Βέλγιο Λουξεμβούργο Βέλγιο ξανά, με αφορμή … μια συναυλία!

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
Στο Λουξεμβούργο φτάσαμε λίγο μετά τις 4:00 το απόγευμα.
IMG_7304.JPG


Παρκάραμε πάλι σε κεντρικότατο υπόγειο parking, που μας υπέδειξε το gps σαν το πιο κοντινό στο Παλάτι του Δούκα.
Για το Λουξεμβούργο δεν ήξερα πολλά. Είχα διαβάσει κάποιες ιστορίες στο forum, αλλά ομολογώ ότι δεν είχα συγκρατήσει πολλά πράγματα, παρά μόνο ότι είναι όμορφο, κουκλίστικο, έχει μια πλατεία και ένα μπαλκόνι με φοβερή θέα και ότι όλα κλείνουν νωρίς. Επίσης ήξερα ότι έχει και φθηνή βενζίνη που κατά την έξοδό μας από τη χώρα θα έπρεπε να το θυμηθούμε για να φουλάρουμε.
Έτσι, έφτασε η ώρα να κάναμε κάτι πολύ πρωτόγνωρο για τα δικά μου ταξίδια.:p:p Θα κάναμε μια χαλαρή βόλτα. :eek::eek:

Με το που ανεβήκαμε από το parking στην επιφάνεια βρεθήκαμε στην πλατεία Place Guilaume II. Πιο κεντρικά δεν έχει! Διασχίσαμε την μεγαλύτερη πλατεία της παλιάς πόλης, προσπεράσαμε και το Δημαρχείο της και καταλήξαμε μέσω της Rue de la Reine στο Παλάτι του Δούκα.

IMG_7305.JPG


IMG_7307.JPG


Το Grand-Ducal Palace, ένα πανέμορφο κτίσμα της Αναγέννησης που χρονολογείται από τον 16ο αι. Προφανώς ήταν ένα πολύ όμορφο παλάτι, το οποίο όμως περίμενα ότι θα βρισκόταν σε μια πιο περίοπτη θέση. Ας πούμε στο κέντρο μιας πλατείας ή στην κορυφή ενός λόφου. Αυτό βρισκόταν στριμωγμένο ανάμεσα στα σπίτια των κοινών θνητών και γύρω γύρω του είχε στενάκια με αυλές και καμάρες και ότι συνήθως έχουν οι καστροπολιτείες.

IMG_1117.JPG


Και καθώς βγάζαμε τις αναμνηστικές μας φωτογραφίες με φόντο το παλάτι του Δούκα … και τον φρουρό του, ξαφνικά ο φρουρός κάνει μια μεταβολή και με βήμα ταχύ, αλλά στρατιωτικό …. έφυγε. Όταν λέμε έφυγε, εννοώ ότι εγκατέλειψε το πόστο του. Τελείωσε η βάρδιά του φαίνεται, αλλά δεν περίμενε αντικαταστάτη. Απλά σχόλασε και “έκλεισε το μαγαζί”. Μας φάνηκε πολύ αστεία η φάση.
Μάλλον δεν πρέπει να υπήρχε και τίποτα για να φρουρήσει γιατί ο Δούκας δεν πρέπει να ήταν μέσα, γιατί δεν έβλεπα και καμιά κίνηση ή φώτα αναμμένα από το παλάτι. :rolleyes-80::rolleyes-80:

IMG_7306.JPG


Τέλος της βάρδιας. Σχολάσαμε...
IMG_7308.JPG


Το Εθνόσημο του Δουκάτου... στην Πύλη του Παλατιού.
IMG_7309.JPG


Φέραμε βόλτα το παλάτι και προχωρήσαμε ενστικτωδώς προς τα εκεί που βλέπαμε ότι ο δρόμος κατηφόριζε και σε λίγο φτάσαμε στο περιβόητο “μπαλκόνι” Chemin de la Corniche. Στην ουσία πρόκειται για ένα μονοπάτι που “τρέχει” παράλληλα με το χείλος του φαραγγιού, πάνω στο οποίο είναι χτισμένη η παλιά πόλη.
Από εκεί η θέα είναι ανεπανάληπτη! Η Κάτω πόλη (Grund) απλώνεται χαμηλά στην κοιλάδα, μοιρασμένη στις όχθες του ποταμού Alzette, 70μ. πιο κάτω από την πάνω πόλη, που βρισκόμασταν εμείς. Σειρές από ομοιόμορφα σπίτια, με γκρι στέγες βρίσκονταν κολλητά μέσα στο κατάφυτο φαράγγι. Το “μπαλκόνι” που βρισκόμασταν είναι ένα είδος φυσικής οχύρωσης της πάνω πόλης, η οποία έχει ενισχυθεί με μεσαιωνικούς πύργους (bock). Δεν κατεβήκαμε προς την κάτω πόλη, αλλά περπατήσαμε κατά μήκος του μονοπατιού βρίσκοντας καλύτερα πλάνα για τη φωτογραφική μας.

R-IMG_7327.JPG

R-IMG_7328.JPG

R-IMG_7331.JPG

R-IMG_7348.JPG



IMG_7314.JPG


Η ορατότητα ήταν πολύ μεγάλη. Από τη μια πλευρά βλέπαμε μέχρι τη γέφυρα Adolphe και από την άλλη μέχρι τη γέφυρα της Μεγάλης Δούκισσας Charlotte. Η θέα ήταν από παντού μοναδική.

R-IMG_7334.JPG


R-IMG_7329.JPG


Πραγματικά είναι από τις ωραιότερες αστικές θέες που έχω δει ποτέ. Αν και το “αστικές” σαν όρος μπορεί να μην ταιριάζει απόλυτα, γιατί μάλλον για παραμυθένιο σκηνικό μου έκανε πιο πολύ.

Στο βάθος (προς τα βορειοανατολικά) μπορούσαμε να δούμε ακόμα και τα γυάλινα κτίρια της Ευρωπαϊκής ένωσης. Αυτά κτίστηκαν εκτός της πόλης για να μη χαλάσουν τη γραφικότητα της πόλης φαντάζομαι, σε αντίθεση με τις Βρυξέλλες που βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στην πόλη.

R-IMG_7341.JPG



IMG_7343.JPG


Kirchberg λέγεται η συνοικία που βρίσκονται τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, δηλ. οι έδρες του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και η διοικητική έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε αυτήν τη συνοικία επίσης βρίσκονται και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Λουξεμβούργου, το Ευρωπαϊκό κέντρο συνεδρίων του Λουξεμβούργου, το μουσείο σύγχρονης τέχνης, η Φιλαρμονική καθώς και αθλητικά κέντρα και πάρκα.
Η αντίθεση μεταξύ του διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου & οργάνων της Ε.Ε. και της παλιάς μεσαιωνικής πόλης - μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO - είναι μοναδική.

IMG_1131.JPG


IMG_1135.JPG


Κάποια στιγμή η φίλη μας πρόσεξε τα διάφορα λουκετάκια που βρίσκονταν πάνω στα κάγκελα του μπαλκονιού και με ρωτάει αν έχω κανένα και εγώ για να βάλω. Αμέσως θυμήθηκα το περίσσευμα που είχα από το προηγούμενο ταξίδι μου (γιατί δυο γέφυρες δεν μου είχαν κάνει το χατίρι να “καθίσουν” στο πρόγραμμά μου) και επειδή πολύ μου αρέσει να αφήνω τη σφραγίδα μου όπου πάω, με χαρά έβαλα και εγώ το λουκετάκι μου. :):)

IMG_7324.JPG


IMG_7319.JPG


Στο “μπαλκόνι” αυτό μείναμε να χαζεύουμε αρκετά έως ότου έπεσε η νύχτα και τα φώτα ανάψανε.

R-IMG_7349.JPG



R-IMG_7353.JPG


Μαζί με τη νύχτα ήρθε και η ψύχρα, οπότε “έπεσε το σήμα” ότι έπρεπε να αποχωρήσουμε σιγά – σιγά.
Στα στενά δρομάκια που χωθήκαμε κατά την επιστροφή μας, δεν συναντήσαμε άνθρωπο. Ένιωθα σαν να είμαστε μόνοι μας.

IMG_7355.JPG


IMG_7356.JPG


Και εκεί που περπατούσαμε πέσαμε πάνω στο άλλο σημαντικό ορόσημο της παλιάς πόλης που δεν είναι άλλο από το Ναό της Παναγίας. Είναι χτισμένος στις αρχές του 17ου αι. από Ιησουίτες και αποτελεί τον Ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό της πόλης. Στην κρύπτη του βρίσκονται οι τάφοι της οικογένειας του Μεγάλου Δούκα του Λουξεμβούργου.

Ο γοτθικός ρυθμός αυτού του επιβλητικού ναού είναι εμφανής ακόμα και μέσα στη νύχτα.
IMG_7363.JPG


Δεν γνωρίζω αν ήταν ανοιχτός τέτοια ώρα γιατί δεν επιχειρήσαμε να μπούμε. Η ανάγκη να καθίσουμε κάπου για καφέ ήταν εντονότερη. Εξάλλου είπαμε ότι αυτή η βόλτα χαρακτηρίστηκε “χαλαρή”.

Η ώρα ήταν περίπου 5:30 και είπαμε να αράξουμε για κανέναν καφέ. Το μοναδικό που μας γυάλισε από τα ελάχιστα που είδαμε ανοιχτά κατά τη διάρκεια της βόλτας μας, ήταν μια σοκολατερί απέναντι από την πόρτα του Δούκα. Ευτυχώς αυτό ήταν “ξενυχτάδικο”, με ώρα κλεισίματος στις 20:00. Οπότε ήταν ψιλομονόδρομος η υπόθεση.
Ήταν ένα πάρα πολύ όμορφο μαγαζάκι με φοβερή βιτρίνα – κράχτη με γλυκά και είχε από τις πιο ωραίες σοκολάτες που έχω πιει. Σε προδιαθέτει θετικά και το ότι τη σοκολάτα την έφτιαχνες σχεδόν μόνος σου, βουτώντας ένα κομμάτι σοκολάτας, με γεύση της αρεσκείας σου, σε ζεστό γάλα.

IMG_7367.JPG


IMG_7371.JPG


Αλλά και το περιβάλλον είχε κάτι «γκλαμουράτο». Μπορεί να “φταίει” η διακόσμηση με τους ζωγραφικούς πίνακες διάσημων σταρ, μπορεί η θέα του παλατιού που βλέπαμε από τα παράθυρα, δεν ξέρω, μπορεί και το γεγονός του ότι ένιωθα ότι βρισκόμουν στη χώρα που είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά “στην καρδιά της Ευρώπης”!

IMG_1138.JPG



IMG_7366.JPG


Αφού νύχτωσε πια για τα καλά, κάναμε και μια τελευταία βόλτα στο νυχτερινό Λουξεμβούργο και πήραμε το δρόμο για το αυτοκίνητο.

IMG_7379.JPG


Νιώθω ότι πήρα τη γεύση που ήθελα από την πόλη και ας μην την … “χτενίσαμε”.
Η χαλαρή βόλτα στο μονοπάτι, η θέα του ποταμού, της κάτω πόλης, των οχυρώσεων, του επιχειρηματικού κέντρου και των θεσμικών οργάνων, οι πλατείες, το παλάτι, τα σπίτια με την υπέροχη αρχιτεκτονική τους, η ηρεμία και ησυχία του τοπίου, ο ρομαντισμός και η γραφικότητα … είναι ότι καλύτερο έχει να δει κανείς από την πόλη του Λουξεμβούργου.

Δεν είχαμε περιθώριο για άλλες στάσεις αφού σχεδιάζαμε να πάμε το βράδυ για φαγητό σε ψαροταβέρνα στις Βρυξέλλες. Μ’ αρέσει που το πρόγραμμά μου σήμερα είχε και άλλες στάσεις όπως σε Bastogne, La Roche en Ardenne, σε κάστρο Veves και στην Crupet. Ήταν ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα. Τώρα το ξέρω. Αν ξεκινούσαμε στις 8:00 το πρωί αντί για 9:00 που φύγαμε, αν δεν είχε κίνηση, αν δεν είχε έργα και αν δεν χαζολογούσα με τις φωτογραφίες … ίσως και να “έβγαινε”.
Αυτό που είχαμε καταφέρει να κάνουμε ήταν να πιούμε τον πρωινό μας καφέ στη Namur, να φάμε μεσημεριανό στην Dinant και να πιούμε την απογευματινή μας σοκολάτα στο Λουξεμβούργο. Και να φανταστεί κανείς ότι βρήκαμε κλειστά το belfry στη Namur και το τελεφερίκ στη Dinant που θέλανε και αυτά το χρόνο τους.
Ευτυχώς στο γυρισμό θυμηθήκαμε να βάλουμε βενζίνη με 1,16 το λίτρο (έναντι 1,5 που είχε στο Βέλγιο). Παραλίγο να βγούμε από το έδαφος του Λουξεμβούργου χωρίς να το καταλάβουμε, αφού δεν υπάρχει και καμία ένδειξη ότι περνάς σύνορα.

Φτάσαμε Βρυξέλλες γύρω στις εννιά παρά. Τα έργα μας ταλαιπώρησαν πάλι μέχρι να φτάσουμε στην ψαροταβέρνα. Δεν θυμάμαι πόση ώρα κάναμε, αλλά μου φάνηκε μακριά από την είσοδο της πόλης μέχρι εκεί. Νόμιζα ότι πήγαμε σε κάποιο προάστιο, αλλά όταν είδα μετά στο χάρτη που ήταν η ταβέρνα … ξαφνιάστηκα. Ήταν μόλις 800μ. από το Manneken Pis, στην περιοχή Stalingrad και στην οδό Avenue de Stalingrad.
Πρόκειται για ένα δρόμο με μια κατάφυτη νησίδα στη μέση, στον οποίο τα φαγάδικα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Είχε τα πάντα. Ψαροταβέρνες, μπιστρό, τρατορίες, brasseries και γενικά όλων των εθνικοτήτων εστιατόρια.
Καθίσαμε για φαγητό στο Antartique. Με του που μπαίνεις σε υποδέχεται μια τεράστια βιτρίνα με ψάρια, από την οποία διαλέγεις ποιο θα φας. Εμείς όμως είμαστε και λίγο σκασμένοι από τα γλυκά και τις σοκολάτες και αρκεστήκαμε μόνο σε σούπες και μια παέγια για συμπλήρωμα. Πιο πολύ για τη “φάση” ήρθαμε και όχι για το φαί. Ήταν όμως κάτι το διαφορετικό και καθόλου μα καθόλου τουριστικό.

IMG_7382.JPG

Τελείωσε η μέρα μας.
Αποχαιρετίσαμε τη φίλη μας στην πόρτα το σπιτιού της, περάσαμε πάλι από τις παρακάμψεις και τα έργα που πολύ μας ταλαιπώρησαν αυτές τις μέρες και πήγαμε στο φούρνο μας… εννοώ στο δωμάτιό μας. :p:p
 

Attachments

Last edited:

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
4η ημέρα
Σήμερα δεν χρειαστήκαμε ξυπνητήρι. Στις 6:30 ξύπνησα από την πολλή ζέστη, πάλι. :confused:
Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ήθελα και να φύγουμε και νωρίς, μήπως και προλαβαίναμε να κάνουμε κάποια στάση στο Βατερλώ, κατά την επιστροφή μας στο αεροδρόμιο.
“Μαζευτήκαμε” στα γρήγορα, αποχαιρετίσαμε τη γειτονιά μας, με φωτογραφίες (τι άλλο) και φύγαμε.

Η θέα από το παραθύρι μας...
IMG_7398.JPG


IMG_7395.JPG


Το οποίο είναι στο δεύτερο όροφο πάνω από την πόρτα. Κάτι μου λέει ότι θα ξαναέρθω εδώ...
IMG_7401.JPG


IMG_7407.JPG


Τη στάση στο Βατερλώ την κάναμε. To Waterloo (εκτός από τραγούδι;);)) είναι ο τόπος όπου ο Μέγας Ναπολέων νικήθηκε στη διάσημη μάχη. Σήμερα, το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η μάχη είναι ένα βουκολικό τοπίο αγροτικής έκτασης, το οποίο μπορεί ο επισκέπτης να δει από την κορυφή ενός τεχνητού λόφου. Στην κορυφή του βρίσκεται ένα γλυπτό λιονταριού, για να τιμήσει την ημέρα που ο στρατός του Ναπολέοντα τελικά …. σταμάτησε.

IMG_7411.JPG


IMG_7414.JPG



IMG_7410.JPG

Η είσοδος του λόφου όπως και το μουσείο ήταν όμως κλειστά. Γνώριζα ότι θα άνοιγε στις 10:00, αλλά πίστευα ότι στο λόφο θα μπορούσαμε να ανέβουμε. Δεν μπορέσαμε όμως. Δεν ξέρω και αν προλαβαίναμε. Είναι και η μανία που είχα να τα κάνω όλα….:lol: Δεν με πείραξε και πολύ, γιατί είναι στα υπ’ όψιν να έρθω άλλη φορά, σε συγκεκριμένη ημερομηνία (στις 18 Ιουνίου), που γίνεται και η αναπαράσταση της μάχης. Άλλωστε όχι μόνο μου αρέσουν οι Βρυξέλλες, αλλά μπορεί κάλλιστα να είναι το ορμητήριό μου στο μέλλον για πολλές εκδρομές προς όλες τις κατευθύνσεις. Τώρα ειδικά που έχουν πέσει και λίγο οι τιμές στα ξενοδοχεία … (εξαιτίας των τρομοκρατικών φαντάζομαι).
Συμπληρώσαμε λίγο βενζίνη στο αυτοκίνητο για να το παραδώσουμε φουλαρισμένο όπως και το πήραμε, φτάσαμε στο αεροδρόμιο και παραδώσαμε χωρίς πρόβλημα κανένα, φάγαμε και τις τελευταίες πατάτες από καντίνα του αεροδρομίου, έτσι “για το δρόμο” και νωρίς το απογευματάκι είμαστε στη βάση μας.

Τώρα έμεινα με τις αναμνήσεις μου και με τα … επιπλέον κιλά από τις Βέλγικες πατάτες. Θα πρέπει να βιαστώ να “τα ρίξω” γιατί ακολουθούν οι μακαρονάδες της Μπολόνια, στην οποία ελπίζω να βρεθώ κατά το Πάσχα. Ας είναι καλά η ryan με τα εισιτήριά της….:rolleyes::rolleyes:


Επίλογος

Πόσα πράγματα είδα μέσα σε ένα τριήμερο στο Βέλγιο! Νιώθω ότι ήμουν εκεί περισσότερες ημέρες. Αυτό προφανώς οφείλεται στο ότι είχαμε αυτοκίνητο και είχαμε την άνεση να πάμε σε πολλά μέρη.

Πήγαμε σε Bois du Luc, Thieu, Mechelen, Αμβέρσα, Namur, Dinant, Λουξεμβούργο και λίγο Βρυξέλλες. Είδαμε πολλές εξοχές, πόλεις, καμπαναριά, beguinages, μουσεία και αρχιτεκτονικά αριστουργήματα. Φάγαμε πατάτες, μύδια, ψάρια και …σοκολατάκια. Είδαμε και φίλους. Και όλα αυτά εξαιτίας μιας συναυλίας. Εξαιτίας του Bocelli!!!
Γιατί μπορεί να ήθελα πολύ να πάω να δω μια συναυλία του, αλλά κατά βάθος… είμαι τουρίστας … με τη "βούλα"! ;););)

Σε αυτό το ταξίδι όμως… ένιωσα και λίγο ντόπια… Λίγο το ότι ήταν στη μέση η συναυλία (ήξερα που θα πάω το βράδυ)… λίγο τα δύο εστιατόρια, που μας πήγε η φίλη μας (ήξερα που θα φάω το βράδυ)… λίγο το ότι κινηθήκαμε με αυτοκίνητο με έκανε να νιώσω την άνεση του κυκλοφορώ γρήγορα και άνετα σαν ντόπιος. Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν μετά από πολλά πήγαινε έλα στο σπίτι της φίλης μας, είχαμε μάθει πια τα έργα στους δρόμους και λοξοδρομούσαμε αγνοώντας το gps σαν να είμαστε ντόπιοι….:cool::cool:

Σε αυτό το ταξίδι εκτός από την ανεπανάληπτη συναυλία του Bocelli είδαμε και 7 Unesco sites.
Τρία (από τα 33) καμπαναριά του Βελγίου, το beguinage στο Mechelen, το μουσείο Plantin Moretus, το Maison Guiette, το Stoclet House, την μεταλλευτική πόλη Bois du Luc και την παλιά πόλη του Λουξεμβούργου. Δεν τα λες και λίγα για τρεις ημέρες!
Έτσι για την ιστορία θα αναφέρω ότι η Galeries St Hubert και το πεδίο μάχης του Waterloo είναι στην προσωρινή λίστα της Unesco και αναμένουν να μπουν και στην επίσημη.

Πάλι άφησα εκκρεμότητες … που ήθελα πολύ να δω. Δύο από αυτές είναι το υπαίθριο πάρκο γλυπτικής Middelheim στην Αμβέρσα (το οποίο έχει μέσα έως και Rοden) και το γκράφιτι-χωριό Doel, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού της. :(:(:(

Ψάχνοντας για να φτιάξω αυτό το τριήμερο ανακάλυψα και απέρριψα (προς το παρόν) πολλές άλλες ημερήσιες εκδρομές με βάση τις Βρυξέλλες. Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει μια ημερήσια προς Λιέγη, Σπα (για relax στις ομώνυμες θερμές πηγές), Blegny Mine και Aachen (της Γερμανίας) ή ακόμα προς τα δυτικά προς kortijk, Tournai, νεολιθικό ορυχείο και στη συνέχεια προς τη Lille της Γαλλίας και για όσους νιώθουν παιδιά, προς το βορρά και το θεματικό πάρκο του Efteling (της Ολλανδίας) σε συνδυασμό με το υπέροχο Rotterdam.
Οπότε είμαι ήδη έτοιμη. :cool: Μόλις μάθω για καμιά συναυλία στην περιοχή έχω έτοιμο το σενάριο…;)

Και όσο σκέφτομαι ότι κάποτε, πριν γνωρίσω το Βέλγιο, είχα βρεθεί σε μια συζήτηση που οι συνομιλητές μου υποστήριζαν ότι το Βέλγιο δεν έχει ιστορία…
Τώρα σε αντίστοιχη συζήτηση θα μπορούσα κάλλιστα να υποστηρίξω την αντίθετη άποψη.
Αν έχει ιστορία;
Πεδία μαχών από την εποχή του Ναπολέοντα μέχρι και τους δύο Παγκόσμιους πολέμους.
Βιομηχανική ιστορία με τα πάμπολλα ορυχεία, ακόμα και με νεολιθικό ορυχείο.
Ιστορία στη Μηχανική και στην Αρχιτεκτονική με τα ασανσέρ πλοίων και οικήματα σαν αυτό του Horta.
Μεσαιωνικές πόλεις και χωριά, κάστρα, beguinage και μοναστήρια από την εποχή των σταυροφοριών.
Παραδοσιακά λιμάνια με τη δική τους ιστορία……
 
Last edited:

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Τρία τέταρτα καθίσαμε και πίναμε τον καφέ μας απέναντι από το belfry. Τρία τέταρτα τον κοιτούσα. Δεν πιάνεται ότι πήγα σε αυτό το Unesco site; Πιάνεται. Αποφάσισα να το σβήσω από τη λίστα μου και ας μην ανέβηκα πάνω. Καλύτερα φαίνεται απ’ έξω εξάλλου.
Πιάνεται καλή μου γυναίκα, πιάνεται!!!! ;););)

Το περίεργο είναι ότι αυτό το μεγάλο και πολύ ιδιαίτερο μαρμάρινο σπίτι οικοδομήθηκε πριν 100 χρόνια!
Αν δεν μου έδινε κάποιος αυτή τη πληροφορία και περνούσα απο έξω, ούτε καν θα μπορούσα να φανταστώ οτι αυτό το οίκημα οικοδομήθηκε πρίν 100 χρόνια....Πρωτοποριακό για την εποχή του και....πολύ ενδιαφέρον!!!

Edit: Οκ!...Θέλω να επισκεφτώ οπωσδήποτε τη DINANT.-
 
Last edited:

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Πιάνεται καλή μου γυναίκα, πιάνεται!!!! ;););)
Χα, χα... το ήξερα. :):) Ευχαριστώ που μου το επιβεβαίωσες! :):)
Πρωτοποριακό για την εποχή του και....πολύ ενδιαφέρον!!!
Μακάρι κάποια στιγμή να πεισθούν οι εγγονές του Stoclet να ανοίξουν το σπίτι και να δούμε και εμείς οι κοινοί θνητοί τα αριστουργήματα που υπάρχουν μέσα. Ειδικά τα έργα του Klimt που είδα (στο internet) είναι απίθανα.
Και πράγματι ... δεν του φαίνεται απ¨έξω. :eek:

Σχετικά με την Dinant: να πας καλοκαίρι για να χαρείς και το ποτάμι...
 
Last edited:

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Χα, χα... το ήξερα. :):) Ευχαριστώ που μου το επιβεβαίωσες! :):)
Και εγώ πχ δεν είδα εσωτερικά την οχειρωμένη εκκλησία του χωριού Valea Viilor, όπως και αυτή του χωριού Viscri......αλλά έκανα τόσο δρόμο για να πάω σε αυτές και ήμουν εκεί μέχρι να φύγει και το τελευταίο φώς της μέρας και στις δύο, δηλαδή έμεινα σε αυτά τα χωριά μία ολόκληρη ώρα (στο καθένα) και τις έφερα μπολικες σβούρες και τις δύο οχειρώσεις.....και μόνο που τις άγγιξα με τα ίδια μου τα χέρια και τις είδα με την ίδια μου τα μάτια, ε ναι!!!.....ΠΙΑΝΕΤΑΙ!!!!! Και δεν δέχομαι αντιρρήσεις :)
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βιετνάμ
Άλλη μια υπέροχη ιστορία σου τελείωσε και σε ευχαριστούμε πολύ @Grerena !!!:)
Ξέρεις ότι πάντα απολαμβάνω τις ιστορίες σου.. και θαυμάζω τον τρόπο που τρέχεις να τα προλάβεις όλα μεσα σε τόσο λίγες μέρες κάθε φορά.. επίσης σε βρίσκω πάντα ενημερωμένη ως προς τα Unesco sites πράγμα που δείχνει ότι φεύγεις από το σπίτι διαβασμένη:haha::haha:!!
Περιμένω πως και πως το επόμενο ταξιδάκι σου, να διαβάσω καμιά ιστοριούλα μιας που τα δικά μας θα αργήσουν πολύ δυστυχώς να γίνουν :(..
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Λία μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα ανεβαστικά σου λόγια.
Χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία μου. :)

Σχετικά με τα Unesco sites, η αλήθεια είναι ότι αν ήταν μάθημα στις ... Πανελλήνιες, δεν θα με ζόριζε καθόλου το διάβασμά τους και μάλλον θα το ΅περνούσα΅ το μάθημα με καλό βαθμό. :haha:

Και όσον αφορά το δικό σου επόμενο ταξίδι, θα έρθει πιο ... γρήγορα, αν ασχοληθείς στο μεταξύ με τη συγγραφή καμιάς ιστορίας σου, γιατί απ¨ότι βλέπω στον ταξιδιωτικό σου χάρτη έχει μια Ταυλάνδη ... "ανιστόρητη"!!! :p
Ξεκίνα τη, γιατί σε λίγο δεν θα σε αφήνουν να τη γράψεις τα μωρά που έρχονται...:eek::eek:
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βιετνάμ
Λία μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα ανεβαστικά σου λόγια.
Χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία μου. :)

Σχετικά με τα Unesco sites, η αλήθεια είναι ότι αν ήταν μάθημα στις ... Πανελλήνιες, δεν θα με ζόριζε καθόλου το διάβασμά τους και μάλλον θα το ΅περνούσα΅ το μάθημα με καλό βαθμό. :haha:

Και όσον αφορά το δικό σου επόμενο ταξίδι, θα έρθει πιο ... γρήγορα, αν ασχοληθείς στο μεταξύ με τη συγγραφή καμιάς ιστορίας σου, γιατί απ¨ότι βλέπω στον ταξιδιωτικό σου χάρτη έχει μια Ταυλάνδη ... "ανιστόρητη"!!! :p
Ξεκίνα τη, γιατί σε λίγο δεν θα σε αφήνουν να τη γράψεις τα μωρά που έρχονται...:eek::eek:
Αχ τι μου θυμιζεις...
Η Ταυλανδη με την Ιορδανια ειναι τα τοπ που εχω κανει μεχρι στιγμης!!!!
Ο λογος που δεν ειχα γραψει ιστορια ειναι γιατι το ταξιδι πραγματοποιηθηκε πριν 9χρονια (τοτε δεν ημουν καν μελος) και δεν γραφτηκε αργοτερα διοτι κατσαμε 1,5 μηνα και την γυρισαμε ολη θα ηθελα τουλαχιστον 50σελιδες!!!παντως αν ποτε εγραφα ιστορια θα εβαζα ως τιτλο τον εξης: Ψωνια στην Ταυλανδη με μαμα και αδερφη...οπως καταλαβαινεις τοτε και μονο για τα ψωνια αξιζε το ταξιδι..:p
Καποια στιγμη επειδη θελω να ξαναπαω και με τον κωστα που εσκασε απο ζηλια σου υποσχομαι οτι θα γραψω και ιστορια..
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
πήγα κι εγώ Αμβέρσα μονοήμερη πριν μερικά χρόνια με αυτοκίνητο και μ΄άρεσε πολύ, πολύ περισσότερο από τις Βρυξέλλες (εκτός της Grande Place βέβαια), είναι πολύ πιο ζωντανή και νεανική πόλη. Τι κρίμα που δεν ήξερα για τον δρόμο με τα art nouveau σπίτια, όπως και για το κτίριο του Le Corbusier. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν η περιοχή των κοσμηματοπωλείων με τις γειτονιές των ορθοδόξων εβραίων. Εκτός όλων των άλλων ένα νεότατο ζευγάρι βουτηγμένο στα μαύρα είχε βγάλει βόλτα το μωρό του σε μαύρο καροτσάκι σκεπασμένο με κατάμαυρο κουβερτάκι!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.725
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom