Ουγγαρία Βουδαπέστη 2016 (πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός)

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.060
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Καλημέρα σε όλους. Έχω κλείσει κι εγώ για Βουδαπέστη του Αγίου Πνεύματος, Πέμπτη απόγευμα με Δευτέρα μεσημέρι. Τρεις γεμάτες ημέρες και δύο κουτσουρεμένες. Πραγματικά έχω βρει ότι πληροφορία χρειάζομαι εδώ μέσα και ο οδηγός του vagar78 είναι απλά απίστευτος. Ευχαριστούμε όλους όσους ξοδεύουν από το χρόνο τους για να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους για τη Βουδαπέστη. Έχω μια μικρή εμπειρία από τη πόλη αφού το 2016 πήγα για 2 ημέρες επαγγελματικό ταξίδι. Τότε όλα ήταν κανονισμένα, από το tour στα βασικά μέρη μέχρι το φαΐ, οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν είχα ούτε το χρόνο ούτε την ελευθερία να δω τη πόλη όπως θα ήθελα. Τη λάτρεψα όμως και το είχα από τότε βάλει στο μυαλό μου να την επισκεφτώ ξανά ατομικά. Τώρα ήρθε η ώρα να κάνω αυτό το ταξίδι με τη γυναίκα μου.

Θα ήθελα λοιπόν να κάνω κάποιες επιπλέον ερωτήσεις και όποιος μπορεί απαντάει:
  1. Έχω κάνει κράτηση με δωρεάν ακύρωση στο La Prima Fashion Hotel. Σκέφτομαι και το D8 Hotel. Απ' ότι είδα vagar78 έχεις μείνει και στα δύο. Ποιο θεωρείς καλύτερη επιλογή;
  2. Επειδή έχουμε και Κυριακή μέσα στο ταξίδι, τι προτείνετε να προγραμματίσουμε για τη συγκεκριμένη ημέρα; Αν έχω καταλάβει καλά, μόνο η αγορά είναι κλειστή.
  3. Λογικά η εποχή δεν ενδείκνυται για τα λουτρά, σωστά;
  4. Από τη πλευρά της Βούδας, αξίζει κάποιο εστιατόριο για φαί το βράδυ;
  5. Αν η Citadel είναι κλειστή, αξίζει να πάμε στο λόφο Γκέλερτ; Μέχρι που μπορείς να φτάσεις;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
1. Χμμμ και τα δύο είναι σε πολύ καλά σημεία, θεωρώ ότι το d8 είναι πιο μοντέρνο και γενικότερα είναι από τα φρέσκα ξενοδοχεία ..Όπως καταλαβαίνεις αν η διαφορά στην τιμή δεν είναι μεγάλη θα πήγαινα στο d8.
2. Την Κυριακή εγώ αν ήμουν στη θέση σας θα την αφιέρωσα στο κομμάτι της Βούδας και αν είστε δυνατοί στο περπάτημα θα κατέληγα στο νησί της Μαργαρίτας κάνοντας έτσι ένα μικρό κύκλο..
3. Η αλήθεια είναι ότι η καλύτερη εποχή για λουτρά είναι ο χειμώνας αλλά η Βουδαπέστη ένα μικρό κρύο θα το έχει το βραδάκι οπότε αν πάτε βράδυ θα το ευχαριστηθείτε εξίσου.
4. Να σου πω την αλήθεια τις 3-4 φορές που πήγα έφαγα στην πλευρά της Πέστης οπότε δεν μπορώ να σου πω...
5. Από ότι είδα φτάνεις σχεδόν μέχρι πάνω οπότε θα μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες και να απολαύσεις την θέα.
Εδώ είμαστε ότι θυμηθείς...
 

Pierre_1976

Member
Μηνύματα
506
Likes
837
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σεληνη
Η είσοδος στην Εκκλησία και όχι στον τρούλο του Αγίου Στεφάνου στοιχίζει 3200 περίπου 9€ και δεν είναι Δωρεάν όπως στους περισσότερους Ναούς της οικουμένης
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Ο τρούλος πάει μαζί με το θησαυροφυλάκιο(που είναι βέβαια λίγα τα εκθέματα). Κυρίως για τη θέα ανεβαίνουν οι περισσότεροι.
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
1.773
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Guatemala
Η είσοδος στην Εκκλησία και όχι στον τρούλο του Αγίου Στεφάνου στοιχίζει 3200 περίπου 9€ και δεν είναι Δωρεάν όπως στους περισσότερους Ναούς της οικουμένης
H είσοδος στην εκκλησία είναι 1200ΗUF , 3200 είναι μαζί με τον τρούλο και το θησαυροφυλάκειο.
Το 2017 που είχα ξαναπάει ήταν δωρεάν η εκκλησία & αυτή την φορά την πάτησα γιατί εβγαλα μόνο για τον τρούλο, νομίζοντας οτι ειναι ακόμα δωρεαν.
 

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.060
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
δώσε το πρόγραμμα των 6 ημερών... :)
Επειδή μπορεί σε πολλούς να φανεί χρήσιμο σας επισυνάπτω το πρόγραμμα που έδωσα στην αδελφή μου για μια εβδομάδα .. Υπάρχει μια εφαρμογή για κινητά που λέγεται mtrip και μπαίνεις και επιλέγεις την πόλη που θα επισκεφτείς και αρχίζεις και προσθέτεις μέσα τα μέρη που πρόκειται να δεις, τα βάζεις σε μέρες και στην ουσία έχεις ένα μπούσουλα..Μάλιστα έχει πληροφορίες για κάθε μέρος που προσθέτεις όπως διεύθυνση (στα δείχνει κ σε χάρτη με σύμβολο αν είναι εστιατόριο μαχαιροπήρουνα νομίζω) , τι ώρα ανοίγει, τηλέφωνα και άλλα..Εγώ έχω αποθηκεύσει όλα τα τελευταία μου ταξίδια..Αν θες όμως να το βλέπεις από όλες τις συσκεύες σου πρέπει να την αγοράσεις και έτσι σου δίνει την δυνατότητα βάζοντας το μαιλ σου να την έχεις παντού..

ΔΕΥΤΕΡΑ

-Άφιξη στην Βουδαπέστη 16:45

- Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε με το που βγείτε από την πύλη του αεροδρομίου είναι να πάτε να αγοράσετε εισιτήριο για τις μετακινήσεις σας. Έχει desk πριν βγεις από την κεντρική έξοδο με μια σχετική μικρή ουρά αλλά πολύ σημαντικό ότι δέχεται και πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Σημαντικό ότι δεν θα έχετε κάνει ακόμα συνάλλαγμα οπότε πρέπει οπωσδήποτε να βγάλετε κάρτα απεριορίστων διαδρομών από εκεί. Η εβδομαδιαία κάρτα που θα αγοράσετε στοιχίζει 4950 HUF (15 ευρώ) ανά άτομο.Το εισιτήριο αυτό γράφει το όνομα σας πάνω για αυτό να έχετε διαθέσιμη ταυτότητα κατά την αγορά.Θα σας το ζητάνε πριν εισέλθετε στις αποβάθρες του μετρό (έχει πάντα στις κυλιόμενες σκάλες ελεγκτές).Σημαντικό τιπ είναι ότι αυτό το εισιτήριο σας δίνει την δυνατότητα να πάρετε δωρεάν τα πλοία d11 kai d12 που οι Ούγγροι τα χρησιμοποιούν για να πάνε από το ένα σημείο του Δούναβη στο άλλο αλλά εσείς θα τα χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τουρ τζάμπα..Έχει στάσεις σε πολλά σημεία στο ποτάμι...


-Εξίσου σημαντικό δίπλα στο desk των εισιτηρίων έχει μια vodafone, πάτε με την κάρτα που σας έχω δώσει (εννοείται την έχετε βάλει σε μια συσκευή μέσα και του λέτε να σας βάλει ένα πακέτο ιντερνετ για μια εβδομάδα. Είχα πάρει 2 gb τα οποία είναι αρκετά για μια εβδομάδα αρκεί όταν είστε στο ξενοδοχείο να χρησιμοποείτε το wifi. Το είχα αγοράσει 18 ΕΥΡΩ αποκλειέται να είναι ακριβότερο γιατί έχετε ήδη την κάρτα. Μπορείτε να πάρετε παραπάνω MB και να κάνει όποιος το βάλει το κινητό του access point να μπαίνετε όλοι..Ουσιαστικά σας έχω δώσει ένα καρτοκινητό vodafone στο οποίο θα βάλετε μονάδες και θα ζητήσετε στον τύπο εκεί να σας ενεργοποιήσει ένα πακέτο ιντερνετ..


-Για να μετακινηθείτε από το αεροδρόμιο για το κέντρο της πόλης για αρχή και στην συνέχεια για το ξενοδοχείο σας η πιο οικονομική λύση είναι το το λεωφορείο 200E. Εμείς δεν θυμάμαι να είχαμε χτυπήσει κάπου το εισιτήριο μιας και αυτό που θα κρατάτε στα χέρια σας γράφει πάνω ημερομηνία λήξης.Μόλις βγείτε λοιπόν από την κεντρική έξοδο αναζητήστε την αφετηρία του.

Το λεωφορείο 200E εκτελεί την διαδρομή μεταξύ του Terminal 2 του αεροδρομίου και

τον τερματικό σταθμό του μετρό Kőbánya – Kispest (γραμμή Μ3 του μετρό-Μπλέ κατεβαίνουν όλοι εκεί οπότε αποκλείεται να μπερδευτείτε)

Από τον τερματικό σταθμό του μετρό Kőbánya – Kispest, μπορείτε να πάρετε τη

μπλε γραμμή του μετρό Μ3 με κατεύθυνση το Újpest Központ (πολύ σημαντικό να πάρετε την σωστή κατεύθυνση αν κ έχει πινακίδες και αποκλείεται να κάνετε λάθος) για να φτάσετε στο

κέντρο της πόλης. Στάση Ferenciek tere για το ξενοδοχείο σας.

Φαντάζομαι ότι μέχρι να πάτε στο ξενοδοχείο θα έχει πάει 18:30 όποτε είναι θέμα δικό σας αν θα κάτσετε να ξεκουραστείτε λίγο και πότε θα βγείτε για φαγητό και μια μικρή βόλτα. Με το που αφήσετε το δωμάτιο αναζητήστε ένα ανταλλακτήριο από αυτά που βρίσκονται στην VACI UTCA και έχουν τις καλύτερες τιμές της αγοράς για να κάνετε συνάλλαγμα σε φιορίνια. (ΠΡΟΣΟΧΗ για κανένα λόγο μην βγάλετε συνάλλαγμα απο ΑΤΜ είτε τράπεζας είτε εταιρείας συναλλάγματος μιλάμε για κλοπή) Εμείς δεν είχαμε βγάλει πολλά γιατί πληρώναμε σε πολλά μαγαζία με πιστωτική , το ίδιο θα συμβούλευα και σας να βγάλετε κάποια λεφτά για να κινηθείτε και να πληρώνετε στα μαγαζιά με πιστωτική η χρεωστική κάρτα (300 ευρώ είναι ένα καλό ποσό, 92500 Ηuf περίπου. Προτιμήστε να πληρώνετε σε φιορίνια αν και πολλοί δέχονται ευρώ με στρογγυλοποιήσεις προς τα πάνω όπως καταλαβαίνετε. Την πρώτη μέρα επειδή θα είστε κομμάτια από τον γάμο προτείνω να πάτε να φάτε στο εστιατόριο FATAL ETEREM (Budapest, Váci u. 67, 1056) που είναι περίπου 7-10 λεπτά από το ξενοδοχείο σας (σας έχω κάνει τηλεφωνική κράτηση για 9 το βράδυ αλλά μπορείτε να πάτε και νωρίτερα αν θέλετε). Για να σας δώσω να καταλάβετε πρέπει να κινηθείτε στον πεζόδρομο με πορεία προς τον σταθμό του μετρό που κατεβήκατε για να πάτε στο ξενοδοχείο σας και να περάσετε απέναντι τον δρόμο. Το μαγαζί είναι δεξιά στον δρόμο όπως πηγαίνετε και έχει ένα όλοκληρο πλακάτ με φωτογραφίες από φαγητά στην μέση του πεζόδρομου. Παρά το γεγονός ότι έχει μια αίθουσα πάνω στον δρόμο μπείτε μέσα στο στενό και κατεβείτε τα σκαλιά για να φάτε στο υπόγειο.. Τα πιάτα είναι ένα και ένα και οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από τίμιες. Όποιος τιμήσει το σνιτσελ να προετοιμαστεί για μέγεθος πίτσας 4Χ4 και γευστικά πάρα πολύ καλό...Μην φύγετε αν δεν δοκιμάσετε την σούπα που σερβιρεται μέσα σε ψωμί (κοτοσουπα η μοσχαροσουπα ειχαμε παρει).Συμβουλή να μην χώσετε πολύ πράγμα στη μέση γιατί θα μείνουν όλα εκεί οι μερίδες είναι για άτομα που έχουν να φάνε χρόνια.Να έχετε στο μυαλό σας ότι δεν δέχονται πιστωτικές στο συγκεκριμενο μαγαζί

Μετά το φαγητό μπορείτε ανάλογα με τις αντοχές σας να κάνετε μια βόλτα στις γέφυρες, καιρού επιτρέποντος και μιας και θα είναι και φωταγωγημένες για να βγάλετε φωτογραφίες χωρίς να απομακρυνθείτε πολύ από το ξενοδοχειο σας…







ΤΡΙΤΗ

Για πρωινό δεν θυμάμαι να έχει κάτι που να αξίζει εκεί κοντά από μαγαζί αλλά έχει σε όλες τις στάσεις του μετρό μέσα μαγαζιά με τυροπιτοειδή που αξίζουν τον κόπο πέρα από την γεύση, γιατί είναι και πολύ φτηνά. Στον δικό σας σταθμό του μετρό που είναι αρκετά κοντά έχει ένα μαγαζί που έχει από όλα.Συμβουλή για την πρώτη μέρα μην σκάσετε γιατί θα πάτε σε 2 ώρες σε ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία που υπάρχουν και δεν γίνεται να μην φάτε τίποτα..(Μπορείτε να πάρετε και από κάποιο μίνι μαρκετ πράγματα και να φτιάχνετε πρωινό στο σπίτι)

Ξεκινήστε την μέρα σας (με αθλητικό παπούτσι γιατί σήμερα είναι μια από τις πιο δύσκολες μέρες) διασχίζοντας την γέφυρα των αλυσιδων και πάρτε πορεία για το κάστρο της Βούδας. Μπορείτε να ανεβείτε στον λόφο και με τελεφερικ (κοστίζει όμως 5.5 ευρώ και το θεωρώ ανούσιο και καρατουριστικό όταν με 7-8 περπάτημα θα έιστε πάνω κατεφεύγοντας στην λύση των σκαλιών).

Το κάστρο συνήθως έχει μέσα εκθέσεις με πίνακες και δεν αξίζει τόσο να μπείτε, όσο να βγάλετε φώτο απέξω μιας και σε πάρα πολλά σημεία έχει απίστευτη θέα. Με το που αφήσετε το κάστρο στα δεξιά σας έχει μια υπαίθρια αγορά με διάφορα μικρά και μεγάλο αντικείμενα και σαν πρώτη εικόνα είναι αλήθεια ότι θα σας ενθουσιάσει .Σας συμβουλεύω να ρίξετε μια ματιά αλλά να μην αγοράσετε κάτι μιας και στην κεντρική αγορά οι τιμές είναι πολύ φθηνότερες. Στον δρόμο για την εκκλησία του Ματίας θα δείτε κάτι πινακίδες προς τον λαβύρινθο (βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του δρόμου και η είσοδος είναι από την πίσω πλευρά του παράλληλου δρόμου. Η είσοδος είχε 1500 φιορίνια (5.5 ευρώ). Εάν δεν είστε κλειστοφοβικοί το συνιστώ οπωσδήποτε, έψαχνες από εδώ, ‘εψαχνες από εκεί παντού σκοτάδι και αδιέξοδο.Μονοπατάκια και διάφορα εκθέματα με παραδοσιακές στολές θα συναντήσετε. Από το σημείο που μπαίνετε είναι και η έξόδος και αφού κάνετε ένα μικρό κύκλο και περιπλανηθείτε στα στενά χωρίς να αφιερώσετε πάνω από μισή ώρα όμως, βγείτε και συνεχίστε την πορεία σας προς την εκκλησία του Ματίας. Με το που φτάσετε στην εκκλησία και έχοντας την φάτσα πίσω σας έχει ένα μαγαζί μικρό στο μάτι που λέγεται Ruszwurm. Αν είστε τυχεροί και βρείτε τραπέζι καθίστε και δοκιμάστε ότι γλυκό τραβάει η όρεξη σας αφού πρώτα έχετε ρίξει μια ματιά στην βιτρίνα για να μην πάρετε στην τύχη. Αυτά που πήραμε εμείς είναι κρουασάν σοκολάτα και την παραδοσιακή πάστα τους που λέγεται εστερχάζι και είναι φανταστική αλλά μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε μιας και οι τιμές είναι πάρα μα πάρα πολύ φτηνές. Αν δεν καταφέρετε να βρείτε τραπέζι μην στενοχωριέστε μιας και μπορείτε να το πάρετε και στο χέρι και να το φάτε σε κάποιο μέρος με θέα.Αν παρατηρήσετε το μαγαζί έχει και τραπέζια έξω με κουβέρτες πάνω στις καρέκλες γιατί εκεί το κρύο δεν αστειεύεται . Μόλις τελειώσετε τις μασαμπουκες μπορείτε να βγάλετε φώτο στον λόφο των ψαράδων και να συνεχίσετε τον δρόμο σας για να κατεβείτε κάτω και να περάσετε απέναντι στην γέφυρα που περνάει μπροστά από το νησί της μαργαρίτας. Στην εκκλησία δεν μπήκα μέσα γιατί έχει εισιτήριο και θα δείτε ανάλογη στον Άγιο Στέφανο την επόμενη μέρα και μάλιστα δωρεάν.

Επιστροφή με μετρό στο ξενοδοχείο μιας και είστε και μεγάλα παιδιά και χαλάρωση εκτός αν σας βαστάνε τα πόδια σας και μπορείτε να μπείτε στο νησί της Μαργαρίτας και να νοικιάσετε ποδήλατο για 2 άτομα (στην περίπτωση σας προτείνω ηλεκτρικό) για να κάνετε τον γύρο του νησιού αρκεί η ώρα να είναι πριν τις 17:00 γιατί 18:00 κλείνουν οι υπηρεσίες ποδηλάτου.

Το βράδυ απολαύστε το φαγητό σας στο σερ λανσελοτ που είναι λίγο τουριστικό αλλά θα μεταφερθείτε σε έναν άλλο αιώνα τρώγοντας με τα χέρια σε ένα υπόγειο παλάτι με πολλά σώου και σερβιτόρους ντυμένους με παραδοσιακές στολές Επίλεξετε με σύνεση τα φαγητά γιατί οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες και δεν προσφέρεται για να κάνετε δοκιμές με πολλά πιάτα. Βγάλτε όσες φώτο θέλετε γιατί κάθε γωνιά είναι και ένα θέαμα από μόνη της. Πρέπει να δείτε στον χάρτη που κοντά είναι, να πάτε με μετρό μέχρι εκεί και μετά να ανοίξετε το gps και να σας πάει (περίπου 10-15 λεπτά περπάτημα).

ΤΕΤΑΡΤΗ

****ΜΗΝ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ KYRTOSCALACS..H ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ..ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ 300 ΦΙΟΡΝΙΑ 1 ΕΥΡΩ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ 1500 ΦΙΟΡΙΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ!!!!

Για είσοδο στο κοινοβούλιο πρέπει να κλείσετε ξενάγηση οπότε πρέπει να πάτε πρώτα από εκεί. Έχετε υπόψη σας ότι κάθε μέρα 11:30 και 12:30 γίνεται αλλαγή φρουράς που είναι ένα ιδιαίτερο θέαμα. Αφού περάσετε το κτήριο της βουλής στο τέλος υπάρχει ένα χαμηλό κτήριο από όπου είναι και η είσοδος για να τις ξεναγήσεις.Μπορείτε να πάτε στις 11 και η ξενάγηση που θα σας κλείσουν να είναι στις 14:00 (Σε όλα τα site έλεγαν ότι για πολίτες της Ευρωπαικής ένωσης είναι δωρεάν αλλα εγώ θυμάμαι πλήρωσαμε, ενώ την πρώτη φορά που είχα πάει όχι..Καλό είναι να μην ντραπείτε να ρωτήσετε στο ταμείο τι ισχύει) οπότε αν μιλάμε για τόσο μεγάλο κενό φύγετε και πηγαίντε με μετρό στην εκκλησία του Αγίου Στέφανου και γυρίστε την ώρα που λέει, αν όχι καθίστε λίγο και όταν τελειώσετε την ξενάγηση πάτε στην εκκλησία. Όλα τα λεφτά είναι η θέα από τον τρούλο οπότε πληρώστε το μικρό τίμημα και ανεβείτε για ατελείωτες φωτογραφίες. Μετά τον Άγιο Στέφανο μπορείτε να επισκεφθείτε την όπερα. Έχει κάθε μέρα ξενάγηση στις 15:00 και 16:00 και το κόστος είναι 2900HUF +400HUF αν θες να τραβήξεις φωτογραφίες! Επίσης μετά την ξενάγηση έχει ένα mini concerto των 5 λεπτών με extra 600HUF.

*** Παπούτσια στον Δούναβη συγκινητικό, είναι παραποτάμια λίγο πριν το κοινοβούλιο Λίγο παρακάτω κατά μήκος του Δούναβη, δείτε τα μπρούτζινα παπούτσια, ένα συγκινητικό μνημείο εις ανάμνηση των εβραίων που σκοτώθηκαν από φασίστες κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου. Οι εβραίοι είχαν διαταχθεί να βγάλουν τα παπούτσια τους και αμέσως μετά τους πυροβόλησαν στην άκρη του Δούναβη, ώστε να πέσουν τα σώματά τους στο ποτάμι.(Δίπλα στη Γέφυρα των Αλυσίδων στον Δούναβη είναι το Μνημείο για τους 550.000 Ούγγρους Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους το 1944 – 45. Χιλιάδες από αυτούς πυροβολήθηκαν δίπλα στην όχθη από συμπατριώτες τους, συνεργάτες των Ναζί. )

Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση και μετα τις 17:00 πάρτε μια τσάντα που να έχει μέσα πετσέτα μαγίο και σαγιονάρες και πηγαίντε Σεζεζνι με το μετρό ασφαλώς άλλωστε έχει μια στάση ακριβώς απέξω(διαβάστε το σύστημα των λουτρών στον οδηγό που έχω φτιάξει). Αξίζουν περισσότερο οι εξωτερικές πισίνες και αν έχει κρύο θα ξετρελαθείτε. Το βράδυ φαγητό στο Hungarikum Bistro που είναι δίπλα στη βουλή , απλά απίστευτες γεύσεις δεν λέω τίποτα άλλο. Δοκιμάστε το κότσι στη γάστρα και σούπα γκούλας οπωσδήποτε. Για να πιείτε μπύρα είναι πολύ καλό το FOR SALE PUB αν σας βαστάνε τα πόδια σας (βλέπε οδηγό)

ΠΕΜΠΤΗ

Τρίτη μέρα πάρτε το μετρό και πηγαίντε στον ζωολογικό κήπο και επισκεφτείτε την πλατεία των ηρώων και απέναντι από την πλατεία το κάστρο που θα σας θυμίσει εικόνες από ταινίες και η είσοδος είναι δωρεάν. Αφού τελειώσετε προτείνω καφεδάκι στο καφέ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ δείτε κατάλογο πριν παραγγείλετε γιατί οι τιμές είναι τσιμπημένες, φημίζεται για την σοκολάτα του και την σπιτική λεμονάδα. Είναι σαν να πίνετε καφέ σε παλάτι…

ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΦΑΓΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΙΣΤΡΟ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΑΣ ΤΟ Comme Chez Soi ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ … ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΠΟΤΑΚΙ ΣΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ Szimpla Kert ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΣΑΣ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ..ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΣΤΑΣΗ ΓΚΕΛΕΡΤ ΑΝΕΒΕΙΤΕ ΤΟΝ ΛΟΦΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΦΩΤΟ ΜΕ ΘΕΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΣΤΗΝ ΣΙΤΑΝΤΕΛΑ..ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ Κ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΗΜΑ..ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑΤΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΓΟΡΑ (ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΛΕΙΝΕΙ 18,00) ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΣΑΣ..ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΛΑΓΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ Κ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ….ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΤΑ ΣΠΑΕΙ..

ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΑΓΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΡΟΥΝΤΑΣ (Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ μετά τις 22:00 μένουν ανοιχτά έως τις 04:00, είναι πολύ ωραία εμπειρία!) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΑΣ Η ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΜΑΓΙΟ ΜΑΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΣΑΝΤΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΓΚΕΛΕΡΤ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ..

Φαγητό στο TROFEA (Budapest, Király u. 32, 1061 Ουγγαρία ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ LEHEL TER) Με 13€ (Δεύτερα με πεμπτη,3ημερα είναι λίγο ποιο ακριβό)το άτομο το μεσημέρι και 19€ το βράδυ τρως απο εναν απίστευτο μπουφέ όσο θέλεις, πινεις οτι θέλεις και όσες φορες θέλεις, κοκτέιλ, κρασί, Μπύρα, σαμπάνια κτλ τρως διάφορα γλυκά φρούτα και έχει και δωρεάν καφέ!!! Στην ΚΙΡΑΛΙ ΣΤΡΙΤ έχει μια στοά Gozsdu Udvar (Kiraly utca 13 | Dob utca 16) με πολλά καφέ και αφού θα είστε σχετικά κοντά μπορείτε να πιείτε μια χαλαρή μπύρα ή να το κρατήσετε καβάτζα για να πάτε για ένα χαλαρό καφεδάκι μια άλλη μέρα

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΛΟΓΩ ΚΟΥΡΑΣΗΣ..ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΠΑΕΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΒΑΤΣΙ ΟΥΤΚΑ ΔΕΙΤΕ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΠΙΕΙΤΕ ΚΑΦΕ ΣΤΟ GERBEAUD ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΟΡΕΞΗ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ WEST END ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝ Κ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ...ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΚΑΤΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ Η ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Η ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ..

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΠΑΛΙ ΣΕΖΕΖΝΙ Η ΣΕ ΡΟΥΝΤΑΣ Η ΓΚΕΛΕΡΤ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ (ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ) ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΜΠΥΡΑΡΙΑ Kaltenberg Sorozo ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΥΡΑ (ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΒΙΟΛΙΑ)


ΚΥΡΙΑΚΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΙΤΕ ΚΑΦΕ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΤΕ ΝΑ ΧΑΖΕΨΕΤΕ ΒΙΤΡΙΝΕΣ…..ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΑΓΟΡΑ (Εάν είστε Κυριακή στη Βουδαπέστη και μένετε κοντά στην εβραική Συναγωγή μη παραλείψετε να πεταχτείτε στο Szimpla Kert το οποίο κάθε Κυριακή μετατρέπεται σε υπαίθρια λαική αγορά απο μικροπωλητές που πωλούν τα πάντα: απο τυρί, μανιτάρια, μούρα, ψωμί και οτι άλλο μπορέιτε να φανταστείτε. )

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΣΤΟ μετρό Kőbánya – Kispest ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ε200 ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.


**ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.
 

mega

Member
Μηνύματα
12
Likes
23
Καλησπέρα στην ομάδα ( συγνώμη vagar78 γράφω πάνω στο νήμα σου ) αλλά μόλις γύρισα από Βουδαπέστη και ενημερώνω
Αλυσιδωτή γέφυρα κλειστή
Η γραμμή του Μέτρο από Kobanya Kispest προς το κέντρο είναι κλειστο
Από κέντρο προς Kobanya Kidpest δουλεύει κανονικά
Φαγητό στο paprika Vendegio και στο Fatal Restorant απίθανο ,
Τιμές από 16-18 το άτομο
(Πολύ μεγάλες μερίδες )
Καιρός από 4/6 έως 7/6 20 βαθμούς το βράδυ έως 29 την μέρα χωρίς βροχή
Μακρύ παντελόνι και ζακέτα δεν φορέσαμε ποτές
Τα περισσότερα εστιατόρια δεν σερβίρουν φαγητό μετά της 22:00 όπως και πολλές pup μετά της 23:00
Απίθανο πάρκο το νησί της Μαργαρίτας
Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η αγένεια των σερβιτόρων .
Κρουαζιέρα με Legenda 19€ το άτομο
Πήραμε των 8:15 όπου είδαμε τα αξιοθέατα φυσικά και στον γυρισμό φωτισμένα ( προτιμήστε το αξίζει )
Μέτρο τραμ λεωφορεία όλα σε παρά πολύ καλή κατάσταση και στην ώρα τους .
Η πόλη πολύ καθαρή παρά τον πολύ κόσμο που έχει αυτήν την εποχή .
Μείναμε στο Paprika Deluxe apartments 50 μέτρα από την στάση του μέτρο Kalvin ter
2 ζευγάρια για 3 διανυκτέρευση 327 €
2 πολύ μεγάλες κρεβατοκάμαρες 2 πλήρες μπάνια
Ιδανικός χώρος για 4 άτομα .
Ελπίζω να βοήθησα ,όπως και εγώ βοηθήθηκα από όσα διάβασα εδώ μέσα .
( η ζωή είναι στιγμές ….,μαζεύεται όσες ποιο πολλές μπορείτε )
Καλο καλοκαίρι σε όλους .
 

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.060
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Καλησπέρα στην ομάδα ( συγνώμη vagar78 γράφω πάνω στο νήμα σου ) αλλά μόλις γύρισα από Βουδαπέστη και ενημερώνω
Αλυσιδωτή γέφυρα κλειστή
Η γραμμή του Μέτρο από Kobanya Kispest προς το κέντρο είναι κλειστο
Από κέντρο προς Kobanya Kidpest δουλεύει κανονικά
Φαγητό στο paprika Vendegio και στο Fatal Restorant απίθανο ,
Τιμές από 16-18 το άτομο
(Πολύ μεγάλες μερίδες )
Καιρός από 4/6 έως 7/6 20 βαθμούς το βράδυ έως 29 την μέρα χωρίς βροχή
Μακρύ παντελόνι και ζακέτα δεν φορέσαμε ποτές
Τα περισσότερα εστιατόρια δεν σερβίρουν φαγητό μετά της 22:00 όπως και πολλές pup μετά της 23:00
Απίθανο πάρκο το νησί της Μαργαρίτας
Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η αγένεια των σερβιτόρων .
Κρουαζιέρα με Legenda 19€ το άτομο
Πήραμε των 8:15 όπου είδαμε τα αξιοθέατα φυσικά και στον γυρισμό φωτισμένα ( προτιμήστε το αξίζει )
Μέτρο τραμ λεωφορεία όλα σε παρά πολύ καλή κατάσταση και στην ώρα τους .
Η πόλη πολύ καθαρή παρά τον πολύ κόσμο που έχει αυτήν την εποχή .
Μείναμε στο Paprika Deluxe apartments 50 μέτρα από την στάση του μέτρο Kalvin ter
2 ζευγάρια για 3 διανυκτέρευση 327 €
2 πολύ μεγάλες κρεβατοκάμαρες 2 πλήρες μπάνια
Ιδανικός χώρος για 4 άτομα .
Ελπίζω να βοήθησα ,όπως και εγώ βοηθήθηκα από όσα διάβασα εδώ μέσα .
( η ζωή είναι στιγμές ….,μαζεύεται όσες ποιο πολλές μπορείτε )
Καλο καλοκαίρι σε όλους .
Πολύ καλά έκανες κ έγραψες....Ενα update πάντα χρειάζεται..
 

elli poupou

Member
Μηνύματα
21
Likes
42
Καλημέρα σε όλους. Έχω κλείσει κι εγώ για Βουδαπέστη του Αγίου Πνεύματος, Πέμπτη απόγευμα με Δευτέρα μεσημέρι. Τρεις γεμάτες ημέρες και δύο κουτσουρεμένες. Πραγματικά έχω βρει ότι πληροφορία χρειάζομαι εδώ μέσα και ο οδηγός του vagar78 είναι απλά απίστευτος. Ευχαριστούμε όλους όσους ξοδεύουν από το χρόνο τους για να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους για τη Βουδαπέστη. Έχω μια μικρή εμπειρία από τη πόλη αφού το 2016 πήγα για 2 ημέρες επαγγελματικό ταξίδι. Τότε όλα ήταν κανονισμένα, από το tour στα βασικά μέρη μέχρι το φαΐ, οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν είχα ούτε το χρόνο ούτε την ελευθερία να δω τη πόλη όπως θα ήθελα. Τη λάτρεψα όμως και το είχα από τότε βάλει στο μυαλό μου να την επισκεφτώ ξανά ατομικά. Τώρα ήρθε η ώρα να κάνω αυτό το ταξίδι με τη γυναίκα μου.

Θα ήθελα λοιπόν να κάνω κάποιες επιπλέον ερωτήσεις και όποιος μπορεί απαντάει:
  1. Έχω κάνει κράτηση με δωρεάν ακύρωση στο La Prima Fashion Hotel. Σκέφτομαι και το D8 Hotel. Απ' ότι είδα vagar78 έχεις μείνει και στα δύο. Ποιο θεωρείς καλύτερη επιλογή;
  2. Επειδή έχουμε και Κυριακή μέσα στο ταξίδι, τι προτείνετε να προγραμματίσουμε για τη συγκεκριμένη ημέρα; Αν έχω καταλάβει καλά, μόνο η αγορά είναι κλειστή.
  3. Λογικά η εποχή δεν ενδείκνυται για τα λουτρά, σωστά;
  4. Από τη πλευρά της Βούδας, αξίζει κάποιο εστιατόριο για φαί το βράδυ;
  5. Αν η Citadel είναι κλειστή, αξίζει να πάμε στο λόφο Γκέλερτ; Μέχρι που μπορείς να φτάσεις;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Καλησπέρα...τώρα που γυρίσατε για πείτε μας εντυπώσεις...

Τα d11 & d12 καραβάκια κάνουν δρομολόγια? Δε μπορώ να βρω πληροφορίες.
Με το φαγητό δυσκολεύτηκατε? Προσπάθησα να κάνω κράτηση για αρχές Αυγούστου και είναι γεμάτοι...🥴
Ποιο λουτρό προτείνετε? Ποιότητα τιμή Κία ποιες ώρες είναι καλύτερες?
Ευχαριστώ
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Ποιο λουτρό προτείνετε? Ποιότητα τιμή Κία ποιες ώρες είναι καλύτερες?
Ευχαριστώ
Εμείς πήγαμε αρχές Ιουνίου με την μικρή στα palatinus στο νησί της Μαργαρίτας και ήταν φανταστικά!
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
1.773
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Guatemala
Καλησπέρα...τώρα που γυρίσατε για πείτε μας εντυπώσεις...

Τα d11 & d12 καραβάκια κάνουν δρομολόγια? Δε μπορώ να βρω πληροφορίες.
Με το φαγητό δυσκολεύτηκατε? Προσπάθησα να κάνω κράτηση για αρχές Αυγούστου και είναι γεμάτοι...🥴
Ποιο λουτρό προτείνετε? Ποιότητα τιμή Κία ποιες ώρες είναι καλύτερες?
Ευχαριστώ
Για παιδιά προτείνεται το palatinus. Εμείς παρόλα αυτά επειδή πήγαμε σε περίοδο που δεν ήταν ανοιχτό προτιμήσαμε τα Széchenyi Baths, 3 άτομα με 1 καμπίνα πληρώσαμε γύρω στα 50 ευρώ. Είναι πολύ ωραίες οι εξωτερικές του πισίνες, βέβαια ίσως τον Αυγουστο που θα έχει ούτως ή αλλως ζέστη να μην είναι τόσο ιδανικές οι συνθήκες όσο όταν υπάρχει μια θερμοκρασιακή διαφορά. Σε κάθε περίπτωση στα συγκεκριμένα θα πρότεινα όσο το δυνατόν νωρίτερα. Γύρω στις 12 που φύγαμε άρχισε να γίνεται ο χαμός, ενώ νωρίτερα το ευχαριστηθήκαμε με λίγο κόσμο.
 

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.060
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Μπορεί κάποιος να μου ανοίξει την ιστορία να αφαιρέσω τις δυο περιγραφές του κάστρου και της αλυσιδωτής γέφυρας και να φύγει η αναγραφή του ταξιδολογιου από την ιστορία μου;
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.675
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom