Ιαπωνία Βοήθεια για ταξίδι στην Ιαπωνία.

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Επί τροχάδην... πρώτα απόλα να έχεις υπόψιν ότι τον Αύγουστο που θέλεις να πας θα κάνει ζέστη... πολλή ζέστη, σαν την Ελλάδα...

Εάν έχεις 14 βράδια μοίρασε τα σε 4 περιοχή Τόκιο , 4 στα βουνά (Τακαγιάμα και χωριά), 1 Χιροσίμα και 5 Κυότο με ρέστα... από το Τόκιο η μια μέρα θα φύγει στο Νίκκο και καλό θα ήταν το τελευταίο βράδι σου να το κάνεις στο Χακόνε... φύγε νωρίς την προηγούμενη μέρα από Τόκιο άσε τα πράγματα στο Χακόνε δες το Φούτζι με την ησυχία σου και μην γυρίσεις Τόκιο, μείνε το βράδυ να χαλαρώσεις Χακόνε και την άλλη μέρα πήγαινε από εκεί Τακαγιάμα...

Κάτσε Τακαγιάμα και γύρω χωριά 3 βράδια, την τέταρτη μέρα σου φύγε νωρίς το πρωί για Κανάζαβα... μείνε εκεί το βράδυ και μετά φύγε κατευθείαν για Χιροσίμα, δες την πόλη την υπόλοιπη μέρα κοιμήσου και νωρίς το πρωί πήγαινε Μιγιαζίμα... δες το νησάκι με την ησυχία σου και φτάσε αργά το βράδυ Κυότο κάνοντας αν αντέχεις ένα δύωρο στάση στο Χιμέντζι... τις υπόλοιπες μέρες θα τις αφιερώσεις Κυότο εκτός από μία που θα πας ημερίσια Νάρα ή θα πας να δεις το Χιμέντζι αν δεν το έχεις ήδη δει... πάσο φυσικά θα πάρεις το ενιαίο για μια εβδομάδα...
 

d4ydr33m3r

Member
Μηνύματα
124
Likes
29
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Αψογος, σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου!

p.s Να ρωτησω για την διαμονη περνωντας ας πουμε για βαση το προγραμμα του traveller. Να κλεισω διαμονη απο εδω για ολες τις διανυκτερευσεις ή οχι; Θα υπαρχει με βαση την εμπειρια σας αυξηση τιμων αν π.χ τις περιοχες εκτος Τοκυο και Κυοτο τις αφηνα για εκει, με την λογικη παντα οτι κατι μπορει να προκυψει ενδιαμεσα που θα με ενδιαφερει αρκετα και θελω να κατσω ας πουμε ενα βραδυ καπου αλλου; Ενω αν εχω κλεισει απο εδω ολες τις διανυκτερευσεις δεσμευομαι, αλλα απο την αλλη βεβαια εχω το κεφαλι μου ησυχο..
 
Last edited:

Masbass

Member
Μηνύματα
113
Likes
184
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία
Ταξίδι-Όνειρο
Μαδαγασκάρη
εγώ προχτές γύρισα από Τόκιο (9 βράδυα) και βρήκα ξενοδοχείο αξιοπρεπεστατο (Hotel Nihonbashi Villa, εκλεισα μέσω Booking.com) όπου ήταν μονοκλινο στα 42 ευρω το βραδυ (με μπάνιο δικό του, πρόσεξε γιατί τα φτηνά έχουν κοινό μπάνιο και/ή τουαλέτα). Στο Κυοτο που πήγα για μονοήμερη δεν μου άρεσε καθόλου γιατί όπως και να το κάνουμε όλοι οι ναοί είναι πάνω κάτω οι ίδιοι (σα να λες οτι ερχεσαι Ελλαδα να δεις εκκλησίες), μετά τον τρίτο ναό που είδα απλά κατέβηκα στο κέντρο, είδα και το παλάτι, πήρα το Shinkasen και γύρισα στο υπέροχοπανέμορφοαξεπέραστο Τόκιο (όπου είχε και ωραιότατους ναούς στην κάτω πόλη). Αν είχα κλείσει 2-3 μέρες στο Κυότο θα έκλαιγα από βαρεμάρα, κυρίως επειδή μου άρεσε πάρα πάρα πολύ το Τόκιο κι ότι ξόδευα εκτός Τόκιο μου φαινόταν πολύ λίγο. Στο Νikko να ξέρεις οτι τουλάχιστον ο ένας ναός είναι υπο συντηρηση και βλέπεις μονο ενα μουσαμα με ζωγραφισμενο πανω το ναο...

Έχε υπ όψιν σου οτι άμα συμπιέσεις πολλά πράγματα μαζί και τρεχεις συνεχως σε 5-6 μέρες ίσως καείς και χρειαστεις μια μερα να μη κανεις κατι και ν αράξεις κάπου (όχι απο σωματικη κουραση αλλα απο πηξιμο, αλλά αυτό είναι με τον άνθρωπο, κι εμένα μου έκανε τεράστια εντύπωση πόσο κόλλησα με τις λιγοτερο σύγχρονες και κάπως πιο λαϊκές αν θες γειτονιές του Τόκιο και πόσο αδιάφορο με άφησαν τα πιο παλιά τους [ναούς, παγόδες κλπ] ).

Επίσης, το φαγητό είναι ιδιαίτερα φθηνό κι από εκεί μπορείς να γλυτωσεις πολλά χωρίς να τη βγάζεις με μικρές μερίδες ή το ίδιο φαγητό συνεχώς.
 
Last edited:

d4ydr33m3r

Member
Μηνύματα
124
Likes
29
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Σε ευχαριστω για το χρονο σου. Βασικα αυτο που με ανησυχει περισσοτερο ειναι αν πρεπει να κλεισω τωρα τα δωματια μηπως ανεβουν κατακορυφα οι τιμες οσο περναει ο καιρος, αν και απο την εμπειρια μου με ταξιδια δεν νομιζω οτι τιθεται τετοιο θεμα. Απλα φοβαμαι λογω Αυγουστου, μηνα διακοπων.
Επισης δεν ειμαι σιγουρος ακομη για το προγραμμα και θα ηθελα πριν κατασταλαξω σε αυτο να δω τις επιλογες μου. Μπορει καποιος να μου πει ειδικα για Koyasan,Takayama,Fuji και λοιπη επαρχια αν αξιζει να κλεισω απο εδω ή απλα να παω εκει και να βρω καταλυμμα;
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Αρχικά, ΜΗΝ προπληρώσεις απο τώρα τίποτα γιατί το yen εκτός απροόπτου θα πέσει κι άλλο μέχρι να πας.
Δεύτερον, τα περισσότερα mid/low-class καταλύματα επιτρέπουν κρατήσεις 3 μήνες πριν. Ορισμένα και λίγο πριν, ή πιο μετά.

Αν ταξιδέψεις πάνω στην περίοδο που είναι το ( ; ) Obon, κλείσε νωρίς γιατί ο εσωτερικός τουρισμός είναι μπόλικος. Εκτός αυτής, δεν θα έχεις πρόβλημα να βρεις δωμάτια αλλά δεν βρίσκω και λόγο να μην κλείσεις απο πριν.

Για minshuku/ryokan σε χωριά και όχι μόνο, δες εδώ:
http://www.japaneseguesthouses.com/
Έχουν καλή υποστήριξη στα Αγγλικά και είναι αρκετά γρήγοροι.
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Επίσης, μπορείς για 1 ή 2 βράδια να ζήσεις την μοναδική γιαπωνέζικη εμπειρία των capsule hotels. Θα έχεις να θυμάσαι κάτι αποκλειστικά japanese και θα γλιτώσεις και χρήματα!
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
@Masbass Καλώς όρισες πίσω στο πατρίδα!!! Καλά πέρασες; Πως σου φάνηκε η Ιαπωνία;
 

evi01

Member
Μηνύματα
1.089
Likes
1.658
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
Στο Κυοτο που πήγα για μονοήμερη δεν μου άρεσε καθόλου γιατί όπως και να το κάνουμε όλοι οι ναοί είναι πάνω κάτω οι ίδιοι (σα να λες οτι ερχεσαι Ελλαδα να δεις εκκλησίες), μετά τον τρίτο ναό που είδα απλά κατέβηκα στο κέντρο, είδα και το παλάτι, πήρα το Shinkasen και γύρισα στο υπέροχοπανέμορφοαξεπέραστο Τόκιο (όπου είχε και ωραιότατους ναούς στην κάτω πόλη). Αν είχα κλείσει 2-3 μέρες στο Κυότο θα έκλαιγα από βαρεμάρα, κυρίως επειδή μου άρεσε πάρα πάρα πολύ το Τόκιο κι ότι ξόδευα εκτός Τόκιο μου φαινόταν πολύ λίγο.

@Masbass
Το Κυότο είναι υπέροχο (αν και πολύ τουριστικό).
Πόσο ίδια σου φάνηκαν Eikan-do Temple, Ryoan-ji Temple, Kinkaku-ji Temple, Ginkaku-ji Temple,Nanzen-ji Temple (με μάγεψε :clap:)
Αrashiyama και Fushimi Inari-taisha; :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:
Μάλλον δεν είδες τίποτα ....
Μια βδομάδα δε σου φτάνει για να το ευχαριστηθείς!!!!!!
 
Last edited by a moderator:

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
@evi01 στο κυοτο σκοπεύω να δω τους εξής ναούς:
Golden Pavilion,
Ninanji Temple,
Sanjusangendo temple,
Kiyomizudera Temple
Πήγες σ' αυτούς; Θα πρότεινες να δω οπωσδήποτε και κάποιον άλλον; Είναι τόσοι πολλοί οι ναοί στο Κυότο που δεν ξέρω ειλικρινά πού να πρωτοπάω! Επίσης αν ξέρεις, ανάμεσα στο παλάτι και στο Nijo castle, ποιο να επισκεφτώ; (sorry @d4ydr33m3r που κάνω κατάχρηση του χώρου σου. Και γω στο ψάξιμο είμαι).
 

evi01

Member
Μηνύματα
1.089
Likes
1.658
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
@panius
Στο Kiyomizudera Temple δεν πήγα, αλλά επισκέφτηκα πολλούς ...
Όλοι ήταν μοναδικοί και σε καμιά περίπτωση δεν ήταν ο ένας ίδιος με τον άλλον.
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
... Αν είχα κλείσει 2-3 μέρες στο Κυότο θα έκλαιγα από βαρεμάρα, κυρίως επειδή μου άρεσε πάρα πάρα πολύ το Τόκιο κι ότι ξόδευα εκτός Τόκιο μου φαινόταν πολύ λίγο...
Έχει κι άλλα πράγματα να κάνεις στην γύρω περιοχή αλλά δυστυχώς το βαρύ πυροβολικό είναι οι ναοί και τα υπόλοιπα θάβονται.

@evi01
Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ανάλογα με τα βιώματα, τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντά του είναι πιο ευαίσθητος/αναίσθητος στην διαφορετικότητα του Χ αντικειμένου.
Πολύ σοφιστικέ μου βγήκε :D...να το πω αλλιώς:
Αυτός είναι ένας πίνακας του Μονέ με μια λιμνούλα με νούφαρα τον Αύγουστο. Αυτός είναι ένας πίνακας του Μονέ στην ίδια λιμνούλα με νούφαρα τον Αύγουστο. Θα έδινα 30 λεπτά στον κάθε έναν. Άνετα όμως μπορείς να πεις οτι είναι "ίδιοι" πίνακες.
 

Masbass

Member
Μηνύματα
113
Likes
184
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία
Ταξίδι-Όνειρο
Μαδαγασκάρη
εγώ ξεκίνησα από το Ginkakuji και πήρα σβάρνα το philosopher's walk νότια μέχρι το κέντρο κι όσους είδα εκεί μου έκαναν ίδιοι. Μια παγόδα, το νερό στην είσοδο, τα αφιερωματα διπλα, καποιο αγαλμα ζωου, μία στήλη κλπ. Εγώ προτιμούσα να περάσω τη μέρα μου σ'ένα παλιό προάστιο του Τόκιο και να χαζεύω τα σπιτάκια παρά άλλον ένα ναό. Και το λέω γιατί πιο πολύ σ'εμένα μου έκανε εντύπωση πόσο δεν με ενδιέφεραν οι ναοί κι έπρεπε να πάω μέχρι εκεί για να το δώ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.763
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom