Βοήθεια παρακαλώ για Μαγνησία...επείγον.

meropi

Member
Μηνύματα
50
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία ή Ταλίν
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη τη γη με αυτοκίνητο
Eleva φοβερά αναλυτική η απάντησή σου ,όπως και του chrisbd, o Βόλος μου φαίνεται επικρατέστερος αρκεί να πείσω τον αντρα μου που ψιλοπροτιμά την Ν.Αγχίαλο ή την Πορταριά.Σε άλλο site θα είναι μέλος μου φαίνεται,αλλά θα τον επαναφέρω στην τάξη.
Τέλος πάντων, οι Βολιώτες αν κατάλαβα καλά μπάνιο κάνουν στην περιοχή Αγ. Κων/τίνου(το πλησιέστερο μέρος στην πόλη για μπάνιο)?
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Αν μείνεις εκτός Βόλου θα έχετε ενα θεματάκι με τις εξόδους των παιδιών (πρεπει να εχουν αυτοκίνητο τα ίδια)! Ενώ μένοντας μέσα στην πόλη μπορείτε να συνδυάσετε τις προτιμήσεις ολων. Η Αγχιάλος καλή είναι αλλά η θάλασσα της δεν λεει και πολλά! Κριμα είναι να χάσεις ολα τα ωραία του Βόλου και τελικά να μην εχει και καλή θάλασσα εκεί που μένεις. Εμεις για κανένα τσιπουράκι πάμε Αγχίαλο, όχι για μπάνιο.
Υ.Γ Φυσικά πάντα ισχύει το "περί ορέξεως .... κολοκυθόπιτα"
 

eleva

Member
Μηνύματα
211
Likes
417
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Μαγνησία ξανά
Ταξίδι-Όνειρο
12/10/1944
Eleva φοβερά αναλυτική η απάντησή σου ,όπως και του chrisbd, o Βόλος μου φαίνεται επικρατέστερος αρκεί να πείσω τον αντρα μου που ψιλοπροτιμά την Ν.Αγχίαλο ή την Πορταριά.Σε άλλο site θα είναι μέλος μου φαίνεται,αλλά θα τον επαναφέρω στην τάξη.
Τέλος πάντων, οι Βολιώτες αν κατάλαβα καλά μπάνιο κάνουν στην περιοχή Αγ. Κων/τίνου(το πλησιέστερο μέρος στην πόλη για μπάνιο)?[/quote


Meropi μου οι θάλασσες του Βόλου (αυτές δλδ όπου πας κ με τα πόδια ή έστω με αστικό αν μένεις μέσα στην πόλη) δεν είναι κ ό,τι καλύτερο για να κάνεις μπάνιο. Ο Άγιος Κων/ντίνος είναι μια μεγάλη εκκλησία -σήμα κατατεθέν της παραλίας του Βόλου κ σημείο συνάντησης πολλών Βολιωτών, όμως εκεί δεν ενδείκνυται καθόλου για να κάνεις μπάνιο, καθώς βρίσκεσαι πολύ κοντά στο λιμάνι. Λίγο πιο πίσω από την εκκλησία (εκεί όπου βρίσκεται το γνωστό ξενοδοχείο Xenia) έχει μια υποτυπώδη παραλία για να βουτήξεις αλλά δεν θα το συνιστούσα για τον λόγο που προανέφερα. Ακόμη πιο πίσω υπάρχει η παραλία του Αναύρου (υπήρχε κ ομώνυμος ποταμός -ο οποίος όμως έχει στερέψει τελείως- μέσα στην πόλη του Βόλου, εκεί κοντά στην παραλία του Αναύρου κ το μόνο που έχει μείνει να θυμίζει ποτάμι είναι τα πολλά γεφυράκια. Μάλιστα σε αυτό το πάλαι ποτέ ποτάμι λέγεται σύμφωνα με τη μυθολογία ότι ο Ιάσωνας έχασε το σανδάλι του περνώντας απέναντι τη θεά Ήρα μεταμορφωμένη σε γριά...εξ ου κ η λέξη "Μονοσάνδαλος" που παίζει πολύ στο Βόλο!:clap:). Εκεί λοιπόν, στην παραλία του Αναύρου, κάνουν μπάνιο αρκετοί (γιαγιές κ παιδάκια κυρίως, καθώς κ πολλοί ξένοι) όμως είναι επίσης "λύση ανάγκης" για όσους δεν έχουν αυτοκίνητο ή δεν μπορούν να πάρουν το κτελ να πάνε κάπου πιο μακριά κ καθαρά. Άλλη μια "λύση ανάγκης" για μπάνιο είναι η παραλία "Πλάκες" που προτιμούν κάποιοι Βολιώτες που μένουν προς τη μια άκρη της πόλης, δίπλα στο λόφο της Γορίτσας, στη συνοικία Νέα Δημητριάδα. Το χαρακτηρίζω κι αυτό λύση ανάγκης επειδή βρίσκεται σχετικά κοντά στα "Τσιμέντα" (για να καταλάβεις, στο Βόλο έχουμε τις παραλίες Άναυρο, Πλάκες κ όπως βγαίνουμε από την πόλη συνεχίζοντας προς νότιο Πήλιο, έχουμε τα "Τσιμέντα" (βιομηχανική περιοχή) κ μετά Αγριά, Λεχώνια με Πλατανίδια κτλ. κτλ. μέχρι να φύγουμε κ από Μαλάκι κ να γίνουν πολύ καλύτερες οι παραλίες του Παγασητικού!:D Η δε Αγχίαλος βρίσκεται όπως βγαίνεις από την άλλη άκρη του Βόλου, αρκετά πιο μακριά όμως από την πόλη απ'ό,τι η Αγριά π.χ.).
Προσωπικά, την πόλη την αγαπώ πολύ κ την επισκέπτομαι το λιγότερο μία φορά το χρόνο, βρίσκεται σε θαυμάσια τοποθεσία που συνδυάζει βουνό κ θάλασσα -βέβαια δεν μπορώ να μην επισημάνω κ τα μειονεκτήματά της όπως την έλλειψη γραφικότητας σε σχέση με τα περισσότερα χωριά του Πηλίου ή την κακή συγκοινωνία που υπάρχει δυστυχώς στο μεγαλύτερο κομμάτι του νομού Μαγνησίας κ.α. Ειδικά όμως γι αυτούς που λατρεύουν την ήρεμη ζωή κ το ραχάτι, για τους λάτρεις του τσίπουρου κ του βουνού, όπως επίσης κ για τους ποδηλατάδες, η πόλη του Βόλου αποτελεί την καλύτερη επιλογή!
 

meropi

Member
Μηνύματα
50
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία ή Ταλίν
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη τη γη με αυτοκίνητο
Eleva σ έυχαριστώ για άλλη μια φορά γιατί με ξεμπέρδεψες και με κατατόπισες. Μου απομένει μια ,( περισσότερες , αλλά λέμε τώρα ),επιτόπια ερευνα και αναλόγως των ευρημάτων μου να ψήσω το σοί μου.Καλή μου τύχη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom