Κροατία Σλοβενία Βαλκάνια 2010

ifaistos

Member
Μηνύματα
31
Likes
72

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010

Η ιστορία είναι λίγο παλιά και την ξέθαψα πρόσφατα απο το αρχείο μου. Την μοιράζομαι μαζί μας σαν ιδέα. Προσφανώς οι τιμές θα έχουν αλλάξει ως τώρα.

Η απόφαση έχει ήδη παρθεί: καλοκαιρινές διακοπές στην Κάρπαθο. Ήσυχο νησάκι, γραφικό με πολλές εναλλαγές τοπίου και δυνατότητα πεζοπορικών διαδρομών. Από τις 10 μέρες θα αφιερώναμε περίπου τις μισές στο βόρειο (ορεινό) κομμάτι του νησιού για πεζοπορίες και περιήγηση στους γραφικούς οικισμούς και τις υπόλοιπες στο νότιο (πεδινό) κομμάτι για ξεκούραση και μαύρισμα στις παραλίες. Έχοντας καταλήξει στις ημερομηνίες (με βάση τα δρομολόγια των πλοίων) για μετά τον 15άυγουστο, αρχές του μήνα είμαστε έτοιμοι να στείλουμε την προκαταβολή για να κλείσουμε και επίσημα το ξενοδοχείο. Για καλή(;) μας τύχη λόγω χαλάρωσης στην δουλειά αλλά και τρομακτικής προόδου της τεχνολογίας, σε δικτυακή κουβέντα με την καλή φίλη (και ¨μάνα¨ στο να βάζει φυτίλια) Ελισάβετ, η διαπίστωση είναι τρομακτική: το κόστος για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ( 2 άτομα και 1 αμάξι) για Κάρπαθο, είναι μεγαλύτερο από αυτά για Ιταλία (4 άτομα και 1 αμάξι). ¨Εμείς δεν έχουμε κανονίσει κάτι για διακοπές¨ εξομολογήθηκε η Ελισάβετ. Βρε λες;;;; Και μετά την Ανκόνα; Τι; Ο γύρος της Ισπανίας ακούγεται πολύ καλή επιλογή. Κανείς από εμάς δεν τον έχει κάνει και ενθουσιαζόμαστε με την ιδέα. Ξεκινάει αμέσως ένας μαραθώνιος αναζήτησης: πόλεις που θα επισκεφτούμε,camping για τις διανυκτερεύσεις, αποστάσεις, αξιοθέατα και και και… Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο αν και έχουμε μόνο 1 βδομάδα περίπου για να το οργανώσουμε, όταν ξαφνικά το ίδιο απόγευμα ακούστηκε η φωνή του θεού (Κώστα): ¨Θα χάσουμε 4-5 μέρες μόνο στο να πάμε και να επιστρέψουμε Ισπανία. Είναι προτιμότερο κάποια άλλη φορά να κλείσουμε αεροπορικά εισιτήρια για Μαδρίτη και νοικιάζοντας αμάξι να κάνουμε το ταξίδι αυτό πιο εύκολα¨. Δεν είχε και άδικο…Ταχύτατος επαναϋπολογισμός διαδρομής: Αυστρία-Γερμανία-Τσεχία τα παιδιά είχαν πάει, νότια Γαλλία δεν μας έλεγε και πολλά, οπότε το καράβι για Ιταλία οδηγούσε σε αδιέξοδο... Κάτι άλλο με αμάξι; Βουλγαρία-Ρουμανία-Τουρκία κάπως δύσκολοι προορισμοί… Οπότε; Οδικώς και σχετικά κοντά η μόνη λύση απέμενε η Κροατία με τις Δαλματικές ακτές και η Σλοβενία με το πράσινο και τα βουνά της. Αυτό ήταν!!!! Ο κύβος ερρίφθη!!!! Δεύτερος αγώνας δρόμου για να οργανωθούμε: χωρισμένοι τομείς (άλλος τις διαμονές, άλλος τις διαδρομές, άλλος τα αξιοθέατα, άλλος τις πεζοπορικές διαδρομές) και το διαδίκτυο να παίρνει φωτιά. Είχαμε ελάχιστες μέρες για να οργανωθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Επιπλέον, επειδή οι καιροί ήταν δύσκολοι (κρίση και καλά…) θέλαμε να το κάνουμε όσο πιο οικονομικά μπορούσαμε. Έτσι, θα μέναμε σε σκηνές και θα μαγειρεύαμε για να φάμε. Δόξα τον Θεό super market υπάρχουν και σε άλλες χώρες του πλανήτη!!! Μετά από μια κοπιαστική εβδομάδα και άπειρες ώρες ομιλίας στο κινητό (ακόμα καίνε τα αυτιά μου) ,καταφέραμε και οργανώσαμε σχεδόν τα πάντα. Τουλάχιστον έτσι νομίζαμε…

 
Last edited:

ifaistos

Member
Μηνύματα
31
Likes
72
Μέρα 1η - ΚΥΡΙΑΚΗ 15/8/2010

Μετά από ένα έντονο σαββατοκύριακο δουλειάς για τη Σοφία, ξεκινήσαμε το απόγευμα για Βόλο. Άφιξη το βράδυ στο σπίτι των παιδιών και τακτοποίηση στο δωμάτιο με την απίστευτη θέα στο μαγευτικό αλλά ¨αδιάφορο¨ Πήλιο. Στη συνέχεια, οι παραδοσιακοί αστεϊσμοί αλλά και συζήτηση για το πρόγραμμα της επόμενης – και όχι μόνο- μέρας ,ώσπου ήρθε η ώρα της ¨παράδοσης¨ στην αγκαλιά του… μορφέα για τα περαιτέρω!!!!!!!
 

ifaistos

Member
Μηνύματα
31
Likes
72
Μέρα 2η - ΔΕΥΤΕΡΑ 16/8/2010

06.00- Με τις τσίμπλες στα μάτια αλλά και τη διάθεση ανεβασμένη μπαίνουμε στο αμάξι και ξεκινάμε για τα σύνορα. Έχοντας διανύσει 230 χιλιόμετρα και αφού γεμίσαμε το αυτοκίνητο με καύσιμα (που να ψάχνεις βενζινάδικο στα Σκόπια) και πήραμε καφέ (φραπεδιά δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο) φτάνουμε στις 9 στα σύνορα των ευζώνων όπου τα περνάμε ¨τρέχοντας¨ (τυπικός έλεγχος διαβατηρίων). Στα Σκόπια η κατάσταση πολύ ήρεμη και ο Ε75 όντας σε καλή κατάσταση (δεδομένου και του πολέμου αλλά και της γενικότερης κατάστασης στα Σκόπια) μας φέρνει πολύ σύντομα στα προάστια της πόλης των Σκοπίων. Εκεί, στρίβουμε βορειοδυτικά και μέσω του Μ3 μπαίνουμε στον Ε65 τον οποίο θα ακολουθούμε για τις επόμενες μέρες. Μετά από 2 ώρες, 200 χιλιόμετρα και 5 ευρώ σε διόδια (συνολικά μέσα στα Σκόπια), φτάνουμε στα σύνορα με το Κόσσοβο.

11.20-Μετά και πάλι από τυπικό έλεγχο και κατά 40 ευρώ ¨ελαφρύτεροι¨ αφού οι κοσσοβάροι απαιτούσαν πρόσθετη ασφάλεια για το αυτοκίνητο, συνεχίζουμε το ταξίδι μας στο ¨όμορφο¨ και ¨γραφικό¨ Κόσσοβο. Τα σημάδια (η καλύτερα τα συντρίμμια) του πολέμου είναι κάτι παραπάνω από ορατά σε αυτή τη χώρα της τότε Γιουγκοσλαβίας. Αφού περνάμε το στρατόπεδο της Ελ.Δυ.Κο και την Πρίστινα, η οποία εκτός του ότι ήταν άσχημη είχε και απίστευτη κίνηση λόγω των έργων που γίνονταν, φτάνουμε στις 14.00 στα σύνορα με τη Σερβία. Περνάμε γρήγορα τον έλεγχο των κοσσοβάρων και φτάνοντας στον έλεγχο τον σέρβων διαπιστώνουμε πως η καλή μας τύχη μας είχε εγκαταλείψει!!! Αφού έλεγξαν τα διαβατήρια και τα έγγραφα του αυτοκινήτου, ζήτησαν τις ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες!!! Τι πιο επίσημο ταξιδιωτικό έγγραφο από το διαβατήριο;;;; Επειδή όμως κάποιος από την παρέα δεν είχε την ταυτότητα μαζί του, οι Σέρβοι-ζητώντας συγνώμη που έπρεπε να πληρώσουμε εμείς τη νύφη για την κατάσταση στις σχέσεις Σερβίας-Κοσσόβου- είπαν ότι δεν μπορούσαμε να περάσουμε (τουλάχιστον όχι και οι 4) και έπρεπε να επιλέξουμε αν θα περνούσαν οι 3 ή θα γυρίζαμε και οι 4 πίσω. Μετά από πολύωρη συζήτηση μερικών… δευτερολέπτων και αφού η σκηνή και το γκαζάκι ήταν δικά μου, αποφασίσαμε να γυρίσουμε πίσω και να μπούμε στο Μαυροβούνιο κατευθείαν από το Κόσσοβο και όχι μέσω Σερβίας (όπου η διέλευση μέσω Σερβίας θα ήτανε περίπου 40 χιλιόμετρα ενώ ο κύκλος που αναγκαστήκαμε να κάνουμε ήταν 150) . Η αλήθεια είναι πως το ¨καψώνι¨ αυτό των Σέρβων το είχε πάρει το μάτι μου σε κάποιο φόρουμ ψάχνοντας πληροφορίες για το ταξίδι, αλλά το νεαρό της ηλικίας μου δεν μου επέτρεψε να το αξιολογήσω σωστά!!! Σε κάποια κουβέντα σε άσχετη στιγμή, μετά την επιστροφή από το ταξίδι, ειπώθηκε πως ίσως ένα 20ευρώ να έλυνε την παρεξήγηση.

14:40-Ξενερωμένοι, πήραμε το δρόμο για Μαυροβούνιο. Στις 16:45 και μετά από 240 χιλιόμετρα μέσα στο Κόσσοβο, φτάνουμε στο μαυροβούνιο. Γρήγορη διέλευση και από τους δύο ελέγχους, προμήθεια του σχετικού τέλους διοδίων από τον ¨λαχειοπώλη¨ (με κόστος 10 ευρώ) και πάμε για τα καλύτερα!!!! Το σκηνικό εδώ τελείως διαφορετικό. Απίστευτη φύση, πανέμορφο πράσινο και πολύ πιο φιλικό το τοπίο. Κατεβαίνουμε και στο Berane αποφασίζουμε να σταματήσουμε να πιούμε μια πορτοκαλάδα (ναι από πορτοκάλια) και να ξεμουδιάσουμε. Είμαστε ήδη 12 ώρες στο δρόμο και επίσης ο στόχος μας να φτάσουμε στο Dubrovnik και να διανυκτερεύσουμε το πρώτο βράδυ εκεί, έχει εγκαταλειφθεί λόγω της καθυστέρησης με το σκηνικό με τους Σέρβους. Με αρκετά πιο χαλαρό ρυθμό και με μόνο μέλημα πλέον να βρούμε έναν χώρο να στήσουμε τις σκηνές μας, αφήνουμε τον Ε65 και κατεβαίνοντας νότια από το Berane συνεχίζουμε την πορεία μας προς τις ακτές του Μαυροβουνίου. Και κάπου εκεί στα αριστερά του δρόμου μέσα στο Biogradska gora nacionalni park βρίσκουμε ακριβώς αυτό που ψάχναμε: ένα ¨ελεύθερο¨ camping του οποίου η τιμή ήταν 10 ευρώ για τα 4 άτομα!! !Μη έχοντας και πολλές επιλογές και αφού το τοπίο ήταν πανέμορφο, στήσαμε τις σκηνές (OJT-On “Job” Training για τη Σοφία )και στο καπάκι βγήκαν τα γκαζάκια για τα λατρεμένα μας τορτελίνια (ε αγάπη μου;;;). Φαγητό -λίγο κουβεντούλα και μετά από 790 χιλιόμετρα και 18 ώρες στο πόδι…. καληνύχτα…

https://goo.gl/maps/nj7GfDRNdxRv3PE57
 
Last edited:

ifaistos

Member
Μηνύματα
31
Likes
72
Μέρα 3η - ΤΡΙΤΗ 17/8/2010

Ξεκούραστοι αλλά και μουλιασμένοι από την υγρασία, σηκωνόμαστε και απολαμβάνουμε το πρωινό μας περιμένοντας τον ήλιο να προβάλει για να μας ζεστάνει και να στεγνώσει τις σκηνές μας. Η ώρα είναι 10.30 όταν εγκαταλείπουμε το camping και παίρνουμε τον δρόμο για τις περίφημες δαλματικές ακτές. Το Μαυροβούνιο όσο πηγαίνουμε δυτικότερα γίνεται όλο και πιο πεδινό. Μετά από μια σύντομη στάση στην Podgorica για ανεφοδιασμό σε καύσιμα, βγαίνουμε παραλιακά και ακολουθώντας πιστά τον Ε65 φτάνουμε στις 14.30 στο πανέμορφο Κοτόρ, με τον χαρακτηριστικό κόλπο του και τα βουνά να το περιτριγυρίζουν. Περιπλάνηση στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης, σβήσιμο της κάψας και της… λιγούρας με νερό και παγωτό αντίστοιχα και ξανά στο αυτοκίνητο για να προλάβουμε να στήσουμε τις σκηνές με το φως της ημέρας.
IMGP0590.JPG IMGP0600.JPG
Το ferry –με μια διαδρομή 4-5 λεπτών και κόστος 4 ευρώ-μας φέρνει πολύ γρήγορα στην απέναντι όχθη (ο χρόνος που θα χρειαζόταν να «περικυκλώσουμε» τον κόλπο του Κοτόρ ήταν τουλάχιστον 1 ώρα) και μετά από 1 ώρα έχουμε περάσει στην Κροατία (με έναν τυπικό έλεγχο των διαβατηρίων στα σύνορα). Λίγη υπομονή ακόμη και στις 18.00 έχοντας διανύσει 300 χιλιόμετρα, φτάνουμε στο Orasac και στο camping “Ρod Maslinom” (πολύ καλό camping με κόστος για 4 άτομα και 2 σκηνές 187ΚΝ=26 ευρώ περίπου) .Στήσιμο σκηνής, ντύσιμο με την παραδοσιακή φορεσιά της … κολύμβησης και κάθοδος στην παραλία για να αποκτήσουμε και προσωπική άποψη για τις δαλματικές ακτές!!!! Οι πρώτες εντυπώσεις όχι και τόσο θετικές… Λίγο η ταραγμένη και όχι τόσο καθαρή θάλασσα, λίγο η μικρή σε πλάτος παραλία, λίγο το χοντρό βοτσαλάκι, λίγο οι φωτογραφίες της περιοχής που είχαμε δει τις προηγούμενες μέρες, λίγο η ιδέα ότι αφού οι δαλματικές ακτές είναι στην ίδια «ευθεία» με το ιόνιο θα έχει την αντίστοιχη ομορφιά, αφήνουν μία «πικρή» πρώτη γεύση. Δεν απελπιζόμαστε όμως αφού είμαστε μόλις στην πρώτη μέρα και έχουμε ακόμη ένα σορό πράγματα να δούμε!!! Ανεβαίνουμε λοιπόν στο camping,μαγειρεύουμε και τρώμε γρήγορα και στη συνέχεια κατεβαίνουμε στο Dubrovnik για μια βραδινή βόλτα (όπου πληρώσαμε για parking 45ΚΝ- περίπου 6,5 ευρώ) . Η παλιά –μεσαιωνική- πόλη κάτι παραπάνω από μαγευτική!!!! Πλήθος κόσμου να περιφέρεται στα στενά σοκάκια της πόλης απολαμβάνοντας τα διάφορα event (συναυλιούλες, παραστάσεις), ενώ άλλοι έσβηναν την δίψα ή και την πείνα τους σε διάφορες καφετέριες και φαγάδικα. Κάποιες τελευταίες φωτογραφίες και επιστροφή στα καταλύματα για ξεκούραση.
DSCN2272.JPG DSCN2266.JPG

https://goo.gl/maps/de5NHxhXK1Z3MWod8
 
Last edited:

ifaistos

Member
Μηνύματα
31
Likes
72
Μέρα 4η - ΤΕΤΑΡΤΗ 18/8/2010

Η επιλογή του Orasac για διανυκτέρευση δεν ήταν τυχαία, αφού από εκεί αναχωρούσε το καράβι για το νησί Mljet. Πρωινό ξύπνημα στο camping, μάζεμα των σκηνών, λίγο γάλα για να πάρουμε δυνάμεις και στις 13.00 στο καράβι για να περάσουμε στο Mljet και στον εθνικό δρυμό του. Μετά από μισή ώρα στη θάλασσα (κόστος εισιτηρίου για αμάξι και 4 άτομα με επιστροφή 520 ΚΝ= 72 Ε) φτάνουμε στο νησί και τον εθνικό δρυμό του. Είχαμε διαβάσει πολύ καλές κρητικές για το συγκεκριμένο μέρος και δεν πέσανε έξω. Ένα μικρό νησί-μακρόστενο με μήκος περίπου 25 χιλιόμετρα και πάρα πολύ πράσινο. Θυμίζει πολύ έντονα την Σκόπελο. Η λιμνοθάλασσα που βρίσκεται στο βορειοδυτικό κομμάτι απλά μαγευτική!!!! Αφιερώσαμε όλη τη μέρα και πραγματικά άξιζε τον κόπο. Το βραδάκι στις 19.00 πήραμε το καράβι της επιστροφής. Φτάνοντας απέναντι, ακολουθούμε βόρεια- πιστά τον παραλιακό δρόμο. 3 χιλιόμετρα μετά το Doli στρίβουμε αριστερά «ανηφορίζοντας» τη χερσόνησο και μετά από μισή ώρα φτάνουμε στο Orebic και στο camping “Ponta” (πολύ καλό και καθαρό με κόστος 480ΚΝ-περίπου 69 ευρώ για 2 βράδια) . Μαγείρεμα στα λατρεμένα μας γκαζάκια, φαγητό και νωρίς για ύπνο για να κερδίσουμε την επόμενη μέρα.
IMGP0677.JPG IMGP0742.JPG
 

ifaistos

Member
Μηνύματα
31
Likes
72
Μέρα 5η - ΠΕΜΠΤΗ 19/8/2010

Πρωινό ξύπνημα στο camping, μικρή στάση στην πόλη Orebic για τα πρωινά εδέσματα και κατευθείαν στο καράβι για τον επόμενο παράδεισο της περιοχής που ακούει στο όνομα “Korcula”. Αυτό είναι άλλο ένα νησάκι της Αδριατικής, πολύ μεγαλύτερο (και αυτό μακρόστενο με μήκος περίπου 50 χιλιόμετρα) και με περισσότερα πράγματα να δεις και να κάνεις. Η διαδρομή με το Ferry «μια σταλιά» (μόλις 15 λεπτά με κόστος 140 ΚΝ- περίπου 20 ευρώ). Η πρωτεύουσα του νησιού ήταν πανέμορφη (γραφική- μεσαιωνική με στενά σοκάκια) και η βόλτα σε αυτή πολύ ευχάριστη. Attraction της περιοχής το σπίτι όπου έζησε (;) ο Marco Polo (30ΚΝ περίπου 4 ευρώ είσοδος). Αφού γυρίσαμε στην πόλη, κάτσαμε να απολαύσουμε το καφεδάκι μας(60ΚΝ -4 καφέδες). Στη συνέχεια και λόγο της μεσημεριανής κάψας, ξεχυθήκαμε στις παραλίες για το παραδοσιακό μπάνιο. Οι παραλίες του πολύ όμορφες με παγωμένα νερά και λεπτό βοτσαλάκι, με τα δέντρα να φτάνουν και εδώ μέχρι τη θάλασσα ,γεμάτες με κόσμο. Το απόγευμα πήραμε το καράβι της επιστροφής, φαγητό στο camping και ύπνο.
IMGP0787.JPG IMGP0810.JPG IMGP0826.JPG
 

ifaistos

Member
Μηνύματα
31
Likes
72
Μέρα 6η - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/8/2010

Χαλλλλλλλαρό ξύπνημα, πρωινό γεύμα, μάζεμα σκηνών και… πάμε!!!! Η ώρα είναι 10.30 όταν κατηφορίζουμε τη γνωστή χερσόνησο και μετά από 64 χιλιόμετρα μπαίνουμε και πάλι στον Ε65 με κατεύθυνση βορειοδυτικά. Μετά από 16 χιλιόμετρα συναντάμε ένα μικρό κομμάτι της Σερβίας (περίπου 4-5 χιλιόμετρα) και συνεχίζουμε στην Κροατία. Ανεφοδιασμός με καύσιμα (με συνολικά 1495 χιλιόμετρα μέχρι τώρα) και στις 14.00 φτάνουμε στο Σπλιτ. Η πόλη είχε αρκετή κίνηση, παρκάραμε γρήγορα το αυτοκίνητο και ξεκινήσαμε για περίπατο. Αυτή την φόρα δεν εντυπωσιαστήκαμε ιδιαίτερα (μάλλον το Ντουμπρόβνικ και η παλιά πόλη της Korcula ήταν πιο γραφικά) και αφού τσιμπήσαμε κάτι πρόχειρο αναχωρήσαμε γρήγορα για τον επόμενο προορισμό, που άκουγε στο όνομα «Trogir». Μετά από μισή ώρα περίπου, αυτό και αν ήταν αδιάφορο!!!! Ένας παραλιακός δρόμος με φοίνικες και μια μαρίνα με σκάφη!!!! Τίποτα περισσότερο! Μικρή βόλτα και μερικά ψώνια και… πάμε. Μετά από μια ώρα δρόμο (πιστά στον Ε65) φτάνουμε στον τελικό προορισμό για σήμερα, στο Sibenic. Εκεί είχαμε βρει το κάμπινγκ «KLAUS» (ένα πολύ απλό με καθαρά μπάνια και φθηνό -150 ΚΝ -20 ευρώ τη βραδιά) . Μαγείρεμα τα παραδοσιακά μας τορτελίνια και έχοντας διανύσει από το πρωί 450 χιλιόμετρα, τι άλλο έμενε να κάνουμε;;;; Ζζζζζζζζζζζζζ….
IMGP0850.JPG IMGP0889.JPG
 

ifaistos

Member
Μηνύματα
31
Likes
72
Μέρα 7η - ΣΑΒΒΑΤΟ 21/8/2010

Η σημερινή μέρα έμελε να είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές του ταξιδιού. Σχετικά πρωινό ξύπνημα και πρωινή βόλτα στο Sibenic, μια μικρή παραλιακή πόλη. Σχετικά γραφική, με την παλιά πόλη και τα στενά σοκάκια να δεσπόζουν στο κέντρο της. Σχεδόν ερημική ( στις 9 το πρωί ποιος να πάει που…) δεν μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και έχοντας κατά νου το υπόλοιπο πρόγραμμα της μέρας, αποφασίσαμε να την εγκαταλείψουμε νωρίς. Επιβιβαζόμαστε και πάλι στο μικρό μας αυτοκινητάκι (RIP Corsa – θα σε θυμόμαστε για πάντα!!!) και βγαίνοντας ταχύτατα στον αυτοκινητόδρομο Α1-Ε71 με κατεύθυνση βόρεια, φτάνουμε μετά από 2,5 ώρες και 7 ευρώ στα διόδια στο μαγευτικό πάρκο “PLITVICKA-JEZERA” και τους εντυπωσιακούς καταρράκτες του. Ο συγκεκριμένος εθνικός δρυμός ήταν ίσως ότι πιο όμορφο είχε να επιδείξει η Κροατία. Απίστευτο τοπίο, άπειρα νερά και μαγευτικές λίμνες σε ένα χώρο πολύ περιποιημένο και οργανωμένο, άξιζαν και με το παραπάνω τις 500ΚΝ-70Ε (4 άτομα και parking). Το μόνο αρνητικό στην υπόθεση ήταν ότι δεν επιτρεπόταν το κολύμπι στις γαλάζιες λίμνες ( και είχε και αρκετή ζέστη εκείνη τη μέρα). Εξουθενωμένοι από το περπάτημα αλλά και την ομορφιά συνεχίσαμε τον δρόμο μας και πάλι βόρεια μέχρι να συναντήσουμε τον Α6-Ε65. Εκεί παίρνοντας δυτική κατεύθυνση και μετά από συνολικά 3 ώρες, φτάσαμε στην Rijeka και στο camping “Ostros” (πολύ καλό , με καλές τιμές και πολύ καλή οργάνωση). Φαγητό και ύπνος.
IMGP0966.JPG IMGP0971.JPG IMGP0976.JPG IMGP1114.JPG
 

ifaistos

Member
Μηνύματα
31
Likes
72
Μέρα 8 η - ΚΥΡΙΑΚΗ 22/8/2010

Καλημέρα Κροατία και αντίο… Θα τα πούμε στην επιστροφή ξανά… Ανηφορίζοντας τον Α7 αυτή τη φορά φτάνουμε μετά από μια ώρα στα σύνορα με τη Σλοβενία. Τυπικός έλεγχος των διαβατηρίων, προμήθεια της γνωστής «βινιέτας» (15 ευρώ διόδια για μια εβδομάδα) και προχωράμε. Μετά από μισή ώρα φτάνουμε στη σπηλιά «POSTOIΝA». Επειδή το εισιτήριο της εισόδου μας φάνηκε ακριβό, προτιμήσαμε να μην μπούμε και αφού κάναμε μια μικρή βόλτα στο σημείο και χαζέψαμε τα σουβενίρ, μπήκαμε πάλι στο αυτοκίνητο και συνεχίσαμε. Δυτικά αυτή τη φορά πάνω στον Α1 και Η4 στη συνέχεια, συνεχίζουμε και λίγο πριν φτάσουμε στα σύνορα με την Ιταλία στρίβουμε δεξιά και μέσω τον 103-102-203 φτάνουμε μετά από 6 ώρες από την πρωινή αναχώρηση στο Bovec και στην κοιλάδα “Soca”. Το σκηνικό εδώ τελείως διαφορετικό με πολλά βουνά, πράσινο και αρκετό νερό να κατεβαίνει με τα ποτάμια. Καλώς ήρθατε στη Σλοβενία!!!! To camping VODENCA (80 ευρώ για 2 βράδια) ήταν μικρό και ήσυχο με πολλές επιλογές για δραστηριότητες (rafting,parapente, αναρρίχηση). Μετά το στήσιμο των σκηνών και την τακτοποίηση, κάναμε μια βόλτα στο BOVEC για το παραδοσιακό παγωτό και στη συνέχεια επιστροφή για ύπνο.
IMGP1166.JPG IMGP1177.JPG
 

ifaistos

Member
Μηνύματα
31
Likes
72
Μέρα 9η - ΔΕΥΤΕΡΑ 23/8/2010

Η σημερινή μέρα ήταν αφιερωμένη σε μια πεζοπορική διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Soca. Αφού πήραμε το λεωφορείο από το χωριό Soca και μας μετέφερε κοντά στις πηγές του ποταμού, πήραμε το ποτάμι με κατεύθυνση δυτικά και μετά από 6 ώρες περίπου επιστρέψαμε στο χωριό. Μια μαγική διαδρομή με απίστευτο πράσινο και πολύ νερό. Στη διαδρομή είχαμε την ευκαιρία να βουτήξουμε στα παγωμένα νερά του. Επιστροφή στο camping για ξεκούραση.
IMGP1209.JPG IMGP1232.JPG IMGP1244.JPG IMGP1303.JPG
 

ifaistos

Member
Μηνύματα
31
Likes
72
Μέρα 10η - ΤΡΙΤΗ 24/8/2010

Πρωινή αναχώρηση και μετά από 2 ώρες μέσα μια μαγική διαδρομή (στη βόρεια πλευρά του όρους Triglav) φτάνουμε στο γραφικό χωριό/κωμόπολη Kranjska Gora. Όμορφο τοπίο με πολλές πίστες του σκι, μονοπάτια και ποδηλατικά μονοπάτια τριγύρω. Λίγα –απαραίτητα – ψώνια για σνακ και βραδινό και πάμε… Συνέχεια της πορείας νοτιοανατολικά στους πρόποδες του Triglav και ανάβαση λίγο ψηλότερα μέσα σε μια από τις κοιλάδες του (Vrata). Πανέμορφη διαδρομή με απίστευτο πράσινο και πάρα πολλά νερά. Τελικός προορισμός το μαγευτικό Bled με τη λίμνη του. Άφιξη στο ομώνυμο κάμπινγκ (52 ευρώ/ 1 βράδυ/ 2 σκηνές/4 άτομα), στήσιμο των σκηνών και τι άλλο εκτός από μαγείρεμα???? Φαγητό, λίγη ξεκούραση και… τα πόδια στην πλάτη! Η απόσταση από την πόλη μόλις 3,5 χιλιόμετρα, οπότε γιατί όχι ποδαράτοι? Άλλωστε το μονοπάτι δίπλα στη λίμνη - και το κάστρο της - ενδείκνυται για κάτι τέτοιο… Τσούκου τσούκου λοιπόν και με ατελείωτο κους-κους φτάνουμε στην όμορφη αυτή πόλη. Δυστυχώς η βραδινή βροχή μας «επέστρεψε» τάχιστα στο κάμπινγκ….
IMGP1326.JPG IMGP1361.JPG IMGP1370.JPG IMGP1382.JPG
 

ifaistos

Member
Μηνύματα
31
Likes
72
Μέρα 11η - ΤΕΤΑΡΤΗ 25/8/2010

Πρωινή αναχώρηση με δυτική πορεία αυτή τη φορά και ανηφορίζουμε προς το Bohinj. Η λίμνη του επιβλητική ανάμεσα στις γύρω κορυφές και το σκηνικό μοιάζει παραμυθένιο. Η συννεφιά δίνει μια ακόμα πιο απόκοσμη ομορφιά. Περίπατος και φωτογραφίες δίπλα στη λίμνη και στη συνέχεια καφέ στην ήσυχη πόλη.
IMGP1393.JPG IMGP1405.JPG IMGP1410.JPG
Στη συνέχεια και πάλι στο αμάξι και με πορεία νοτιοανατολική βγαίνουμε στον αυτοκινητόδρομο «Α2» και μετά από 1,5 ώρα φτάνουμε στην πρωτεύουσα Λουμπλιάνα. Βρίσκουμε το hostel “tabor” –η μοναδική «πολυτέλεια» που επιτρέψαμε στον εαυτό μας, να κοιμηθούμε σε στρώμα - τακτοποιούμαστε στα δωμάτια (76 ευρώ 2 δίκλινα δωμάτια με πρωινό – χωρίς WC) με τη βοήθεια του ευγενέστατου και καλοδιάθετου προσωπικού και στη συνέχεια με τα πόδια στην πόλη για να την δούμε. Όμορφη πόλη, με ποτάμια , γέφυρες, πλακόστρωτα, στενά σοκάκια, μεγάλους δρόμους, πλατείες κ.ο.κ. Μια πόλη με τα όλα της που αξίζει να περπατήσεις!!!! Φαγητό στο εστιατόριο “Sokol” [2η πολυτέλεια μέσα στην ίδια μέρα (να μην μαγειρέψουμε σε γκαζάκια )…] -61 ευρώ για 4 άτομα, με μικρές μερίδες αλλά ωραίο φαγητό- και συνέχεια της περιπλάνησης στην –νυχτερινή πλέον- πόλη με τον όμορφο φωτισμό και τα διάφορα μουσικά event στους δρόμους της.
IMGP1447.JPG IMGP1481.JPG IMGP1493.JPG
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.683
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom