Ιταλία Γένοβα

Kat1

Member
Μηνύματα
33
Likes
22
υπάρχει στο παλιό λιμάνι πλάι στον υπερυψωμένο δρόμο, ψάξτο λίγο δεν ξέρω αν μπορείς να το αφήσεις και την νύχτα.
Θα το κάνω σίγουρα! Ευχαριστώ! Άλλωστε, θα μείνω 2 βραδιές... Θα φροντίσω μία από τις 2 να το επισκεφτώ και βραδάκι...
Απ'ότι κατάλαβα, είναι μια γραφική περιοχή της πόλης... ή κάνω λάθος?
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Θα το κάνω σίγουρα! Ευχαριστώ! Άλλωστε, θα μείνω 2 βραδιές... Θα φροντίσω μία από τις 2 να το επισκεφτώ και βραδάκι...
Απ'ότι κατάλαβα, είναι μια γραφική περιοχή της πόλης... ή κάνω λάθος?
Νομίζω ότι είναι από τα λίγα σημεία της Γένοβας που έχει καταστραφεί ο μνημειακός της χαρακτήρας. Πιθανότατα δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς γιατί και σήμερα νομίζω η πόλη έχει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Αφού δεις τα αξιοθέατα και αφήσεις το αμάξι σου μετά θα του γυρίσεις την πλάτη και θα κινείσαι προς τα πάνω!
 

mika1990

Member
Μηνύματα
33
Likes
81
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ
το boccadasse ειναι ενα πολυ γραφικο τμημα της Γένοβας. το castelleto κια το boccadasse ξεχωρίζω απο την εμπειρία μου στη Γενοβα...:)Είναι πολυ όμορφη περιοχη ιδιως το σουρωπο και αν ο καιρος το ευνοει ειναι οτι πρεπει για ενα καφε η ποτο στο κυμα..Είναι πολυ κουκλίστικο πολύ φινετσάτο με ωραία μικρουλια μαγαζακια...:innocent::lol:Συχνάζουν οι ντόποιοι εκει τις απογευματικες ωρες..Μην το χασεις :clap:
 

Attachments

ElinakiK

Member
Μηνύματα
165
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Βένετο
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Είχα κ εγώ παρόμοια εμπειρία στη Γένοβα πέρυσι.. 12 το μεσημέρι στην παλιά πόλη μας την πέσανε 2 έγχρωμοι (μάλλον βαλανε στο μάτι το κινητό μου), τελευταία στιγμή σωθήκαμε επειδή εμφανίστηκε ένας τύπος από ένα στενό.
Επίσης κ στο ξενοδοχείο που μείναμε φοβόμουν τα βράδια επίσης ήταν στην παλιά πόλη αλλά είχε στενά που ξεφυτρώναν "περίεργες" φάτσες, αφού απέναντι απλτη είσοδο είχε κάμερα!!
Συμφωνώ όμως ότι ηταν όμορφη πόλη κ το καλύτερο πέστο της Ιταλίας!!
 

Kat1

Member
Μηνύματα
33
Likes
22
Σχεδιαζω ενα ταξιδι που θα εχει Γένοβα και Cinque Terre. Γενικα διαβασα κατι σχολια οτι το ιστορικο κεντρο δεν ειναι τοσο ασφαλες το βραδυ, απο την αλλη βολευει απιστευτα για διαμονη στις μετακινησεις για τα αξιοθεατα η το φαγητο. Δεν εχω διαβασει αλλου σχολια για τη Γενοβα εκτος απο την ιστορια σου. Εσυ παρατηρησες κατι που θα σε ανησυχουσε, εκτος απο το μεμονωμενο επεισοδιο που ειχατε;


Εγώ ήμουν εκεί πριν 2 μήνες κι έμεινα 3 μέρες. 3 υπέροχες μέρες σε μια υπέροχη πόλη! Γιατί είναι υπέροχη η Γένοβα!!! Έμεινα σε ένα ξενοδοχείο γνωστής αλυσίδας, στο παλιό λιμάνι ακριβώς απέναντι από το aquarium, το οποίο μάλιστα είχε και συνεργασία με το πάρκινγκ και πλήρωσα 50% της τιμής για το αυτοκίνητο μου. Υπήρχε μάλιστα και αστυνομικό τμήμα ακριβώς δίπλα στο ξενοδοχείο.
Φαντάσου ότι ήμασταν δυο γυναίκες μόνες, και βγαίναμε κανονικά τα βράδια έξω για ποτάκι, τουλάχιστον μέχρι τις
12 -1.... Μια χαρά, τέλεια ήταν... δεν υπήρχε κάτι τόσο επικίνδυνο... Απλά, είναι κάπως διαφορετικά γιατί το βράδυ εκεί δεν κυκλοφορεί τόσος κόσμος έξω, όπως έχουμε συνηθίσει εμείς εδώ -να υπάρχει δηλαδή κόσμος κάθε ώρα της νύχτας έξω... Και οκ... είναι μια πολυπολιτισμική πόλη, βλέπεις άτομα όλων των εθνικοτήτων, που σε εμάς φαίνονται λιγάκι περίεργο....
Μην ανησυχείς λοιπόν τόσο πολύ, κατά την γνώμη μου, και κοίτα να περάσεις τέλεια και να το ευχαριστηθείς!!!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.985
Likes
40.871
Θα ολοκληρωσω τη συζητηση περι επικινδυνοτητας της Γενοβας, καθω ειχα διαβασει πολλα πριν παω και ειχα προβληματιστει. Η περιοχη που μεναμε ηταν αναμεσα στην Piazza di Ferrari και τον σταθμο Bringiole. Η περιοχη ηταν ιδανικη γιατι ειχε μπροστα απο το ξενοδοχειο φαρδυ πεζοδρομο και ηταν εμπορικο κεντρο, χωρις ομως πολλη κινηση και ειχε ησυχια τα βραδια. Το βραδυ περπατουσες ανετα και δεν ενιωθες τον παραμικρο κινδυνο, υπηρχαν παρεες και μαγαζακια ανοιχτα συνηθως αλλα γενικα μια νορμαλ κατασταση.
Στην παλια πολη βρεθηκαμε και μερα και βραδυ. Ακομη και μερα χωρις gps δεν εβρισκα το δρομο, τοσο στενα και τοσο περιπλοκα. Οντως υποπτες φυσιογνωμιες στα στενα, αλλα δε μας ενοχλησε κανεις. Το βραδυ ηταν εντελως ερημα, εκει ενιωσα λιγο φοβο, χωρις να συμβει το παραμικρο. Δε βρεθηκα στις περιοχες που αναφερε η @Grerena για να εχω αποψη, αλλα οντως η ελλειψη ψυχης ζωσας στα δαιδαλωδη στενακια της παλιας πολης ηταν λιγο αγριευτικη.
Επισης μου αρεσε παρα πολυ η απουσια γκρουπ τουριστων και γενικα η περιορισμενη τουριστικη κινηση. Μονο στο παλιο λιμανι εβλεπες πολυ κοσμο απο τα κρουαζιεροπλοια. Γενικα ειναι μια πολη που με εξεπληξε πολυ ευχαριστα και με ιδιαιτερο χρωμα.
 

pink cloud

Member
Μηνύματα
71
Likes
13
Παιδια καλησπερα σας! Μπορει καποιος να μου δωσει τα φωτα του, καθως σκεφτομαι να κλεισω για Γενοβα. 1ον απο οτι καταλαβαινω απο αυτα που λετε υπαρχει ενα θεμα με την εγκηματικοτητα?
Και το πιο βασικο που με προβληματιζει, η πτηση επιστροφης ειναι στις 6 το πρωι, αρα φανταζομαι δεν θα υπαρχει λεωφορειο κλπ. Ποιο ειναι το κοστος για ταξι αφου δεν ειναι fix η τιμη? κ επισης δεν μπορει να βαλει διπλη τιμη λογω ωρας ανετα? Φοβηθηκα βρε παιδια μη γινει τιποτα κ με τον ταξιτζη τετοιες αγριες ωρες, 2 γυνακες θα ειμαστε.
Οποιος ξερει ας δωσει μια γνωμη, πριν τα κλεισω!
Υπερ ευχαριστω
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.985
Likes
40.871
Πηρα ταξι αναγκαστικα 4 το πρωι. Η τιμη ειναι φιξ 25 ευρω, με παραλαβη απο το ξενοδοχειο. Αν το ταξι το καλεσει το ξενοδοχειο απο εταιρεια που γνωριζει, μη φοβασαι τιποτε. Απο που ακουσες οτι δεν ειναι φιξ; Οχι, δεν εχει συγκοινωνια τετοια ωρα. Υπολογισε 15-20 λεπτα ως το αεροδρομιο. Εκεινη την ωρα ανοιγει το καφε του αεροδρομιου για πρωινο μαλιστα.
Μενοντας μεταξυ σταθμου Principe και κεντρου δεν υπηρχε κανενα θεμα εγκληματικοτητας. Και αργα το βραδυ απολυτη ηρεμια.
Ενιωσα ανασφαλεια μονο στα carrugi στην παλια πολη τοσο βραδυ( γιατι ηταν παντερημα) οσο και μερα με τις υποπτες φυσιογνωμιες, αλλα μπορει και αδικα γιατι δεν υπηρξε καμια ενοχληση.
 

pink cloud

Member
Μηνύματα
71
Likes
13
Μαλιστα! Σ 'ευχαριστω παρα πολυ! Δεν υπαρχουν κ πολλες πηροφοριες για διαμονη αποκλειστικα στη Γενοβα, οτι διαβασα απο εδω! Σημερα ξεκινησα ψαξιμο. Εμεινες ευχαριστημενη απο το ξενοδοχειο σου? Αν θες μπορεις να μου γραψεις ποιο ειναι ή γενικα οτι εχεις ορεξη απο πληροφοριες! θα μεινω μονο 3 ημερες, αν παω, κ σκεφτομαι 1ημερη ειτε Μιλανο ειτε cinque terre.
Να εισαι καλα, κ ευχαριστω, γιατι το φανταστηκα πολυ χαλια οσον αφορα την εγκληματικοτητα κ σκεφτηκα να μη το κοιταξω καν!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.985
Likes
40.871
To αναφερω για οποιον αλλον ενδιαφερεται επισης, κοστισε 55 ευρω το δικλινο με εξτρα κοστος για το πρωινο και επειδη ταξιδεψα με παιδι ενιωθα κι εγω αρκετη ανασφαλεια πιο πριν. Ιδανικο για οικογενειες, καθως και η περιοχη, χωρις να ειναι πολυτελες βεβαια. Η εγγυτητα στον συγκεκκριμενο σταθμο που ειναι και ο πιο ησυχος βολεψε για μετακινησεις.Θα ηταν αδικο να πας Μιλανο αντι για Cinque Terre, ειναι παιχνιδακι απο κει.
https://www.hotelnologo.it/en/
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.985
Likes
40.871
Τοση ωρα γραφω και μπερδεψα τους σταθμους, κοντα στον σταθμο Bringiole ειναι το ξενοδοχειο :haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.159
Μηνύματα
882.452
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom