Ιαπωνία Βοήθεια για ταξίδι στην Ιαπωνία.

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Εμείς το βρήκαμε Ελλάδα -30%.
Κι εμείς τον φετινό Γενάρη τις βρήκαμε πολύ καλές τις τιμές στο φαγητο.
Καλά για 7eleven δεν το συζητώ, παράδεισος για απλές κ γρήγορες λύσεις κ περιεργα σνακ :lol:

annoula

Member
Κι εμείς τον φετινό Γενάρη τις βρήκαμε πολύ καλές τις τιμές στο φαγητο.
Καλά για 7eleven δεν το συζητώ, παράδεισος για απλές κ γρήγορες λύσεις κ περιεργα σνακ :lol:
Ναι, σε τέτοιου τύπου μίνι μάρκετ έχει πάρα πολλές κ οικονομικές επιλογές. Όπως και στα uniqlo για ρούχα.

annoula

Member
Κεφάλαιο Κιότο
Τί να κάνεις στο Κιότο
1. Να επισκεφθείς την κεντρική αγορά Nishiki. Είναι τεράστια, πεντακάθαρη, δε νομίζω να έχω δει πιο καθαρή αγορά στον κόσμο, με φοβερή ποικιλία και γκουρμεδιάρικο street food.
2. Να αφιερώσεις χρόνο σε ναούς είτε σίντο είτε βουδιστικούς είτε μίξη των δύο.
- Με διαφορά πιο όμορφος για μένα είναι το Kiyomizu temple. Η τοποθεσία του ναού είναι φανταστική, είναι μέσα σε ένα όργιο πρασίνου, ενώ ακριβώς από κάτω είναι μία υπέροχη παραδοσιακή συνοικία με σπιτάκια, μαγαζάκια που ξεκινάει απ το πανέμορφο Ninen Zaka path.
- Υπέροχη βόλτα κάναμε και στο golden pavillon,το χρυσό περίπτερο που είναι ο νο2 για μένα ναός από άποψη ομορφιάς. Είναι μέσα σε ένα καταπράσινο πάρκο από σφένδαμους, υποθέτω ότι το φθινόπωρο που θα ναι κόκκινοι το σκηνικό θα ναι κινηματογραφικό.
- Να δεις κ άλλους ναούς. Στους περισσότερπυς βγάζεις υποχρεωτικά παπούτσια. Κάποιοι εξ αυτών έχουν μέσα αναπαραστάσεις από την ζωη του αυτοκράτορα και των σαμουράι. Εμείς πήγαμε στον Sanjusangendo και στον Tienru - ji. Πολύ ωραίοι κ οι δύο αλλά κατώτεροι των δύο πρώτων που ανέφερα.
3. Να πας στο δάσος μπαμπού. Πριν φύγω για Ιαπωνία άκουγα μία influencer ή κάτι τέτοιο να λέει ότι δεν αξίζει κ ότι είναι δυο σειρές μπαμπού. Ψέμα. Είναι υπέροχο. Είναι ένα πανέμορφο κανονικό δάσος με συστήματα μπαμπού όπου μπορείς να κάνεις μια απίθανη βόλτα ακούγοντας το θρόισμα. Έξτρα μπόνους ότι βγαίνοντας από το δάσος βγαίνεις σε μια όμορφη λίμνη με βαρκούλες κ δρομάκια με μαγαζάκια.
4. Να πας μια μονοήμερη στη Νάρα. Τόσο για το ναό Tondaiji με τον τεράστιο Βούδα όσο και για το πάρκο με τα περίφημα ελαφάκια, τα οποία μόλις μυρίσουν φαγητό σε παίρνουν από πίσω και οριακά σε κυνηγάνε.
5. Να περιπλανηθείς στην Gion, την συνοικία με τις γκέισες. Γκέισες πολλές δεν θα δεις, αποφεύγουν να βγαίνουν γιατί τις παίρνουν από πίσω οι τουρίστες για φωτο. Εμείς είδαμε δύο. Το σκηνικό πάντως με τα φαναράκια και τα σπιτάκια είναι γραφικό κ πανέμορφο.

Last edited:

annoula

Member
Tokyo
Τί κάνεις στο Τόκυο :
* Να περιπλανηθείς στις πανέμορφες περιοχές του, να χαθείς, να βρεις που είσαι και να συνεχίσεις να κάνεις το ίδιο. Το Τόκυο είναι η μεγαλύτερη μητρόπολη στον κόσμο. Αυτό σημαίναι ότι δεν έχει ένα κέντρο αλλά πολλά, θα έλεγα τουλάχιστον πέντε. Ποιές περιοχές - σημεία αξίζει να δεις :
- Akihabara : Είναι η περιοχή με τα ηλεκτρονικά και τα ουφάδικα. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το αντικείμενο αλλά αξίζει να το δεις μία φορά. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι τα maid cafe, που απ έξω έχουν κοπέλες με ντύσιμο όπως τα γιαπωνέζικα manga να τα διαφημίζουν. Δεν μπήκαμε οπότε δεν ξέρω τί ακριβώς υπηρεσίες προσφέρουν 😇.
- Harajuku : Ένα τεράστιο πάρκο στην καρδιά της μεγαλούπολης με απίστευτη βλάστηση και δίπλα ο ναός Meiji. Έξω απ' το πάρκο η περιοχή είναι γεμάτη μαγαζιά, καφέ με ζωάκια και street food.
- Shibuya crossing : ίσως η πιο πολυσύχναστη διάβαση στον κόσμο. Λέγεται ότι στις ώρες αιχμής κάθε φορά που ανάβει το φανάρι περνάνε 3.000 άνθρωποι. Ακριβώς δίπλα το άγαλμα του Hachiko από την ομώνυμη ταινία.
- Shinguku : Η δική μου πρόταση είναι να την δεις το βράδυ. Η περιοχή είναι γεμάτη από στενά και δρομάκια με μπαράκια. Είναι πράγματι κακόφημη κ όντως θα δεις λίγο περίεργες φάτσες αλλά με στοιχειώδη προσοχή είσαι οκ. Αυτό που δεν είχα ξαναδεί είναι τα golden bar, μικροσκοπικά μπαράκια κυριολεκτικά 2 x 2 τ.μ. που χωράνε πέντε έξι πελάτες και όπου το concept είναι πηγαίνεις κ πιάνεις συζήτηση με τον διπλανό σου. Στην ίδια περιοχή είναι κ η γνωστή τρισδιάστατη γάτα και ο godjilla.
- Ginza : Είναι η περιοχή με τα πανάκριβα brands, γεμάτη τεράστια εμπορικά. Εμείς πήγαμε στο Ginza 6 και μας άρεσε πολύ.
- Ueno : Άλλη μία περιοχή γεμάτη κόσμο και μαγαζιά όπως και μία τεράστια china town.
* Να πας στο παλάτι του αυτοκράτορα. Όχι ότι θα δεις κ πολλά καθώς το παλάτι είναι κλειστό κ ανοίγει τις πύλες του μόνο 2 φορές τον χρόνο. Θα δεις την πύλη, τα τοίχη κ την τάφρο γύρω του. Όμως όλος ο περιβάλλων χώρος είναι υπέροχος με φροντισμένα πάρκα και δέντρα.
* Να πας στο teams lab. Δεν είναι μουσείο, είναι εμπειρία. Το μουσείο χωρίζεται σε τρία μέρη : το νερό, το δάσος και τον κήπο και το concept είναι να γίνεις ένα με το τοπίο. Βγάζεις παπούτσια, μπαίνεις κανονικά μέσα στο νερό κ απολαμβάνεις πολύχρωμα ψάρια να τριγυρνάνε στα πόδια σου. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο μουσείο πουθενά, τα παιδιά μου τρελάθηκαν.
* Να μπεις στο μετρό. Που είναι τεράστιο και καλύπτει όλη την πόλη. Στην αρχή φαίνεται δύσκολο γιατί τα ονόματα στις στάσεις είναι στα γιαπωνέζικα. Δεν είναι όμως γιατί τα μηχανήματα που βγάζεις εισιτήριο έχουν κ αγγλικά, ενώ συγχρόνως είναι δίκαιο καθώς η αξία του εισιτηρίου εξαρτάται από το που θέλεις να πας. Έτσι αναλόγως που είσαι κ που θέλεις να πας, βλέπεις το εισιτήριο κ πληρώνεις την αντίστοιχη αξία.
* Να ανέβεις στο Tokyo sky tree. Για να καταλάβεις ότι η πόλη εκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι και είναι υπέροχα δομημένη.
Ξετρελάθηκα με το Τόκυο. Έχει όλα όσα λείπουν από τις ελληνικές πόλεις, καθαριότητα, ηρεμία, τεράστια πάρκα, πράσινο, τζιτζίκια στο κέντρο. Εμείς μέναμε στην περιοχή Chiyoda, πολύ κοντά στο παλάτι. Ακόμα και γύρω απ' το ξενοχείο να έβγαινες βόλτα, έβλεπες μια πανέμορφη, πεντακάθαρη γειτονιά, άστεγοι ούτε γι αστείο, αδέσποτα επίσης, χιλιάδες πράγματα να κάνεις κ να δεις. Το λάτρεψα το Τόκυο. Είναι σίγουρα η πιο καθαρή πόλη που έχω δει, ενώ νιώθεις ασφάλεια παντού και όλες τις ώρες. Εις το επανιδείν!

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.130
Μέλη
39.881
Νεότερο μέλος
Dougas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom