Γέμισε φόλες η Αθήνα: πτώματα σκυλιών, γατιών και περιστεριών στο Ζάππειο!

alexapa

Member
Μηνύματα
52
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΠΟΡΑ-ΜΠΟΡΑ
Kαι ενω στη δική μας περιοχη συνεχιζουν να πετανε φολες σκοτώνοντας έμψυχα όντα,ψυχές που τις βλεπεις να περπατάνε διπλα σου και να αναπνεουν απο τον ιδιο αερα με το δικο σου και αναρωτιεμαι ποσο μα ποσο ψυχικα ανωμαλος ειναι κάποιος που πραγματοποιει ενα τετοιο εγκλημα, σκοτώνει δηλαδη ενα ον σε αυτο το απιστευτο φορουμ που εχει να κάνει με ταξίδια και με ανθρωπους που ταξιδευουν και ανακαλύπτουν πολιτισμούς και και και ... μπορώ και κάνω λιστα με αυτους τους .... οι οποιοι πανε αγοραζουν δηλητηριο ασχολουντε με το να φτιαξουν και πανε να βρουν το ζωο για να το δώσουν γιατι αποφασίζουν οτι αυτό δεν πρέπει να υπάρχει εδω..

Ποιος-α εισαι εσυ που θα αφαιρέσεις μια ζωή ?

Και το θέμα δεν ειναι αστειο.


Πάνω σας να έχετε παντα εμετικα και ατροπίνη. η μια αμπουλα ατροπίνης ειναι για 10 κιλα.
 

erminathess

Member
Μηνύματα
566
Likes
321
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Τα αδέσποτα στην γειτονιά μας δεν έχουν γίνει τόσο επιθετικά, αλλά είναι πολλά σε αριθμό. Ειδικά το καλοκαίρι, κάθε βράδυ αποφάσιζα ότι το πρωί θα πάω να αγοράσω σκυλοτροφή και ποντικοφάρμακο ... και κάθε πρωί το "ανέβαλα".

Και ΔΥΣΤΥΧΩΣ το δικό μας πρόβλημα οφείλεται αποκλειστικά σε έναν ΤΡΕΛΟ (γιατί φιλόζωο δεν τον λέω με καμία Παναγία) που αποφάσισε σε κάποια φάση να αρχίσει να ταΐζει τακτικά τα 2-3 αδέσποτα που υπήρχαν τότε. Αυτά μετά ζευγαρώσαν, γέννησαν, ξαναζευγαρώσαν ... και ούτω καθεξής. Και όόόλα αυτά τα σκυλιά έχουν παραμείνει στην ίδια περιοχή γιατί ο ΤΡΕΛΟΣ τους εξασφαλίζει φαϊ σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Καμιά φορά τσακώνονται και μεταξύ τους για το φαϊ. :(

Ελα βρε happiness, τι μαθαινουμε πρωι πρωι..

-Οτι αν σε μια γειτονια υπαρχουν πολλα σκυλια ακομη και χωρις να ειναι τοσο επιθετικα, ειδικα το καλοκαιρι, οι πιο πολλοι σκεφτονται να αγορασουν ποντικοφαρμακο αντι για σκυλοτροφη
- Επισης το θεικο, οτι οποιος εξασφαλιζει τροφη στα αδεσποτα δεν λεγεται φιλοζωος με ΚΑΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ αλλα ΤΡΕΛΛΟΣ
και χρηζει κ εκεινος ποντικοφαρμακου βεβαιως
- Και τελος, το ηθικο διδαγμα "Μη ταιζετε τα αδεσποτα γιατι μπορει και να επιζησουν και να γεννοβολησουν" !

Ενα πραγμα δεν καταλαβα..
τι ηταν αυτο που εβαζε φρενο καθε μερα στο "ποντικοφαρμακο" :shock::shock:
 

happiness

Member
Μηνύματα
235
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
...τελικά δεν άργησε :)
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Κούβα
Ελα βρε happiness, τι μαθαινουμε πρωι πρωι..
- Και τελος, το ηθικο διδαγμα "Μη ταιζετε τα αδεσποτα γιατι μπορει και να επιζησουν και να γεννοβολησουν" !
Δεν ξέρω ρε erminathess. Εγώ είμαι της άποψης ότι όταν λες ότι θα αναλάβεις μία ευθύνη απέναντι σε ένα ζώο, την αναλαμβάνεις ολοκληρωμένα και όχι σε ότι βολεύεσαι. Τουτέστιν, εάν αποφασίσεις να φροντίσεις αδέσποτα τότε εκτός από φαϊ φροντίζεις να τα στειρώσεις κιόλας. Φροντίζεις να μην μαζεύονται υπερβολικά πολλά σε αριθμό σε μία περιορισμένη περιοχή γιατί τότε αρχίζουν να σχηματίζουν αγέλες και να επιτίθονται στα άλλα ζώα (κανείς δεν βγάζει πλέον το σκυλί του βόλτα στην περιοχή μας). Τότε αρχίζουν να επιτίθονται και το ένα στο άλλο για την αρχηγία της αγέλης. Αρχίζουν να ζευγαρώνουν μεταξύ τους (ενοοώ αυτά που έχουν ήδη συγγένεια εξ αίματος) με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία τους. (Τα παραπάνω τα έχω δει να συμβαίνουν γι αυτό τα αναφέρω). Αρχίζουν ακόμα να ενοχλούν τους περίοικους (τους οποίους δεν έχεις συμπεριλάβει στην επιλογή σου) οι οποίοι πρέπει και το καλοκαίρι να δουλέψουν και άρα να κοιμούνται αξιοπρεπώς τις νύχτες.
Εάν πάλι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παραπάνω από ένα πιάτο φαϊ, τότε φροντίζεις να το αφήνεις σε διαφορετικό σημείο κάθε φορά, σε μία ευρύτερη περιοχή, έτσι ώστε τα σκυλιά να μην αρχίσουν να θεωρούν την περιοχή του "σταθερού φαγητού" ως δική τους και να την υπερασπίζονται από ... ποδηλάτες και αυτοκίνητα.
Έχω την αίσθηση ότι τα αδέσποτα σκυλιά δεν προκαλούν προβλήματα στις πόλεις όταν κάνουν αυτό που κάνουν συνήθως, δηλαδή να μετακινούνται σε μεγάλες περιοχές μόνα τους ή σε παρέες των 2-3. Τα προβλήματα συνήθως ανακύπτουν όταν αρχίζουν να "αγελοποιούνται" και να "εγκαθίστανται" σε μία συγκεκριμένη περιοχή.

Βέβαια, να πω την αλήθεια μου δεν τα έχω μελετήσει ιδιαίτερα τα φιλοζωικά θέματα, οπότε αυτά που μου έρχονται εμένα στο μυαλό ως σωστά μπορεί να μην είναι και τόσο και ίσως αυτά που εγώ θεωρώ παράλογα να είναι φυσιολογικά.
 

alexapa

Member
Μηνύματα
52
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΠΟΡΑ-ΜΠΟΡΑ
Μη φυσιολογικό και κάτι που πρέπει να εξετάσεις είναι οτι σκεφτόσουν να σκοτώσεις.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Εγω παλι διερωτωμαι.
Πως τα εχουν καταφερει αρκετες ευρωπαικες πολεις και δεν βλεπεις αδεσποτα ..χωρις φολες ή τετοιου ειδους απαραδεκτες και απανθρωπες ενεργειες?
 

happiness

Member
Μηνύματα
235
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
...τελικά δεν άργησε :)
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Κούβα
Α! και τώρα που το θυμήθηκα να πω και μια άλλη ιστορία.
Πριν από μερικά χρόνια έμενα για ένα διάστημα σε μία μικρή πόλη σε μικρή πολυκατοικία σε μία όχι πολύ πυκνά δομημένη περιοχή. Η πόλη γενικά είχε πολλά αδέσποτα σκυλιά. Κάποιο καλοκαίρι 1-2 από αυτά άρχισαν να κυκλοφορούν στο τετράγωνο και επειδή είχε ζέστη την αράζαν στην ωραία σκιά της εισόδου της πολυκατοικίας :) Στην αρχή το βρήκα χαριτωμένο. Δεν έχω ιδιαίτερες αγάπες με τα σκυλιά, αλλά σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κατεβάζω κανένα περίσσευμα φαγητού. Δεν το έκανα εν τέλει γιατί παρατήρησα ότι κάποιος άλλος το έκανε ήδη.
Τέλος πάντων, μέρα με την μέρα τα σκυλιά νιώθαν "σαν το σπίτι τους" κυριολεκτικά. Αρχίσαν να ξαπλώνουν ακριβώς μπροστά στην πόρτα και να μην σηκώνονται. Σε κάποια φάση αναγκαζόμουν σχεδόν να τα κλωτσάω για να πειστούν να σηκωθούν αργά-αργά για να μπορέσω να μπω στην πολυκατοικία γιατί δεν αντιδρούσαν σε φωνητικά "διωξίματα". Ύστερα μαζεύτηκαν κι άλλα (και να σημειώσω εδώ ότι όλα ήταν και κάποιου μεγέθους σκυλιά, όχι τεριέ) και έκαναν αγέλη. Τσακώνονταν μεταξύ τους αρκετά συχνά και άγρια. Μια φορά κατέβαινα να φύγω από το σπίτι και με το που άνοιξα την πόρτα έτυχε να ξεκινήσουν καβγά άγριο ακριβώς μπροστά στην πόρτα. Εγώ χέστηκα απάνω μου, αυτά μες τον καβγά πετάχτηκαν στον δρόμο και ένα αμάξι παραλίγο να τα πατήσει. Στο παρα τσακ την γλίτωσε ένα.
Και για να ολοκληρωθεί το γλυκό (κοινώς το κερασάκι στην τούρτα) αυτά μαρκάραν την περιοχή τους με το να κατουράνε και να χέζουν πάνω σα σκαλιά της είσοδου της πολυκατοικίας.

Εν τέλει το πρόβλημα λύθηκε από μόνο του. Δεν ξέρω πως και γιατί αλλά λίγο καιρό μετά είχαν φύγει όλα. Ερωτώ όμως. Εάν δεν φεύγαν τι θα γινόταν; Έπρεπε εγώ να ζω και να υπομένω αυτή την κατάσταση; Τι λύσεις θα είχα; (δήμος και φιλοζωϊκές οργανώσεις ούτε για πλάκα στην πόλη έτσι; ) Τι θα μπορούσα να κάνω για να μην δημιουργηθεί το πρόβλημα εξ αρχής; (καθότι η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση). Εγώ ας πούμε, όταν είδα ότι πρωτο-αρχίζανε να λερώνουν την είσοδο και να μαζεύονται σε αριθμό, σταμάτησα να τα αφήνω να ξαπλάρουν στην είσοδο. Τα έδιωχνα όποτε τα έβλεπα, ακόμη και εάν δεν με εμποδίζανε, προκειμένου να μην συνηθίζουν. Δεν έκανα καλά;
 

happiness

Member
Μηνύματα
235
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
...τελικά δεν άργησε :)
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Κούβα
Μη φυσιολογικό και κάτι που πρέπει να εξετάσεις είναι οτι σκεφτόσουν να σκοτώσεις.
Ντάξει δεν χρειάζεται να πάω για εξέταση για αυτό. Κάθε γιατρός θα μου πει ότι η συνεχιζόμενη έλλειψη ύπνου προκαλεί παραλογισμούς και άστατη συμπεριφορά. Δοκίμασέ το και συ καμιά φορά και θα δεις.
 

alexapa

Member
Μηνύματα
52
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΠΟΡΑ-ΜΠΟΡΑ
Γιατί υπάρχουν ευρωπαϊκές πόλεις με φιλόζωο λαό που δεν αντιμετωπίζουν τα ζώα ως κάποιο αντικείμενο που μπορεί να τους προσφέρει κάτι. (όπως χαρά στο κωλοπαιδο μου αυτα τα Χριστούγεννα αλλά το καλοκαίρι θα πάει στο δρόμο γιατί έχω να πάω και διακοπές ο Ελληνάρας και ετσι κι αλλιως με εχει κουρασει το βρωμόσκυλο γιατί τωρα έχει μεταμορφωθει απο μικρό και γλυκουλη που ήταν μικρό τώρα εχει γίνει τέρας με απαιτήσεις!!)

Η ερώτησή σου ήταν ειρωνική? Η πιστεύεις όπως λειτουργεί η Ελλαδίτσα λειτουργεί και ο υπόλοιπος πλανήτης?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.680
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom