Γερμανικά προϊόντα στην Ελλάδα...

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
... ή αλλιώς πού μπορούμε να βρούμε γερμανικά λουκάνικα :bleh: και άλλα καλούδια στην Ελλάδα??

Super market, delicatessen, φούρνοι, εξειδικευμένα μαγαζιά.. όλα εδώ....:bleh:


(πω πω.. τα περισσότερα θέματα που σκέφτομαι έχουν σχέση με το φαί... :haha:)
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
ξεκινάω.. την περίοδο των χριστουγέννων (αργούμε ακόμη!) το lidl φέρνει το "στόλεν" ένα φοβερό γλυκό με σταφίδα και μάρτζιπαν κόλαση...:bleh:

έχει και ο βασιλόπουλος (μαζί με άλλα γερμανικά στο delicatessen του) αλλά νομίζω δεν είναι τόσο καλό... (και φυσικά το έχει πολύ ακριβότερο :rolleyes:)

αν και γενικά το συγκεκριμένο super market (lidl) δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, το συγκεκριμένο γλυκό είναι πολύ καλό (και εύγεστο για μένα!)... δεν ξέρω, εγώ το έμαθα από φίλη που έχει μεγαλώσει στη γερμανία και το τιμάω.. μη σας πω έχω μπει στο συγκεκριμένο super market μόνο και μόνο γι' αυτό :)


επίσης, έχω δοκιμάσει το σαλάμι του κυνηγού (πάλι από lidl) και είναι νοστιμότατο... αν και ψιλοφοβάμαι τα αλλαντικά από εκεί :roll:, μου έχουν πει ότι έχει κάποια καλά (και γερμανικά φυσικά!)
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Σε καποιες περιοχες εχει ανοιξει και Aldi. Εγω δεν τα φοβαμαι τα προιοντα του Lidl. Αλλωστε και στην Γερμανια τα τρωγα και ειμαι ακομα ζωντανη!
Στην Εδεσσα (ξερω οτι σας πεφτει λιγο μακρια!) εχει γερμανικο φουρνο. Τον ανοιξε μια γερμανιδα που παντρευτηκε ελληνα. Κανει διαφορα ψωμακια και νοστιμα κεικ και γλυκα. Κριμα να μην ειστε εδω!
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Το καλοκαίρι δοκίμασα στη Νυρεμβέργη τα πεντανόστιμα λουκάνικα Νυρεμβέργης. Στο Lidl έχει συσκευασμένα με την ίδια πεντανόστιμη γεύση. (Και εμείς ψωνίζουμε από Lidl και ακόμα ζούμε. Πολλά προϊόντα είναι πολύ καλύτερα από τα ελληνικά)
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
dimosf, μου έδωσες ιδέα με τα λουκάνικα.. θα τα πάρω!:p

εγώ η αλήθεια δεν ψωνίζω και οι λόγοι των επιφυλάξεων μου ειναι οτι έχω δοκιμάσει κάποια πράγματα τα οποία δεν ήταν πολύ καλά.. και γενικά έχω ακούσει διάφορα...:roll: (όχι ότι για "ακριβότερα" super markets δεν έχουν ακουστεί τα άπειρα!!! ααλλά λέμε τώρα...)

επίσης, όπως και να το κάνεις, το αλλαντικό είναι κάτι ευαίσθητο! :roll: εν πάσει περιπτώσει, αυτό του κυνηγού εμένα μου άρεσε πάρα πολύ. έχω ακούσει όμως ότι δεν είναι όλα καλά, αλλά συγκεκριμένα μόνο αξίζουν...

είμαι όμως ανοικτή, αν κάτι μου αρέσει και το δοκιμάσω, δε θα διστάσω να το πάρω...!:D

α.. επίσης έχει και κάποιες πολύ ωραίες αλειφτές κρέμες.. (που δε βρίσκεις και πολλές στην ελλάδα πέραν του σκέτου φιλαδέλφια... ενώ στη γερμανία τις αγαπάνε πολύ!)
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
δινω και εγω ψηφο εμπιστοσυνης στα lidl ( αν και ομολογω οτι στην αρχη ημουν πολυ επιφυλακτικη.. μεχρι που με παρακινησε γερμανιδα φιλη..)!!το στολεν οκ, ειναι πολυ καλο!!
απο εκει και περα ομως τα αλλαντικα ειναι το κατι αλλο!!ειναι το μονο σουπερμαρκετ που εχει τοσο μεγαλη ποικιλια!!απο λουκανικα εχω φαει ο,τι εχει και ειναι ολα πεντανοστιμα!!
σαλαμια καιπαριζες εξαισια!!τυρια επισης(ειδικα αυτο που εχει μεσα κομματακια απο κρεας)!!!οι μπυρες(μιλαω για τις μικρουλες) επισης ειναι πολυ καλες(στην λυων ολοι οι νεοι αυτες πινανε)!!!

(απο εκει και περα σοκολατες αγοραστε αφοβα!!!η μονη μου ενσταση ειναι στα παγωτα του!!αλλα κατα τα αλλα, μην το σκεφτεστε καθολου!!!)!!
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
από Lidl δε ψωνίζω γενικά, δε με βολεύει καποιο ιδιαίτερα, όμως για τα λουκάνικα του Lidl συμφωνώ και επαυξάνω.. επίσης και κάποιες μπύρες του είναι πολύ καλές.
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.376
Likes
6.889
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
ενα γερμανικό αγαπημένο μου προιον ειναι το Apfelschorle (απφελσιόρλε)
Αναψυκτικο δροσιστικό κ ευγεστο!
Τι ακριβως ειναι;
Χυμός μύλο με ανθρακούχο νερό
Η αναλογία ειναι 50-50. Τα συστατικά του ευκολα βρισκονται σε οποιοδήποτε σουπερμαρκετ
Στην Γερμανία τα πουλάνε 6πακ του 1,5 λιτρου.
Εδω δεν εχω δει ποτέ πουθενά να πουλάνε!

Συνιστάται ιδιαίτερα σε αυτους που αθλούνται κ κανουν σπορ!
:cool:
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.784
Likes
1.111
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
το makro έχει πολύ καλές προτάσεις σε λουκάνικα βαυαρικά κάθε χρωματικής απόχρωσεις εγώ προτιμώ τα λευκά:bleh:
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Aldi, Lidl, Plus ...όλοι οι Έλληνες της Γερμανίας μεγαλώσαμε με αυτά και δεν πάθαμε κάτι. Το τελευταίο δεν άντεξε δυστυχώς και έκλεισε εδώ στην Ελλάδα.

Από διάφορους γνωστούς μάλιστα έμαθα ότι τα ποιοτικά κριτήρια που θέτει το Lidl και το Aldi ...και εδώ στην Ελλάδα, είναι υψηλά και περνάμε από αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. Λογικό είναι να μην αρέσουν όλα σε όλους, κάτι που δεν είναι αφύσικο αφού είναι διαφορετικά τα γευτικά κριτήρια που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι στην χώρα τους. Όλα τα υπόλοιπα είναι Ράδιο Αρβύλλα και γενικόλογα, αφού δεν ακούστηκε κάτι συγκεκριμένο μέχρι στιγμής παρά μόνο εικασίες του κάθε άσχετου. Όχι ότι δεν θα μπορούσε να προκύψει βέβαια κάτι, ε;

Κάποια στιγμή είχε φέρει το Lidl στην Ελλάδα και την αγαπημένη σε πολλούς μας Leberkase αλλά προφανώς δεν τράβηξε και έχω καιρό να την δω στα ράφια τους.

Επίσης, δεν έχω πετύχει (παρά μόνο πολύ σπάνια) τις περιβόητες γερμανικές σάλτσες (Jagersose, κλπ.)

Όσο για Γερμανικό φούρνο, υπάρχει ένας και στην Κατερίνη που έχει διάφορα είδη γερμανικών ψωμιών, μπρέτσελ και αρκετά είδη από γλυκά. Έχω χρόνια να πάω αλλά τα παιδιά που το είχανε κάνανε καλή δουλειά....είναι κάπου στην 25ης Μαρτίου σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται και βρίσκεται στα μέρη μας. ;)

Εδώ στην Αθήνα έχει πάρει κάτι το μάτι σας κοντά στο κέντρο;
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
Το καλοκαίρι δοκίμασα στη Νυρεμβέργη τα πεντανόστιμα λουκάνικα Νυρεμβέργης. Στο Lidl έχει συσκευασμένα με την ίδια πεντανόστιμη γεύση.
έγινε η δοκιμή στα λουκάνικα νυρεμβέργης! :cool:

μιάμι! :bleh:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.244
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom