Ουγγαρία Σλοβακία Βουδαπέστη - Μπρατισλάβα Μάρτιος 2015

zoi chris

Member
Μηνύματα
38
Likes
8
Ρωτησα επειδη αναφερθηκε οτι μονο απο το αεροδρομειο μπορω να την προμηθευτω!Αλλα το αγχος μου ηταν εντονο γιατι εγω δε θα παω με αεροπλανο!Ολα καλα ομωςγιατι επικοινωνησα με το http://www.bkk.hu/en/main-page/news/ και μου απαντησαν πως μπορω ν ατην προμηθευτω απο ολα τα σημεια πωλησης,σταθμους,αυτοματους πωλητες!!!

εμενα μου απαντησαν αυτο! για τις καρτες εισητηριων!

We inform you that our Budapest 7-day travel card (HUF 4 950) – and our further commodities, as well – can be purchased at our customer service centers, ticket offices and ticket vending machines. You can find our selling points on our website, at http://www.bkk.hu/pontkereso. You can be informed about the exact location and opening hours of each selling point by clicking on its marker.


At Népliget metro station you can purchase the aforementioned travel card at our ticket office (opening hours: Monday – Friday 5:00 – 22:00, Saturday – Sunday 6:00 – 22:00) or at our ticket vending machines (0-24).


Please find detailed information about the Budapest 7-day travel card at http://www.bkk.hu/en/budapest-7-day-travel-card/.


We hope we could help you.
 
Last edited by a moderator:

zoi chris

Member
Μηνύματα
38
Likes
8
http://www.booking.com/hotel/hu/ibis-budapest-centrum.el.html#map_opened-show_id75303 το τριτο λεω και εγω απο πλευρας τοποθεσιας!!!
Aν και δεν εχω παει ακομα εχω μαθει τον χαρτη απεξω!!χιχι!!τωρα για τα εισητηρια επικοινωνησα με την ιδια την εταιρεια μεταφορων και μου απαντησαν τα εξης:
1) Oτι λογω ημερων (national day 20th August) θα ισχυουν τα δρομολογια αυτα: http://www.bkk.hu/en/timetables/#1 τσεκαρε τις διαδρομες .Δηλαδη στις 19/8 θα ισχυουν τα δορμολογια της Παρασκευης συμφωνα με τις σχολικες διακοπες? και στις 20/8 θα ισχιουν τα δορμολογια συμφωνα με τις Κυριακες και τις αργιες.
αυτος ειναι ο πινακς με τις ημερες.
http://www.bkk.hu/apps/docs/naptar2015.pdf
2) Oτι μπορεις να προμηθευτεις τα εισητηρια απο ολα τα σημεια πωλησης η μπορεις να τα παρεις στον ξενοδοχειο σου!Aυτα ειναι τα σημεια πωλησης:http://www.bkk.hu/pontkereso/
3)Οτι καλο θα ητνα να κοιταζουμε τα δρομολογια στο σαητ τους και τα νεα τους για τυχον αλλαγες λογω ημερων! :http://www.bkk.hu/en/main-page/news/!!

@giannismits συμφωνω για την καρτα!!
 
Last edited by a moderator:

Antoniste

Member
Μηνύματα
14
Likes
1
γνωρίζεις αν ο προμαχώνας των ψαράδων έχει είσοδο? το ίδιο και η ενική πινακοθήκη?

Λοιπόν ξεκινάμε...
Καταρχήν αν θες να κάνεις μια ξενάγηση στο Κοινοβούλιο θα πρέπει να κλείσεις τα εισιτήρια από το Internet για να γλυτώσεις τον κόσμο και την ουρά που μπορεί να έχει...Τα κατεβάζεις στο κινητό σου μετά την αγορά και τα εκτυπώνεις εκεί!
Το site είναι αυτό: http://www.parlament.hu/ και από εκεί μπορείς να βρεις τις ώρες και να κλείσεις τα εισιτήρια.
Αφού θα φτάσεις γύρω στις 19:00 θα σου πρότεινα να κάνεις μια βόλτα στην Vaci Utca που είναι η πιο γνωστή οδός με τα μαγαζιά, τα φαγάδικα κτλ. Μπορείς μετά να ανέβεις στο κάστρο και να κάνεις μια βόλτα αλλά όλα τα υπόλοιπα στη συνοικία θα είναι κλειστά. Απλά θα δεις τη συνοικία του κάστρου. Θα σου πρότεινα να πας το βράδυ για φαγητό στο Paprika (πάρα πολύ ωραίο και χορταστικό φαγητό, πολύ φθηνό και πολύ ωραία ατμόσφαιρα). Έχω πληροφορίες στην βασική ιστορία που έχω γράψει.
Στις 22/06 η μέρα σου πρέπει να είναι πολύ γεμάτη για να προλάβεις να δεις όσα περισσότερα μπορείς! Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με την πρωινή ξενάγηση στο Κοινοβούλιο (09:45 αν θυμάμαι καλά μέχρι 10:30). Μετά φεύγεις από εκεί και πας και βλέπεις τον Ναό του Αγίου Στεφάνου. Όλες οι αποστάσεις είναι κοντά. Μετά μπορείς να περάσεις απέναντι από την Chain Bridge στο κάστρο (υπάρχει εκεί η Εθνική Πινακοθήκη που είναι στο χέρι σου αν θες να τη δεις). Μετά κατευθύνεσαι προς τον προμαχώνα των ψαράδων (που έχει την καλύτερη θέα στην πόλη) και τον Ναό του Matyas. Αφού τα δεις αυτά αν δεις ότι ο χρόνος σε παίρνει μπορείς να πας στη Λυρική σκηνή για ξενάγηση έχει 15:00 και 16:00. Είναι πολύ όμορφα! Προλάβεις δεν προλάβεις τη Λυρική πήγαινε στο New York Cafe για έναν καφέ και ένα γλυκό! Επιβάλλεται!! :D :D Μετά δεν έχω κάτι άλλο να σου προτείνω! Κάνε βόλτα στη πόλη για να την περπατήσεις και πήγαινε για φαγητό στο Sir Lancelot! Δες στην κανονική μου ιστορία τι παίζει με αυτό το μαγαζί!! :D :D Πιστεύω θα έχεις πολύ γεμάτη μέρα αλλά για να μην την πατήσεις και επειδή οι ώρες που αναφέρω είναι για τον Μάρτιο ρίξε μια ματιά και στο Internet για τα αξιοθέατα που σου είπα και τις ώρες λειτουργίας τους! Αυτά.... :)

Α και αυτό που ξέχασα είναι ότι το βραδάκι μπορείς να το αξιοποιήσεις με μια κρουαζιέρα στον Δούναβη! :)
 

mpampis1979

Member
Μηνύματα
490
Likes
1.683
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΝΖΑΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
εγινε! ΙΝΔΙΑ 2018
ο προμαχώνας των ψαραδων δεν εχει εισοδο.είναι στην ουσια ένα "μπαλκονι" τεραστιο στην μερια της βουδας διπλα στον υπεροχο ναο mattyas!
 

Vagelis V.

Member
Μηνύματα
72
Likes
192
Επόμενο Ταξίδι
Έλα ντε?
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς - Αλάσκα
γνωρίζεις αν ο προμαχώνας των ψαράδων έχει είσοδο? το ίδιο και η ενική πινακοθήκη?
Όπως προείπε ο Μπάμπης παραπάνω, ο Προμαχώνας των ψαράδων είναι ένα μεγάλο "μπαλκόνι" με καταπληκτική θέα! Αλλά υπάρχουν διαφορετικά σημεία! Το σημείο που έχει την καλύτερη θέα στη πόλη έχει είσοδο που κοστίζει 700HUF. Το υπόλοιπο μέρος είναι free.

Αφού κλείσαμε εισιτήρια πήγαμε στην Εθνική Πινακοθήκη της Βουδαπέστης με είσοδο 700HUF για άτομα κάτω των 26 και 1400HUF για άτομα άνω των 26 για την Permanent Collection.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!
Η temporary collection που έχει τα έργα της απόσχισης που είναι από τα πιο σημαντικά της Εθνικής Πινακοθήκης έχει EXTRA 2400HUF!! Είναι στα πολύ ψηλά γράμματα και οι πιο πολλοί την πατάνε! Όπως και εμείς! :(:( Και δεν επιτρέπονται και φωτογραφίες στην temporary collection! Ενώ στην permanent με 500HUF μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες!
γνωρίζεις αν ο προμαχώνας των ψαράδων έχει είσοδο? το ίδιο και η ενική πινακοθήκη?
γνωρίζεις αν ο προμαχώνας των ψαράδων έχει είσοδο? το ίδιο και η ενική πινακοθήκη?
Επίσης κάθε Δευτέρα η Εθνική Πινακοθήκη είναι κλειστή.
 
Last edited by a moderator:

Maraki_p

Member
Μηνύματα
37
Likes
36
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Για το τείχος των ψαράδων στο site τους λέει αυτό:
Free Entry to all parts of the Fisherman’s Bastion

  • any day between October 15 and March 15
  • any hour on any day between 8 pm and 9 am (night hours). Τον υπόλοιπο καιρό ισχύει αυτό που είπε ο Vagelis V.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.613
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom