• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Βιετνάμ Καμπότζη Βιετνάμ- Καμπότζη πρώτη φορά, ερωτήσεις!

Κανένα θέμα στο αεροδρόμιο.
Συμπλήρωσα κάποια στοιχεία σε ένα ταμπλέτα μετά έδωσα 30 δολάρια και πέρασα! Δεν είχε καν κίνηση στο γκισέ!

Δυστυχώς οριακά έχασα το βαν για τη πόλη και έτσι πήρα…..Lexus!
Στο γκισέ λέγανε για 35 dolaria αλλά βρήκα έξω τη …..μασονία και με 22 με μεταφέραν στη πόλη! Αρχικά ζητάγανε 35 μετά εύκολα πέσανε στα 25 και βγήκε ένας….βουδιστης να τα βρούμε στα 22. Θα μπορούσα και στα 20 αλλά πιστεύω ισωσ είναι δίκαιη τιμή τα 22 dollars για 45 χιλιόμετρα από αεροδρόμιο!

Τώρα για το Σιάμ Ριπ……..

IMG_5359.jpeg

Η Καμποτζη είχε άσχημη φήμη για τους υπαλλήλους σχετικά με τους ελέγχους βίζας.
Ούτε στο αεροδρόμιο του Πνομ Πεν είχα κάποιο πρόβλημα απλά κατά την αναχώρηση μου για Μαλαισια υπήρχαν πολλές ταμπέλες που μας πληροφορούσαν να μην δίνουμε φιλοδωρήματα στους υπαλλήλους. Σε κάθε υπάλληλο που του έδινα το διαβατήριο δίπλα του είχε μια ταμπέλα που έλεγε να μην αφήνουμε φιλοδώρημα!! Περίεργη φάση!
Πολύ κάκιστη φήμη είχαν οι υπάλληλοι στα σύνορα Ταϋλάνδης Καμπότζης για αυτό από τη Σρι Λανκα δεν πήγα στο Σιάμ Ριπ μέσω Ταϋλάνδης αλλά αποφάσισα να το κάνω το ταξίδι αεροπορικώς μέσω Μαλαισίας.

Μπορεί να είναι αδιάφορη η Σιάμ Ριπ αλλά ο αρχαιολογικός χώρος στα θρησκευτικά μνημεία του Ανγκορ Βατ απλά απίστευτος!Δημιουργήθηκαν τον 11 αιώνα ήταν αρχικά ινδουιστικά και μετά βουδιστικά! Απίθανη αρχιτεκτονική μέσα στη ζούγκλα και μάλιστα το μνημείο του Ανγκορ Βατ είναι και στη σημαία της Καμπότζης. Εμένα μου άρεσαν πάρα πολύ τα χαμογελαστά βραχώδης αγάλματα ενός υπερφίαλου βασιλιά στο Bayon.Θέλει τρεις μέρες η όλη περιοδεία!Αλλα νομίζω ότι καρα αξίζει να πάει καποιος πριν αφήσει τον μάταιο κόσμο στον οποίο ζουνεΑκριβούτσικο το εισιτήριο. Κρίμα που δεν πήγα αρχές της χιλιετίας που δεν είχε τον τουριστικό αχταρμά.
Ωραία και η παράσταση σε ένα τσίρκο,έχει δύο παραστάσεις την ημέρα.

Υπήρχε και ένα άλλο μουσικό σόου αλλά δεν βρήκα φτηνό εισιτήριο τις συγκεκριμένες μέρες που ήμουν εκεί.

Άνετα και φτηνά με λεωφορείο παει κάποιος από Σιάμ Ριπ στη πρωτεύουσα της Καμπότζης η οποία δεν είναι μόνο για σκοτεινό τουρισμό!
Η Πνοπ πεν έχει ωραίες αγορές , εξαιρετική βόλτα με τα πόδια στο πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό ένα παλιό παλάτι και μια δυναμική!

Το καλύτερο φαγάδικο στη Καμποτζη το έφαγα στο David s Reustarant homemade noodles Phnom Penh! Παρότι πολύ νεαρό κόσμος και κυρίως πελάτες δυτικά κορίτσια που με προϊδέαζε για τουριστική παγίδα το εστιατόριο σε παλιά στενοχώρη οικοδομή με κουρασμένους σερβιτόρους και μεγάλη κορνίζα με το πρόσωπο του σεφ/ιδιοκτητη (ψώνιο έλεγα) και όμως μπήκα διότι οι άλλες μου επιλογές για φαγητό θα είχε σαν αποτέλεσμα κι άλλο Ποδαρόδρομο μετά από μια κουραστική μέρα. Τελικά το φαγητό ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!
Σας το συνιστώ!

Μερικές φωτό!

IMG_5985.jpeg
IMG_5379.jpeg
IMG_5422.jpeg
IMG_5432.jpeg
IMG_5472.jpeg
IMG_5498.jpeg
IMG_5526.jpeg
IMG_5565.jpeg
IMG_5628.jpeg
IMG_5631.jpeg