YiannisTS
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ψήνεται...
- Ταξίδι-Όνειρο
- Κούβα
Μήπως τα κανάτια είναι τίποτε χρονοκάψουλες από το παρελθόν ή από το μέλλον; 

Χρονοκάψουλες μπορεί.Μήπως τα κανάτια είναι τίποτε χρονοκάψουλες από το παρελθόν ή από το μέλλον;![]()
Κρασί ή αποθηκευτικός χώρος για τρόφιμα;Χρονοκάψουλες μπορεί.
Πάντως να έβαζαν κρασί δεν το σκέφτηκε κανείς, όπως φαίνεται.
Οι επιστήμονες και ερευνητές λένε ότι χρησίμευαν για να τοποθετούν τα σώματα των νεκρών μέσα, λίγο πριν την οριστική ταφή τους. Η οποία μάλιστα λένε ότι γινόταν και δίπλα σε αυτά.Κρασί ή αποθηκευτικός χώρος για τρόφιμα;
Κάτι σαν τις επιτύμβιες στήλες stecci. Πολύ ενδιαφέρον!Οι επιστήμονες και ερευνητές λένε ότι χρησίμευαν για να τοποθετούν τα σώματα των νεκρών μέσα, λίγο πριν την οριστική ταφή τους. Η οποία μάλιστα λένε ότι γινόταν και δίπλα σε αυτά.
Παρόλο που δε ξέρω τι κλιματικές συνθήκες χρειάζονται τα σταφύλια, πιστεύω ισχύει ότι ο τροπικός καιρός δεν τα ευνοεί γιατί γενικά στην ΝΑ Ασία δε βρίσκεις ντόπια σταφύλια. Στις ελάχιστες περιοχές που βγάζουν είναι πανάκριβα, άρα αν υπήρχε τρόπος να τα καλλιεργήσουν και αλλού θα το έκαναν και μάλλον δε μπορούν. Γευστικά πάντως δε λένε τίποτα για να μη πω ότι μάλλον είναι χάλια, γι αυτό και η αγορά τώρα είναι γεμάτη από κινέζικες εισαγωγές που πρέπει να είναι φίσκα στις ορμόνες.Αμπέλια πάντως δεν νομίζω ότι καλλιεργούσαν γιατί ίσως δεν καλλιεργούν και τώρα εκεί. Λόγω κλιματικών συνθηκών αλλά κυρίως λόγω του ότι δεν ήταν στην κουλτούρα τους το αλκοόλ. Αυτά είναι δικές μου υποθέσεις.
Έχω ακούσει, και ισχύει για μεγάλο ποσοστό ανθρώπων εκεί, ότι οι λαοί της Άπω Ανατολής έχουν μια γενετική παραλλαγή και ο οργανισμός τους δε μεταβολίζει το αλκοόλ (από ΑΙ).Αλλά το ότι δεν είναι στη κουλτούρα τους το αλκοόλ δε νομίζω ότι ισχύει, σε κάθε ευκαιρία το πιώμα συνήθως είναι μέχρι θανάτου
Δεν τις ήξερα. Τώρα διάβασα κάτι λίγα.επιτύμβιες στήλες stecci
Του Λάος επειδή έχουν την τρύπα και τοποθετούσαν μέσα τους νεκρούς, φέρνουν περισσότερο στα tsullpas που βρίσκονται κοντά στη λίμνη Τιτικακα. Αλλά λόγω μεγέθους και τοποθέτησης ανέφερα τις stecci.Δεν τις ήξερα. Τώρα διάβασα κάτι λίγα.
Είναι πολύ νεότερες από τα Αγγεία στο Λάος και νομίζω ότι στην Ερζεγοβίνη έχουν έντονο θρησκευτικό - Χριστιανικό - μεταφυσικό χαρακτήρα. Εννοείται ότι τα περισσότερα μνημεία έχουν θρησκευτικό περιεχόμενο. Πολύ λιγότερα, νομίζω, έχουν πολιτικό.