Βατικανό Βατικανό,ερωτηση για εισιτηρια!

LV24

Member
Μηνύματα
43
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Los Angeles
1.Σαφως λεωφορειο, βλεπεις και γυρω σου. Μια καλη ιδεα αν πατε για πρωτη φορα ειναι να κανετε το city tour με τα ειδικα λεωφορεια ωστε να προσανατολιστειτε και να παρετε μια ιδεα της πολης. Προσοχη γιατι λογω πεζοδρομων δεν περναει απο πολλα must oπως piazza di Spagna, Pantheon, Piazza Navona, fontana di Trevi και αλλα που θα ανακαλυψετε περπατωντας. Τα ταξι ειναι ακριβα και βρισκεις κυριως με τηλεφωνημα.
2. Κανω συνδυασμο βιβλιου + σημειωσεων απο το φορουμ
3. Ναι χωρις συζητηση
Ποιον τουριστικό οδηγό προτείνεις; Αν και το ίντερνετ έχει πολλές σημειώσεις και ειδικά εδώ! Τα τουριστικά λεωφορεία είναι το 110 όπως διάβασα κάπου και σ κάνει το γύρο της πόλης με αγγλόφωνη ξενάγηση. Μια χαρά ακούγεται αυτό.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.027
Likes
12.131
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Sokratis, προφανως εχεις δικιο. Πηγα Πρωτοχρονια και τα μουσεια ηταν κλειστα.
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Ποιον τουριστικό οδηγό προτείνεις; Αν και το ίντερνετ έχει πολλές σημειώσεις και ειδικά εδώ! Τα τουριστικά λεωφορεία είναι το 110 όπως διάβασα κάπου και σ κάνει το γύρο της πόλης με αγγλόφωνη ξενάγηση. Μια χαρά ακούγεται αυτό.
Eγω βολευτηκα με εναν οδηγο του national geographic traveller. Δεν φλυαρει, ειναι καλογραμμενος με αρκετες φωτο και δεν σου αποσπα την προσοχη για μνημεια δευτερευουσας η τριτευουσας σημασιας. Ειναι καλος για μια συντομη ιστορικη ανασκοπηση των αξιοθεατων. Απο το ιντερνετ συνηθως κατεβαζω και εκτυπωνω χρηστικες πληροφοριες, μου ειναι αβολο να ειμαι πχ στο πανθεον και εκεινη την ωρα να ξεφυλλιζω εκτυπωσεις σε Α4, οπως αβολα μου καθεται να διαβαζω απο smartphone ή οτιδηποτε σχετικο. Διαβαζω απο πριν και υπογραμμιζω οσα νομιζω πως θα χρειαστουν για να μην ξεστραβωνομαι τελευταια ωρα.
Φροντισε να κανεις χαλαρο προγραμμα γιατι σιγουρα θα πεσεις εξω στο χρονο που σκοπευεις να ξοδεψεις.
 
Μηνύματα
6
Likes
1
Καλησπερα και Χρόνια Πολλά σε όλους! Ευχαριστω για τις απαντησεις και τη βοηθεια!
LV24 Ναι πρωτη φορα Ρωμη αν και ο καλος μου στο παρελθον εχει ξαναπαει Ιταλια,για μενα πρωτη φορα.
Για το Rome Pass απο οτι διαβασα το βρισκεις στο αεροδρομιο και σε αλλα σημεια μεσα στο κεντρο που αναγραφουν οτι εχουν rome pass αλλα καλυτερα μπες στην official σελιδα του.
Οσο για τα ταξι ειναι ακριβα και δε σε συμφερει!
Ταξιδιωτικο οδηγο εχει ο αγαπημενος μου για ολη την Ιταλια και ειναι πολυ ενημερωμενος, ΟΜΩΣ βρηκα απο ενα παλικαρι εδω μεσα σε μια αναρτηση του για ενα προγραμμα που το βαζεις και σε κινητο και βοηθαει πολυ για τα ΜΜΜ MetrO
Επισης εμεις θα μεινουμε στο Idea hotel roma z3 πολυ καινουριο και μοντερνο design,γιατι για 6 μερες τα κεντρικα ξενοδοχεια ηταν πανακριβα και τα πιο πολλα παλια!Ειναι αρκετα μακρυα απο το κεντρο αλλα εμας δεν μας πειραζει.

Τωρα θα ηθελα να ρωτησω τους εμπειρους ,με Ρωμη,
1)Studio Cinecitta θελω σθγουρα να τα επισκεφθω ξερει κανεις τι παιζει απο τιμες και ξεναγηση?
2)σκεφτομαστε να ενοικιασουμε αμαξι, τι παιζει με το parking? αν τα πραγματα ειναι ζορικα να μην το επιχειρησουμε,γιατι σκεφτομαστε στο κεντρο να μην το πολυχρησιμοποιουμε,οπου μπορουμε με τα ποδια να πηγαινουμε.Απλα μας ζοριζει το γεγονος οτι το βραδυ τα μετρο σταματανε νωρις και το ξενοδοχειο διαθετει λεωφορειακι απο συγκεκριμενη σταση μετρο που σε μεταφερει στο ξενοδοχειο το τελευταιο στις 10 και ετσι χανουμε το βραδυ μας.Αυτα.Ελπιζω να μην γινομαι φορτικη με τις ερωτησεις μου!!
Ευχαριστω πολυ!!
 
Last edited by a moderator:

Samion

Member
Μηνύματα
10.364
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
"θα μεινουμε στο Idea hotel roma z3 πολυ καινουριο και μοντερνο design,γιατι για 6 μερες τα κεντρικα ξενοδοχεια ηταν πανακριβα και τα πιο πολλα παλια!Ειναι αρκετα μακρυα απο το κεντρο αλλα εμας δεν μας πειραζει.</p>1)Studio Cinecitta θελω σθγουρα να τα επισκεφθω ξερει κανεις τι παιζει απο τιμες και ξεναγηση?</p>2)σκεφτομαστε να ενοικιασουμε αμαξι, τι παιζει με το parking? αν τα πραγματα ειναι ζορικα να μην το επιχειρησουμε,γιατι σκεφτομαστε στο κεντρο να μην το πολυχρησιμοποιουμε,οπου μπορουμε με τα ποδια να πηγαινουμε.Απλα μας ζοριζει το γεγονος οτι το βραδυ τα μετρο σταματανε νωρις και το ξενοδοχειο διαθετει λεωφορειακι απο συγκεκριμενη σταση μετρο που σε μεταφερει στο ξενοδοχειο το τελευταιο στις 10 και ετσι χανουμε το βραδυ μας.Αυτα.
την περιοχή τυγχάνει να την ξερω πολυ καλα. δυστυχώς είναι αρκετά μακρια από το κεντρο. τι ΙΧ ξεχάστε το για το κεντρο, πλην βραδυ, λόγω μεγάλης κινησης κ στον αυτοκινητόδρομο κ στην via Prenestina. στα στουντιο έτσι από περιέργεια γαιτι θες να πας?δεν είναι κ Universal studios..αλλα δεχονται σε γκρουπ των 10 ατομων. στειλε μειλ εδω:Special Tour | CineCitt? Studios το μετρό σταματαει στις 23.30 δηλ ως τις 24.00 στην τελευταια σταση. δεν ειναι κ τοσο νωρις. το βραδυ να μετακινειστε με ΙΧ ή με νυχτερινα λεωφορεια.
 
Μηνύματα
6
Likes
1
Γεια σου Samion !
Αρχικα ναι το ξερουμε οτι ειναι μεγαλη η αποσταση του ξενοδοχειου με το κεντρο αλλα οπως προειπα πολλα τα λεφτα για 6 ημερες μεσα στο κεντρο.
Τα στουντιο θελω να τα δω γιατι δεν νομιζω οτι θα δω τις universal ποτε, οποτε ας δω αυτα,προσωπικα με ενδιαφερει πολυ να τα επισκεφθω γιατι μου αρεσουν σχετικα πραγματα.
Ουσιαστικα το Ι.Χ το θελουμε οχι για μεσα στο κεντρο αλλα γιατι το ξενοδοχειο εχει σταση μετρο αρκετα μακρυα,ως τη σταση σε πηγαινει λεωφορειακι του ξενοδοχειου,email για να ρωτησουμε τις ωρες που εχει δρομολογιο το λεωφορειακι και να κανουμε ενα προγραμμα δεν εχει,το τελευταιο απο οτι διαβασαμε μεσω booking ειναι στις 10 το βραδυ.Για να ειμαστε 10 το βραδυ στη σταση του μετρο που ερχετε το λεωφορειακι θα πρεπει απο το κεντρο να φυγουμε τουλαχιστον 8:30 αρα το βραδυ μας τελειωνει εκεινη την ωρα.Επισης σκεφτηκαμε να παμε και Φλωρεντια αν παρουμε τελικα το αμαξι.
Εμεις μαθαμε οτι μετα 11-12 που σταματανε τα ΜΜΜ δεν υπαρχει τιποτα περαν του ταξι.Αυτα τα νυχτερινα λεωφορεια τι ειναι?
Ευχαριστω πολυ!:xmas_smile:
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.364
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1. Αρχικα ναι το ξερουμε οτι ειναι μεγαλη η αποσταση του ξενοδοχειου με το κεντρο αλλα οπως προειπα πολλα τα λεφτα για 6 ημερες μεσα στο κεντρο.
2.Τα στουντιο θελω να τα δω γιατι δεν νομιζω οτι θα δω τις universal ποτε, οποτε ας δω αυτα,προσωπικα με ενδιαφερει πολυ να τα επισκεφθω γιατι μου αρεσουν σχετικα πραγματα.
3. Ουσιαστικα το Ι.Χ το θελουμε οχι για μεσα στο κεντρο
4. σκεφτηκαμε να παμε και Φλωρεντια αν παρουμε τελικα το αμαξι.
5. Εμεις μαθαμε οτι μετα 11-12 που σταματανε τα ΜΜΜ δεν υπαρχει τιποτα περαν του ταξι.Αυτα τα νυχτερινα λεωφορεια τι ειναι?
1. θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλω. το κέντρο έχει εκατοντάδες χοτελ για όλα τα γουστα. ίσως να είχατε καπως ψηλότερα στανταρντ από τις τιμές τους. τελος παντων κ εκτός κεντρου καλα θα περασετε. την επομενη φορα ζητα συμβουλη από το φορουμ.
2. νομιζω θα απογοητευτεις. δεν εχω ακουσει καλα λογια, αλλα δεν εχω παει ο ιδιος. αν πας να μας πεις μετα. δεν πας στη Eurodisney γι' αυτα..
3. όχι το βραδυ κινεισαι ανετα, να βγαινετε με ΙΧ.
4. εκει θα εχετε μεγαλο προβλημα παρκιν. δεν πατε Ναπολη? ή αφηστε το ΙΧ κ πηγαινετε με τρενο.
5. θα μου επιτρεψεις παλι να πω οτι οι πηγες σας ειναι ασχετες με τη Ρωμη.
κατεβασε τους χαρτες από εδώ:
linee notturne.
ATAC S.p.A. | Azienda per la mobilit?
ATAC S.p.A. | Azienda per la mobilit? εδω τα παρκιν για μετρο.
 
Μηνύματα
6
Likes
1
Εμενα παλι θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι σε τετοια τιμη τετοιο ξενοδοχειο ΠΟΥΘΕΝΑ στο κεντρο της Ρωμης.Διαβασα στο φορουμ και το μονο που ειδα αξιολογο σε ξενοδοχειο ειναι το Ripa αλλα οι τιμες του ειναι διπλασιες απο αυτες που βρηκαμε και επισης δεν ακουσαμε καλα λογια για το Ripa απο ανθρωπους με πολυ πειρα στα ξενοδοχεια.
Θεωρω κατι μοναδικο το να δω στουντιο που γυριστηκαν ταινιες σταθμοι, και στην Eurodisney εχω παει και στην καταλληλη ηλικια στα 7 τωρα που μεγαλωσα αλλα ενδιαφερομαι να δω :xmas_smile:.
Αν ειναι να παρουμε αμαξι δεν υπαρχει λογος να παρουμε τρενο για να παμε Ναπολη,το αυτοκινητο για τετοια μετακινηση το θελουμε αλλιως δεν υπαρχει λογος για Ι.Χ.
Τωρα ως αναφορα τις πηγες μας θεωρω οτι οποιος και αν πηγε Ρωμη σαν τουριστας τα ιδια θα πει μιας και 5 ατομα ρωτησαμε και τα 5 το ιδιο ακριβως ειπανε,τωρα αν καποιος την εχει δευτερη πολη του ε φυσικο ακολουθο να γνωριζει μια αλλη Ρωμη.

Σε ευχαριστω πολυ για τον κοπο σου να μου απαντησεις για τις σημαντικες πληροφοριες και για τους χαρτες!Θα βοηθησουν πολυ!!
Χιλια ευχαριστω!:xmas_biggrin:
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.364
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.Εμενα παλι θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι σε τετοια τιμη τετοιο ξενοδοχειο ΠΟΥΘΕΝΑ στο κεντρο της Ρωμης.Διαβασα στο φορουμ και το μονο που ειδα αξιολογο σε ξενοδοχειο ειναι το Ripa αλλα οι τιμες του ειναι διπλασιες απο αυτες που βρηκαμε και επισης δεν ακουσαμε καλα λογια για το Ripa απο ανθρωπους με πολυ πειρα στα ξενοδοχεια.
2.Αν ειναι να παρουμε αμαξι δεν υπαρχει λογος να παρουμε τρενο για να παμε Ναπολη,το αυτοκινητο για τετοια μετακινηση το θελουμε αλλιως δεν υπαρχει λογος για Ι.Χ.
3.Τωρα ως αναφορα τις πηγες μας θεωρω οτι οποιος και αν πηγε Ρωμη σαν τουριστας τα ιδια θα πει μιας και 5 ατομα ρωτησαμε και τα 5 το ιδιο ακριβως ειπανε,τωρα αν καποιος την εχει δευτερη πολη του ε φυσικο ακολουθο να γνωριζει μια αλλη Ρωμη.
1. για το ξενοδοχείο δεν έχω να πω κατι παραπάνω. απλά υπάρχουν δεκάδες φτηνα ξενοδοχεία στο κεντρο. προσωπικά έχω μεινει κ σε αξιοπρεπή των 30 Ε το δικλινο το βραδυ. σαν αυτο που λες ισως να μην υπαρχουν. δεν εχω ασχοληθει τοσο πολυ.
2.το ΙΧ ειπα να το παρετε για Ναπολη κ βολτα στα περιχωρα. ότι νομιζεις. κ στη Φλωρεντια καλα θα ειναι απλα το ΙΧ δεν μπαινει στο ιστορικο κεντρο οπως κ στη Ρωμη.
3. το σχολιο για τις πηγες αφορουσε αποκλειστικα κ μονο τα νυχτερινα λεωφορεια. τι σχεση εχει η "αλλη" Ρωμη κλπ που ειπες δεν καταλαβα. ειπα οτι οποιος σου λεει οτι μετα τις 23.00 δεν υπαρχει τπτ στη Ρωμη εκτος απο ταξι ειναι ασχετος με την πολη.
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Βρε Anastasoulitsa δεν ξέρω βέβαια τι ξενοδοχείο ψάχνατε, αλλά υπάρχουν και φθηνά ξενοδοχεία στο κέντρο της Ρώμης. Δε θυμάμαι πόσο το είχα κλείσει εγώ πριν 4 χρόνια που είχα πάει, αλλά θυμάμαι ότι η αδερφή μου είχαν κλείσει ξενοδοχείο εκτός κέντρου με άνετο δωμάτιο, πισίνα και καταπληκτικό πρωινό. Εγώ είχα κλείσει στο κέντρο (σχεδόν 2 βήματα από τη Fontana di Trevi)... το δωμάτιο μου ήταν μικρό, πισίνα (φυσικά) δεν είχα μια και το ξενοδοχείο ήταν ένα palazzo του 1750 και το πρωινό ήταν αρκετά καλό. Βέβαια αυτά που πρόσφερε το ξενοδοχείο που ήταν εκτός κέντρου ήταν πολύ περισσότερα, αλλά στ' αλήθεια τη Ρώμη την καταχάρηκα περπατώντας και "σκασίλα μου" για το δωμάτιο.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σίγουρα υπάρχουν και φθηνότερα ξενοδοχεία, απλά τα εκτός κέντρου προσφέρουν περισσότερα σε χαμηλές τιμές και αν θέλεις να έχεις τις ίδιες παροχές σε ξενοδοχείο του κέντρου, μάλλον θα πρέπει να τις ακριβοπληρώσεις. Σε διαβεβαιώνω όμως ότι ήταν ένα αξιοπρεπές δωμάτιο και γύρισα όλα τα αξιοθέατα με τα πόδια. Χρησιμοποίησα μετρό μόνο για να πάω στο Βατικανό. Τέλος πάντων, σας εύχομαι να περάσετε υπέροχα, κάτι που είναι σίγουρο άλλωστε… Ρώμη είναι αυτή!!!
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Και για να συμπληρωσω σε οσα εγραψε η Bahari μενοντας στο κεντρο εξοικονομεις χρηματα απο τις μετακινησεις αλλα και χρονο. Οι παροχες μπορει να ειναι λιγοτερες αλλα εχεις τη Ρωμη στα ποδια σου.
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
Εμενα παλι θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι σε τετοια τιμη τετοιο ξενοδοχειο ΠΟΥΘΕΝΑ στο κεντρο της Ρωμης.Διαβασα στο φορουμ και το μονο που ειδα αξιολογο σε ξενοδοχειο ειναι το Ripa αλλα οι τιμες του ειναι διπλασιες απο αυτες που βρηκαμε και επισης δεν ακουσαμε καλα λογια για το Ripa απο ανθρωπους με πολυ πειρα στα ξενοδοχεια.
Θεωρω κατι μοναδικο το να δω στουντιο που γυριστηκαν ταινιες σταθμοι, και στην Eurodisney εχω παει και στην καταλληλη ηλικια στα 7 τωρα που μεγαλωσα αλλα ενδιαφερομαι να δω :xmas_smile:.
Αν ειναι να παρουμε αμαξι δεν υπαρχει λογος να παρουμε τρενο για να παμε Ναπολη,το αυτοκινητο για τετοια μετακινηση το θελουμε αλλιως δεν υπαρχει λογος για Ι.Χ.
Τωρα ως αναφορα τις πηγες μας θεωρω οτι οποιος και αν πηγε Ρωμη σαν τουριστας τα ιδια θα πει μιας και 5 ατομα ρωτησαμε και τα 5 το ιδιο ακριβως ειπανε,τωρα αν καποιος την εχει δευτερη πολη του ε φυσικο ακολουθο να γνωριζει μια αλλη Ρωμη.

Σε ευχαριστω πολυ για τον κοπο σου να μου απαντησεις για τις σημαντικες πληροφοριες και για τους χαρτες!Θα βοηθησουν πολυ!!
Χιλια ευχαριστω!:xmas_biggrin:
sorry, αλλα μιας και πηγα προσφατα ρωμη, θα μου επιτρεψεις να συμφωνησω με τον samion..
εχει πολλα ξενοδοχεια εντος της πολης σε καλες τιμες..θεωρω παραλογο το να παει να μεινει κανεις εκτος κεντρου!τωρα αν εσυ ηθελες πολυτελειες αλλο θεμα..αξιοπρεπες ξενοδοχειο παντως κοντα σε σταθμο του μετρο μπορεις ανετα να βρεις σε λογικη τιμη(ας ειναι και στο termini, τι εγινε?)..
ασε που νοικιαζοντας αυτοκινητο και πληρωνοντας parking μια η αλλη θα σου ερθει με το να μενατε κεντρο..λεω εγω τωρα..
οσο για τα στουντιο και εγω αυτα που σου λεει ο σαμιον εχω ακουσει και γι αυτο δεν τα τιμησα..
αφου εχεις 6 μερες στην ρωμη, κοιτα να την ευχαριστηθεις, κανε και μια εκδρομουλα φλωρεντια ή ναπολη την μια μερα και θα σαι κομπλε!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.379
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom