Ιταλία Βενετία για 24ώρες

Καλησπέρα στο φόρουμ. Τον Οκτώβριο θα βρεθώ στη Βενετία για 24ώρες και θα ήθελα προτάσεις τι να δω οπωσδήποτε στον χρόνο που θα έχω διαθέσιμο.

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Καλησπέρα και σε σενα,
θα διανυχτερευσεις κιολας λογικα για να ναι 24 .
Εξαρταται που θα μενεις δεν μας ειπες.
Το νουμερο ενα αξιοθεατο ειναι η πλατεια του Αγιου Μαρκου ,μαζι με την περιφημη Βασιλικη και το παλατι των Δογηδων ,παρολο που δεν νοειται ταξιδι στη Βενετια ,χωρις να την επισκεφτεις εχει αφορητα πολυ κοσμο.
Εαν θες και δεν εχεις θεμα με την τσιμπημενη τιμη του (σε προειδοποιησα απο πριν)μπορεις να πιεις ενα εσπρεσσακι στο περιφημο cafe Florian και να κανεις χαζι την πλατεια.
Αμεσως μετα ποδαρατο επισκεψη στην γεφυρα του Ριαλτο ,μια απο τις ομορφοτερες γεφυρες της Βενετιας,μην χασει την εμπειρια να την δεις και οταν πεφτεις ο ηλιος ειναι σαν πινακας ζωγραφικης,
Το Ριαλτο -Αγιου Μαρκου μπορεις να το κανεις και αντιστροφα για αυτο σου πα ,που θα μενεις .

Οποτε Ριαλτο -Αγιος Μαρκος τα 2 πιο must

Και μετα αστα τα αλλα και χασου χωρις λογο στα ατελειωτα σοκακια και καναλια της Βενετιας,κανε ενα διαλλειμα για ενα chichetti συνοδεια ενος spritz ή ενος ποτηριου κρασιου και ανακαλυψε local γειτονιες οπως το cannaregio .Φαε σε μια trattoria πιο local μακρυα απο Αγιου Μαρκου ,που ειναι πανακριβα και τουριστοπαγιδες.

Καλυτερη ωρα για βολτα με γονδολα φυσικα ειναι απογευμα ,ωστε και να απολαυσεις την βολτα σου με λιγοτερο κοσμο και πιο ρομαντικα στην τελεια ωρα.Αποφυγε το πρωι και φασαρια θα εχει και ουτε ρομαντικα θα ναι με τον νταλα ηλιο.Ναι ειναι ακριβα,αλλα μια φορα πας να το κανεις.

Βραδυ η Βενετια μεταμορφωνεται βγαζει πιο μυστηριο ,πολυ πιο ηρεμη και φωτισμενη τελεια ,με τα καναλια που το νερο τη νυχτα σαν αλλη εποχη.Να δειτε και το Ριαλτο βραδυ ή και του Αγιου Μαρκου.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.. Ναι θα μείνω ένα βράδυ και για την ακρίβεια λίγο περισσότερο από 24 ώρες. Δεν έχω ψάξει ακόμα για διαμονή αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι πάρα πολύ ακριβά μέσα στην πόλη. Που θα μου προτείνατε να κοιτάξω;

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.. Ναι θα μείνω ένα βράδυ και για την ακρίβεια λίγο περισσότερο από 24 ώρες. Δεν έχω ψάξει ακόμα για διαμονή αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι πάρα πολύ ακριβά μέσα στην πόλη. Που θα μου προτείνατε να κοιτάξω;
Kανε ενα δωρο στον εαυτο σου μονο και μην μεινεις στο Μεστρε.Ζηστο ακομα μια μερος εντος του ιστορικου κεντρου της Βενετιας ,ειναι πανακριβα ισχυει αλλα ενα βραδυ μονο θα ναι ποσο να σου βγει την μερα?
Γυρω απο τον Αγιο Μαρκο εχει πολυ βαβουρα .Επελεξε να μεινεις στο Cannaregio που ειναι πιο ηρεμα το βραδυ και εχει και πιο οικονομικες επιλογες για φαγητο,συν οτι ειναι πανεμορφη γειτονια

Συμφωνώ και από όσο βλέπω τώρα με 150 ευρώ περίπου βρίσκεις σε αυτήν την περιοχή. Οκ είναι αρκετά σε σχέση με όσα δίνω για διαμονη γενικά αλλα θα χάσω ελάχιστο χρόνο στη μετακίνηση. Η μετακίνηση στο αεροδρομιο από το κέντρο είναι εύκολη;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Kανε ενα δωρο στον εαυτο σου μονο και μην μεινεις στο Μεστρε.Ζηστο ακομα μια μερος εντος του ιστορικου κεντρου της Βενετιας
Συμφωνώ κι εγώ απολύτως με αυτό, εφόσον είναι για ένα βράδυ χαλάλι, τι καλύτερο απ' το να είσαι στο κέντρο της πόλης, στην οποία παρόλο που νομίζεις ότι έχεις λίγες ώρες προλαβαίνεις να δεις πολλά. Έχω κάνει κάτι ανάλογο και το περιγράφω εδώ.
Η μετακίνηση στο αεροδρομιο από το κέντρο είναι εύκολη;
Ναι, πολύ εύκολη και κοντινή, σε όποιο από τα δύο αεροδρόμια κι αν προσγειώνεσαι.

paefstra

Member
Συμφωνώ και από όσο βλέπω τώρα με 150 ευρώ περίπου βρίσκεις σε αυτήν την περιοχή. Οκ είναι αρκετά σε σχέση με όσα δίνω για διαμονη γενικά αλλα θα χάσω ελάχιστο χρόνο στη μετακίνηση. Η μετακίνηση στο αεροδρομιο από το κέντρο είναι εύκολη;
Αν λεμε για 1 μονο βραδυ, επειδη το εκανα, μπορει να βρεις κενο δωματιο μεταξυ 2 κρατησεων. Το δοκιμασα στη Βενετια και βρηκα με κατω απο 100 για να μην τους μεινει αδειο.
Ευκολη, αρκει να μην εχεις βαλιτσα με ροδες.

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

Μετακινηση με 2 τροπους μπορεις ο ιδανικος και πιο γραφικος φυσικα ειναι μεσω θαλασσης με τα vaporetti που ειναι της εταιρειας aliguna ,σε αφηνει και εξω καμμια φορα απο εκει που θα μενεις.
Αλλιως μπορεις και με λεωφορειο αλλα θελει περπατημα μετα με βαλιτσες,καθως δεν μπορεις να μπει οχημα στο ιστορικο κεντρο.

Δεν ειναι μονο η μετακινηση που θα χασεις ετσι κι αλλιως γιατι θα εχεις λιγο χρονο στην πολη,εκτος Βενετιας χανεις και την ατμοσφαιρα της πολης ,μολις βγαινεις απο τη Βενετια προσγειωνεσαι στο reality ,οσο εισαι μεσα στην ιστορικη Βενετια μπαινεις στο vibe της μεταφερεσαι στο χρονο

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.048
Μέλη
39.768
Νεότερο μέλος
JIM2025

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom