Γιατί δεν ταξιδεύει ο κόσμος;

varioAthens

Member
Είναι πια τόσος ο κόσμος που τρώει σε εστιατόρια το λιγότερο 1-2 φορές την εβδομάδα, χώρια τα ντελιβερι σε καφέ-φαγητό που έχει γίνει κάπως απαραίτητο για μεγάλο κομμάτι του κόσμου.
Για να μην μιλησουμε για τα χαρτζηλικια των παιδιων που και αυτα πλεον στην εξοδο με τους φιλους τους δεν πανε πχ ενα Goody’s οπως πηγαιναμε εμεις αλλα πανε σε μεξικανικα, για σουσι κλπ κλπ… Εγω ειχα χαρτζηλικι -σε τωρινα χρηματα- 30€ για ολο τον μηνα, τωρα 30€ θελουν για μια εξοδο.

paefstra

Member
Για να μην μιλησουμε για τα χαρτζηλικια των παιδιων που και αυτα πλεον στην εξοδο με τους φιλους τους δεν πανε πχ ενα Goody’s οπως πηγαιναμε εμεις αλλα πανε σε μεξικανικα, για σουσι κλπ κλπ… Εγω ειχα χαρτζηλικι -σε τωρινα χρηματα- 30€ για ολο τον μηνα, τωρα 30€ θελουν για μια εξοδο.
Τα αγορια ειναι πιο χυμα, ακομη παιζει γερα το μπεργκερ και το πιτογυρο για να τους πιασει.. Αν αθροισεις και το οτι ο καλλωπισμος τους ειναι ενα κουρεμα, ενα τζελ μαλλιων και ενα αρωμα, οχι νυχια, βαφες μαλλιων, κρεμες, καλλυντικα. Τα κοριτσια ειναι πολυ ακριβα :).
Επισης ακομη και ξημερωματα περπατανε μια λογικη αποσταση ως το σπιτι, ενω τα κοριτσια θελουν ταξι για να μη φοβουνται.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Συμφωνω απολυτα. Στην ψυχολογια λεγεται "διαφυγη". Ειναι υγιης διαφυγη παντως Αλλοι πανε καζινο, παιρνουν ναρκωτικα, πινουν κλπ.
Η καθημερινοτητα συνηθως δεν ειναι ουαου, ζουμε σε ασχημες πολεις και συχνα με απανθρωπο τροπο δουλειας. Γιατι να ειναι για ψυχολογο μια υγιης διαφυγη?
Ανοίγεις μεγάλη συζήτηση εδώ. Και το λέω τόσο μέσω της επαγγελματικής μου ιδιότητας, όσο και μέσω της προσωπικής μου εμπειρίας.

Τα ταξίδια είναι υγιής διαφυγή όσο δε γίνονται καταναγκαστικά, όσο δεν καταχρεώνεσαι για τα φέρεις εις πέρας (αλλιώς δε διαφέρουν και τόσο από το καζίνο), όσο μπορείς να έχεις μια λειτουργική ζωή ακόμα και εκτός ταξιδιών και δεν περιμένεις την απόδραση για να νιώσεις "πλήρης".

Οπότε κατά τη γνώμη μου αν είσαι 35-40 χρονών μαντράχαλος πχ (και μαντραχαλού ασφαλώς, απλά το βλέπω συχνότερα σε άντρες), επιλέγεις να ζεις με τους γονείς σου για να μπορείς να χρηματοδοτείς ταξίδια, αλλά μετά γκρινιάζεις ότι δε μπορείς να κάνεις σχέση, δεν θα σε βλάψει να κάνεις λίγο ψυχοθεραπεία και να δουλέψεις την αυτονόμησή σου κι ας χάσεις μερικά ταξίδια λόγω της επένδυσης αυτής. Κι ας φανείς λιγότερο "γαμάτος" για ένα διάστημα στον μικρόκοσμο των σόσιαλ.

Ή αν (καλή ώρα η δική μου περίπτωση) καταλήξεις να είσαι σε μια σούπερ τοξική δουλειά, παραμένεις εμμονικά επειδή "πληρώνει καλά" και καταλήγεις να κάνεις το ένα ταξίδι μετά το άλλο απλά για να την παλεύεις, κάτι χρειάζεται να κάνεις και πάλι. Εγώ το 2020 μετά από συνεχή ψυχοσωματικά και πολύ σοβαρό burnout παραιτήθηκα, ξεκίνησα πάλι ψυχοθεραπεία (κι ας είχα κάνει ήδη 10 χρόνια λόγω δουλειάς) και επένδυσα χρήμα, χρόνο, ενέργεια σε πράγματα που θα ωφελούσαν την ψυχική και σωματική μου υγεία μακροπρόθεσμα. Χωρίς την άμεση έκρηξη ντοπαμίνης που θα μου έδινε μια παρορμητική αγορά αεροπορικού.

Και δεν είναι ότι "απαρνήθηκα" τα ταξίδια, έτσι; Πέρυσι πχ έκανα 4 εξωτερικό.

Φυσικά η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Απλά ήθελα κάπως να τονίσω ότι η διαφυγή μπορεί να είναι υγιής μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

HKLEOPATRA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία +
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Τα αγορια ειναι πιο χυμα, ακομη παιζει γερα το μπεργκερ και το πιτογυρο για να τους πιασει.. Αν αθροισεις και το οτι ο καλλωπισμος τους ειναι ενα κουρεμα, ενα τζελ μαλλιων και ενα αρωμα, οχι νυχια, βαφες μαλλιων, κρεμες, καλλυντικα. Τα κοριτσια ειναι πολυ ακριβα :).
Επισης ακομη και ξημερωματα περπατανε μια λογικη αποσταση ως το σπιτι, ενω τα κοριτσια θελουν ταξι για να μη φοβουνται.
Τα αγόρια κουρεύονται κάθε 15 ημέρες, τρώνε πολύ περισσότερο γιατί δεν χορταίνουν (όλο λέω δεν θα τα παρω ξανα μαζί μου σε ταξίδι γιατί δεν μπορώ να τα χορτάσω..) και αθλούνται συνήθως περισσότερο απο τα κορίτσια που συνήθως σταματανε τον αθλητισμό σε μικρότερη ηλικία. Αυτό σημαίνει μεγάλο κόστος σε μηνιαίες συνδρομές, αθλητικά ρούχα, παπούτσια , εξοπλισμό, μεταφορές. Επίσης δεν ψωνίζουν από Zara, H&M, Stradivarius κλπ αλλά θέλουν Nike που σημαινει διλάσιες και τριπλάσις τιμές. Ασε ασύμφορα ειναι και αυτά :rolleyes-80:

paefstra

Member
Τα αγόρια κουρεύονται κάθε 15 ημέρες, τρώνε πολύ περισσότερο γιατί δεν χορταίνουν (όλο λέω δεν θα τα παρω ξανα μαζί μου σε ταξίδι γιατί δεν μπορώ να τα χορτάσω..) και αθλούνται συνήθως περισσότερο απο τα κορίτσια που συνήθως σταματανε τον αθλητισμό σε μικρότερη ηλικία. Αυτό σημαίνει μεγάλο κόστος σε μηνιαίες συνδρομές, αθλητικά ρούχα, παπούτσια , εξοπλισμό, μεταφορές. Επίσης δεν ψωνίζουν από Zara, H&M, Stradivarius κλπ αλλά θέλουν Nike που σημαινει διλάσιες και τριπλάσις τιμές. Ασε ασύμφορα ειναι και αυτά :rolleyes-80:
Εχεις δικιο σε ΟΛΑ. Παπουτσια, ρουχα λιγα και ακριβα. Κινητο, ρολοι ακριβο γιατι δεν φορανε κοσμηματα και αυτα τα δυο ειναι τα κοσμηματα τους.
Νομιζω οτι η φοροαπαλλαγη 2% για καθε παιδι δεν θα βοηθησει, ειδικα οσους μας διαβαζουν εδω :p

paefstra

Member
Ανοίγεις μεγάλη συζήτηση εδώ. Και το λέω τόσο μέσω της επαγγελματικής μου ιδιότητας, όσο και μέσω της προσωπικής μου εμπειρίας.

Τα ταξίδια είναι υγιής διαφυγή όσο δε γίνονται καταναγκαστικά, όσο δεν καταχρεώνεσαι για τα φέρεις εις πέρας (αλλιώς δε διαφέρουν και τόσο από το καζίνο), όσο μπορείς να έχεις μια λειτουργική ζωή ακόμα και εκτός ταξιδιών και δεν περιμένεις την απόδραση για να νιώσεις "πλήρης".
Αυτο ακριβως, που το φαρμακο και το φαρμακι ειναι η ιδια ουσια αλλα διαφερουν ως προς τη δοση.

paefstra

Member
@underwater μια που λεμε για μη υγιη ταξιδιωτικη συμπεριφορα, εγω εχω συνειδητοποιησει οτι το να ψαχνω πως θα βγαλω δωρεαν ταξιδια ειναι κοινωνικα αποδεκτο gambling. Και φυσικα σιγα σιγα αρχισα να το βαριεμαι γιατι δεν εχω να μαθω κατι καινουριο.
Απο περσι εξερευνω αλλο κοινωνικως αποδεκτο gambling, ετσι δεν αποκλειεται ξαφνικα να κοψω τα ταξιδια σε αγνωστους προορισμους και να κρατησω 3-4 που θα πηγαινω για διακοπες ξανα και ξανα γιατι περναω καλα και να κανω slow travelling.

alma

Member
Ε,ναι εξαρτάται και τις παρέες βέβαια. Αλλά σήμερα βρίσκεις όλες τις ηλικίες σε εστιατόρια που δεν τα λες και φθηνά.
Γενικά μου θυμίζει την περίοδο προ κρίσης 2008 κάπου, όπου είχε κίνηση παντού, τα μαγαζιά γεμάτα...πιστεύω να μην έχουμε καμιά επανάληψη μνημονιακών χρόνων πάλι μετά.

Και για να μείνουμε στο ταξιδιωτικό κομμάτι...
Πήγαμε Αρκαδία για διακοπές και χάρηκα που ξέφυγα από το χαλί της Αττικής που πουλάνε πανάκριβα ομπρέλες και ξαπλώστρες σε μέτρια νερά...και πολλοί λένε θέλουν και κράτηση :haha:

Όχι πως θα πλήρωνα ποτέ τέτοια ποσά και μάλιστα για μπάνιο στην Αττική...χίλιες φορές μεταφορικά να πας κάπου οδικώς ή σε νησί Βορείου Αιγαίου.

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα

Οπότε κατά τη γνώμη μου αν είσαι 35-40 χρονών μαντράχαλος πχ (και μαντραχαλού ασφαλώς, απλά το βλέπω συχνότερα σε άντρες), επιλέγεις να ζεις με τους γονείς σου για να μπορείς να χρηματοδοτείς ταξίδια, αλλά μετά γκρινιάζεις ότι δε μπορείς να κάνεις σχέση, δεν θα σε βλάψει να κάνεις λίγο ψυχοθεραπεία και να δουλέψεις την αυτονόμησή σου κι ας χάσεις μερικά ταξίδια λόγω της επένδυσης αυτής. Κι ας φανείς λιγότερο "γαμάτος" για ένα διάστημα στον μικρόκοσμο των σόσιαλ.

Ή αν (καλή ώρα η δική μου περίπτωση) καταλήξεις να είσαι σε μια σούπερ τοξική δουλειά, παραμένεις εμμονικά επειδή "πληρώνει καλά" και καταλήγεις να κάνεις το ένα ταξίδι μετά το άλλο απλά για να την παλεύεις, κάτι χρειάζεται να κάνεις και πάλι. Εγώ το 2020 μετά από συνεχή ψυχοσωματικά και πολύ σοβαρό burnout παραιτήθηκα, ξεκίνησα πάλι ψυχοθεραπεία (κι ας είχα κάνει ήδη 10 χρόνια λόγω δουλειάς) και επένδυσα χρήμα, χρόνο, ενέργεια σε πράγματα που θα ωφελούσαν την ψυχική και σωματική μου υγεία μακροπρόθεσμα. Χωρίς την άμεση έκρηξη ντοπαμίνης που θα μου έδινε μια παρορμητική αγορά αεροπορικού.

Και δεν είναι ότι "απαρνήθηκα" τα ταξίδια, έτσι; Πέρυσι πχ έκανα 4 εξωτερικό.

Φυσικά η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Απλά ήθελα κάπως να τονίσω ότι η διαφυγή μπορεί να είναι υγιής μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες.
Εξαιρετική τοποθέτηση, τα είπες όλα. Γενικά, οτιδήποτε πηγαίνει από τη σφαίρα του κάνω πράγματα που μου αρέσουν και ομορφαίνουν τη ζωή μου σε μια μονοσήμαντη εμμονή χωρίς την οποία νιώθεις κενός είναι προβληματικό. Και γίνεται και καταγκασμός στο τέλος, έτσι κι αλλιώς. Όπως είναι τα αλόγιστα ψώνια, κλπ.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.177
Μέλη
39.910
Νεότερο μέλος
Drosophila

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα