Ουγγαρία Σλοβακία Βουδαπέστη - Μπρατισλάβα Μάρτιος 2015

Vagelis V.

Member
Μηνύματα
72
Likes
192
Επόμενο Ταξίδι
Έλα ντε?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς - Αλάσκα
Ξεκινώντας να πω ότι το συγκεκριμένο μου ταξίδι είναι το πέμπτο στο εξωτερικό και όλα έχουν γίνει με την κοπέλα μου και χωρίς γκρουπ. Όλα τα κλείνουμε και τα κανονίζουμε μόνοι μας!
Γυρνώντας τον Δεκέμβρη από την πανέμορφη Πράγα είδαμε ότι μας είχαν περισσέψει κάποια λεφτά οπότε ξεκινήσαμε να κάνουμε ήδη σχέδια για διάφορους οικονομικούς προορισμούς!! Βασικό κριτήριο ήταν να βρούμε φθηνά αεροπορικά γιατί όλα τα υπόλοιπα κανονίζονται!
Και τσουπ στα μέσα Γενάρη βγάζει προσφορά η Aegean για κάμποσους προορισμούς στην Ευρώπη και έτσι κλείσαμε για Βουδαπέστη. Με την προοπτική και μιας μονοήμερης στην Μπρατισλάβα (μιας και όταν είχαμε πάει Βιέννη τον Δεκέμβρη του 2013 δεν καταφέραμε να την δούμε,μιας και ήταν δίπλα :( ). 250euro και τα δύο άτομα με επιστροφή!
Τώρα μας έμενε μόνο να βρούμε κάπου να μείνουμε, οπότε ξεκινήσαμε να ψάχνουμε για ξενοδοχείο! Τα αξιόλογα ξενοδοχεία (κριτικές άνω των 7,5 στο booking μιας και δεν μας αρέσουν οι δυσάρεστες εκπλήξεις) είχαν από 200 ευρώ/5 βράδια και πάνω με πρωινό, οπότε στραφήκαμε στην εναλλακτική του διαμερίσματος. Μέσω της ιστοσελίδας airbnb.gr (υπέροχη ανακάλυψη!!!:xalara:) βρήκαμε ένα ολόκληρο σπίτι να μείνουμε 15min. με τα πόδια από το κέντρο της πόλης με 140euro για 5 βράδια!!
Φτάσαμε στο αεροδρόμιο της πόλης το Σάββατο 14 Μαρτίου γύρω στις 10:00 το πρωί και κατευθυνθήκαμε προς το κοντινότερο ATM για να σηκώσουμε τα 100 euro που είχαμε βάλει στην prepaid από την προηγούμενη μέρα μιας και γνωρίζαμε ότι τα ανταλλακτήρια στο αεροδρόμιο σε κατακλέβουν οπότε δεν συνέφερε να αλλάξουμε λεφτά εκεί! Και όντως είδαμε ότι η ισοτιμία στο αεροδρόμιο ήταν 1euro=240HUF (Hungarian Forint) ενώ στο Internet (Χρηματιστήριο) έλεγε ότι η ισοτιμία της μέρας ήταν 1euro=305HUF. Από το ΑΤΜ που σηκώσαμε εμείς λεφτά είχαμε ισοτιμία 1euro=275HUF που ήταν σαφώς καλύτερο! Βέβαια μέσα στο κέντρο της πόλης έβρισκες και μέχρι 301HUF την ισοτιμία λόγω του πλήθους των ανταλλακτηρίων και της ανταγωνιστικότητας μεταξύ τους! Οπότε πριν αλλάξετε λεφτά ψάξτε το πολύ και προσέξτε να λέει "no commision" για να μην σας παίρνουν και προμήθεια!
Μόλις λοιπόν πήραμε τα λεφτά κατευθυνθήκαμε προς την στάση του λεωφορείου για να πάρουμε το 200Ε που σε οδηγεί στην μπλε γραμμή του μετρό (γραμμή 3) στη στάση Kobanya Kispest. Το εισιτήριο κόστιζε 530HUF. Υπάρχει και βραδινό λεωφορείο από το αεροδρόμιο, το Νο 900 που σε πάει στον σταθμό των τρένων που είναι και η στάση Nyugati Pályaudvar του μετρό!
Τα εισιτήρια τους έχουν ως εξής:
  1. 300HUF: Μόνο στο μετρό και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο για απόσταση 3 στάσεων.Μπορείς να αλλάξεις γραμμή αλλά δεν πρέπει να ξεπεράσεις τις 3 στάσεις. Ισχύει για μισή ώρα
  2. 350HUF: Ισχύει για μια διαδρομή μόνο. Χωρίς αλλαγές σε άλλο μέσο. Μόνο στο μετρό μπορείς να αλλάξεις γραμμή! 450HUF αν το προμηθευτείς από τον οδηγό.
  3. 530HUF: Για μια διαδρομή μόνο αλλά μπορείς να αλλάξεις οποιοδήποτε μέσο (λεωφορείο,τραμ,τρόλει και μετρό) μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου.
  4. 1650ΗHUF: 24ωρη κάρτα για όλα τα μέσα.
  5. 4150HUF: 72ωρη κάρτα για όλα τα μέσα.
  6. 4950HUF: Εβδομαδιαία κάρτα για όλα τα μέσα.
Αφού λοιπόν μπήκαμε στο λεωφορείο, μιλήσαμε με τον παλικάρι που μας νοίκιαζε το σπίτι του και επειδή είχαμε μια λάθος συνεννόηση με την ώρα (δεν υπολογίσαμε την αλλαγή της ώρας), μας είπε ότι σε μια ώρα θα τελειώσει η καθαρίστρια με το σπίτι για να μπορέσουμε να πάμε! Οπότε πήγαμε στον κεντρικό σταθμό των τρένων {στάση Keleti Palyudvar της κόκκινης γραμμής του μετρό (γραμμή 2)} για να κλείσουμε εισιτήρια για Μπρατισλάβα για την επόμενη μέρα. Το κόστος ήταν 18euro το άτομο με επιστροφή!
Πέρασε λοιπόν η ώρα και πήγαμε και βολευτήκαμε στο σπίτι! Μας έκαναν εντύπωση οι γειτονιές τους γιατί είναι αρκετά διαφορετικές από τις δικές μας! Έχουν μια κεντρική είσοδο με κωδικό και μπαίνεις σε έναν χώρο σαν τους δικούς μας τους ακάλυπτους και γύρω γύρω έχουν διαμερίσματα! Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται χάλια αλλά είναι πολύ ήσυχο και πολύ ασφαλές το βράδυ! DSC_0647.JPG
Και εμείς στην αρχή απογοητευτήκαμε αλλά τελικά και το σπίτι και η γειτονιά ήταν πολύ κομπλέ!
Όταν βολευτήκαμε στο σπίτι ξεκινήσαμε την καθιερωμένη αναγνωριστική βόλτα με τα πόδια. Να μάθουμε λίγο την περιοχή, το πως θα κινηθούμε, και το που πέφτει το κάθε τι τριγύρω μας! Περπατώντας λοιπόν βρεθήκαμε στην Vaci Utca... Την μεγαλύτερη και εμπορικότερη οδό της Βουδαπέστης! Παντού μαγαζιά, φαγάδικα, σουβενίρ κτλ... Περάσαμε απέναντι τον Δούναβη προς τη μεριά της Βούδας και ανηφορίσαμε προς το κάστρο. Υπάρχει ένα γραφικό τελεφερίκ που σε ανεβάζει πάνω στο κάστρο και κοστίζει το εισιτήριο 1700HUF=5,5euro μετ' επιστροφής και λειτουργεί καθημερινά από τις 07:30 μέχρι της 22:00. Κατά προσωπική μου άποψη αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάποιο πρόβλημα με μέση ή πόδια είναι πεταμένα λεφτά γιατί κάλλιστα μπορείς να πάρεις το μονοπάτι μέσα από το δάσος και σε 15min. maximum να είσαι στην κορυφή! Φτάσαμε λοιπόν στην κορυφή μετά από ένα 10λεπτο και κάναμε την βόλτα μας όπου και βρήκα έναν τύπο που είχε κάμποσους στόχους στους οποίους μπορούσες να ρίξεις με τόξο, βαλίστρα και δόρι!! Οπότε σαφώς και δεν έχασα την ευκαιρία να αναδείξω το ταλέντο μου ρίχνοντας 5 βολές με τόξο με 600HUF=2euro! :clap: Ωραία φάση! Το συστήνω σαν εμπειρία! Τελειώνοντας την βόλτα μας ξαναπεράσαμε τον Δούναβη αυτή τη φορά από τη μεριά της Πέστης και φάγαμε κάτι πρόχειρο σε αυτά τα θεϊκά McDonalds. Ένα γεύμα με 1200HUF=4euro!!! Και γυρίσαμε κατάκοποι στο σπίτι.
2η Ημέρα ----> Κυριακή
Το τρένο μας για Μπρατισλάβα έφευγε στις 07:20 οπότε από τις 06:15 ήμασταν στο πόδι. Η διαδρομή κάνει περίπου 2 ώρες και 45 λεπτά οπότε γύρω στις 10:10 είχαμε φτάσει. P1050363.JPG
Με το που βγαίνεις από τον κεντρικό σταθμό έχει μόνο ένα δρόμο μπροστά. Από εκεί ξεκινάνε και κάμποσα λεωφορεία αλλά το κέντρο της πόλης είναι 15min με τα πόδια οπότε κλασσικά προτιμήσαμε τα ποδαράκια μας! Γιατί χωρίς περπάτημα δεν λέγεσαι ταξιδιώτης!! Στα 2λεπτά υπάρχει ένας κάθετος κεντρικός δρόμος.Εκεί στρίψαμε δεξιά και στο καπάκι αριστερά για να βγούμε στην οδό Stefanikova. Ακολουθήσαμε τον δρόμο και στο τέλος του δρόμου βρήκαμε την πύλη του Μιχαήλ. Φαίνεται από τον χαρακτηριστικό "πράσινο" τρούλο της. P1050368.JPG
Ο πεζόδρομος που ξεκινάει από την πύλη του Μιχαήλ και μετά, λέγεται Μιχάλσκα και κάπως έτσι βρεθήκαμε στο κέντρο της παλιάς πόλης!! Βρεθήκαμε με έναν φίλο μας που είχε έρθει τριήμερο από το Βέλγιο και ξεκινήσαμε την βόλτα μας.
Ο δρόμος μας έβγαλε στον ναό του Αγ. Μαρτίνου, που εκείνη τη στιγμή είχε και λειτουργία! Κάτσαμε για λίγο αλλά νιώθαμε κάπως παρείσακτοι με όλους όσους ήταν εκεί για την λειτουργία οπότε φύγαμε! P1050369.JPG
Το κάστρο της Μπρατισλάβας είχε κάποιες εργασίες οπότε δεν μπορούσαμε να το επισκεφτούμε για αυτό είπαμε να επισκεφτούμε το κάστρο Devin που βρίσκεται λίγο πιο έξω από την πόλη. Εκεί πάνε 2 λεωφορεία, το Νο 28 και το Νο 29. Το Νο 29 όμως δεν έχει δρομολόγια Σαβ/κα και αργίες οπότε ένα 15λεπτο περιμέναμε τσάμπα μέχρι να μιλήσουμε και με κάποιους άλλους εκεί γύρω και να καταλάβουμε τι παίζει! Οπότε βγήκαμε στον κεντρικό δρόμο, λίγο πιο κάτω από την στάση που περνάνε όλα τα λεωφορεία και περιμέναμε να περάσει το Νο 28. Το εισιτήριο κοστίζει 2,90euro μετ' επιστροφής!
Το graffiti βρίσκεται πίσω από την στάση για το Νο 28 λεωφορείο και είναι απλά υπέροχο!! P1050370.JPG
Μετά από κανά τεταρτάκι φτάσαμε στο κάστρο Devin και πληρώσαμε μια είσοδο 1,5euro.Το καλύτερο κομμάτι του κάστρου είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας γιατί δεν υπάρχουν κονδύλια αλλά αξίζει την βόλτα! Μπορείς να δεις το σημείο που συναντιούνται οι δυο ποταμοί, ο Μοράβας με τον Δούναβη και είναι πολύ όμορφα να περπατήσεις γύρω γύρω από τους πρόποδες του κάστρου-λόφου!
P1050378.JPG P1050380.JPG P1050392.JPG P1050395.JPG DSC_0696.JPG
Μετά τη βόλτα μας γυρίσαμε πίσω στην πόλη και πήγαμε για καφέ στο πιο ψηλό σημείο της πόλης! Στο Ufo-Tower! Έχεις πιάτο όλη τη Μπρατισλάβα και μπορείς είτε να κάτσεις για καφέ είτε για φαγητό! Σε ύψος 95m. μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου με θέα απέναντι το κάστρο της πόλης! Είναι ανοιχτά μέχρι της 23:00 το βράδυ και το εισιτήριο για να ανέβεις κοστίζει 6,5euro!
P1050408.JPG P1050422.JPG P1050423.JPG
P1050420.JPG
Τα 95m του πύργου μετά από λίγη ώρα μας άνοιξαν την όρεξη οπότε είπαμε να ξεκινήσουμε ποδαράτα για τον σταθμό των τρένων όπου και θα φεύγαμε και να τσιμπήσουμε και κάτι όπου μας έκανε κλικ στο μάτι! Τελικά κάτσαμε στο Fabrika που ήταν ένα εστιατόριο κάτω από το ομώνυμο ξενοδοχείο της περιοχής! Καλό φαγητό και ακόμα καλύτερες μπύρες!! Εν τέλει φτάσαμε στον σταθμό όπου και αποχαιρετήσαμε την πόλη!
Με όλη την ταλαιπωρία της μέρας δεν είχαμε όρεξη για τίποτα και έτσι πήγαμε κατευθείαν στο δωμάτιο!
3η Ημέρα ----> Δευτέρα
Πριν ξεκινήσω, κάθε Δευτέρα, η Εθνική Πινακοθήκη της Βουδαπέστης είναι κλειστή!!
Το πρωϊνό μας ξεκίνησε από την εκκλησία του Αγ. Στεφάνου με δωρεάν είσοδο! Και σε αυτήν πετύχαμε λειτουργία η οποία όμως τελείωνε την ώρα που φτάσαμε!
P1050426.JPG P1050964.JPG
Μπορείς και να ανέβεις στο Πανόραμα tower και να χαζέψεις την θέα της πόλης με εισιτήριο 500HUF και με άλλα 400HUF να δεις το θησαυροφυλάκιο της εκκλησίας (κατ'εμε τσάμπα λεφτά, δεν είχε τίποτα).
Μετά κατευθυνθήκαμε προς τη συνοικία του κάστρου για να δούμε τον ναό του Matyas με είσοδο 1400HUF και τον προμαχώνα των ψαράδων με είσοδο 700HUF! Το καλύτερο σημείο για να χαζέψεις την πόλη από ψηλά!! Ήπιαμε και το καφεδάκι μας εκεί σε πολύ λογικές τιμές για την θέα που πρόσφερε!
P1050527.JPG P1050538.JPG P1050551.JPG P1050558.JPG P1050588.JPG P1050592.JPG P1050594.JPG
Καθώς απολαύσαμε την θέα από εκεί ψηλά κατηφορίσαμε με προορισμό το νησί της Μαργαρίτας! Ένα πανέμορφο νησάκι στη μέση του Δούναβη που είναι ότι πρέπει για βόλτα είτε με τα πόδια είτε με ποδήλατο! Εμείς νοικιάσαμε ένα ποδήλατο για 1 ώρα με 2400HUF! Ήταν πολύ όμορφα, πολύ ήσυχα εκεί μέσα! Ότι πρέπει για να ξεσκάσεις από την βουή της πόλης!
P1050639.JPG P1050642.JPG
4η Ημέρα ----> Τρίτη
Πήγαμε στο κοινοβούλιο για να κλείσουμε εισιτήρια για την επόμενη μέρα (γιατί εκείνη την ημέρα είχαν εξαντληθεί τα εισιτήρια για Αγγλόφωνη ξενάγηση) αλλά δεν μπορούσαν να κλείσουν από τα ταμεία εισιτήρια για άλλη μέρα. Οπότε τα κλείσαμε μέσω Internet, γιατί είχαν αρχίσει να μειώνονται επικίνδυνα, με κόστος 2000HUF +200HUF προμήθεια. Το καλό ήταν ότι πετύχαμε το show που κάνει η φρουρά μπροστά από το Κοινοβούλιο! Κάθε μέρα στις 11:30 και στις 12:30 βγαίνουν από το κοινοβούλιο και κάνουν κάτι "περίεργα" εκεί μπροστά! :xalara:
DSC_0884.JPG DSC_0894.JPG DSC_0896.JPG
Αφού κλείσαμε εισιτήρια πήγαμε στην Εθνική Πινακοθήκη της Βουδαπέστης με είσοδο 700HUF για άτομα κάτω των 26 και 1400HUF για άτομα άνω των 26 για την Permanent Collection.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!
Η temporary collection που έχει τα έργα της απόσχισης που είναι από τα πιο σημαντικά της Εθνικής Πινακοθήκης έχει EXTRA 2400HUF!! Είναι στα πολύ ψηλά γράμματα και οι πιο πολλοί την πατάνε! Όπως και εμείς! :(:( Και δεν επιτρέπονται και φωτογραφίες στην temporary collection! Ενώ στην permanent με 500HUF μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες!

Μετά την Εθνική Πινακοθήκη κατευθυνθήκαμε στον λόφο Gellert όπου έχεις την καλύτερη θέα σε όλη την πόλη!! Μια βόλτα μέσα από το δάσος (ειδικά από Μάιο και μετά που θα είναι όλα ανθισμένα) επιβάλλεται!!
Η διαδρομή είναι πανέμορφη, έχει αρκετά σκιουράκια και είναι ότι πρέπει για χαλάρωση!!
P1050752.JPG P1050759.JPG P1050760.JPG P1050765.JPG P1050785.JPG P1050786.JPG P1050810.JPG
Το βράδυ πεινασμένοι καθώς ήμασταν από όλη την μέρα και μετά από ένα τσεκ στην εφαρμογή του Tripadvisor καταλήξαμε να πάμε να φάμε σε ένα παραδοσιακό μαγαζί με το όνομα Paprika! Από τις καλύτερες επιλογές που έχουμε κάνει ever! Παρόλο που δεν είχαμε κάνει κράτηση (ναι, είναι καλό αν έχεις κάνει ήδη κράτηση) και το μαγαζί ήταν φίσκα, στα 5 λεπτά μας είχαν βρει τραπέζι και μας βόλεψαν! :xalara:
Η ατμόσφαιρα πολύ ζεστή (νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιον αχυρώνα κάποιας άλλης εποχής), το φαγητό απίστευτο και πολύ χορταστικό και η τιμή ελάχιστη!!
Το μαγαζί μπορείτε να το τσεκάρετε στο ίντερνετ www.paprikavendeglo.hu και η οδός είναι VII. Dozsa Gyorgy ut 72. Πολύ εύκολα προσβάσιμο! Ακολουθούν και φωτός για να καταλάβετε! :lol::lol:
Αυτό που φαίνεται στο κατσαρολάκι είναι Goulash! Πεντανόστημο! Αυτό με τη σάλτσα είναι
κοτόπουλο με σως 3 τυριών συνοδευόμενο με σπιτικές τυροκροκέτες! Απλά ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!
Και το τελευταίο κάτι σαν το δικό μας ψαρονέφρι! Και όλα αυτά με 25 euro!! :lol::lol::xalara:

P1050818.JPG P1050819.JPG P1050820.JPG P1050821.JPG P1050822.JPG P1050823.JPG P1050826.JPG P1050827.JPG
5η Ημέρα ----> Τετάρτη
Η τελευταία μας μέρα ξεκίνησε με ξενάγηση στο Κοινοβούλιο! Πολύ όμορφο και φαίνεται ότι έχουν πέσει αρκετά λεφτά! Επιτρέπονται παντού οι φωτογραφίες εκτός κάτω από τον Θόλο όπου και κρατάνε το βασιλικό στέμμα το οποίο το φυλάσσουν 2 άτομα συνεχώς! Σαν τους δικούς μας τους εύζωνες ένα πράγμα!
Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη!
P1050835.JPG P1050837.JPG P1050838.JPG P1050840.JPG P1050847.JPG
Μετά την ξενάγηση φύγαμε και πήγαμε για ένα καφεδάκι στο Cafe New York ( ίσως το καλύτερο καφέ στην Βουδαπέστη). Νομίζεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε παλάτι! Οι σερβιτόροι είναι κουστουμάτοι όλοι και φαίνεται ότι είναι πολύ high class μαγαζί! Ακριβούτσικα θα έλεγα αλλά άξιζε όλα του τα λεφτά!! Δεν είναι τυχαίο που κάθε χρόνο παίρνει και από κάποιο βραβείο! Θα ανεβάσω παρακάτω μια φωτογραφία και θα αφήσω τους παρατηρητικούς να δουν πόσα βραβεία έχει πάρει! :innocent:
P1050861.JPG P1050862.JPG P1050863.JPG P1050869.JPG P1050870.JPG P1050871.JPG P1050872.JPG
Αφού ευχαριστηθήκαμε το καφεδάκι μας και το γλυκάκι μας πήγαμε προς την Κρατική Όπερα για ξενάγηση. Έχει κάθε μέρα ξενάγηση στις 15:00 και 16:00 και το κόστος είναι 2900HUF +400HUF αν θες να τραβήξεις φωτογραφίες! Επίσης μετά την ξενάγηση έχει ένα mini concerto των 5 λεπτών με extra 600HUF. Άξιζε σαν εμπειρία! :lol:
P1050879.JPG P1050884.JPG P1050885.JPG P1050886.JPG P1050888.JPG P1050891.JPG P1050899.JPG P1050903.JPG P1050909.JPG
Για το βράδυ είχαμε κάνει κράτηση σε ένα μαγαζί για φαγητό που μου είχε προτείνει ένας φίλος.
Το μαγαζί λέγεται Sir Lancelot και είναι από τα καλύτερα μέρη που έχω φάει ποτέ μου! Όλο το σκηνικό είναι λες και βρίσκεσαι στον μεσαίωνα, σερβιτόροι και σερβιτόρες ντυμένοι ανάλογα, σπαθιά,τόξα,δόρατα και λάβαρα στους τοίχους, live μουσική με φλογέρα και ένα έγχορδο όργανο και φαγητό χωρίς πιρούνια!! :) Οπότε φάγαμε με τα χέρια! Άλλη εμπειρία! Σε κάποια φάση έσβησαν τα φώτα και βγήκε μια κοπέλα και μας έκανε ένα show με φωτιές! Μετά ήρθε μια άλλη και χόρευε κατά μήκος των τραπεζιών και μετά βγήκαν 2 τύποι και ξεκίνησαν την ξιφομαχία!!! Πολύ όμορφη εμπειρία! Για όσους τους αρέσει αυτό το στυλ θα ξετρελαθούν!! Και ειδικά για μεγάλες παρέες είναι ότι καλύτερο! Τιμές λίγο τσιμπημένες αλλά άξιζε και το κάθε HUF!! :xalara::lol: Γύρω στα 20 euro το άτομο!
Η ιστοσελίδα του μαγαζιού είναι αυτή: www.sirlancelot.hu και η οδός Podmaniczky u. 14
P1050921.JPG P1050924.JPG P1050926.JPG P1050927.JPG P1050930.JPG P1050932.JPG P1050939.JPG P1050942.JPG P1050952.JPG P1050953.JPG P1050955.JPG P1050958.JPG DSC_1056.JPG DSC_1062.JPG DSC_1064.JPG DSC_1069.JPG DSC_1073.JPG
Και κάπως έτσι τέλειωσε το ταξίδι μας! Την επόμενη μέρα πετάγαμε πρωί οπότε μας έμειναν οι αναμνήσεις και οι φωτογραφίες!!
Συγγνώμη αν σας κούρασα, αλλά ελπίζω να σας άρεσε το ταξίδι μου!
Ότι απορίες ή συμβουλές αν χρειαστείτε θα ήμουν παραπάνω από πρόθυμος για να σας απαντήσω!
Σημείωση: Όλες οι τιμές που αναφέρω είναι για τον Μάρτιο του 2015 και η ισοτιμία μπορεί κάθε μέρα να αλλάζει! Εμάς ήταν περίπου 1euro=300HUF!!
Για όσους επισκεφτείτε την πόλη καλά να περάσετε!! :xalara::clap::xalara::clap:
 
Last edited:

NIKOS S

Member
Μηνύματα
11
Likes
8
Μαζί ήμασταν. :)
Εισασταν τυχεροί είχε πολύ ωραίο καιρό. Θα συμφωνήσω για το νησί της Μαργαρίτας ότι είναι φανταστικό για να το γυρίσεις με ποδήλατο.
Κρίμα που δεν κάνατε καμιά βόλτα στο Δούναβη.
Ευχαριστώ για το paprika και το sir lanselot θα τα τιμήσω :xalara:

Για συνάλαγμα να πω ότι αν θέλεις να αλλάξεις πάνω από 150Ε να προτιμήσεις ανταλλακτήρια (χρεώνουν προμήθεια 200HUF) αλλά συμφέρει σε σχέση με τις τράπεζες (τουλάχιστο τις 3 που πήγα εγώ).
 

stella92!

Member
Μηνύματα
10
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Moνεβασιά
Ονειρεμένο Ταξίδι
Aνταρκτική
Βαγγέλη πάρα πολύ ωραία όλα και ωραίες φωτογραφίες! από ότι κατάλαβα περάσατε περίπου 2 ολόκληρες μέρες στην Βουδαπέστη(πέρα από την πρώτη) και μία Bratislava. Eμείς θα πάμε 6 μέρες ολόκληρες, δηλαδή το αεροπλάνο φεύγει το βράδυ από Βουδαπέστη και λέμε να αφιερώσουμε μία μέρα στην Βιέννη! Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι σχετικά με τα μέσα μεταφορας... αγοράσατε την budapest card? ή αγοράζατε κάθε φορά εισητήριο? από ότι είδα είναι λίγο ακριβή η κάρτα δηλαδή εμείς που λέμε για 6 μέρες , η τριημερη κάρτα βγαίνει 30e! Δηλαδή θα μας βγαίνει 10 euro τη μέρα... Τι λες? Επίσης έχουμε βάλει στο πρόγραμμά μας τα λουτρά!
 

Vagelis V.

Member
Μηνύματα
72
Likes
192
Επόμενο Ταξίδι
Έλα ντε?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς - Αλάσκα
Μαζί ήμασταν. :)
Εισασταν τυχεροί είχε πολύ ωραίο καιρό. Θα συμφωνήσω για το νησί της Μαργαρίτας ότι είναι φανταστικό για να το γυρίσεις με ποδήλατο.
Κρίμα που δεν κάνατε καμιά βόλτα στο Δούναβη.
Ευχαριστώ για το paprika και το sir lanselot θα τα τιμήσω :xalara:

Για συνάλαγμα να πω ότι αν θέλεις να αλλάξεις πάνω από 150Ε να προτιμήσεις ανταλλακτήρια (χρεώνουν προμήθεια 200HUF) αλλά συμφέρει σε σχέση με τις τράπεζες (τουλάχιστο τις 3 που πήγα εγώ).
Εγώ δεν χρησιμοποίησα καθόλου τράπεζες εκτός από την 1η ανάληψη στο αεροδρόμιο! Ολα τα υπόλοιπα λεφτά τα άλλαξα σε ανταλλακτήρια στο κέντρο και χωρίς προμήθεια! Θα περιμένω εντυπώσεις για τα μαγαζιά!! :) Καλά να περάσεις!

Βαγγέλη πάρα πολύ ωραία όλα και ωραίες φωτογραφίες! από ότι κατάλαβα περάσατε περίπου 2 ολόκληρες μέρες στην Βουδαπέστη(πέρα από την πρώτη) και μία Bratislava. Eμείς θα πάμε 6 μέρες ολόκληρες, δηλαδή το αεροπλάνο φεύγει το βράδυ από Βουδαπέστη και λέμε να αφιερώσουμε μία μέρα στην Βιέννη! Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι σχετικά με τα μέσα μεταφορας... αγοράσατε την budapest card? ή αγοράζατε κάθε φορά εισητήριο? από ότι είδα είναι λίγο ακριβή η κάρτα δηλαδή εμείς που λέμε για 6 μέρες , η τριημερη κάρτα βγαίνει 30e! Δηλαδή θα μας βγαίνει 10 euro τη μέρα... Τι λες? Επίσης έχουμε βάλει στο πρόγραμμά μας τα λουτρά!
Λοιπόν, για τα μέσα μεταφοράς εμείς βγάζαμε μεμονωμένα εισιτήρια γιατί μέναμε πολύ κοντά στο κέντρο και όλα τα είχαμε γύρω μας προσβάσιμα με τα πόδια! Οπότε δεν βγάλαμε την κάρτα! Όμως η 72ωρη κάρτα κοστίζει 4150HUF το οποίο ισούται με περίπου 14euro! Για το άτομο! Αλλά έχεις απεριόριστες μετακινήσεις σε όλα τα μέσα ότι ώρα θέλεις! Έχει και πολλά νυχτερινά δρομολόγια! Πάντως η πόλη δεν είναι μεγάλη και όλα τα αξιοθέατα είναι κοντά σχετικά! Και με τα πόδια δηλαδή θα είστε πολύ άνετοι! Από εκεί και πέρα είναι δικό σας θέμα και βασικός παράγοντας είναι και το που θα μείνετε! Αν είστε κοντά στο κέντρο δεν θα χρειαστείτε σχεδόν καθόλου μέσα! Επίσης Βιέννη πήγα τον Δεκέμβρη του 2013! Απίστευτο μέρος αλλά όχι για μονοήμερη! Θα δείτε ελάχιστα πράγματα! Εγώ είχα πάει για 7 μέρες! Και πιστεύω ότι ήταν ότι έπρεπε για να τα δω όλα! Όσο για τα λουτρά είναι καθαρά προσωπικό γούστο! Εμείς δεν πολυθέλαμε για αυτό και δεν πήγαμε! :) Αυτά... Ελπίζω να σε κάλυψα! Αν όχι περιμένω και άλλα μηνύματα! Χαρά μου να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ! :)
 
Last edited by a moderator:

stella92!

Member
Μηνύματα
10
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Moνεβασιά
Ονειρεμένο Ταξίδι
Aνταρκτική
Βαγγελη ευχαριστώ για την απάντηση! Η Budapestcard η 72h κοστιζει 8455huf δηλαδή σχεδόν 30 ευρώ! Επομένως θα προτιμήσουμε την τριήμερη απλή που αφορά όλα τα μέσα! nice :) Έχουμε κλείσει ήδη ξενοδοχείο, αλλά οπως και εσυ πολύ σωστά είπες, να βρεις κάτι φτηνό, ποιοτικό και κοντά στο κέντρο δύσκολο, γιαυτό κλεισαμε ένα καλό ξενοδοχείο 10 λεπτά με μεταφορικό από το κέντρο. Δεν κατεβαίνεις με τα πόδια! Ο φίλος μου παρόλο που προσπάθησα πολύ δεν ήθελε με τίποτα να κλείσουμε στο airbnb γιατί δεν το εμπιστευόταν, οπότε απορρίφθηκε. Επομένως θα χρησιμοποιούμε συχνά μέσα μεταφοράς. Όσο για την Βιέννη το ξέρω ότι εχεις πολλά να κάνεις αλλά επειδή το αεροπλάνο μας φέυγει από βουδαπέστη δεν θέλαμε να ταλαιπωρηθούμε με μετακινήσεις και αποσκευές προκειμένου να διανυκτερεύσουμε στην Βιέννη. Λέμε να επισκεφθούμε το παλάτι στης Σίσση , τον καθεδρικό ναό και εκείνον τον μύλο! Eμείς θα φύγουμε 1-6 μαίου, επομένως θα τα τιμήσουμε δεόντως τα λουτρά!Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, αν προκυψει κάτι στην πορεία, εδώ είσαι! :D
 

Vagelis V.

Member
Μηνύματα
72
Likes
192
Επόμενο Ταξίδι
Έλα ντε?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς - Αλάσκα
Βαγγελη ευχαριστώ για την απάντηση! Η Budapestcard η 72h κοστιζει 8455huf δηλαδή σχεδόν 30 ευρώ! Επομένως θα προτιμήσουμε την τριήμερη απλή που αφορά όλα τα μέσα! nice :) Έχουμε κλείσει ήδη ξενοδοχείο, αλλά οπως και εσυ πολύ σωστά είπες, να βρεις κάτι φτηνό, ποιοτικό και κοντά στο κέντρο δύσκολο, γιαυτό κλεισαμε ένα καλό ξενοδοχείο 10 λεπτά με μεταφορικό από το κέντρο. Δεν κατεβαίνεις με τα πόδια! Ο φίλος μου παρόλο που προσπάθησα πολύ δεν ήθελε με τίποτα να κλείσουμε στο airbnb γιατί δεν το εμπιστευόταν, οπότε απορρίφθηκε. Επομένως θα χρησιμοποιούμε συχνά μέσα μεταφοράς. Όσο για την Βιέννη το ξέρω ότι εχεις πολλά να κάνεις αλλά επειδή το αεροπλάνο μας φέυγει από βουδαπέστη δεν θέλαμε να ταλαιπωρηθούμε με μετακινήσεις και αποσκευές προκειμένου να διανυκτερεύσουμε στην Βιέννη. Λέμε να επισκεφθούμε το παλάτι στης Σίσση , τον καθεδρικό ναό και εκείνον τον μύλο! Eμείς θα φύγουμε 1-6 μαίου, επομένως θα τα τιμήσουμε δεόντως τα λουτρά!Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, αν προκυψει κάτι στην πορεία, εδώ είσαι! :D
Ωραία λοιπόν!! :) Καλά να περάσετε! Πάντως το airbnb είναι απόλυτα ασφαλές! Το έχω χρησιμοποιήσει και στην Βαρκελώνη και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος! Παίζει πολύ με κριτικές και έτσι ξέρεις με τι έχεις να κάνεις και με ποιόν! Εξάλλου για να φτιάξεις λογαριασμό πρέπει να δώσεις κάποιες επαληθεύσεις όπως δίπλωμα ή διαβατήριο ή ταυτότητα! Σε κάποιες περιοχές μπορείς να γλυτώσεις πολλά λεφτά μέσω αυτού του σάιτ! Εμείς βρήκαμε φτηνό, ποιοτικό και κοντά στο κέντρο με 140euro και οι δύο και για τα 5 βράδια! Τέσπα, αυτό είναι δικό σας θέμα! Εγώ απλά μπορώ να σας επιβεβαιώσω από προσωπική εμπειρία ότι είναι φοβερό σάιτ και φυσικά ασφαλές! :) Αυτά!! Τα ξαναλέμε να χρειαστείς κάτι!
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.672
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Βαγγέλη, πολύ ωραία η ιστορία σου.
Καλά ταξίδια να κάνεις πάντα.
ΥΓ. "Χρόνια πολλά" για τη γιορτή σου.
 

Vagelis V.

Member
Μηνύματα
72
Likes
192
Επόμενο Ταξίδι
Έλα ντε?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς - Αλάσκα
Βαγγέλη, πολύ ωραία η ιστορία σου.
Καλά ταξίδια να κάνεις πάντα.
ΥΓ. "Χρόνια πολλά" για τη γιορτή σου.
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! :) Εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου καλά ταξίδια! Να 'μαστε καλά να ταξιδεύουμε! :)
 
Μηνύματα
39
Likes
23
Βαγγέλη μπράβο σου για τις λεπτομέρειες που δίνεις για τις τιμές εισιτηρίων και αξιοθέατων.
Εγώ λέω για Βουδαπέστη στις 21/6 οδικώς από Αλεξανδρούπολη.
Θα φτάσω απόγευμα της 21/6 στην Βουδαπέστη, θα κάτσω όλη την επόμενη ημέρα και την μεθεπόμενη (23/6) θα αναχωρήσω για Βιέννη.
Θα ήθελα την γνώμη σου εάν θα προλάβουμε να δούμε έστω και τα περισσότερα, αν όχι όλα από αυτά που είδες εσύ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Υ.Γ Ποιά επιλογή προτείνεις για τα ΜΜΜ?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.800
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom