Αυστρία Ουγγαρία Βουδαπέστη με εκδρομούλα στη Βιέννη

Leoloucas

Member
Μηνύματα
7
Likes
17
Γεια σας από έναν πρωτάρη στις ταξιδιωτικές ιστορίες…


Μιας και τώρα τελευταία ακούγονταν πολύ η Βουδαπέστη σαν προορισμός, αποφάσισα να την επισκεφτώ με τρεις φίλους μου. Η πόλη που αποτελείται από την ένωση της Βούδας και της Πέστης με τις θερμές πηγές, τα εντυπωσιακά κτήρια και την όμορφη θέα από τα κάστρα της. Έτσι λοιπόν προγραμματίστηκε το ταξίδι μας για Φεβρουάριο.


1η Μέρα

Η πτήση μας από Αθήνα ήταν 18:30. Είχαμε αλλάξει στο Ελ. Βενιζέλος 150 ευρώ σε HUF με 270 ανά Ευρώ (Η ισοτιμία ήταν 1EURO = 310HUF) , μην το κάνετε! Καλύτερα ψάξετε να αλλάξετε στο κέντρο της Αθήνας και όχι για λιγότερο από 300. Μετά από 2 ώρες πτήση, και με την διαφορά ώρας, φτάσαμε στο αεροδρόμια της Βουδαπέστης 19:30 Εκεί βγάλαμε εισιτήριο 72 ωρών για όλα τα ΜΜΜ και πήραμε το λεωφορείο 200 που ήταν και το μόνο μέσω στο αεροδρόμιο , για την σταθμό μετρό KIPSET (M3). Μετά από μία ώρα φτάσαμε στο DND Hotel (το αξιολογώ με 8/10) στην Πέστη κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Σχετικά καθαρό διαμέρισμα με κουζίνα χωριστά το μπάνιο από την τουαλέτα με μπαλκόνι σε εσωτερικήαυλή.

Αφήσαμε αποσκευές και φύγαμε για Πλατεία Ηρώων, επιλέγοντας αστικό λεωφορείο που δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έχουμε στην Ελλάδα. Είναι πάντα στην ώρα τους στην στάση. Ομολογώ πως η Πλατεία Ηρώων δεν με εξέπληξε. Πανέμορφο το μνημείο φωτισμένο αλλά ήμασταν οι μόνοι στην πλατεία παρόλο που η θερμοκρασία ήταν 15 βαθμοί, υψηλή για νύχτα Ουγγαρίας. Από εκεί πήραμε το μετρό και κατεβήκαμε λίγο πιο κάτω στην Λεωφόρο Αντράσυ τον κεντρικό δρόμο της Βουδαπέστης. Αριστερά και δεξιά έχει πολλά μπαράκια όπου η μπύρα κοστίζει 2-3 ευρώ. Ήταν βέβαιο να τις τιμήσουμε ως που να μας στείλουν για ύπνο.



2η μέρα Πέστη
Ξεκινήσαμε την μέρα μας με πρωινό σε ένα φούρνο δοκιμάζοντας διάφορες γεύσεις. Έπειτα πήγαμε για καφεδάκι στο New York Café. Η διακόσμηση του ήταν εντυπωσιακή. Όπου κοίταζες έβλεπες χρυσό χρυσό χρυσό…Ο καφές των 7 ευρώ δεν άρεσε σε κανέναν αλλά σαν εμπειρία το προτείνω.

Συνεχίσαμε τον Άγιο Στέφανο μια βασιλική εκκλησία, μπήκαμε και μέσα και πετύχαμε την Καθολική λειτουργία.


Στη συνέχεια με μετρό πήγαμε στην βουλή, το πιο εντυπωσιακό κτίριο για να πάρουμε μια γεύση πως είναι μέρα. Πραγματικά είναι το πιο όμορφο κτήριο που έχω δει. Από εκεί περνάει το τραμ 2 που κινείται παραποτάμια και αποφασίσαμε να φτάσουμε με αυτό μέχρι την Central Market. Η διαδρομή κράτησε 15 λεπτά και δεν την χόρταινες με τίποτα.



Central Market η αγορά της Βουδαπέστης που μπορείς να αγοράσεις από κρέας και λαχανικά μέχρι Σουβενίρ και ρούχα.. Αφού κάναμε τις ¨γύρες μας¨ καθίσαμε σε ένα μικρό εστιατόριο να δοκιμάσουμε Ουγγρικές γεύσεις. Γενικά την κουζίνα τους δεν την λες και νόστιμη. Πέρα από το κλασικό νόστιμο Γκούλας τίποτα δεν μας κίνησε το ενδιαφέρον. Αυτό το καταλαβαίνεις και στο κέντρο της πόλης όπου κυριαρχούν τα Ασιατικά και Ιταλικά εστιατόρια.. Αφού γεμίσαμε καλά τα στομάχια μας ήταν η μεγάλη ώρα….η ώρα των θερμών λουτρών. Επιλέξαμε τα Szechenyi κυρίως επειδή είναι ανοιχτά αλλα και λόγω του ότι είχε τις καλύτερες κριτικές.



Φτάσαμε με μετρό και πρώτα επισκεφτήκαμε το κάστρο Vajdahunyad που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Το εισιτήριο στα λουτρά κόστιζε γύρω στα 15 ευρώ μαζί ντουλαπάκι δίπλα στην πισίνα Εμείς επιλέξαμε να πάρουμε 2 απλά και 2 λίγο ακριβότερα με καμπίνα για να αλλάξουμε και να αφήξουμε τα πράγματα μας μέσα.Η θερμοκρασία έξω ήταν 7 βαθμοί και μέσα 29. Απίστευτη εμπειρία!!!!!!!


Ήμασταν εκεί λίγο πριν την δύση του ηλίου και φύγαμε το βράδυ απόλυτα ξεκούραστοι και χαλαροιιιι…..για το ξενοδοχείο. Εκεί αποφασίσαμε να μείνουμε μέσα καθώς το πρωί θα πηγαίναμε Βιέννη αυθημερόν.


3η Μέρα Βιέννη

Κλείσαμε εισιτήρια 39 ευρώ με επιστροφή από το ιντερνέτ μια εβδομάδα πριν από τη σελίδα της MAV-START. Ξεκινήσαμε 07:40 από τον σταθμό KALETI δίπλα στο ξενοδοχείο μας και φτάσαμε 10:35 μετά από ένα άνετο ταξίδι.
Γενικά η Βουδαπέστη μας φάνηκε πολύ όμορφη πόλη αλλά η Βιέννη μας άφησε με το στόμα ανοιχτό!!! Πήγαμε με το μετρό στην Stephansplatz και έπειτα περπατήσαμε όλο το κέντρο της Βιέννης.

Οι πανέμορφες εκκλησίες Άγιος Στέφανο Αγιος Πέτρος και Άγιος Μιχαήλ το Hofburg Palace το κοινοβούλιο το μουσείο ιστορίας της τέχνης, απλά δεν ήξερες που να πρωτοκοιτάξεις. Σχεδόν όλοι οι δρόμοι πλακόστρωτοι γεμάτο κόσμο, μαγαζιά και άμαξες με άλογα που έκαναν βόλτες τουρίστες.



Αφού ήπιαμε το καφεδάκι μας σαν γνήσιοι Έλληνες και φάγαμε ένα Αυστριακό σνίτσελ δοκιμάσαμε γλυκά που βρήκαμε σε μεγάλη ποικιλία. Γενικά οι τιμές τις Βιέννης ήταν υψηλές, καμία σχέση με την οικονομική Ουγγαρία.

Στις 5 το απόγευμα πήραμε τον δρόμο του γυρισμού για Βουδαπέστη. ;Έχοντας δει λίγα από την Βιέννη άλλα αρκετά για να την αγαπήσουμε.

Το βράδυ αποφασίσαμε να δώσουμε μια 2η ευκαιρία στην νυχτερινή ζωή της Πέστης και εμπιστευτήκαμε την οδό Vaci. Πολλά μαγαζιά για φαγητό και κάποιες pub καθώς και καταστήματα με ρούχα. Μου θύμισε κάπως την Ερμού με πολύ λίγο κόσμο.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!
Στο δρόμο συναντήσαμε μια παρέα από τέσσερις κοπέλες απο την Μπρατισλάβα που μας ρώτησαν που βρίσκεται η πλατεία Jozsef Nador ter γιατί ψάχνανε μια pub που τους πρότεινε το ξενοδοχείο τους και μας προσκάλεσαν μαζί τους. Το μικρό μαγαζί ήταν σε μια στοά στην πλατεία και λέγονταν απλά PUB CAFÉ. Μας είπαν να δοκιμάσουμε ουγγρικά ποτά και τα παραγγείλαμε Ήταν ένας χυμός σε ποτήρι ένα μπουκαλάκι σαμπανιζέ κρασί που το έριχνες μέσα και ένα σφηνάκι Παλίνκα. Μετά από 2 γύρες ζητήσαμε τον λογαριασμό για να φύγουμε καθώς δεν έλεγε και τίποτα. Και τότε μπαααμ….220000 Huf ο καθένας(70 ευρώ) την ώρα που ένα ποτό στο δίπλα μαγαζί έκανε 4 ευρώ!!!!! Τότε καταλάβαμε ότι οι άλλες 4 ήταν στο κόλπο. Προσκαλούσαν άλλες παρέες στην Pub για να υπερχρεωθούν. Μας έφερε τον κατάλογο που έγραφε αυτές τις τιμές. Φυσικά και δεν το δεχτήκαμε έτσι απλά, ούτε απόδειξη δεν μας έδιναν. Ευτυχώς δεμ την πατήσαμε γνωρίζοντας πόσοι ""καλοπροαίρετοι"" υπάρχουν για τους τουρίστες. Καλέσαμε την αστυνομία όπου το κέντρο τους μιλούσε μόνο ούγγρικα!!!!. Τότε βγήκαμε έξω και βρήκαμε ένα ζευγάρι που κάλεσε για εμάς. Σε δευτερόλεπτα είδαμε τα φώτα της Pub να κλείνει και να κλειδώνει η πόρτα. Όταν έφτασαν οι Ούγγροι αστυνομικοί (ο θεός να τους κάνει) που φυσικά δεν μιλούσαν Αγγλικά μίλησαν με το ζευγάρι που μας βοήθησε και μας είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα…Φυσικά. Δεν κράτησαν ούτε καν στοιχεία, ούτε το όνομα της Pub. Εκεί είδα με άλλο μάτι τους δικούς μας αστυνομικούς. Με την διάθεσή μας να απουσιάζει το ζευγάρι Ούγγρου-Καναδής μας κέρασε από μια μπύρα στο μινι μαρκετ της πλατείας. Η μια έγιναν δυο η δύο τρεις και μετά από 2 ώρες καταλήξαμε να ακούμε και να χορεύουμε ζορμπά και συρτάκι μέσα στο μίνιμάρκετ

Στήσαμε ένα αξέχαστο πάρτι που όποιος έμπαινε να αγοράσει κάθονταν να χορέψει τα κάγκελα :)….Αυτή ήταν πραγματική εμπειρία….



4η Μέρα Βούδα

Ήταν η ώρα να απολαύσουμε την απίστευτη θέα , από το κάστρο της Βούδας και το Citadela, από ψηλά τον Δούναβη και όλη την Πέστη και Την βουδα πίσω μας. Δεν σταματήσαμε να βγάζουμε φωτογραφίες. Συνεχίσαμε δίπλα με την Εκκλησία του Ματθαίου και τον πύργο των ψαράδων. Όταν έπεσε γ νύχτα μείναμε με το στόμα ανοιχτό με το κοινοβούλιο. Πραγματικά οι Ούγγροι ξέρουν να αναδεικνύουν τα κτίρια τους. Και οι πέντε γέφυρες του Δούναβη ήταν πανέμορφα φωτισμένες. Έπειτα περιπλανηθήκαμε στα στενά της Βούδας, που είναι εμφανώς πιο παλιά πόλη.





Αυτό το βράδυ επιλέξαμε κάτι γνώριμο. Είχαμε ακούσει για μια πολύ καλή Ελληνική ταβέρνα που πας με το τραμ 2 και πήγαμε. Η ταβέρνα Διόνυσος. Με το που μπήκαμε μέσα άνοιξε η καρδιά μας. Διακόσμηση σαν να είσαι στο Αιγαίο φαγητό φοβερό εξυπηρέτηση τέλεια. Ήταν η πρώτη φορά που ευχαριστηθήκαμε τόσο το φαγητό στο ταξίδι.



5η Μέρα πήραμε τον δρόμο του γυρισμού


Μετά από όλα αυτά θα πω ότι η Βουδαπέστη είναι πανέμορφη και αξίζει να την περπατήσετε. Η συγκοινωνία είναι καλή αν και θα δυσκολευτείτε στην αρχή να καταλάβετε τις επιγραφές στο μετρό, καθώς τα Αγγλικά απουσιάζουν.
Το φαγητό δεν ήταν καλό αλλά δοκιμάστε Γκούλας και από γλυκά strudel και σιγουραααα kurtakalacs.



Η νυχτερινή ζωή δεν θα σας τρελάνει ίσως και τέλος οι Ούγγροι δεν είναι και τόσο ευγενικοί.

Θα πρότεινα να συνδυάσετε την Βουδαπέστη με την Βιέννη και μια ακόμα πόλη καθώς πολύ κοντά είναι η Μπρατισλάβα και η Πράγα.
 
Last edited:

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!
Στο δρόμο συναντήσαμε μια παρέα από τέσσερις κοπέλες απο την Μπρατισλάβα που μας ρώτησαν που βρίσκεται η πλατεία Jozsef Nador ter γιατί ψάχνανε μια pub που τους πρότεινε το ξενοδοχείο τους και μας προσκάλεσαν μαζί τους. Το μικρό μαγαζί ήταν σε μια στοά στην πλατεία και λέγονταν απλά PUB CAFÉ. Μας είπαν να δοκιμάσουμε ουγγρικά ποτά και τα παραγγείλαμε Ήταν ένας χυμός σε ποτήρι ένα μπουκαλάκι σαμπανιζέ κρασί που το έριχνες μέσα και ένα σφηνάκι Παλίνκα. Μετά από 2 γύρες ζητήσαμε τον λογαριασμό για να φύγουμε καθώς δεν έλεγε και τίποτα. Και τότε μπαααμ….220000 Huf ο καθένας(70 ευρώ) την ώρα που ένα ποτό στο δίπλα μαγαζί έκανε 4 ευρώ!!!!! Τότε καταλάβαμε ότι οι άλλες 4 ήταν στο κόλπο. Προσκαλούσαν άλλες παρέες στην Pub για να υπερχρεωθούν. Μας έφερε τον κατάλογο που έγραφε αυτές τις τιμές. Φυσικά και δεν το δεχτήκαμε έτσι απλά, ούτε απόδειξη δεν μας έδιναν. Ευτυχώς δεμ την πατήσαμε γνωρίζοντας πόσοι ""καλοπροαίρετοι"" υπάρχουν για τους τουρίστες. Καλέσαμε την αστυνομία όπου το κέντρο τους μιλούσε μόνο ούγγρικα!!!!. Τότε βγήκαμε έξω και βρήκαμε ένα ζευγάρι που κάλεσε για εμάς. Σε δευτερόλεπτα είδαμε τα φώτα της Pub να κλείνει και να κλειδώνει η πόρτα. Όταν έφτασαν οι Ούγγροι αστυνομικοί (ο θεός να τους κάνει) που φυσικά δεν μιλούσαν Αγγλικά μίλησαν με το ζευγάρι που μας βοήθησε και μας είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα…Φυσικά. Δεν κράτησαν ούτε καν στοιχεία, ούτε το όνομα της Pub. Εκεί είδα με άλλο μάτι τους δικούς μας αστυνομικούς. Με την διάθεσή μας να απουσιάζει το ζευγάρι Ούγγρου-Καναδής μας κέρασε από μια μπύρα στο μινι μαρκετ της πλατείας. Η μια έγιναν δυο η δύο τρεις και μετά από 2 ώρες καταλήξαμε να ακούμε και να χορεύουμε ζορμπά και συρτάκι μέσα στο μίνιμάρκετ
Το ίδιο είχε συμβεί κ σ'ένα φίλο μου (αντροπαρέα) πριν κάποια χρόνια στην Τουρκία (δε θυμάμαι σε ποια πόλη) αλλά φοβήθηκαν να καλέσουν την αστυνομία μήπως οι "μαγαζάτορες" τσαντιστούν κ τους κάνουν τίποτα κακό... οπότε τα πλήρωσαν. Θέλει προσοχή!
 

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.060
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω για την κλεψία που σας έκαναν στο μπαράκι.Θα μου χαλούσε ολόκληρο το ταξίδι αν το πάθαινα... Από εκεί και πέρα νομίζω την αδικείς την Βουδαπέστη γιατί αν διάβαζες εδώ μέσα ιστορίες αποκλειέται να μην είχες ανακαλύψει το σζιμπλα κερτ για ποτό και πόσα ακόμα μαγαζιά και άλλα δεκάδες εστιατόρια για φαγητό. Από την ιστορία σου καταλαβαίνω ότι πήγες διαβασμένος για να πας σε New York αλλά δεν ξέρω γιατί στο φαγητό έπρεπε να πας σε Ελληνική ταβέρνα για να φας κάτι που τρως και στην Ελλάδα. Ενδεικτικά θα σου πω ότι τα καλύτερα γεύματα μου τα έχω κάνει στην Βουδαπέστη εκτός αν είσαι βίγκαν που δεν εψαξα και πολύ τα μενού τους, γιατί εγώ είμαι πιο πολύ του κρέατος... Η Πράγα απέχει 540 χιλιόμετρα και φυσικά δεν αξίζει να παέι κάποιος και να χάσει την μισή μέρα με 5-6 ώρες στο πήγαινε και άλλες τόσες στον γυρισμό. Η Μπρατισλάβα έχεις δίκιο είναι κοντά και είναι και προορισμός που σε μια μέρα μπορείς να δεις πάρα πολλά πράγματα σε σχέση με την Βιέννη που θέλει μέρες για να την δεις και πιστεύω μόνο σας άνοιξε την όρεξη για να ξαναπάτε, το πρωινό που περάσατε εκεί.
 
Last edited:

Leoloucas

Member
Μηνύματα
7
Likes
17
Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω για την κλεψία που σας έκαναν στο μπαράκι.Θα μου χαλούσε ολόκληρο το ταξίδι αν το πάθαινα... Από εκεί και πέρα νομίζω την αδικείς την Βουδαπέστη γιατί αν διάβαζες εδώ μέσα ιστορίες αποκλειέται να μην είχες ανακαλύψει το σζιμπλα κερτ για ποτό και πόσα ακόμα μαγαζιά και άλλα δεκάδες εστιατόρια για φαγητό. Από την ιστορία σου καταλαβαίνω ότι πήγες διαβασμένος για να πας σε New York αλλά δεν ξέρω γιατί στο φαγητό έπρεπε να πας σε Ελληνική ταβέρνα για να φας κάτι που τρως και στην Ελλάδα. Ενδεικτικά θα σου πω ότι τα καλύτερα γεύματα μου τα έχω κάνει στην Βουδαπέστη εκτός αν είσαι βίγκαν που δεν εψαξα και πολύ τα μενού τους, γιατί εγώ είμαι πιο πολύ του κρέατος... Η Πράγα απέχει 540 χιλιόμετρα και φυσικά δεν αξίζει να παέι κάποιος και να χάσει την μισή μέρα με 5-6 ώρες στο πήγαινε και άλλες τόσες στον γυρισμό. Η Μπρατισλάβα έχεις δίκιο είναι κοντά και είναι και προορισμός που σε μια μέρα μπορείς να δεις πάρα πολλά πράγματα σε σχέση με την Βιέννη που θέλει μέρες για να την δεις και πιστεύω μόνο σας άνοιξε την όρεξη για να ξαναπάτε, το πρωινό που περάσατε εκεί.
Tο σζιμπλα κερτ ματαιώθηκε εξαιτίας της ¨παρολίγον κλεψιάς¨
Είχαμε 8 γεύματα σε Ουγγρικες ταβέρνες που δεν μας άρεσαν
Και εννοείται πως δεν μπορεις να πας αυθημερόν Πράγα... Μπορείς να συνδυάσεις τς 2 οι 3 πόλεις αυτές με διαμονή και στις 3. Και ναι στην Βιέννη εννοείται πως θα πάμε οπως είπες μας άνοιξε την όρεξη.
 

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.060
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Tο σζιμπλα κερτ ματαιώθηκε εξαιτίας της ¨παρολίγον κλεψιάς¨
Είχαμε 8 γεύματα σε Ουγγρικες ταβέρνες που δεν μας άρεσαν
Και εννοείται πως δεν μπορεις να πας αυθημερόν Πράγα... Μπορείς να συνδυάσεις τς 2 οι 3 πόλεις αυτές με διαμονή και στις 3. Και ναι στην Βιέννη εννοείται πως θα πάμε οπως είπες μας άνοιξε την όρεξη.
8 γευματα;;;Τα μαγαζια που πήγατε που τα βρήκατε; ποιος σας τα πρότεινε και αν μπορείς πες μας μερικά αν όντως ήταν έτσι έστω να μην την πατήσουν κ άλλοι..Δεν ξέρω τι να πω εγώ όσους πήγα στα 5-6 μαγαζιά που έχω δοκιμάσει φευγαμε σκασμενοι από ποσότητα κ ευχαριστημένοι από ποιότητα...Ελπίζω μόνο να μην δοκιμαζατε στην τυχη με τον κλασσικό Ελληνικό και μη τρόπο, όπου έχει κόσμο κάθομαι..Βιέννη θα πας ξανά δεν τη γλιτώνεις είναι πολύ όμορφη..
 

Leoloucas

Member
Μηνύματα
7
Likes
17
8 γευματα;;;Τα μαγαζια που πήγατε που τα βρήκατε; ποιος σας τα πρότεινε και αν μπορείς πες μας μερικά αν όντως ήταν έτσι έστω να μην την πατήσουν κ άλλοι..Δεν ξέρω τι να πω εγώ όσους πήγα στα 5-6 μαγαζιά που έχω δοκιμάσει φευγαμε σκασμενοι από ποσότητα κ ευχαριστημένοι από ποιότητα...Ελπίζω μόνο να μην δοκιμαζατε στην τυχη με τον κλασσικό Ελληνικό και μη τρόπο, όπου έχει κόσμο κάθομαι..Βιέννη θα πας ξανά δεν τη γλιτώνεις είναι πολύ όμορφη..
Δεν θυμάμαι δυστυχώς τα εστιατόρια αλλά κυρίως διαλέγαμε ανάλογα με την περιοχή που βρισκόμασταν κάποιο με καλή κριτική στο tripadvisor. Δεν μου ταίριαξαν οι γευσεις τους γενικά και όχι συγκεκριμένα σε μαγαζιά. Εξαιρώντας το Gulash τα Langos και τα γλυκά τους. Αν και απο τι είδα το κέντρο της Πέστης ήταν γεμάτο απο Ασιατικά και Ιταλικά. Η γαστρονομία μου έλειψε απο το κατα τα άλλα πολυ καλό ταξίδι αυτό.
 

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.060
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Τα καλά εστιατόρια θέλουν κράτηση οπότε δεν γίνεται να πεις είμαι στην τάδε περιοχή κάτσε να δω ποιο είναι κοντά από αυτά που έχουν καλές κριτικές γιατί θα πας εκεί και θα μείνεις με την όρεξη εκτός αν είναι μια καθημερινή και όχι ώρα αιχμής που εκεί έχεις αρκετές ελπίδες να βρεις. Κρίμα ελπίζω να ξαναπας και να σου προτείνω μερικά να δοκιμάσεις μήπως σου αλλάξω άποψη :)
 

Leoloucas

Member
Μηνύματα
7
Likes
17

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.689
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom