Μεξικό Γαμήλιο Ταξίδι στο Μεξικο

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.315
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
αυτό με το καιρό ψάχτο λίγο , αφου πας σε διαφορα μέρη .
Περυσι τον Ιουνιο που πηγα Μεξικο σιτυ μόνο με καλοκαιρινά , εφαγα κρυο. Ειχε 12 βαθμους και εβρεχε .
Μετά τον Αυγουστο που πηγα Κανκουν και ειχα και πουλοβερακια θυμουμενη το κρυο , εκανε φοβερη ζεστη με υγρασια .
E,αυγουστιάτικα στο Κανκούν, 20' από την Κούβα τι να το κάνεις το πουλοβεράκι; Ό,τι ζέστη κάνει στην Κούβα κάνει και στο Κανκούν. Το Μέξικο Σίτυ έχει υψόμετρο πολύ, ακόμη και καλοκαίρι μπορεί να έχει ψύχρα το βραδυ, το χειμώνα καμιά φορά και πολύ κρύο.


Yorgo στο Mexico City λέω να δούμε τα βασικά γιατί αλλιώς δεν μας φτάνουν οι μέρες.
Συμφωνώ, αλλά έστω και για τα βασικά θέλετε και τρίτη μερα.

Για την dia de los muertos, σε κάποια μέρη είναι 2 μέρες, σε άλλα 3. Ειδικά για την Οαχάκα δεν ξέρω, αλλά σίγουρα το βασικότερο κομμάτι είναι η ημέρα κατάθεσης των σπονδών, 1η Νοέμβρη. Παρότι η Οαχάκα έχει γνωστό εθιμοτυπικό, το να πάτε εκεί μόνο για τους εορτασμούς δεν είναι υποχρεωτικό, υπό την έννοια πως μπορείτε να δείτε ίσως και πιο γραφικούς εορτασμούς στην Τσιάπας για παράδειγμα, όπου μπορείτε να δείτε και άλλα αξιοθέατα. Ακόμη και στην Πόλη του Μεξικού, έχει μπόλικο πράγμα και διαφορετικά έθιμα σε κάθε δήμο σχεδόν. Πάντως ναι, οι βασικές μέρες είναι 1 και 2 Νοέμβρη.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Καλύτερη παραλία στη Yacatan? Από όσα έχω διαβάσει είμαι ανάμεσα σε Tulum και Isla Mujeres για τις 2 ημέρες χαλάρωσης. Τις υπόλοιπες λέω να μείνουμε Playa del Carmen που είναι κεντρικά και βολεύει για τις εκδρομές.
Τις 2 μέρες χαλάρωσης θα τις περνούσα στο isla Mujeres. Έτσι δε ρισκάρεις καθόλου από θέμα παραλίας αλλά ούτε και υποβρυχίως..είναι όνειρο!

Για τις υπόλοιπες μέρες, πολύ σωστά λένε όλοι οτι η Τουλούμ είναι καλύτερη από την Playa, ΑΛΛΑ αφού δε θα έχεις μεταφορικό μέσο, πολύ σωστά σκέφτεσαι να επιλέξεις Playa. Θα κάνεις από δω τις εκδρομούλες σου, αλλά τα απογεύματα θα έχεις και τις άπειρες επιλογές για φαγητό και ποτό που στην Τουλούμ δε θα έχεις χωρίς δικό σου μέσον.
 

mmeli

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Καλημέρα!

Μετά από αρκετή σκέψη τροποποίησα λίγο το πρόγραμμα για να είναι πιο λειτουργικό. Έτσι αν και ήθελα να επισκεφτούμε την Oaxaca λόγω γραφικότητας και ιστορίας, τελικά την έβγαλα από το πλάνο γιατί δεν έβγαιναν με τίποτα οι μέρες.:cry: Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να μείνουμε 4 ημέρες στο Mexico City, 1 Palenque και 3 San Cristobal.

Στο Mexico city θα μείνουμε κατά την διάρκεια των dias de los muertos που από ότι είδα στο internet τις γιορτάζουν στο Mixquic αλλά και στο κέντρο της πόλης. Ο εορτασμός είναι το βράδυ σωστά;

Τις ημέρες που θα περάσουμε στη Yacatan δεν τις έχω οργανώσει ακόμα…

Go2dbeachτι εννοείς όταν λες ότι στο Isla Mujeres “δε ρισκάρεις καθόλου από θέμα παραλίας”; Στις άλλες παραλίες υπάρχει περίπτωση να φυσάει;

Η Tulum μας ταιριάζει καλύτερα από την Playa αλλά λόγω μεταφορικού μέσου νομίζω ότι η Playa είναι μονόδρομος.

Επίσης έχετε να μου προτείνετε κάποιο ξενοδοχείο, εστιατόριο, μπαράκι για τα μέρη που θα επισκεφτούμε;

ΚΡΟΚ το Revolution θα το τιμήσουμε! Φαίνεται super;)

Σας ευχαριστώ!
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Πάντως στο San Cristobal 2 μέρες πιστεύω ότι φτάνουν, αν βέβαια θέλετε να διαθέσετε την έξτρα μέρα κάπου αλλού. Μη χάσετε το TierrAdentro, ένα πολύ όμορφο μπαρ-εστιατόριο που ανήκει σε κοοπερατίβα των Ζαπατίστας, θα το δείτε πάνω στον κεντρικό δρόμο, πολύ όμορφο μέρος για φαγητό.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.798
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom