρχουν παντού με διάφορες σως για όλα τα γούστα). Επόμενη στάση μετα απο μισή ώρα το La Roche en Ardenne. Ο καιρός είχε αρχίσει να χαλάει, είχε αρχίσει να νυχτώνει, οπότε μετά από πολύ γρήγορη βόλτα (τα περισσότερα καταστήματα ήταν κλειστά, όπως και το περίφημο κάστρο του χωριού), αναχωρήσαμε για την πόλη που θα αποτελούσε και τη βάση μας για τις επόμενες μέρες, τη Bastogne στα σύνορα με Λουξεμβούργο. Κοντά στο La Roche , βρίσκεται και το Rochefort με το ομώνυμο αββαείο και τη διάσημη μπύρα το οποίο λόγω πίεσης χρόνου δεν καταφέραμε να επισκεφθούμε. Το Βέλγιο είναι διάσημο για τις μοναστηριακές μπύρες του. Μετά από πολύ ομίχλη στο δρόμο , φτάνουμε το βραδάκι στο μοτέλ που θα μέναμε, που αν και πάνω από βενζινάδικο, ήταν πολύ καλή και οικονομική επιλογή.

P1040287.JPG Durbuy P1040291.JPG Durbuy

P1040321.JPG La Roche P1040330.JPG La Roche



2η Μέρα

Εκδρομή Προς βορρά.

Πρωινή αναχώρηση και πρώτη στάση στο Malmedy (μέσω επαρχιακού δρόμου για να χαζεύουμε και την εξοχή του Βελγίου), χωριό χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά η διαδρομή μας αποζημίωσε. Στη συνέχεια ένα γρήγορο πέρασμα από το Spa, οπου και η ομώνυμη πίστα αγώνων F1, οπου έπρεπε ως άντρας να βγάλω τις απαραίτητες φωτογραφίες στην είσοδο του χώρου!!! Τελικός προορισμός το Aachen στη Γερμανία (λίγο μετά τα σύνορα), το οποίο είχε ντυθεί χριστουγεννιάτικα. Πολύ όμορφη πόλη με ωραίες χριστουγεννιάτικες αγορές που αξίζει ολιγόωρη επίσκεψη, αφου και η απόσταση δεν είναι μεγάλη. Μετά το παραδοσιακό ghuhwein(γλυκο κόκκινο κρασί που επίσης βρίσκεις παντού) και δείπνο σε ελληνικό εστιατόριο (με γερμανικές τιμές!) η επιστροφή στη Bastogne έγινε μέσω της εθνικής σε 1.15.

P1040355.JPG Προς Malmedy P1040362.JPG Προς Malmedy

P1040374.JPG Malmedy P1040376.JPG Spa

P1040421.JPG P1040428.JPG P1040430.JPG Aachen

3η Μέρα

Εκδρομή προς Νότο.

Αναχώρηση για Arlon (οπως και η Bastogne είναι στα σύνορα με Λουξεμβούργο) και στάση μόνο μιας ώρας αφου δεν μας ενθουσίασε. Στο δρόμο για την πόλη του Λουξεμβούργου, είχαμε βάλει στο πρόγραμμα ένα κάστρο από τα πολλά που βρίσκεις στο Λουξεμβούργο, το Colpach. Τελικά, το Colpach, με την έννοια του όρου κάστρο που ξέρουμε δεν ήταν, πλέον χρησιμοποιείται απ τον ερυθρό σταυρό. Μέχρι να το βρούμε φάγαμε 1.5 ώρα ψάχνοντας καθώς δεν υπήρχαν ταμπέλες πουθενά. Μετά την ταλαιπωρία αυτή, μισή ωρίτσα αργότερα φτάναμε στην πόλη του Λουξεμβούργου. 2 ώρες βόλτα στο κέντρο ήταν αρκετές για να πάρουμε μια γεύση. Το Λουξεμβούργο είναι αρκετά όμορφο, ήσυχο, εύκολο να περπατήσεις στο κέντρο του. Και εδώ υπήρχε καλή χριστουγεννιάτικη αγορά με παραδοσιακο fingerfood. Αποχαιρετίσαμε το Λουξεμβούργο με ζεστή σοκολάτα σε μια καφετέρια οπου δούλευαν 2 Έλληνες! Μια ώρα μετά φτάναμε στην Trier (Γερμανία, σύνορα με Λουξεμβούργο). Η Trier είναι η πιο παλιά πόλη της Γερμανίας, στην οποία έχει γεννηθεί και ο Karl Marx. Πολύ όμορφη πόλη με αρκετά αξιοθέατα ρωμαικής εποχής. Αφου κάναμε την παραδοσιακή βόλτα στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά, ήπιαμε και τα μπυράκια μας, πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Το Λουξεμβούργο απο ανατολή προς δύση διασχίζεται σε 1.15 ! Η βενζίνη στο Λουξεμβούργο ήταν 1.10/λίτρο, στο Βέλγιο 1.30, ενώ Ελλάδα την ίδια εποχή 1.45!

P1040479.JPG P1040532.JPG P1040509.JPG Λουξεμβουργο
Arlon
P1040568.JPG Λουξεμβουργο P1040585.JPG Trier
P1040598.JPG Trier P1040594.JPG Trier


4η Μέρα

Ηταν η τελευταία μέρα στην περιοχή καθώς το απόγευμα έπρεπε να επιστρέψουμε το αμάξι και να συνεχίσουμε προς Βρυξέλλες. Επιβεβλημένη μια επίσκεψη στο Memorial Mardasson, μνημείο προς τιμήν των Αμερικανών που πολέμησαν στο πλευρό των Βέλγων κατά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο κατά των Γερμανών. Η μάχη που έγινε στην περιοχή (Αρδεννών) ήταν από τις πιο σημαντικές για την τελική επικράτηση των συμμάχων. Γενικά σε αρκετές πόλεις της περιοχής βλέπεις και από ενα τανκ! Δίπλα στο μνημείο βρίσκεται το μουσείο πολέμου το οποίο συνιστώ ανεπιφύλακτα! Το θέαμα θα σας αποζημιώσει και θα σας συγκινήσει. Ο τρόπος που έχουν επιλέξει να διηγηθούν τα γεγονότα έιναι πραγματικά πολύ όμορφος. Μετά την επίσκεψη στο μουσείο της Bastogne, μια ώρα αργότερα φτάναμε στη Bouillon, στα σύνορα με Γαλλία. Η Bouillon είναι ίσως η πιο όμορφη πόλη της περιοχής. Αξίζει μια επίσκεψη στο κάστρο που είναι χτισμένο πάνω από την πόλη καθώς και μια βόλτα δίπλα στο ποτάμι. Τελευταίος προορισμός το Dinant, μια ώρα μετά, επίσης πολύ γραφική πόλη, δίπλα σε ποτάμι και αυτή, γενέτειρα του Adolphe Sax, του ανθρώπου που εφήυρε το σαξόφωνο. Με τις καλύτερες αναμνήσεις αφήσαμε την περιοχή και το Corsaκι και κατευθηνθήκαμε προς Βρυξέλλες, οπου αν και δεν ήταν ιδιαίτερα αργά (9.30), ήταν ήσυχα. 10 μέρες πριν είχαν προηγηθεί τα γεγονότα στη Γαλλία με τις βομβιστικές επιθέσεις...

P1040637.JPG Mardasson P1040706.JPG Πολεμικο Μουσείο
P1040834.JPG Bouillon P1040845.JPG Bouillon
IMAG0527.jpg Dinant IMAG0532.jpg Dinant


5η Μέρα

Βρυξέλλες.

Το πρωινό περιλάμβανε μια επίσκεψη στο MiniEurope και στο Atomium. Στο Atomium, η θέα των Βρυξελλών από ψηλά, έστω και από μακριά , είναι πολύ ωραία. Στο MiniEurope υπάρχουν όλα τα αξιοθέατα της Ευρώπης σε μινιατούρες. Η Ακρόπολη είναι τελευταία...

Μεσημεράκι και επιστροφή στο κέντρο των Βρυξελλών, οπου η παρουσία της αστυνομίας και του στρατού ήταν πολύ έντονη. Βολτούλα στην GrandPlace και στους γύρω δρόμους με τα ωραία κτίρια, και το ManekenPis, το αγαλματάκι που κατουράει και προκαλεί πανζουρλισμό για μια φωτογραφία. Πυκνά συχνά οι Βέλγοι του αλλάζουν φορεσιές, οι οποίες παρουσιάζονται σε μουσείο στην Grand Place. Η Grand Place σαγηνευτική... Το βράδυ στην πλατεία, λόγω Χριστουγέννων, κλασική μουσική έπαιζε συνεχώς από τα μεγάφωνα και χρωματικά εφέ στόλιζαν τα επιβλητικά κτίρια. Οι αγορές έκλεισαν στις 8 λόγω των μέτρων ασφαλείας και ο κόσμος που είχε κατακλύσει τους δρόμους άρχισε να μαζεύεται. Στις 10 οι Βρυξέλλες ήταν έρημη πόλη.
P1040904.JPG Atomium P1050062.JPG Ακροπολη-Mini Europe

P1050090.JPG GrandPlace P1050099.JPG GrandPlace


P1050138.JPG ManekenPis P1050143.JPG GrandPlace


P1050173.JPG GrandPlace

6η Μέρα

Μπρυζ.

Πρωινή αναχώρηση από το σιδηροδρομικό σταθμό για Μπρυζ και άφιξη μετά από μια ώρα σε αυτή τη μαγευτική πόλη. 15-20 λεπτά περπάτημα από το σταθμό και βρίσκεσαι στο κέντρο. Η Μπρυζ είναι αρκετά μικρή και μπορείς να περπατήσεις το κέντρο της σε λίγες ώρες. Όλα τα αξιοθέατα είναι σε κοντινή απόσταση. Τα πλακόστρωτα σοκάκια σε εμπνέουν για ρομαντικές βόλτες και φωτογραφίες δίπλα στα κανάλια και τα μικρά και πρωτότυπα μαγαζάκια σε καλούν να χαζέψεις ή και να ψωνίσεις, αν και τα περισσότερα σε τσιμπημένες τιμές. Στην πλατεία υπάρχει το καμπαναριο Belfort με τα 366 σκαλιά του (τα τελευταία αρκετά στενά). Η θέα από ψηλά της Μπρυζ ήταν υπέροχη, αλλά επειδή ο αέρας ήταν πολύ δυνατός και δεν μπορούσαμε να σταθούμε καθόλου, κατεβήκαμε γρήγορα. Η μέρα έκλεισε με δείπνο δίπλα στο πιο φωτογραφημένο σημέιο της Μπρυζ, οπου και πληρώσαμε 90 ευρώ / 2 άτομα. Δεν πληρώσαμε μόνο για το φαγητό...

P1050222.JPG Θέα από το ξενοδοχείο P1050237.JPG Κεντρ. εμπορ.δρόμος P1050254.JPG Από το Belfort P1050272.JPG

P1050298.JPG Καρτ Ποσταλ P1050329.JPG Μπύρεεεεεεςςςςςςς
P1050374.JPG ... P1050541.JPG Minnewater Park


7η Μέρα

Γάνδη.

Η μέρα περιλάμβανε μια ημερήσια εκδρομή στη γειτονική Γάνδη. Η απόσταση είναι μόνο μισή ώρα με το τρένο. Η Γάνδη είναι μια μεγαλύτερη εκδοχή της Μπρυζ, με πολύ γραφικό κέντρο. Οι καθεδρικοί ναοί είναι καθηλωτικοί με την πολυτελή και λεπτομερή διακόσμηση τους. Επίσης αξίζει μια επίσκεψη στο κάστρο Gravensteen στο κέντρο, που προσφέρει και πολύ ωραία θέα της πόλης. Το κέντρο γυρίζεται εύκολα. Το εμπορικό κέντρο είναι αρκετά μεγάλο για όσους θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους.

P1050413.JPG P1050462.JPG
P1050518.JPG P1050526.JPG IMAG0550.jpg


8η Μέρα

Μπρυζ.

Η τελευταία μέρα στη Μπρυζ ήταν οτι πρέπει για να χαλαρώσουμε, να περπατήσουμε ξανά και ξανά στα γραφικά σοκάκια με μια μπύρα στο χέρι, να δοκιμάσουμε τοπικές σπεσιαλιτέ (κάποιο είδος κοκκινιστό μοσχάρι) με τιμές για κυρίως πιάτο σε εστιατόριο της προκοπής 17-25 ευρώ, και βάααααφλεςςςςς!!!. Μια τοπική ζυθοποιία που ξεχωρίζει κοντά στο Minnewaterείναι η DeHalvanBrewery(κάνουν και τουρ μιας ώρας).

Το επόμενο πρωί μας βρήκε στο σταθμό της Μπρυζ και με το λεωφορειο που κάνει περίπου 2 ώρες (με ενδιάμεση στάση Γάνδη) στο αεροδρόμιο του Charleroi(δεν υπάρχει τρένο απευθείας, μόνο με αλλαγή στις Βρυξέλλες)


Βρυξέλλες, Γάνδη, Μπρυζ υπάρχουν αρκετά πράγματα να δεις, από ναούς μέχρι μουσεία. Δεν μπήκα σε πολλές λεπτομέρειες , περιγράφονται και σε άλλες ιστορίες φίλων πιο αναλυτικά. Η περιοχή των Αρδεννών είναι πολύ όμορφη , και υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείς να επισκεφθείς, ακόμα και στις γειτονικές Γερμανία, Λουξεμβούργο, Γαλλία


Info-Tips


- Το πολύ καλό οδικό δίκτυο

- Κοντινές αποστάσεις για να δεις αρκετές περιοχές (Βρυξέλλες-Bastogne 2 ώρες οδικώς περίπου)

- Βρυξέλλες-Μπρυζ το τρένο κάνει 1 ώρα και κοστίζει 14 ευρώ oneway

- Μπρυζ-Γάνδη το τρένο κάνει μισή ώρα και κοστίζει 13 ευρώ με επιστροφή.

- Μπρυζ-Charleroi με το Flibco(λεωφορείο) κάνει 2 ώρες και τιμές απο 5 ευρώ το πρωινό δρομολόγιο αν το κλείσετε online.

- Η βενζίνη για τις εκδρομές των 4 πρώτων ημερών κόστισε 75 ευρώ με γέμισμα και στο Λουξεμβούργο, οπου είναι πιο φθηνή.

- Η ενοικίαση του Corsa κόστισε 120 ευρώ/ 4 μέρες.

- Εντύπωση μας έκανε που δεν πληρώσαμε πουθενά διόδια.

- Προσοχή στον καιρό, το χειμώνα παίζει πολύ βροχή, κρύο, και ομίχλη στην εξοχή.

- Προσοχή στα παρκινγκ, ειδικά στις πιο μεγάλες πόλεις, σχεδόν όλα είναι επί πληρωμή (και εκεί ελέγχουν), και στα όρια ταχύτητας (αν και εκεί υπάρχουν κάποιοι που τα παραβιάζουν)

- Οι τιμές στα εστιατόρια ειναι ακριβές. Θέλετε τουλάχιστον 25-30 ευρώ/άτομο με μια σαλάτα, ένα κυρίως και ένα ποτήρι κρασί. Αλλιώς υπάρχουν άπειρες friterrie και βαφλες!!!



Καλά Ταξίδια!!!
 

Attachments

psithyros

Member
Μηνύματα
7
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία - Ρωσία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά του Ειρηνικού
Στο Βέλγιο υπάρχουν τα περίφημα τραπιστικά μοναστήρια που παράγουν μερικές από τις καλύτερες μπύρες του κόσμου, το μαγευτικό - απόκοσμο περιβάλλον που ζουν οι τραπιστές μοναχοί και η υψηλή ποιότητα της μπύρας τους είναι από μόνα τους λόγος για να επισκεφτεί κάποιος αυτή τη χώρα!
Το ότι βρέθηκες δίπλα στο αββαείο του Rochefort που παράγει τις διάσημες Rochefort 8 και 10 και δεν μπήκες μέσα να γνωρίσεις το τάγμα των μοναχών είναι από μόνο του λόγος να σε επικυρήξουμε εμείς οι μπυρόφιλοι του forum.
Μη τα πάρεις και όλα στα σοβαρά.. κάνουμε και λίγη πλάκα!
 

george metal

New Member
Μηνύματα
4
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλικη Πολυνησια
Στο Βέλγιο υπάρχουν τα περίφημα τραπιστικά μοναστήρια που παράγουν μερικές από τις καλύτερες μπύρες του κόσμου, το μαγευτικό - απόκοσμο περιβάλλον που ζουν οι τραπιστές μοναχοί και η υψηλή ποιότητα της μπύρας τους είναι από μόνα τους λόγος για να επισκεφτεί κάποιος αυτή τη χώρα!
Το ότι βρέθηκες δίπλα στο αββαείο του Rochefort που παράγει τις διάσημες Rochefort 8 και 10 και δεν μπήκες μέσα να γνωρίσεις το τάγμα των μοναχών είναι από μόνο του λόγος να σε επικυρήξουμε εμείς οι μπυρόφιλοι του forum.
Μη τα πάρεις και όλα στα σοβαρά.. κάνουμε και λίγη πλάκα!
Στο Βέλγιο υπάρχουν τα περίφημα τραπιστικά μοναστήρια που παράγουν μερικές από τις καλύτερες μπύρες του κόσμου, το μαγευτικό - απόκοσμο περιβάλλον που ζουν οι τραπιστές μοναχοί και η υψηλή ποιότητα της μπύρας τους είναι από μόνα τους λόγος για να επισκεφτεί κάποιος αυτή τη χώρα!
Το ότι βρέθηκες δίπλα στο αββαείο του Rochefort που παράγει τις διάσημες Rochefort 8 και 10 και δεν μπήκες μέσα να γνωρίσεις το τάγμα των μοναχών είναι από μόνο του λόγος να σε επικυρήξουμε εμείς οι μπυρόφιλοι του forum.
Μη τα πάρεις και όλα στα σοβαρά.. κάνουμε και λίγη πλάκα!
Καλημέρα φίλε μου. Πολύ σωστά τα λες! Ντρέπομαι και κοκκινίζω για την κατάντια μου, παρακάτω έχω ετοιμάσει την απολογία μου μήπως και δείξετε λίγο έλεος! Επειδή είχα ξαναπάει στο παρελθόν σε αντίστοιχο αββαείο στη Γαλλία, χρόνος πολύς δεν υπήρχε. Από το ταξίδι πάντως τα μπυράκια δεν έλειψαν! Τις μοναστηριακές οπως πχ rochefort, duvel, leffe, κτλ που Ελλάδα βρίσκεις σε καλές μπυραρίες, εκεί τις βρίσκεις πολύ εύκολα ακόμα και σε σουπερ μάρκετ παντού. Δοκιμάσαμε λίγο πιο περίεργες ακόμα και στο δρόμο!Ελπίζω να πήρα άφεση αμαρτιών....
 

psithyros

Member
Μηνύματα
7
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία - Ρωσία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά του Ειρηνικού
Εντάξει, μπήκανε τα πράγματα στη θέση τους, όλα καλά :) αν και η ολοκληρωτική άφεση αμαρτιών θα δοθεί στο επόμενο -με το καλό- ταξίδι σου που θα μας φέρεις και ένα τραπιστικό ποτηράκι! έχουμε και τον καημό της συλλογής βλέπεις..
 

george metal

New Member
Μηνύματα
4
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλικη Πολυνησια
Εντάξει, μπήκανε τα πράγματα στη θέση τους, όλα καλά :) αν και η ολοκληρωτική άφεση αμαρτιών θα δοθεί στο επόμενο -με το καλό- ταξίδι σου που θα μας φέρεις και ένα τραπιστικό ποτηράκι! έχουμε και τον καημό της συλλογής βλέπεις..
Εντάξει λοιπόν!θα κάνουμε ανταλλαγή θα σου στείλουμε το ποτήρι και θα μας στείλεις το συγχωροχάρτι γιανα είμαστε καλυμμένοι
 

psithyros

Member
Μηνύματα
7
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία - Ρωσία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά του Ειρηνικού
Ασε το συγχωροχάρτι.. στέλνεις το ποτήρι και όταν επιστρέψετε θα το βρεις γεμάτο μαζί με τα απαραίτητα συνοδευτικά!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.675
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom