Ιταλία Βοήθεια για ενοικίαση αυτοκινήτου από Ιταλία!

Alice in Wonder

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καλοί μου φίλοι καλησπέρα!!!! Οργανώνουμε ένα ταξίδι που θα ξεκινάει από Πίζα με στόχο να φτάσουμε οδικώς στις λίμνες Plitvice της Κροατίας! Κλείσαμε λοιπόν τα εισητήρια, έχοντας βρει κι ένα αμάξι προς ενοικίαση από Πίζα σε φοβερή τιμη (130 για 1 βδομαδα)! Ανακαλύψαμε όμως πως το κόστος της πράσινης κάρτας (που χρειάζεται το αμάξι για να βγει έξω από τη χωρα) είναι 500 ευρώ αν έχεις πιστωτική, και 800 εαν δεν έχεις. Έχει κάποιος από εσάς εμπειρία, ή κάποια ιδέα για το αν υπάρχει εναλλακτική λύση στο πρόβλημά μας??? Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Καλησπέρα και καλώς ήρθες! Μήπως έχεις καταλάβει κάτι λάθος; Συνήθως οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων είτε επιτρέπουν να βγάλεις το αμάξι εκτός χώρας -χωρίς επιπλέον κόστος ή με καποια μικρή επιβάρυνση- είτε δεν το επιτρέπουν. Εκτός αν εννοείς πως σκοπεύετε να παραδώσετε το αυτοκίνητο σε άλλη χώρα και να μην το επιστρέψετε στο σημείο απ' όπου το παραλάβατε. Αυτά τα ποσά που γράφεις μήπως έχουν να κάνουν με την εγγύηση που χρειάζεται να καταβάλεις κατά την ενοικίαση του αυτοκινήτου; Εξήγησέ μας λίγο καλύτερα την περίπτωσή σας.
 

Alice in Wonder

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Παραλαβή και παράδοση γίνεται στην ίδια πόλη (Πίζα). Μας "υποχρεώνουν" να αγοράσουμε την σφάλεια εκτός χωρας, η οποία είναι 45 ευρώ έξτρα τη μέρα! Τι να πω. Εχετε μήπως καμια εναλλακτική πρόταση για αναζήτηση αυτοκινήτου? Εμείς ψάξαμε μέσω skyscanner!
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Μας "υποχρεώνουν" να αγοράσουμε την σφάλεια εκτός χωρας, η οποία είναι 45 ευρώ έξτρα τη μέρα!
Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Όσες φορές πέρασα αυτοκίνητο από τη χώρα ενοικίασης σε μια άλλη όμορη συνήθως (εντός ΕΕ μιλάω) δεν είχα το παραμικρό θέμα με την εταιρεία. Απλώς το δήλωνα την ώρα της κράτησης και το πολύ πολύ να χρεωνόμουν με ένα μικρό ποσό (της τάξης των 10-20 ευρώ για το σύνολο της ενοικίασης, όχι για κάθε μέρα). Για κοίταξε σε http://www.autoeurope.eu/, http://www.rentalcars.com/, http://www.economycarrentals.com/. Όλα είναι αξιόπιστα σάιτ. Στο τελευταίο μάλιστα μπορείς να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά σε ελληνικό αριθμό, καθώς τα γραφεία τους είναι στην Κρήτη απ' όσο ξέρω.
 

intefix

Member
Μηνύματα
77
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία, Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού
@Alice in Wonder Συνήθως είναι αυτονόητο για την Ευρώπη ότι μπορείς να πας σε γειτονικές χώρες. Οι τιμές για μια βδομάδα αρχίζουν από 19€ μόλις ευρώ ( ενδεικτικά δες από αεροδρόμιο Πιζας) για 1 βδομάδα... 1πιζα.jpg 2πιζα.jpg
Η πρότασή μου είναι ακύρωσε τη 1η κράτηση...
Η πιστωτική χρειάζεται πάντα για εγγύηση. Αλλιώς πρέπει να πληρώσεις με μετρητά και περισσότερα.
 
Last edited:

Alice in Wonder

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Λοιπόν! Βγάλαμε άκρη μόλις..... Ψάξαμε στα terms and conditions από 20 διαφορετικές εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, όντως παίζουν διαφορετικές περιπτώσεις, από το να μην επιτρέπεται να βγαίνεις καθόλου εκτός Ιταλίας, να πληρώνεις 25-30 ευρω τη μέρα έξτρα (για τις μέρες που θα σαι εκτός Ιταλίας), και βρήκαμε και 1-2 εταιρίες που χρεώνουν κάτι λίγο εως καθόλου για όλες τις μέρες!!! Φανταστικό site το www.discovercarhire.com ! Ευχαριστούμε πολύ Emouli !!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.843
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom