Ιαπωνία Βοήθεια για ταξίδι στην Ιαπωνία.

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλα
Βρήκες το Kukuruza ε ; :D:D:D:D:D
Είναι τρελό (Αμερικάνικο) trend :D

Τέτοια ουρά ε; και να σου πω οτι ψηνόμουν να δοκιμάσω...
Δεν πειράζει, θα πάω στο garret μπας και έχει λιγότερη ουρά (i wish).
 

Masbass

Member
Μηνύματα
113
Likes
184
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μαδαγασκάρη
Επίσης, κατέβασε κάποιο app με offline maps για εκεί γιατί αν δεν νοικιάσεις κάποια φορητή 3G συσκευή να τραβάει data το κινητό σου για το Google Maps τότε θα χάνεσαι συνέχεια.
Εγώ κατέβασα το CityMaps2Go (δωρεάν για iOS και Android):
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ulmon.android.citymaps2go
https://itunes.apple.com/us/app/city-maps-2go-travel-guide/id408866084?mt=8
Αφού το κατεβάσεις, πας μέσα από την εφαρμογή και κατεβάζεις τους χάρτες για τις πόλεις που θες και δε χάνεσαι. Είναι αρκετά καλοί για δωρεάν και offline και θα σε σώσουν σε πολλές εξορμήσεις.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
Αυτό που θέλω να πω σε όλους τους "όψιμους" ταξιδιώτες είναι να ψάχνουν την χώρα που θέλουν να πάνε και να προσπαθούν να ανακαλύψουν κάτι ξεχωριστό (για τα δικά τους δεδομένα πάντα). Μην εγκλωβίζονται στα πρέπει και στις νόρμες των ταξιδιωτικών οδηγών. Οι συμπυκνωμένοι ταξιδιωτικοί οδηγοί δεν είναι η μόνη αλήθεια.
Θα είχε πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον να μας εκμυστηρευτείς με τι κριτήρια ανακαλύπτεις τα ξεχωριστά μέρη ενός τόπου... η δική μου λογική μιλάει για διάβασμα ταξιδιωτικών οδηγών και ταξιδιωτικών περιοδικών και για συστηματική αναζήτηση στο διαδίκτυο... κάπως έτσι βρίσκω που θα μείνω, που θα φάω και φυσικά τι μέρη θα επισκεφθώ... χάρη στους ταξιδιωτικούς οδηγούς που σνομπάρεις, βρήκα από κατάλυμα στο Sambu του Darien μέχρι μαγικά καπηλιά στην Τοσκάνη, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν αδύνατον να ανακαλύψω... εσύ αλήθεια τι κάνεις? ρίχνεις τα χαρτιά, πηγαίνεις σε μέντιουμ ή απλά ακολουθείς το ένστικτό σου?

Και για να σοβαρευτούμε... ξεχωριστά μέρη, που περιμένουν να τα ανακαλύψει ένας ταξιδευτής στις μέρες μας, απλά δεν υπάρχουν, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων σε τεταρτοκοσμικές χώρες... ματαιοπονείς λοιπόν... όταν ειδικά μιλάμε για έναν έμπειρο ταξιδευτή το best kept secrets είναι μια μπούρδα και μισή... το μυστικό είναι να καταλήξεις σε έναν οδηγό, ένα περιοδικό και ένα site που σου πάει και να τα ακολουθείς τυφλά... το σίγουρο είναι ότι θα έχεις πάνω από 80% επιτυχία... τα κουλά που ακούω περί προτάσεων από ντόπιους είναι μακράν η μεγαλύτερη μούφα που υπάρχει... πραγματικά δεν μπορώ να εννοήσω πως ένας ντόπιος έχει την ικανότητα να με στείλει σε κάποιο καλό εστιατόριο... γνωρίζει τα γούστα μου και τις προτιμήσεις μου ή έχει δίπλωμα γευσιγνωσίας από τον Joël Robuchon?

Και για να επανέλθω στο θέμα μας... τα σπέσιαλ μέρη που οφείλει να επισκεφθεί κάποιος στα ταξίδια του είναι συγκεκριμένα και καλώς ή κακώς αν κάποιος πάει στην Ιαπωνία το Κυότο είναι ένα από αυτά... οι πιθανότητες που έχει κάποιος νορμάλ άνθρωπος να πάει στην ζωή του στην Ιαπωνία είναι μια φορά για 10 το πολύ 15 ημέρες... σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα λοιπόν πρέπει να επιλέξει το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα της χώρας... αν έρθει στην Ελλάδα ο Γιαπωνέζος στην Αθήνα και τα νησιά θα πάει και όχι στις Πρέσπες άσχετα αν οι Πρέσπες είναι ένα υπέροχο μέρος... έτσι και στην Ιαπωνία... το Κυότο και το Τόκυο πρέπει να διαλέξει και όχι 2-3 χωριά στη μέση του πουθενά... το ότι θα έχει κόσμο, σκουπίδια ή θα είναι μονοδιάστατο το Κυότο, πρέπει να τον αφήνει παγερά αδιάφορο... σαν σπέσιαλ μέρος που είναι, πληρώνει το τίμημα αυτής της ιδιαιτερότητάς του... και η Ακρόπολη έχει κόσμο και στο Λούβρο γίνεται χαμός και το Ανκόρ Βατ κολυμπάει στη βρώμα, αλλά δεν νοείται ταξίδι στην Ελλάδα, το Παρίσι ή την Καμπότζη αν δεν τα επισκεφθείς... θα ήταν λοιπόν κωμικό να υποστηρίξει κανείς ότι ο επισκέπτης που θα έρθει πρώτη φορά στην Αθήνα δεν πρέπει να πάει στην Ακρόπολη ή στην Πλάκα και αντ'αυτών προτιμότερο θα ήταν να κάνει μια ωραία βόλτα στην Κηφισιά ή την Γλυφάδα...

Αυτό που θέλω να πω λοιπόν είναι πως κανείς δεν εγκλωβίζεται πουθενά και από κανέναν... ορισμένα μέρη είναι κράχτες από μόνα τους γιαυτό και υπάρχουν και θα υπάρχουν πλήθος οδηγοί γιαυτά... στο χέρι του καθενός όμως είναι να ανακαλύψει ποιος από αυτούς του "πάει" για να οργανώσει σύμφωνα με τα γούστα του το ταξίδι του...
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλα
Εγώ πάλι πιστεύω οτι κανένας τουρίστας δεν οφείλει να επισκεφτεί τίποτα. Εκεί διαφωνούμε μόνο.
Εκτός κι αν πρέπει να γράψει μετά κάποια έκθεση ιδεών ή κάποιο άρθρο σε περιοδικό.

Για να γυρίσω εντός θέματος.
Είπα να ψάχνουμε (οδηγούς,σελίδες,...) και να βρίσκουμε τα ξεχωριστά μέρη για εμάς και το ταξίδι μας.

Πχ, δεν ψάχνεις και πας στο μονοπάτι Φεβρουάριο μήνα. Το ίδιο μονοπάτι, τέλος Μαρτίου είναι αξιοθέατο. Το συγκεκριμένο βέβαια το αναφέρουν όλοι οι οδηγοί, αλλά είδες οτι ακόμη κι αυτό, δεν είναι δεδομένο οτι ένας τουρίστας θα το καταλάβει.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
Εγώ πάλι επειδή πιστεύω ακράδαντα στην εκπαίδευση των μαζών, πιστεύω ότι ανεξάρτητα αν είσαι τουρίστας ή ταξιδευτής ΟΦΕΙΛΕΙΣ αν πας στην Αθήνα να δεις την ακρόπολη ή αν πας στο Παρίσι να επισκεφθείς το Λούβρο... το οφείλεις στον εαυτό σου και σε κανέναν άλλο... ορισμένα πράγματα είναι τόσο δεδομένα που δεν χρειάζονται περαιτέρω επεξηγήσεις... φυσικά όμως και αυτά τα δεδομένα δεν είναι υποχρεωτικά.. αδιάφοροι, ηλίθιοι και αστοιχείωτοι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα, αλλά πιστεύω ότι δεν μιλάμε γιαυτούς...

Πχ, δεν ψάχνεις και πας στο μονοπάτι Φεβρουάριο μήνα. Το ίδιο μονοπάτι, τέλος Μαρτίου είναι αξιοθέατο. Το συγκεκριμένο βέβαια το αναφέρουν όλοι οι οδηγοί, αλλά είδες οτι ακόμη κι αυτό, δεν είναι δεδομένο οτι ένας τουρίστας θα το καταλάβει.
Υποθέτω ότι κάνεις πλάκα...τι δεν θα καταλάβει ένας τουρίστας αγαπητέ? Είναι σαν να μας λες οτι δεν θα καταλάβει κάποιος ότι δεν πας στα Ελληνικά νησιά να κάνεις μπάνιο τον Φλεβάρη ή ότι δεν θα πας στις Άλπεις για σκι τον Αύγουστο...
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλα
Λοιπόν, σας ανέβασα ένα How-To που έφτιαξα για έναν φίλο και το έχω ήδη δώσει σε 2-3 με e-mail.
Είναι οδηγίες για ένα site σε στυλ tripadvisor μόνο με εστιατόρια. Οι Ιάπωνες (μάλλον γιατί τρώνε πολύ έξω) έχουν πολύ ανεπτυγμένη γαστρονομική κουλτούρα και εν γένει οι βαθμολογίες στην σελίδα αντιπροσωπεύουν πολύ καλά το "value for money" που ψάχνει ένας τουρίστας. Αν σας ενδιαφέρει λίγο το "άθλημα" θα μπορέσετε να φτιάξετε μια μικρή λίστα με εστιατόρια στα μέτρα σας.
Δυστυχώς το google translate στα Ιαπωνικά δεν τα πάει καθόλου καλά και αν δοκιμάσετε να διαβάσετε και τα reviews θα μπερδευτείτε. Δεν χάνετε κάτι όμως να προσπαθήσετε ;)

Tabelog How-To




[off topic @Traveller ]
Έχεις μια ψύχωση με τα σύμβολα. Θυμάμαι οτι πρότεινες σε κάποιον να δει μια "πλάκα" στο μέρος που σκοτώσανε τον Μουσολίνι (Villa Belmonte). Δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό, το
σέβομαι. Όμως πρέπει να συγκρατείσαι πριν χρησιμοποιείς ανάγωγους όρους (ηλίθιοι, αδιάφοροι,...) για ανθρώπους που δεν μοιράζονται τα πιστεύω σου.

Εγώ πχ γνωρίζω και διαβάζω πάρα πολλά για τον WWII (κυρίως απο πολιτικής σκοπιάς). Όμως, δεν έχω καμία διάθεση να επισκεφτώ ούτε το Άουσβιτς, ούτε την Χιροσίμα , ούτε την γραμμή Μαζινό γιατί δεν πιστεύω οτι θα μου προσφέρουν κάτι. Μάλιστα ήμουν 30 λεπτά μακριά απο μια απο τις παραλίες απόβασης στην Νορμανδία και δεν πήγα. Είναι ξεκάθαρα όμως προσωπική επιλογή. Δεν λέω κολλημένο κάποιον που τρέχει να δει ταμπέλες. Το σέβομαι.

Δεν με νοιάζει να με λέει κάποιος σε ένα φόρουμ ανιστόρητο, ηλίθιο ή οτιδήποτε αλλά σου λέω φιλικά να είσαι πιο συγκρατημένος στις ταμπέλες που βάζεις σε ανθρώπους και στα λογικά άλματα που κάνεις. Και κακώς βάζεις στο ίδιο επίπεδο την Ακρόπολη της Αθήνας με ανακατασκευασμένα ξύλινα βουδιστικά κτίρια του 1600+.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
Ok, κατάλαβα ότι δεν κατάλαβες τίποτε από όσα έγραψα... ούτε ηλίθιο σε είπα, ούτε θεώρησα ποτέ ότι το απόλυτο must για κάποιον που πάει στην Ιταλία είναι να δει τον τόπο της εκτέλεσης του Μουσολίνι, ούτε βέβαια έκανα ευθεία σύγκριση Ακρόπολης με Κυότο... είπα το εξής απλό... ότι τα μέρη που ΟΦΕΙΛΕΙ κάποιος να δει σε ένα ταξίδι του καλώς ή κακώς είναι συγκεκριμένα... είπα ότι αν έρθεις π.χ στην Αθήνα και δεν πας να δεις την Ακρόπολη τότε ασφαλώς είσαι ηλίθιος, αδιάφορος ή αστοιχείωτος... η σύγκριση του Κυότο με την Ακρόπολη βεβαίως και δεν είναι ποιοτική, άλλωστε ελάχιστα μέρη στον κόσμο μπορούν να συγκριθούν με την Ακρόπολη, αλλά άμεση... το Κυότο προφανέστατα είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ιαπωνίας όπως και η Ακρόπολη το σημαντικότερο αξιοθέατο της Ελλάδας... με αυτή την λογική λοιπόν αν ταξιδέψεις στην Ιαπωνία ΟΦΕΙΛΕΙΣ να δεις το Κυότο... όταν λοιπόν σαν πολιτισμένος άνθρωπος εξαντλήσεις αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να δεις τότε φυσικά η επιλογή των υπόλοιπων αξιοθεάτων θα γίνει σύμφωνα με τα προσωπικά γούστα και κριτήρια του καθενός... όταν λοιπόν με το καλό δει κάποιος τους Σιντοιστικούς και Βουδιστικούς ναούς του Κυότο, τότε μπορεί να κάνει τις βόλτες του στις περίεργες συνοικίες του Τόκυο, να ρίξει τα μπάνια του στην Οκινάβα και να ψωνίσει τα γκατζετάκια του... λυπάμαι αλλά εγώ έτσι εννοώ το ταξίδι... αν για κάποιον ταξίδι είναι να απαξιώνει τα σημαντικότερα αξιοθέατα μιας χώρας στο βωμό προσωπικών αναγκών τότε πολεμάμε την ζωή από άλλο μετερίζι...
 

Masbass

Member
Μηνύματα
113
Likes
184
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μαδαγασκάρη
και γιατί να θεωρούμε σημαντικά αξιοθέατα ό,τι έχει φτιάξει ο άνθρωπος και να μην δίνουμε προτεραιότητα πχ στη φύση κι έτσι να μη πάμε καν να δούμε καμία πόλη και να τη βγάλουμε στο Hokkaido να μετράμε κοράκια στα κλαριά;

Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, τα λεφτά μας μαζεύουμε και ξοδεύουμε και δεν οφείλουμε τίποτα σε κανένα ταξίδι αν δεν μας αρέσει. Αν δεν περνάμε καλά και δεν βρίσκουμε κάτι το ενδιαφέρον στην Χ πρόταση του οδηγού τότε πάμε παρακάτω χωρίς πρέπει και ενοχές. Απλά τα πράγματα, υπάρχουν κι άλλες γνώμες κι άλλα γούστα εκτός απ τα δικά μας και στη τελική μ'αυτή τη λογική γιατί να πας καν στην Ιαπωνία και να μην οφείλεις πρώτα να πας σε άλλα μέρη με σημαντικότερα αξιοθέατα απ της Ιαπωνίας; Δεν είναι απαραίτητα προσκύνημα το ταξίδι, για μερικούς είναι και αναψυχή.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, τα λεφτά μας μαζεύουμε και ξοδεύουμε και δεν οφείλουμε τίποτα σε κανένα ταξίδι αν δεν μας αρέσει.
Τεράστια κουβέντα... ο καθένας κάνει ότι του κόβει... άλλος γουστάρει Ακρόπολη, άλλος Σκαραμαγκά... το θέμα μάλλον εξαντλήθηκε... είπαμε την άποψη μας, οι συμφορμίτες ας αποφασίσουν και αν σε ακούσουν καλή τους τύχη...
 

jousis

Member
Μηνύματα
542
Likes
1.278
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλα
Σου έγραψε κάτι όμως αρκετά έξυπνο και δεν το τσίμπησες γιατί ήθελες να απομονώσεις αυτό που σε συνέφερε:
...
και στη τελική μ'αυτή τη λογική γιατί να πας καν στην Ιαπωνία και να μην οφείλεις πρώτα να πας σε άλλα μέρη με σημαντικότερα αξιοθέατα απ της Ιαπωνίας;
Αξιωματικά επιλέγουμε την χώρα, αξιωματικά και την ταξινόμηση των αξιοθέατων μιας χώρας.
(bare with me γιατί παρόλο που ήμουν ομιλητικός για 2 ημέρες, έπεσε πάλι πολύ δουλειά...λίγα θα λέω, πολλά θα σκέφτεσαι.
Έχω και να μαζέψω χρήματα για να δω ανθισμένο το μονοπάτι...όλα 30% πάνω αυτές τις ημέρες βλέπεις γιατί τα Γιαπωνεζάκια είναι μανούλες σε κάτι τέτοια:D:D:D)
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
Είμαι 100% σύμφωνος... ασφαλώς και η Ιαπωνία δεν μπορεί να είναι πρώτη επιλογή κάποιου που πρωτοταξιδεύει... προέχουν άλλες χώρες, σπουδαιότερες σε μνημεία και από εκεί πρέπει να αρχίσει κάποιος τα πρώτα βήματα του στον μαγικό κόσμο των ταξιδιών... αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αν κάποιος έχει όνειρο ζωής ένα τέτοιο ταξίδι δεν πρέπει να το πραγματοποιήσει... τουναντίων, σημαίνει ότι έχει μια ιδιαίτερη ψυχική επικοινωνία με το μέρος, κάτι ιδιαίτερο του βρίσκει, γιαυτό και "σπάει" τον άγραφο κανόνα των πρέπει και του οφείλω... σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας...

Υ.Γ. Πραγματικά θαυμάζω το κουράγιο σου που ασχολήθηκες τόσο με το θέμα των εστιατορίων... επειδή όμως εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω αυτή την δουλειά και με αμφίβολα αποτελέσματα, θεωρώ εαυτό τυχερό που θα προηγηθείς στο ταξίδι της γης του ανατέλλοντος ηλίου... θα ήθελα λοιπόν τροφή μασημένη, μεθερμηνευόμενον δώσε 2-3 καλά εστιατόρια στο Τόκυο και άλλα τόσα στο Κυότο να την βγάλουμε καθαρή... οι σημειώσεις μου από το ταξίδι του 2006 είναι μπαγιάτικες και χρειάζονται φρεσκάρισμα... σε ευχαριστώ προκαταβολικά...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.676
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom