Αυστρία Γερμανία Βαυαρικές & Αυστριακές Άλπεις, Μόναχο

Soctama

Member
Μηνύματα
142
Likes
51
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τζαμάικα
Απίστευτη αφήγηση...!! Περιμένουμε την συνέχεια... Γέλασα πολυ όπως τα έγραφες... Τελεια!!!!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Λίμνες, φύση, μπύρες, οικογενειακές περιπέτειες, εξαιρετική αφήγηση! Next part please!!!
 

Phanton

Member
Μηνύματα
77
Likes
171
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ινδια
ΜΕΡΑ 2η (Tρίτη)

Καλημέρα σας,
Μόλις άνοιξα τα μάτια μου και θέλω γάλα. Τώρα. Θέλω γάλα. Τώρα σημαίνει τώρα ! Ο φουκαράς μπαμπάς, παίρνει το μπιμπερό, παίρνει και την κονσέρβα το γάλα και κατεβαίνει στην κουζίνα. Εκεί βλέπει τη Φράου Γκούντρουν. Βασικά δεν τη βλέπει ολόκληρη γιατί οι διαστάσεις της ξεφεύγουν από το οπτικό του πεδίο. Η σπιτονοικοκυρά πρέπει στο παρελθόν να ήταν σφαιροβόλος της Ανατολικής Γερμανίας. Είναι ντυμένη με την παραδοσιακή στολή της περιοχής, αυτή με το σφιχτό ντεκολτέ. Παναγία μου μη σπάσει κανένα κουμπί και μας πάρει το βόλι…

Με όση έκπληξη κοιτάει ο μπαμπάς (με την τσίμπλα στο μάτι) τη Φράου Γκούντρουν, με άλλη τόση τον κοιτάει κι αυτή. ΤΙ ΚΟΣΝΕΡΒΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ; Νομίζω πως στο συγκεκριμένο αγρόκτημα δεν πρέπει να έχουν δει ποτέ γάλα εβαπορέ. Η εξαιρετικά φιλόξενη –αλλά απότομη- Φράου παίρνει τη κονσέρβα, την πετάει στον κάδο με μιας (μην ξεχνάμε και το άθλημα) πιάνει και τον μπαμπά αγκαζέ, ένα βήμα αυτή, δύο ο μπαμπάς για να προλάβει (τα πόδια του είναι σχεδόν στον αέρα) και πάνε στο στάβλο. Η συνέχεια αναμενόμενη, η Φράου αρμέγει την αγελαδίτσα, το γάλα πάει για βράσιμο, ο μπαμπάς γυρνάει με άδεια χέρια στο δωμάτιο, εγώ κλαίω….
Εξαιρετικό πρωινό ξύπνημα. Αναλαμβάνει η μαμά να συνεννοηθεί, ανεβαίνει μετά από 2 λεπτά, άπραγη. Η Φράου Γκούντρουν έχει ήδη στρώσει το τραπέζι μας, και το γάλα μου με περιμένει… Μαζί με το γάλα μου όμως με περιμένουν και 3 δάχτυλα πέτσα πάνω από αυτό. Τώρα και τι δεν είχε το πρωινό μας: Ψωμί ζυμωτό, κέικ, βούτυρο, γιαούρτι, μέλι, μαρμελάδες, τυριά, αυγά, αλλαντικά, όλα του αγροκτήματος. Και τα κλασσικά: μπισκότα, φρούτα, δημητριακά, ντομάτες, χυμοί.

Εμείς κάναμε μια ωραία ελληνική ντρίπλα. Ο μπαμπάς παρήγγειλε τσάι, ώστε να έρθει ζεστό νερό και κρυφά να κάνουμε γάλα εβαπορέ για μένα. Εν τω μεταξύ η Φράου Γκούντρουν ερχόταν που και που και ρωτούσε αν το ήπια για να μου φέρει κι άλλο. Τελικά το ήπιε ο μπαμπάς και ησυχάσαμε… Έλα ντε όμως που το τσάι ήρθε έτοιμο (του βουνού και του λόγγου) οπότε αποτέλεσμα: Ο μπαμπάς αντί καφέ ήπιε γάλα με 50% λιπαρά και τσάι του βουνού, κι εγώ δεν ήπια τίποτε…
Εντυπωσιάστηκα πολύ από τους υπόλοιπους ενοίκους ! Όλοι φορούσαν κοντό παντελονάκι. Όλοι κρατούσαν μπαστούνι και όλοι ήταν πολύ … γύφτοι. Όλοι ετοίμαζαν σάντουιτς, καθάριζαν αυγά, έπαιρναν ψωμί & κέικ, και άδειαζαν τα τραπέζια. Το ωραίο ήταν ότι η Φράου τους μοίραζε νάιλον σακουλάκια. Η μαμά μου είπε πως ετοιμάζονται για πεζοπορία. Δε με σφάξανε ακόμη. Εγώ δε σηκώνομαι από το καρότσι άμα δε δω παιδική χαρά, για πεζοπορίες είμαστε ; Σηκωθήκαμε από το πρωινό, επιτέλους ! Λίγο ακόμα φαϊ και θα γινόμαστε σχεδόν το μισό της Φράου Γκούντρουν. Όσο ετοιμαζόμαστε να φύγουμε παίζω με κάτι γατάκια και με κάτι άλλα παιδάκια που τα λένε Γερμανάκια. Εγώ ξέρω να μιλάω, αυτά ακόμα δεν έμαθαν γιατί από ότι μου λένε δεν καταλαβαίνω μια…
Η Φράου ανησύχησε μήπως δεν μας άρεσε το πρωινό. Ο μπαμπάς της είπε πως ήταν το ωραιότερο που έχει φάει («σε γερμανικό σπίτι στην εξοχή», συμπλήρωσε στα ελληνικά). Ααααα zehr gut. Πάρτε τότε και 6 σάντουιτς, 3 αυγά, 3 φέτες κέικ, 3 μπανάνες, …. για το ΔΡΟΜΟ.
Πόσο μεγάλος είναι αυτός ο δρόμος ρε μπαμπά, πίσω θα γυρίσουμε ?
Η πρώτη μας στάση θα είναι για να επισκεφτούμε το Kehlsteinhaus ή αλλιώς Eagles Nest. Link:Eagle's Nest

Για να πάμε θα αφήσουμε το αυτοκίνητο-μαούνα (που δεν είναι δικό μας γιατί το έχουμε νοικιάσει) στο Obersalzberg και από εκεί πάει μόνο ένα λεωφορειάκι γιατι ο δρόμος είναι πολύ στενός και απότομος, αλλά η διαδρομή είναι υπέροχη.
Θα φτάσουμε στο Hintereck, και θα μπούμε για 150 μέτρα σε μια στοά, όπου θα συναντήσουμε το αυθεντικό ασανσέρ που μέσα από το βράχο θα μας ανεβάσει στο σπίτι.
afarm2.static.flickr.com_1182_712938530_ebbc026d2c_b.jpg

afarm1.static.flickr.com_74_181862846_5dc16fd07f_o.jpg

afarm1.static.flickr.com_49_151401528_f641b3ef48_z.jpg_78d565b723da07eb5656c0531b31036f.jpg

Το εξοχικό σπίτι που έχτισε ο Μπόρμαν και το έκανε δώρο στον Χίτλερ για τα 50α γενέθλια του, το 1938. Ιστορικά δεν θα δούμε τίποτε, γιατί δεν έχει μείνει τίποτε, εκτός από ένα τζάκι από όνυχα που του είχε κάνει δώρο ο Μουσολίνι και διάφορες φωτογραφίες της εποχής.

awww.kehlsteinhaus.de_de_galerie_galerien_Der_Kehlstein_im_Wecb9021a46a6d4adc3a832b2880f49f96d.jpg



H θέα, από εκεί ψηλά, είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ. Επιτέλους ο μπαμπάς ήπιε τον καφέ του, γιατί το κεφάλι του είχε γίνει «καζάνι» ενώ τα δικά μας νεύρα είχαν γίνει «κρόσσια» από τη γκρίνια του.
Η επόμενη στάση μας είναι πολύ κοντά (περίπου 15 χλμ) στα ορυχεία αλατιού. Link:Salzzeitreise: Global
Ατυχώς είμαστε εμείς και άλλα 500 άτομα, και πρέπει να έχεις κλείσει ραντεβού πιο πριν. Το επόμενο ανοιχτό παράθυρο χρόνου ήταν στις 4:30 το απόγευμα, δηλαδή 4 ώρες μετά ! Αδύνατον να περιμένουμε… Κρίμα. Θα πάμε προς το Salzburg που μου έχουν ετοιμάσει μια έκπληξη. Στο δρόμο (κάτι δρομάκια δηλαδή πάνω στο βουνό) περάσαμε στην Αυστρία, όπου είδαμε πως υπάρχει κι άλλη είσοδος στο ορυχείο από την Αυστριακή πλευρά στο Ηallein! Link:Hallein mine
Εκεί, ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Μόνο 1,5 ώρα αναμονή. Πήραμε τα εισητήρια και φύγαμε για την έκπληξη. Θα επανέλθουμε όταν θα είναι η ώρα για να μπούμε. Δίπλα στην είσοδο του ορυχείου στο Keltenblitz έχει Toboggan slide. Νομίζω πως σας έχω διηγηθεί τι είναι ε ? Link:Toboggan Slide "Keltenblitz"
Η φάση. Πρώτη φορά ανέβηκα σε εναέρια καρέκλα. Εγώ και ο μπαμπάς δηλαδή, γιατί η μαμά είχε ξεμείνει από αδρεναλίνη χτες στο αεροπλάνο. Μετά κατεβήκαμε πάνω σε μια ράγα σε ένα αυτοκινητάκι, μέσα από το δάσος !


Τελικά πέρασε η ώρα και θα πάμε τώρα στο ορυχείο. Ντυθήκαμε με άσπρες στολές που μας έδωσαν, και ξεκινήσαμε. Πρώτη φάση. Μια τεράστια ξύλινη τσουλήθρα που σε κατεβάζει βαθιά μέσα στο βουνό!

afarm1.static.flickr.com_165_359367616_4e1c3d69c5_b.jpg


Αφού είδαμε διάφορες στοές, μετά μάθαμε πόσο σημαντικό και ακριβό ήταν το αλάτι παλιά.
Αντί για χρήματα, ο μισθός των στρατιωτών κάποτε πληρωνόταν σε αλάτι ! Και από το αλάτι που το λένε sal βγήκε η λέξη salary που σημαίνει μισθός. Όποιος είχε αλάτι, είχε πολύ εξουσία τότε. Για αυτό τα ορυχεία τα είχανε είτε οι βασιλιάδες είτε η εκκλησία, όπως αυτό που είμαστε τώρα και το διοικούσε ο Αρχιεπίσκοπος του Salzburg (Αλατόβουνο !).
Μετά μπήκαμε σε μια βάρκα, γιατί το βουνό έχει υπόγεια λίμνη, και κάναμε βόλτα, και είχε πολύ ωραίο φωτισμό.

afarm3.static.flickr.com_2601_4031977254_473b95682d_z.jpg_78d565b723da07eb5656c0531b31036f.jpg


Τριγυρίσαμε λίγο ακόμη, και ξαναβγήκαμε (παγωμένοι) έξω με ένα τρενάκι πολύ μυστήριο…

afarm1.static.flickr.com_177_432781477_6d72ba8f90_z.jpg_78d565b723da07eb5656c0531b31036f.jpg


Πριν φύγουμε τσιμπήσαμε και το λουκανικάκι μας, γιατί ο μαουνιέρης-μπαμπάς είπε ότι έχουμε μεγάλη διαδρομή μπροστά μας.
Από εδώ θα φύγουμε προς το Innsbruck. Θα πιάσουμε την Αλπική οδό Ε45 ! Πριν το Ιnnsbruck, στο Jenbach θα στρίψουμε βόρεια για να πάμε στο Pertisau πάνω στην Αchensee. Δύο ώρες διαδρομή, έριξα τον ύπνο του δικαίου. Ήταν πολύ για μένα τόσο τρενάκι και τσουλήθρα, άσε που νομίζω ότι ο καθαρός αέρας στο βουνό μου ανοίγει την όρεξη αλλά με εξαντλεί πιο γρήγορα. Φτάσαμε αργά το απόγευμα. Ώρα να ξεπιαστώ. Να μετακομίσω από το καρεκλάκι της μαούνας στο καροτσάκι μου. Να βολτάρω λίγο στην όχθη της Achensee.

afarm1.static.flickr.com_188_463114887_ea510cb23f_o.jpg


Πιο πράσινη λίμνη δεν έχω ξαναδεί. Ούτε λίμνη με τόσο καθαρό νερό. Ούτε τόσο καθαρό κι οργανωμένο χωριό. Αυτά όμως θα τα πούμε αύριο που θα γυρίσουμε την περιοχή με την ησυχία μας. Σήμερα θα εγκατασταθούμε σε ένα δωμάτιο που κλείσαμε στην πανσιόν Urschnerhof Pension Urschnerhof-Startseite
Εξωτερικά μοιάζει πανέμορφο. Να δούμε πως θα εξελιχθεί η διαμονή μας 2 μέρες εδώ.



To βράδυ θα φάμε κάπου εκεί γύρω (νομίζω στο Enzian) σνίτσελ… τι άλλο.
 
Last edited by a moderator:

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Ο Χριστος και η Παναγια με αυτο το Κeltenblitz!
Zαλιστηκα και μονο που εβλεπα το βιντεακι!
 

vdeverak

Member
Μηνύματα
46
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
μονο εγω δηλαδη δεν πηγα στην αετοφωλια του Χιτλερ?!!
εψαχνα εψαχνα με το gps αλλα δεν την εβρισκα.ειχε κ πολυ χιονι και δεν κυκλοφορουσε κανεις να τον ρωτησω.
φτου......:xmas_redface::xmas_redface::xmas_redface::xmas_redface:
πολυ καλη ιστορια μου θυμισες δικιες μου στιγμες..ααχχχχ
 

Phanton

Member
Μηνύματα
77
Likes
171
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ινδια
ΜΕΡΑ 3η (Tετάρτη)

Ένα ωραίο ηλιόλουστο πρωινό. Το πρόγευμα είναι αναλόγου μεγέθους του χτεσινού, αλλά δεν είναι και τόσο φολκλόρ. Η Φράου Uta (πραγματικό όνομα), είναι μια συμπαθέστατη νεαρή Αυστριακή, με παιδιά περίπου στην ηλικία μου, και μιλάει μια χαρά τα Αγγλικά. Εμένα το ίδιο μου κάνει αφού δεν καταλαβαίνω μία. Η μαμά φωτίστηκε που δε μιλάει γερμανικά. Το ωραίο είναι πως έχουν ένα τεράστιο κήπο και πάρα πολλά παιχνίδια. Τραμπολίνο, κούνια, τσουλήθρα. Ο κήπος τους είναι δίπλα σε ένα τεράστιο γήπεδο γκολφ. Εγώ παίζω με την ησυχία μου, ο μπαμπάς και μαμά πίνουν τον καφέ τους με την ησυχία τους.




Ήρθε η ώρα για βόλτα. Λέμε να πάρουμε τη γόνδολα και να ανέβουμε στη κορυφή Karwendel. Link:Karwendel Bergbahn . Από εκεί αρκετοί βουτάνε με paragliding. Η θέα είναι καταπληκτική, και του Pertisau και της λίμνης.

Aφού θαυμάσαμε τη θέα, ήρθε η ώρα για μια βόλτα της λίμνης με το ατμοκίνητο τρενάκι, από το οποίο κατεβαίνεις λίγο μαύρη γιατί καίει κάρβουνο !
afarm4_static_flickr_com_3497_4004096533_38f8a842c7_b_jpg__.jpg

Το μεσημέρι μπήκαμε βαθιά στο δάσος, για να βρούμε ένα εστιατόριο-πανσιόν, το Gern Alm Alpgasthof Gern Alm
που έχει ένα υπέροχο λιβάδι για να παίξεις αλλά και ζωάκια, ελαφάκια και μοσχαράκια και έπαιξα μαζί τους.




Εκεί έφαγα το πιο ωραίο γλυκό : Κaiserschmarrn. Κομματάκια χοντρής κρέπας, με φρούτα του δάσους, και άχνη ζάχαρη. Μιααααμ.

Το απόγευμα το περάσαμε γυρνοβολώντας στο χωριό γιατί θέλαμε να ξεκουραστούμε και γιατί περιμέναμε να πάει 8 όπου θα μαζευόταν όλο το χωριό σε μια ξύλινη αποθήκη, καμιά 15 χλμ μέσα στο δάσος, όπου είχε γιορτή. Τελικά ήταν πολύ μυστήρια γιορτή. Όλοι φορούσαν τις τοπικές φορεσιές τους και χόρευαν βαλς, με μουσική που έβαζε ένας dj ! Το περίεργο ήταν ότι έπρεπε να έχεις κλείσει τραπέζι και φαγητό καμιά βδομάδα πριν ! Όταν μπήκαμε εμείς μέσα, ήμασταν σα τη μύγα μέσα στο γάλα, δηλαδή οι μόνοι σκουρόχρωμοι μέσα στους κάτασπρους Τιρολέζους. Επίσης θα ήμασταν και οι μοναδικοί όρθιοι και νηστικοί αν δεν μας εντόπιζε η Φραου Ούτα, η σπιτονοικοκυρά μας. Μας έκατσε στο τραπέζι τους, μαζί με όλο το σόι. Κι ευτυχώς δηλαδή γιατί το μοναδικό φαγητό που υπήρχε ήταν πολύ μικρά γουρουνάκια στη σούβλα. Έτσι φάγαμε από αυτά γιατί η Φράου Ούτα είχε προπαραγγείλει αρκετά ή το σόι της έμεινε νηστικό (μάλλον λίγο και από τα δύο). Γενικά ήταν πολύ φιλόξενοι. Όσο βέβαια φιλόξενοι μπορεί να είναι οι Αυστριακοί, δε γίναμε και κολλητοί, ούτε αρχίσαμε τα κεράσματα μεταξύ μας. Φυσικά ο καθένας πλήρωσε το ΑΤΟΜΙΚΟ μερίδιο του. Μάλιστα μας ρώτησε ποιος θα πληρώσει για τη μικρή, ο μπαμπάς ή η μαμά ; Η απάντηση πως ο μπαμπάς θα πληρώσει και για τους τρεις μας σε συνδυασμό με το χρώμα του μπαμπά πρέπει να άφησε την εντύπωση ότι ο μπαμπάς σχετίζεται με την Αραβία.
O άραβας με τη μαούνα, η μαμά και εγώ πηγαίνουμε για ύπνο…

ΥΓ. Όχι δεν χορέψαμε βαλς. Θυμηθήκαμε τους Γερμανούς που «χορεύουνε» συρτάκι και προτιμήσαμε να κάτσουμε στα αυγά μας.
 

harilander

Member
Μηνύματα
548
Likes
396
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ονειρεμένο Ταξίδι
χώρα του ποτέ
αυτό το πως το λένε, το keltenblitz πολύ το γουστάρω!!!:clap:
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Τέλεια η συνέχεια επί αυστριακού εδάφους! Η λίμνη φαίνεται υπέροχη!

ΥΓ. Όχι δεν χορέψαμε βαλς. Θυμηθήκαμε τους Γερμανούς που «χορεύουνε» συρτάκι και προτιμήσαμε να κάτσουμε στα αυγά μας.

Όλα τα λεφτά!:xmas_biggrin:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αυτο το γλυκο φαινεται εξαιρετικο!
(και η διηγηση επισης!)
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
...Ιθάκη...
Καλέ τι καταπληκτική μικρή είναι αυτή και τι ωραίο ταξίδι!! μου θυμίζει το δικό μου ταξίδι στις Αυστριακές Άλπεις χωρίς νήπια (ευτυχώς για τα νήπια δηλαδή). Και μου λέτε ότι αυτό το εξαιρετικό δείγμα ανθρώπου έχει ξαναχτυπήσει; πάω να δω. Ώσπου να γυρίσω να έχει γραφτεί και η συνέχεια παρακαλώ.
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γουατεμάλα
Phantomάκι σπεύσε,η Ιωάννα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων πρέπει να φύγει,θα σκάσει ο Κινέζος στη ναφθαλίνη:xmas_wink:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.661
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom