Γενικά Βοήθεια για ταξίδι αρχές Νοεμβρίου

Maro.k.

Member
Μηνύματα
8
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
;;;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Μαδαγασκάρη
Γεια σου και απο εμένα!
Όλοι οι προορισμοί που αναφέρεις είναι όμορφοι.. εγώ προσωπικά σαν ιταλοφιλη θα ελλεγα οτι η Ρώμη είναι πάντα καλή, ειδικά αυτή την εποχή.. Ωστόσο γιατι δεν κοιτάς και για Πράγα???? Η αποχή που θες είναι πολύ καλή, ο καιρός θα σου επιτρέψει να γυρίσεις την πόλη και ούτε θα νυχτώνει γρήγορα. Είναι πολύ οικονομικό ταξίδι! Εγώ το έκαν με πτήση που είχε ανταπόκριση Μόναχο!
Πάντως από τις υπόλοιπες περιοχές πιστεύω οτι Κωνσταντινούπολη και Ρώμη θα είναι πολύ καλά!

Μα τι να λέμε??? Παντού τέλεια θα είναι!
 

ΧΑΡΑ125

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτία, Νεπάλ
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνία-Νησιά Σολομώντα
Καλημέρα κι απο μένα,

επειδή έχω πάει σε όλα'αυτά τα μέρη που σκέφτεσαι σαν εναλλακτικές, κι επειδή βλέπω ότι ο προϋπολογισμός σου είναι μαλλον περιορισμένος θα σου πω κατ'αρχάς ότι η Βασιλεία είναι απλησίαστη μάλλον οικονομικά (άλλα μεγέθη). Η Ρώμη παλεύεται αλλά η εποχή είναι εξαιρετική για Κωνσταντινούπολη γιατί δεν θα έχει ζέστη και θα μπορείς να γυρίσεις τα πάντα εύκολα (αν κι έχει πολύ περπάτημα να ξέρεις). Θα το χαρείς πιστεύω.
Όσον αφορά τις μετακινήσεις: εγώ πήγα με αεροπλάνο μέσω Αθηνών από Θεσσαλονίκη (όχι ότι καλύτερο!) αλλά έχω ακούσει για το τρένο ότι μπορεί να έχει μεγάλες καθυστερήσεις στα σύνορα λόγω ελέγχων, κάνει περίπου 12-13 ώρες και στοιχίζει σε δίκλινη καμπίνα περίπου 110 ευρώ πήγαινέλα. Επίσης, ότι καλύτερα είναι να πάρεις το τούρκικο και όχι το ελληνικό τρένο, είναι λένε πιο καινούριο και καθαρό. Ακόμη, κανένα τρένο δεν έχει κυλικείο, οπότε πρέπει να φροντίσεις για τα δέοντα!
Υπάρχουν, όμως, και λεωφορεία, και του ΚΤΕΛ αλλά και της METRO TURIZM που είναι τούρκικη εταιρία και συνεργάζεται με ένα πρακτορείο στη Θεσσαλονίκη, μου διαφεύγει το όνομα αλλά αν μπεις στο site της τούρκικης εταιρίας έχει όλες τις πληροφορίες. Δεν ξέρω αν το εισιτήριο εξακολουθεί να είναι 63 ευρώ, νομίζω ότι έχει ανέβει στα 80 πηγαινέλα. Είναι πολύ καλά λεωφορεία, έχουν ακόμη και μπουφέ μέσα και φεύγουν δυο φορές τη μέρα (στις 10 το πρωί και στις 10 το βράδυ) και σου προσφέρουν και δωρεάν μεταφορά από το σταθμό στην Κωνσταντινούπολη σε όποιο μέρος της πόλης θέλεις να πας.

Αυτά για τα διαδικαστικά.
Αν θέλεις, μπορώ να σου δώσω πληροφορίες και για εκεί.

Όπου κι αν πας να περάσεις τέλεια!
 

ΧΑΡΑ125

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτία, Νεπάλ
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνία-Νησιά Σολομώντα
Σορρυ, ξεχάστηκα να αναφέρω ότι όλα αυτά τα δρομολόγια είναι από Θεσσαλονίκη. Βέβαια, τα λεωφορεία που είπα έχουν και δρομολόγια από ΑΘήνα, δες το site τους.

Από την ΑΘήνα πετάει και η Pegasus που είναι τούρκικη charter απευθείας και με καλές τιμές.
 

ayreonliv

Member
Μηνύματα
67
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΙΤΑΛΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου σχετικά με το τρένο και τα λεωφορεία. Μήπως ξέρεις πόσες ώρες κάνει το λεωφορείο από Θεσσαλονίκη για Κωνσταντινούπολη? Στην ιστοσελίδα δε γράφει.
 

ΧΑΡΑ125

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτία, Νεπάλ
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνία-Νησιά Σολομώντα
Οντως εκανα λάθος για την Pegasus, πηγαίνει μόνο στη Σμύρνη. Ωστόσο, η φίλη μου έβγαλε εισητήρια από Αθήνα για Κωνσταντινούπολη με 160 Ευρώ τον Οκτώβριο, θα πρέπει να την ρωτήσω με ποια εταιρία, που είναι πολύ καλά αν πετάς από Αθήνα, το τρένο είναι ακριβότερο και πρέπει να είσαι και μια μέρα στο δρόμο.

Το λεωφορείο κάνει περίπου 10 ώρες αλλά όλα τα οδικά για Κωνσταντινούπολη εξαρτώνται πάντα από τις διαδικασίες στα σύνορα, δεν μπορούν να εγγυηθούν για τίποτε, μπορεί δηλ να έχει μέχρι και 2 ώρες καθυστέρηση.

Καλά, θα περάσεις τέλεια εκεί δεν το συζητάω, ήδη ζηλεύω αλλά πάλι εγώ ζηλεύω οποιοδήποτε ταξίδι, δεν είμαι μέτρο σύγκρισης!!!!:roll::roll::roll:
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.239
Μηνύματα
884.569
Μέλη
38.926
Νεότερο μέλος
marianna98

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom