Ιαπωνία Βοήθεια για ταξίδι στην Ιαπωνία.

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
εγω απλα να σου πω ότι γυρω στις 20/02 είχε προσφορα η alitalia για τόκυο με 512€ (μέχρι και ιούνη) και η turkish με 570€. εγω επειδή δεν τα προλαβα, το ψαχνω μηπως επαναληφθεί. γιατι τα 700€ μου φαίνονται πάρα πολλα..
Αυτή η προσφορά με έκανε στα καλά καθούμενα να ξενιτευτώ πασχαλιάτικα για Τόκυο και αντί για κοκορετσάκι και αρνάκι να τρώω ψαρομεζέδες με ρύζι (και χωρίς ούζο). Όχι ότι με χαλάει! God bless Alitalia!
 

Masbass

Member
Μηνύματα
113
Likes
184
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία
Ταξίδι-Όνειρο
Μαδαγασκάρη
Κρυο δε μπορω να πω οτι εφαγα πολυ ή έστω δε μου φάνηκε. Με πουκαμισάκι και μπουφαν την εβγαλα, άντε κασκολ το βράδυ κι ένα καπέλο και τις περισσότερες μέρες είχε ήλιο.

Για Κυοτο εχει ενα σχετικα φτηνο εισιτηριο το Japanican.com ( http://www.japanican.com/en/tour/detail/SUN2GVJH2E/?typecd=PAC&kw=vjh2e ) στα 144 ευρω allez-retour από το Tokyo -πας μια μερα πριν στο τουριστικο γραφειο στο Tokyo Station (ή Shinagawa Station επισης αν θυμαμαι) για να σου βγαλουν τα εισιτηρια και το επομενο πρωι μπαινεις σε οποιο Shinkasen θες (φευγουν ανα 10 λεπτα) στα πρωτα 3 βαγονια που ειναι οι μη κρατημενες θεσεις. Το πληρώνεις με VISA απο εδω και νομιζω αν αλλαξεις γνωμη μπορεις να το ακυρωσεις, δες τι λεει εκει. Κλείνεις την πρωτη μερα που σκεφτεσαι να πας Κυοτο κι οταν πλησιαζει η ημερομηνια το οριστικοποιεις, άρα ειναι αρκετα ευελικτο και δε σε δεσμευει.

Το Τοκυο ειναι αχανες κι εχει πολυ ωραιες περιοχες που δεν υπαρχει ψυχη και κανεις τη βολτα σου (Nezu, Yanaka κλπ), δεν υπαρχει λογος να φας τη μερα σου σε κατι Roppongi και εμπορικά κέντρα.

Γλώσσα έμαθα 5 κουβέντες πολύ βασικές (είναι ευκολα κάποια σενάρια διαλογου γιατι δεν κλινεται τιποτα, εχουν μονο παρον και παρελθον σαν χρονους κλπ. Αγγλικά μιλάνε ελάχιστοι και πάρα πολύ λίγο αλλά με χειρονομίες βγάζεις άκρη κι ακόμα κι αν δεν ξέρουν σου φέρνουν κάποιον που μιλάει.

Ο φορτιστης που ειχα για συσκευες έδινε 4 USB εξοδους κι ηταν 100-240 V από μονος του οποτε δεν εκανα τιποτα.

Τηλεφωνο δεν ειχα καθολου για οσο εμενα εκει...

Skytree δεν ανεβηκα, πηγα σε αλλα observation points αλλά δεν με τρελλαναν, ισως το καλυτερο ειναι απο την Odaiba που βλεπεις πισω προς τη γεφυρα, τα αλλα μεσα στη πολη βλεπεις ενα χαμο απο κτιρια κατω (μια βραδυνη απο το Metropolitan Building αξιζε παντως για τα φωτα κατω)

Με συναλλαγμα εφαγα μεγαλη ηττα γιατι πηγα εκει με 170 ευρω περιμενοντας να σηκωσω απο ΑΤΜ εκεί και δεν μου έδινε κανενα σε δυο καρτες VISA που ειχα (Alpha και Eurobank). Μετά το καρδιακό άυπνος, έκανα yen τα 170 αυτα ευρω για να κατεβω στη πολη οπου δουλευε η χρεωστικη της Alpha γι αγορες μονο (ευτυχως) και τελικά η ίδια μου έδωσε 50.000 yen (γυρω στα 370 ευρω) αργότερα που ξαναδοκιμαζα σ ενα ΑΤΜ του εκει ταχυδρομειου (Citibank, 7-Bank και JP Bank είναι που σου δινουν μετρητα μεσω VISA εκει), οποτε μαλλον εχει καποιο οριο κι επειδη ζητουσα περισσοτερα δεν μου εδινε πιο πριν. Ισως καλυτερα να φερεις ευρω και να τα αλλαξεις στο Τοκιο με yen. Ειδοποιησε και τις τραπεζες σου οτι πας, η Eurobank το απαιτει (αν κι ετσι κι αλλιως η καρτα τους δεν δουλεψε καθολου εκει ειτε γι αγορες ειτε για μετρητα).

Σουβενιρ για γονεις, μεγαλους κλπ εχει το Oriental Bazaar στη μεση της Omotesando, νοστιμα κλασικα και πολυ καλες τιμες (ακομη και στο αεροδρομιο πριν φυγεις θα ξεφορτωθεις οσα yen σου εμειναν σε διαφορα που εχει εκει). Αλλιως κουλαμαρες εχει παντου, το Don Quixote (Donki) στην Akihabara ειναι ο χαμος ο ιδιος, πολυοροφο μουρλοκομειο. Στο Nakano εχει το Broadway Mall, ωραια αλυσιδα ειναι και τα Tokyu Hands (έχει και στη Ginza και στη Shinjuku).

Δε θυμαμαι αν το εχω ποσταρει πιο πανω ή αλλου, εδώ έχω ένα Google Map με διάφορα που μάζεψα για να δω στο Τοκιο ( https://mapsengine.google.com/map/edit?mid=zHdPkQ7EZVcU.kHjVRUQv1qF0 )
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ προτιμούν την εκτυφλωτική ζεν γαλήνη του Κυότο και οι όψιμοι ταξιδιώτες γοητεύονται από τους άναρχους φρενήρεις ρυθμούς μιας ακαλαίσθητης τσιμεντούπολης...
(αν και δεν διαφωνώ οτι το Κυότο αξίζει 2 ημέρες, δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να σε κάνω να βγάζεις ατμούς)

Να ξεκινήσουμε με λίγη ζεν γαλήνη του Κυότο... 1 και 2 και 3 και 4 και 5 (έτσι για να ανάψω τα αίματα)
Και τώρα πάμε να δούμε 2-3 μέρη "ζεν" που δεν βρίσκονται σε περίοπτη θέση στους Αμερικανόφιλους ταξιδιωτικούς οδηγούς.
Byodoin , στην πόλη Uji (μαζεύει κι αυτό κόσμο αλλά σας προθερμαίνω)
Osorezan
Yamadera
Και -αν και είναι εκτός θέματος γιατί είναι shinto- σαν bonus θα ήθελα να δείτε και τούτο:
Kumano Nachi Taisha

Αυτό που θέλω να πω σε όλους τους "όψιμους" ταξιδιώτες είναι να ψάχνουν την χώρα που θέλουν να πάνε και να προσπαθούν να ανακαλύψουν κάτι ξεχωριστό (για τα δικά τους δεδομένα πάντα). Μην εγκλωβίζονται στα πρέπει και στις νόρμες των ταξιδιωτικών οδηγών. Οι συμπυκνωμένοι ταξιδιωτικοί οδηγοί δεν είναι η μόνη αλήθεια.
Αν σας αρέσουν οι ναοί και η γραφική τοποθεσία, υπάρχουν πολλά μέρη πιο αυθεντικά απο το Κυότο. Ή μήπως δεν υπάρχουν; ... στο χέρι σας είναι να το αποφασίσετε ;)

Παρεμπιπτόντως...πού χάθηκε η Pandora; Είχε γράψει πάρα πολλά ψαγμένα...
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
shimokita μεσημέρι ή βράδυ ;
Yanesen (Yanaka,Nezu,Sendaji) πόση ώρα σου πήρε η βόλτα;

(απο τον χάρτη βλέπω οτι το έψαξες οπότε μπαίνω στο ψητό :D)
 

mar5luk

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Εαν έχει καποιές προτάσεις για εστιατόρια στο Τόκυο και Κυότο. Τρώμε και σόυσι , νουτλς , βοδίνό κλπ.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.507
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το πρωινό στο λιμάνι το Τόκυο είναι το καλύτερο που έχω φάει στη ζωή μου. Απαιτείται δυστυχώς τραγικό ξύπνημα.
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Thanks @Masbass !!!
Αλλιως κουλαμαρες εχει παντου, το Don Quixote (Donki) στην Akihabara ειναι ο χαμος ο ιδιος, πολυοροφο μουρλοκομειο.
Axaxaxa!!!! Φοβερός!!! Έεετσι! Κουλαμάρες γιαπωνέζικες από τη μια, ζεν και φενγκ σούι ναοί και κήποι από την άλλη!!!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.507
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.606
Likes
12.424
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική

Masbass

Member
Μηνύματα
113
Likes
184
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία
Ταξίδι-Όνειρο
Μαδαγασκάρη
αρκετά από αυτά τα links είναι καταστήματα, τα οποία είτε δεν πρόλαβα να μπω μέσα ή δεν τα έβρισκα (επιφυλάσσομαι για την επόμενη φορά) και το κακό είναι οτι ενώ είχα 9 μέρες έχασα 3 πρωινά (ένα στο Κυότο, ένα στην Odaiba -ενώ είχα ξαναπάει την προηγούμενη- κι άλλο ένα για τον Μαραθώνιο) στα οποία θα μπορούσα να κάνω κι άλλες εξορμήσεις.

Απο Shimokita κατέβηκα στο Sendaji κατά τις 10 κι έφυγα από Yanaka γύρω στις 3, μόνο πόδια βόλτα εκεί αξίζει πάρα πολύ κατά τη γνώμη μου. Αν σας αρέσουν τέτοιες παλιότερες εώς και παρακμιακές γειτονιές κάντε μία βόλτα στο Koenji (μεγαλη αγορα μεταχειρισμενων ρουχων), Gotanda, Meguro. Πολύ ενδιαφέρον επίσης και το τραμ (ενα απο τα δυο που απομενουν) Toden-Arakawa line, μ'ένα εισιτηριο 160 yen πατε απο αφετηρια Minowa μέχρι το πανεπιστήμιο Waseda κοντά στη Shinjuku σε περίπου μία ώρα και χαζεύετε μία πιο ήπια παλιά μορφή του Τόκιο (μπορείτε να το συνδυάσετε αφού δείτε το Ueno, στην αφετηρία του σας πάει η Hibiya line στάση Minowa). Αν έχετε χρόνο και θέλετε να κατέβετε σε μερικές στάσεις υπάρχει και ημερήσια κάρτα (νομίζω 700 yen).

Επίσης για souvenir πέρνα και μία βόλτα από τον Tokyo Station στην character street, είναι ένα μικρό εμπορικό κέντρο μέσα στο σταθμό (έχει πινακίδες και το βρίσκεις) όπου έχει χωριστά καταστήματα των τηλεοπτικών σταθμών και εταιρειών παραγωγής με όλες τις μασκοτ τους (Hello Kitty Store κλπ). Πολύ ωραία πράγματα έχει ένα μαγαζί με τίτλο Kabuki-κάτι στην άκρη απ όλα αυτά.

Edit: Βασικότατο είναι να δεις πως δουλεύει το σύστημα με τις διευθυνσεις εκει, είναι ο λόγος που δεν θα βρίσκεις πολλά που δεν έχεις τσεκάρει από πριν στο Google Maps. Επίσης, κατέβασε κάποιο app με offline maps για εκεί γιατί αν δεν νοικιάσεις κάποια φορητή 3G συσκευή να τραβάει data το κινητό σου για το Google Maps τότε θα χάνεσαι συνέχεια.
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
http://www.tripadvisor.com/Restaura...azushi-Chuo_Tokyo_Tokyo_Prefecture_Kanto.html
Αυτό είναι. Ήταν τόσο καλό που πηγαίναμε κάθε μέρα...
Προσοχή βέβαια γιατί τα δύο μαγαζιά που έχουν μπει στους διεθνής οδηγούς (寿司大/sushidai & 大和寿司/daiwasushi) μαζεύουν άπειρους τουρίστες και η ουρά μπορεί να γίνει αφόρητη. Διαβάζω κάτι για 3-4ωρες ουρές στον daiwa και 1-2 στον sushidai.
Επίσης, οι Ιάπωνες (στο Ιαπωνικό "askforfood") λένε οτι οι λευκοί ορισμένες φορές σερβίρονται χαμηλότερης ποιότητας κόψιμο (πχ chutoro αντί για otoro) απο αυτό που έχουν παραγγείλει (και φυσικά δεν το καταλαβαίνουν).
Το sushi (ρύζι) είναι καλό και για αυτό απέκτησαν όνομα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι καν στα top500 της Ιαπωνίας. Επίσης έχουν τσιμπήσει τις τιμές απο την στιγμή που μπήκαν στους οδηγούς και μπορείτε να βρείτε εύκολα καλύτερο sushi, χωρίς αναμονή, σε καλύτερες τιμές.

Απο τα δύο, το sushidai είναι πιο δημοφιλές στους Ιάπωνες.


υγ. δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, απλά μαθαίνω Ιαπωνικά και για προπόνηση διαβάζω travel-blogs και food-blogs στα Ιαπωνικά (αφού αυτά είναι τα ενδιαφέροντά μου-και όχι τα manga). Τα παραπάνω δεν είναι δική μου άποψη, είναι καθαρά απο Ιαπωνικά reviews. Εγώ δεν θα αποκτήσω άποψη γιατί δεν περιμένω σε ουρά ούτε για σαλάτα με μαρούλι που πότισε και μάζεψε ο ίδιος ο robuchon.
 

Masbass

Member
Μηνύματα
113
Likes
184
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία
Ταξίδι-Όνειρο
Μαδαγασκάρη
εδώ στην Omotesando είχε ουρές 70-80 ατόμων έξω από μαγαζιά Popcorn (ναι, POPCORN), δε θα χε στα προτεινόμενα top εστιατόρια;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.332
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom