Λιθουανία Βίλνιους

Kyriakao

Member
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Αρχες Απριλίου ημουν εκει και ειχε 17 βαθμούς την ημερα και πεντακάθαρο ,γαλάζιο ουρανο!
Θα συμφωνήσω στα περισσότερα, πολυ ησυχη/υποτονική πολη ,δε θυμίζει καν πρωτευσουσα και σίγουρα η πιο αδιάφορη απο τις άλλες της βαλτικής.
Ουτε ιδιαίτερα άμορφη την βρήκα καθώς η παλια της πολη ειναι αρκετά μεγάλη και απλωμένη με ενδιάμεσα πιο μοντέρνα κτήρια και χάνει η γραφικότητα ,σε σχέση πάντα με Ταλιν -Ριγα ,που μου αρέσαν πολυ περισσότερο.
Ενδιαφέρουσα η Γειτονια-Δημοκρατια της Ουζουπης!

maria91

Member
Υποτιμημένη πόλη συγκριτικά με τις άλλες δύο (Ρίγα - Ταλίν)
3η μέρα εδώ έχω να πω ότι για μέσα Μαϊου χρειάζεται και σκουφάκι και γάντια και αδιάβροχο μπουφάν.
Κόστος διατροφής και διαμονής και μεταφορά μάλλον από τα φθηνότερα που έχω συναντήσει σε Ευρώπης πρωτεύουσα.
Κόσμος μάλλον αδιάφορος από τους πλέον ψυχρούς και απορροφημένους στο λαό τοπ η άλλες ασχολίες. Όλοι εργάζονται στα καφέ με κάποιον υπολογιστή και μου φάνηκαν εξαιρετικά απρόθυμοι και ψυχροί! ( Δε ξέρω τι φταίει ίσως η αμερικανική κουλτούρα που έχουν γίνει κολλητοί ή υψηλές ταχύτητες ίντερνετ που διαθέτουν από τις κορυφαίες στην ΕΕ)

Κόσμος όμορφος σε χαρακτηριστικά εξωτερικά ωραίες πραγματικά γυναίκες αλλά ακομψες και όχι με πρεστίζ ντυμένες μαλλον αχαραε και άνδρες που μετά την μια μπύρα φωνάζουν λες και είνσι σε γήπεδο.

Η πόλη είναι κουκλί τουλάχιστον η ιστορική UNESCO και επίπεδη.
Φιλική πόλη στο περιβάλλον - πουθενά κορμσρισμσατα, σκουπιδιών και αδέσποτα καθόλου.
Αντιπαθούν τον τσιγάρο ελάχιστα καπνίζουν και φαίνεται ότι δεν είναι φαν της νυχτερινής διασκέδασης, μετά τις 22:00 ψάχνεις να βρεις σημείο διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Το πρωί επίσης όλα ξεκινούν μετά τις 10:00 νομίζεις ότι είσαι σε χωριό παρά πόλη πρωτεύουσα, μόνο παιδάκια σε σχολεία βλέπεις να μετακινούνται πριν

Καιρός κρύος με 1C ξεκινά η μερα και μέρες σχετικά μεγάλες μέχρι τις 22:00 έχει φώς έξω.

Αυτά τα λίγα από Βίλνιους που δεν πήγα ούτε σε μουσεία ούτε σε πύργους ούτε σε πάρκα αλλά προτίμησα τα ήσυχα καφέ και μπυραρίες στα οποία συμφωνώ απόλυτα με τους προηγούμενους όσα υποδειξανε.

Υ.Γ. τρακάι ναι το δοκίμασα αλλά για νούμερο 1 αξιοθέατο χώρας δεν ενθουσιάστηκα. Ναι θέλει μισή μερα η επίσκεψη εμεις με τραίνο πήγαμε 2,9€ σε 35' περίπου και μετά περπάτημα μισής ώρας μέχρι την είσοδο.

ΥΓ2. Αύριο επισκέπτομαι την Ρίγα με Flixbus με πολύ χαμηλό κόστος και θα επανέλθω σε λίγες μέρες με επιπλέον κριτική στην ενότητα της Ρίγας!

ΥΓ.3 Δοκιμάστε το Agoto μαύρο ψωμί με προζύμι ψωμί όπου επισκεφτείτε, ήταν πραγματικά γευστικά ότι μου προξένησε περισσότερο ενδιαφέρον

View attachment 498205 View attachment 498206 View attachment 498207 View attachment 498208
Αναμενω αποψη για Ριγα διοτι ελεγα να βαλω 2 μερες Βιλνιους κ 1.5 Ριγα αλλα τωρα το ξανασκεφτομαι...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.036
Μέλη
39.752
Νεότερο μέλος
Vassilis123

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom