Ουγγαρία Βουδαπέστη φουλ εξτρα....Do you speak english?

tzenipan

Member
Μηνύματα
252
Likes
1.040
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
η τελευταία μέρα

Η τελευταία μέρα μας στην όμορφη Βουδαπέστη είχε ξημερώσει. Κρύα μέρα πραγματικά, με ψιλόβροχο και βοριάδες που προτιμάς να μην αναπνεεις για να μην εισπνέεις τον κρύο αέρα.
Παρότι ήταν ημέρα αναχώρησης, είχαμε φροντίσει το πρόγραμμά μας εως την ΄ωρα που θα φεύγαμε να είναι όσο πιο γεμάτο γινόταν.
Ετσι κι έγινε! Και σαφώς κι αυτή η μέρα περιεχει τα περίεργα της, θα δείτε παρακάτω τι εννοώ...!

Με ξύπνημα με δημητριακά και γάλα που είχαμε προμηθευτεί την προηγούμενη απ' το 24 ωρο μινι μάρκετ που βρισκόταν απέναντι απ' το σπίτι, γεμίσαμε τις μπαταρίες μας για να ξεκινήσουμε την μέρα μας. Το πρόγραμμα ήταν προκαθορισμένο απ' την Αθήνα ακόμα.
20160411_095020.jpg

το πρωινό μας

Εδώ να κάνω μια παρένθεση. Αγενέστατοι οι υπάλληλοι που μας εξυπηρέτησαν στα περισσότερα μαγαζιά. Εκτός οτι δεν μιλούν γρι αγγλικά κι είναι αδιανόητο να συνεννοηθείς, ακόμα και με ευγενικό τρόπο να τους απευθυνόσουν, είχαν ένα ύφος περίεργο. Πάντως κι ευτυχώς δεν ίσχυε το ίδιο στα εστιατόρια και στα καφέ.

Ντυθήκαμε λοιπόν ζετσά ζεστά και ξεκινήσαμε με βασικό προορισμό μας φυσικά τι άλλο, ένα απ' τα διάσημα λουτρά της πόλης. Η Βουδαπέστη διαθέτει πληθώρα από δαύτα, τα περισσότερα απ' τα οποία παρέχουν υψηλού επιπέδου παροχές στους πελάτες που τα επισκέπτονται.

Ανάμεσα σε πάρα πολλές επιλογές, καταλήξαμε να επισκεφτούμε το Szecenyi baths, spa με 18 πισίνες, 10 δωμάτια σάουνας και ένα χαμάμ. Το Széchenyi Baths είναι το μεγαλύτερο spa θερμών πηγών της Ευρώπης και ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της πόλης. Σε νεό-μπαρόκ ρυθμό σε κερδίζει και με το μάτι μόλις το δεις. Το spa αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και σε ντόπιους, γεγονός που μας έκανε να το επιλέξουμε σε σχέση με το πιο διάσημο στους τουρίστες spa Gellert.

Φυσικά κι εκεί δεν μιλούσε αγγλικά ο υπάλληλος, δώσαμε την κάρτα μας κι απλά προσευχηθήκαμε να μη μας χρεώσει 200 ευρώ. ρωτούσαμε που μπορουμε να νοικιάσουμε πετσέτες,μιας και δεν είχαμε, αλλά ούτε αυτό δεν καταλάβαινε.
Μου κακοφάνηκε που σε μια εγκατάσταση που δουλέυει και με πολλούς τουρίστες και πάλι δεν υπήρχε ένας άνθρωπος να μιλάει αγγλικά. Ευτυχώς μια κοπέλα μας καθοδήγησε, και πολύ εύκολα νοικιάσαμε πετσέτες και αγοράσαμε σαγιονάρες(θα μας έμεναν κι αναμνηστικές μιας κι είχαν το λογότυπο επάνω).

Την μέρα αυτή δεν είχα την καλή φωτογραφική μαζί, αφού είχαμε ήδη πακετάρει κι είχαμε αφήσει τα πράγματα στους φίλους μας που θα έμεναν ακόμα μια μέρα, ωστε να μην τα κουβαλάμε..
Μια γεύση θα σας δώσω με φωτογραφίες απ' το ίντερνετ ή απ' το κινητό.
szechenyi_furdo_002.jpg
το szwzenyi σε ηλιόλουστη μέρα(σε εμάς είχε ομίχλη)
Main-Hall-Szechenyi-Bath-Budapest-Mikep.jpg
ο χώρος υποδοχής ήταν πολύ προσεγμένος
8CvJ22o.jpg
η θερμοκρασία στην εξωτερική πισίνα ήταν περίπου 32 βαθμούς.
24409697150_b98c413bb3_o.jpg
στις εσωτερικές πισίνες, οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν από 20 εώς και 40(!) βαθμούς
Sze2.jpg
πισίνα με κρύο νερό

Γενικά η εμπειρία ήταν μοναδική. Οι καυτες πισίνες στο εσωτερικό σε έκαναν να παραλύεις από απόλαυση. ο κόσμος αρκετός αλλά ταυτόχρονα όχι στριμωγμένος. Σίγουρα θα το ξαναέκανα το ταξίδι και μόνο για τα σπα.
Το μόνο δύσκολο κομμάτι ήταν όταν ήθελες να μπεις στην πισίνα στον εξωτερικό χώρο. Δεν υπήρχε εσωτερικός διάδρομος να την ενώνει με τον εσωτερικό χώρο κι έτσι βρεγμένοι βγήκαμε με τα μαγιό στου μηδέν βαθμούς τρέχοντας για να μπούμε. Βέβαια η απόλαυση ειναι εξίσου μεγάλη όταν ο καιρός είναι παγωμένος έξω κι εσύ είσαι στο αχνιστό νερό σαν αστακός που βράζει.
Βλέπαμε βέβαια και κάτι Ούγγρους με τα μαγιό- βρακάκια τους να συζητάνε μεταξύ τους έξω στην παγωνιά και μούσκεμα. Τι να πω, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Έπειτα μπήκαμε και στη σάουνα, όπου ήταν μέσα ένας μπάρμπας καμμένος απ'τα καζίνο και ενώ ξεκίνησε να μας λέει τον πόνο του, κατέληξε να μας λέει συστήματα για να τινάξουμε τη ρουλέτα στον αέρα. Κοινώς, καμιά γιατριά για τον φίλος μας.

Έπειτα από αρκετές ώρες αποφασίσαμε πως έπρεπε να φύγουμε. Πήγα να ντυθώ στα αποδητήρια κι εκεί συνέβη το εξής παράξενο. Αφού σκούπισα τα νερά από πάνω μου, πέταξα την πετσέτα κάτω στο πάτωμα(άλλωστε ήταν νοικιασμένη). Τότε μια κοπέλα απ' την Αγγλία που ετοιμαζόταν δίπλα μου(τι ρώτησα μετά από που ήταν), μου ζήτησε να την χρησιμοποιήσει.
Την κοίταξα σαν ούφο, της λέω την έχω χρησιμοποιήσει, είναι βρώμικη.
Μου λέει πως δεν την πειράζει αν δεν έχω εγώ πρόβλημα και την αρπάζει κι αρχίζει να σκουπίζεται παντού με την πετσέτα απ' το πάτωμα!!!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, την έδωσε μετά και στην φίλη της που ήρθε μετά από λίγο.
Δε βγαίνουν ίσως τυχαία οι φήμες, σκέφτηκα...

Βγήκαμε απ' το σπά λιωμένοι!!!! κυριολεκτικά, είχαμε χαλαρώσει τόσο που σχεδόν δεν μπορουσαμε να περπατήσουμε. Με αργά βήματα φτάσαμε ως την πλατεία Ηρώων και βλάλαμε μερικές φωτογραφίες.

Η Πλατεία Ηρώων έγινε προς τιμή και μνήμη των μεγάλων ηρώων της Ουγγρικής ιστορίας. Βρίσκεται στο τέλος της λεωφόρου Andrassy.

Το μνημείο στο κέντρο της πλατείας ονομάζεται Μνημείο της Χιλιετίας και χτίστηκε για τον εορτασμό της επετείου των χιλίων χρόνων από την κατάκτηση των Μαγυάρων όπως πληροφορηθήκαμε απ' τον ταξιδιωτικό μας οδηγό. Το μνημείο περιέχει αγάλματα όλων των διάσημων ανδρών της Ουγγρικής ιστορίας συμπεριλαμβανομένων βασιλιάδων, κυβερνητών και άλλων σεβάσμιων προσώπων ανάμεσα τους και ο βασιλιάς Στέφανος Α΄ που έφερε τον Χριστιανισμό στη χώρα.

Στη βάση του Μνημείου βρίσκεται ακόμη μία σειρά αγαλμάτων που τιμούν τους 7 πολέμαρχους των Ουγγρικών φυλών που εποίκησαν την περιοχή που σήμερα γνωρίζουμε ως Ουγγαρία. Στο κέντρο του Μνημείου υψώνεται η στήλη της χιλιετίας με ύψος 36μ. στην κορυφή της στήλης υπάρχει το άγαλμα του Αρχάγγελου Γαβριήλ ως σύμβολο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Μπροστά από τη στήλη υπάρχει και το μνημείο των εθνικών ηρώων προς τιμή των αγνώστων στρατιωτών που πολέμησαν για την Ουγγαρία.
20160410_115548.jpg
η πλατεία Ηρώων

Έπειτα περπατήσαμε κι άλλο και βγάλαμε μερικές φωτογραφίες(όλες από κινητό δυστυχώς).
20160410_115530.jpg

στην πλατεία Ηρώων
20160410_141343.jpg

έξω απ' το σπά
20160410_145524.jpg

διάφορα κτήρια
20160410_145528.jpg

κι άλλα κτήρια
20160410_145531.jpg

περιμένοντας το λεωφορέιο
20160410_145731.jpg

στα στενα
20160410_190146.jpg

τα φανάρια για τα ποδήλατα

Τελικά, φάγαμε σε ένα πολύ δυνατό μαγαζί το fat mama
https://www.tripadvisor.com.gr/Rest...Fat_Mama_Eatery-Budapest_Central_Hungary.html

εξαιρετικό σέρβις και νόστιμο και φθηνό φαγητό. Προτείνεται.
Είχε έρθει η ώρα για να πάμε στο αεροδρόμιο. Με το λεωφορείο σε περίπου 30 λεπτά είχαμε φτάσει.
Καθώς πίναμε ένα καφε στο χώρο αναμονής, συζητούσαμε τα όσα ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες.
Τι ωραίο πράγμα τα ταξίδια, ξεφεύγεις απ' την πραγματικότητα και αναζωογονείσαι πλήρως.
IMG_6103.JPG
στο χώρο αναμονής.

Επιβιβαστήκαμε στο αεροπλάνο και κοιμηθήκαμε μετά απ' το σπα χωρίς καν να το καταλάβουμε!
Άλλο ένα ταξίδι έφτασε στο τέλος του. Σύντομα θα έρθει κι ο επίλογος του ταξιδιού ώστε να κλεισει ολοκληρωμένα η ιστορία μου.
 

Attachments

tzenipan

Member
Μηνύματα
252
Likes
1.040
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
αντί επιλόγου

Σε όσα ταξίδια κι αν έχω κάνει, αυτό που με συναρπάζει είναι πάντοτε οι άνθρωποι. Οι διαφορετικές συνήθειες,κινήσεις, ακόμα και το βλέμμα των ανθρώπων διαφορετικών περιοχων,πόλεων και χωρών. Επιμένω να προσπαθώ να διαβάζω πρώτα τους ανθρώπους που συναντώ κι έπειτα την αρχιτεκτονική και τα μνημεία της χωρας που επισκέπτομαι.
Απ' τους θερμόαιμους Ιταλούς ,τους ψυχρούς και τυπικούς Γερμανούς και τους ενθουσιώδεις Αμερικάνους, όλοι οι άνθρωποι αυτοί, οι διαφορετικοί συνθέτουν τελικά την χώρα, και κατ΄επέκταση τον πλανήτη μας,που όλοι μας εδώ μέσα διακαώς θέλουμε να γνωρίσουμε όσο περισσότερο γίνεται.
Θα έλεγα πως η όμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας δεν είχε ιδιαίτερα "ζεστούς" ανθρώπους, ίσως μάλιστα διέκρινα έναν υποβόσκων ρατσισμό ακόμα κι απέναντι στους τουρίστες. Φυσικά, υπήρχαν κι οι εξαιρέσεις και αφορούσε κυρίως τους νέους ανθρώπους που γνωρίσαμε.
Η Βουδαπέστη είναι ένας προορισμός "εύκολος" ομολογουμένως, καθώς με την ryanair ακόμα και με 50 ευρώ μπορείς να πας και να έρθεις αν είσαι τυχερός. Θα έλεγα πως είναι ένα όμορφο και οικονομικό ταξίδι που θα το χαρακτήριζα ως value for money.
Η ομορφιά της πόλης είναι διάχυτη, η αρχοντική αίγλη που άλλοτε κατέκλυζε τα πάντα, ακόμα και σήμερα αντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Αυτή είναι η Βουδαπέστη. Μια πόλη που μέσα στη φτώχια που αντικρύζεις, είναι αξιοπρεπής κι επιβλητική, έτοιμη να σε κερδίσει με τα τόσα πολλά εντυπωσιακά κτήρια και μνημεία που διαθέτει σε κάθε γωνιά, τόσο απ' τη μεριά της Βούδας, όσο και της Πέστης.
Με τους όμορφους καθαρούς δρόμους και ποδηλατόδρομους, με τους συνεπείς οδηγούς και την εντυπωσιακή οργάνωση. Με τα αμέτρητα σπά και τα υπέροχα ρομαντικά μπιστρό που δε χρειάζεται μια περιουσία για να περάσεις ένα όμορφο βράδυ.
Σας το λέω αλήθεια, θα επιστρέψω ξανά σ'αυτή την πόλη, όχι για τους ανθρώπους της ίσως, αλλά για να βουτήξω στα καυτα νερά του Szecenyi όμως σίγουρα και για να πιω το ποτό μου στο szimpla kert πάνω σ' ένα χαλασμένο αλογάκι από Καρουσέλ. Για να περάσω την αλυσσιδωτή γέφυρα ακόμα μια φορά και να χαζέψω τον ομορφο Δούναβη. Για να ανέβω στον λόφο Gellert και να καθίσω εκεί διαβάζοντας σ' ένα παγκάκι τις ιστορίες για τις μάγισσες που με τις ιστορίες τους ακόμα και σήμερα στοιχειώνουν την περιοχή και φυσικα΄για να επισκεφτώ το νησί της Μαργαρίτας που σε αυτό το ταξίδι μου δεν κατάφερα.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιερώσατε για να διαβάσετε την ιστορία μου. Σύντομα ετοιμάζω ακόμα ιστορία και φυσικά, προσδοκώ σε νέα ταξίδια που θα ανοίξουν τα μάτια και τα μυαλά μου.
Να είστε καλά και να ταξιδεύετε όπου και όπως γουσταρετε!
IMG_59061.jpg
εμείς, στο κάστρο
 
Μηνύματα
22
Likes
29
Η αλήθεια είναι ότι όντως οι Ούγγροι είναι πολύ κρύοι και πολύ αγενείς με μοναδική εξαίρεση τους υπαλλήλους των ξενοδοχείων και τους σερβιτόρους.
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.094
Likes
23.920
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
αντί επιλόγου

Σε όσα ταξίδια κι αν έχω κάνει, αυτό που με συναρπάζει είναι πάντοτε οι άνθρωποι. Οι διαφορετικές συνήθειες,κινήσεις, ακόμα και το βλέμμα των ανθρώπων διαφορετικών περιοχων,πόλεων και χωρών. Επιμένω να προσπαθώ να διαβάζω πρώτα τους ανθρώπους που συναντώ κι έπειτα την αρχιτεκτονική και τα μνημεία της χωρας που επισκέπτομαι.
Απ' τους θερμόαιμους Ιταλούς ,τους ψυχρούς και τυπικούς Γερμανούς και τους ενθουσιώδεις Αμερικάνους, όλοι οι άνθρωποι αυτοί, οι διαφορετικοί συνθέτουν τελικά την χώρα, και κατ΄επέκταση τον πλανήτη μας,που όλοι μας εδώ μέσα διακαώς θέλουμε να γνωρίσουμε όσο περισσότερο γίνεται.
Θα έλεγα πως η όμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας δεν είχε ιδιαίτερα "ζεστούς" ανθρώπους, ίσως μάλιστα διέκρινα έναν υποβόσκων ρατσισμό ακόμα κι απέναντι στους τουρίστες. Φυσικά, υπήρχαν κι οι εξαιρέσεις και αφορούσε κυρίως τους νέους ανθρώπους που γνωρίσαμε.
Η Βουδαπέστη είναι ένας προορισμός "εύκολος" ομολογουμένως, καθώς με την ryanair ακόμα και με 50 ευρώ μπορείς να πας και να έρθεις αν είσαι τυχερός. Θα έλεγα πως είναι ένα όμορφο και οικονομικό ταξίδι που θα το χαρακτήριζα ως value for money.
Η ομορφιά της πόλης είναι διάχυτη, η αρχοντική αίγλη που άλλοτε κατέκλυζε τα πάντα, ακόμα και σήμερα αντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Αυτή είναι η Βουδαπέστη. Μια πόλη που μέσα στη φτώχια που αντικρύζεις, είναι αξιοπρεπής κι επιβλητική, έτοιμη να σε κερδίσει με τα τόσα πολλά εντυπωσιακά κτήρια και μνημεία που διαθέτει σε κάθε γωνιά, τόσο απ' τη μεριά της Βούδας, όσο και της Πέστης.
Με τους όμορφους καθαρούς δρόμους και ποδηλατόδρομους, με τους συνεπείς οδηγούς και την εντυπωσιακή οργάνωση. Με τα αμέτρητα σπά και τα υπέροχα ρομαντικά μπιστρό που δε χρειάζεται μια περιουσία για να περάσεις ένα όμορφο βράδυ.
Σας το λέω αλήθεια, θα επιστρέψω ξανά σ'αυτή την πόλη, όχι για τους ανθρώπους της ίσως, αλλά για να βουτήξω στα καυτα νερά του Szecenyi όμως σίγουρα και για να πιω το ποτό μου στο szimpla kert πάνω σ' ένα χαλασμένο αλογάκι από Καρουσέλ. Για να περάσω την αλυσσιδωτή γέφυρα ακόμα μια φορά και να χαζέψω τον ομορφο Δούναβη. Για να ανέβω στον λόφο Gellert και να καθίσω εκεί διαβάζοντας σ' ένα παγκάκι τις ιστορίες για τις μάγισσες που με τις ιστορίες τους ακόμα και σήμερα στοιχειώνουν την περιοχή και φυσικα΄για να επισκεφτώ το νησί της Μαργαρίτας που σε αυτό το ταξίδι μου δεν κατάφερα.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιερώσατε για να διαβάσετε την ιστορία μου. Σύντομα ετοιμάζω ακόμα ιστορία και φυσικά, προσδοκώ σε νέα ταξίδια που θα ανοίξουν τα μάτια και τα μυαλά μου.
Να είστε καλά και να ταξιδεύετε όπου και όπως γουσταρετε! View attachment 163686 εμείς, στο κάστρο
Ευχαριστούμε πολύ για την ιστορία που μας έγραψες και περιμένουμε την νέα σου ιστορία.
 

tzenipan

Member
Μηνύματα
252
Likes
1.040
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
Η αλήθεια είναι ότι όντως οι Ούγγροι είναι πολύ κρύοι και πολύ αγενείς με μοναδική εξαίρεση τους υπαλλήλους των ξενοδοχείων και τους σερβιτόρους.
Χαιρομαι που κι άλλος έχει την ίδια γνώμη γιατί θα πίστευα πως ήμουν παράξενη...
 

tzenipan

Member
Μηνύματα
252
Likes
1.040
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
Ευχαριστούμε πολύ για την ιστορία που μας έγραψες και περιμένουμε την νέα σου ιστορία.
Εγώ ευχαριστώ όσους αφιερώσατε χρόνο να την διαβάσετε! Έρχεται μετά τις γιορτές η καινούρια..
 

Nefeli4

Member
Μηνύματα
27
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Κύπρος
Τζένη, πραγματικά υπέροχη η ιστορία σας για τη Βουδαπέστη. Κατατοπιστικά όλα και μοναδικές οι φωτογραφίες σας! Μας ταξίδεψες στην όμορφη Βουδαπέστη με ένα ξεχωριστό τρόπο! Εύχομαι να κάνετε πολλά και καλά ταξίδια και χρόνια πολλά!!
 

tzenipan

Member
Μηνύματα
252
Likes
1.040
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
Τζένη, πραγματικά υπέροχη η ιστορία σας για τη Βουδαπέστη. Κατατοπιστικά όλα και μοναδικές οι φωτογραφίες σας! Μας ταξίδεψες στην όμορφη Βουδαπέστη με ένα ξεχωριστό τρόπο! Εύχομαι να κάνετε πολλά και καλά ταξίδια και χρόνια πολλά!!
Ευχαριστώ πολύ για τα ομορφα λογια!!!
 

Arkoudou

Member
Μηνύματα
55
Likes
69
Επόμενο Ταξίδι
Βρυξέλλες-Μπρυζ-Γάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Νορβηγικα Φιορδ - Ν.Υόρκη
Τζένη συγχαρητήρια για την καλογραμμένη ιστορία σου και τις όμορφες φωτογραφίες. Καλή χρονιά να έχεις και το ονειρεμένο σου ταξίδι στην Κούβα σύντομα να γίνει μία όμορφη ιστορία που θα διαβάσουμε στο travelstories!
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Gabor, διαβάζω, κοντά στο Κοινοβούλιο διαβάζω, ε αν μένατε και στην οδό Hold, στον τρίτο όροφο, μέναμε στο ίδιο διαμέρισμα....

Ωραία ιστορία! Εμείς επιστρέψαμε το Οκτώβρη από εκεί.
 

tzenipan

Member
Μηνύματα
252
Likes
1.040
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
Τζένη συγχαρητήρια για την καλογραμμένη ιστορία σου και τις όμορφες φωτογραφίες. Καλή χρονιά να έχεις και το ονειρεμένο σου ταξίδι στην Κούβα σύντομα να γίνει μία όμορφη ιστορία που θα διαβάσουμε στο travelstories!
Αν και η Κούβα αποτελεί ακόμα μακρυνό όνειρο, είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρω κάποια στιγμή..!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η ιστορία..!
 

tzenipan

Member
Μηνύματα
252
Likes
1.040
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
Gabor, διαβάζω, κοντά στο Κοινοβούλιο διαβάζω, ε αν μένατε και στην οδό Hold, στον τρίτο όροφο, μέναμε στο ίδιο διαμέρισμα....

Ωραία ιστορία! Εμείς επιστρέψαμε το Οκτώβρη από εκεί.
Βρε λές; χαχα οχι εμείς μέναμε σε ισόγειο και πρώτο(ήταν μεζονέτα-χλίδες οχι αστεία)!
@James έχεις γράψει ιστορία; θα 'ηθελα να την διαβάσω.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.472
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom