Γιατί δεν ταξιδεύει ο κόσμος;

Georgie

Member
Η Νότια Ευρώπη από την Ελλάδα ως την Πορτογαλία για μένα είναι από τις τοπ περιοχές του πλανήτη
Ισχύει και για εμένα, με πολλές επισκέψεις σε διάφορες χωρες Ευρώπης Αμερικής Ασίας ( Αφρική Αυστραλία οχι ακομα)
Νοτια Ευρωπη ειναι άλλο έργο.
Τόσο όμοια και τόσο διαφορετικά.

alma

Member
Οπότε κατά τη γνώμη μου αν είσαι 35-40 χρονών μαντράχαλος πχ (και μαντραχαλού ασφαλώς, απλά το βλέπω συχνότερα σε άντρες), επιλέγεις να ζεις με τους γονείς σου για να μπορείς να χρηματοδοτείς ταξίδια, αλλά μετά γκρινιάζεις ότι δε μπορείς να κάνεις σχέση, δεν θα σε βλάψει να κάνεις λίγο ψυχοθεραπεία και να δουλέψεις την αυτονόμησή σου κι ας χάσεις μερικά ταξίδια λόγω της επένδυσης αυτής. Κι ας φανείς λιγότερο "γαμάτος" για ένα διάστημα στον μικρόκοσμο των σόσιαλ.

Διάβασα το παρακάτω και όντως οι Έλληνες φεύγουν αργότερα από το πατρικό τους σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους.

Βέβαια υπάρχουν 2 χώρες(Κροάτες και Σλοβάκοι)που φεύγουν ακόμα αργότερα,αλλά στην 3η θέση είναι η Ελλάδα...Οκ,υπάρχουν πολλοί λόγοι(οικονομικοί,προσωπικοί κλπ)αλλά το μόλις το διάβασα θυμήθηκα αυτό που έγραψες.

Σε ποια ηλικία φεύγουν οι Έλληνες από το πατρικό τους; - Marie Claire

Είναι λίγο off topic βέβαια,ίσως ταιριάζει στα θέματα που βάζουμε για οικονομία-κοινωνία.

paefstra

Member
Διάβασα το παρακάτω και όντως οι Έλληνες φεύγουν αργότερα από το πατρικό τους σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους.

Βέβαια υπάρχουν 2 χώρες(Κροάτες και Σλοβάκοι)που φεύγουν ακόμα αργότερα,αλλά στην 3η θέση είναι η Ελλάδα...Οκ,υπάρχουν πολλοί λόγοι(οικονομικοί,προσωπικοί κλπ)αλλά το μόλις το διάβασα θυμήθηκα αυτό που έγραψες.

Σε ποια ηλικία φεύγουν οι Έλληνες από το πατρικό τους; - Marie Claire

Είναι λίγο off topic βέβαια,ίσως ταιριάζει στα θέματα που βάζουμε για οικονομία-κοινωνία.
Οι μισες συναδελφισσες μου ειναι 25 ως 35 χρονων. Εχθες ειχαμε αυτη τη συζητηση. Μου λενε "μονο για να αναπνεουμε θελουμε 500 ευρω για τα βασικα, ενοικιο, μετακινησεις και λογαριασμοι. Φυσικα δεν θα κανουμε παιδια". Οι περισσοτερες δουλευουν 2 μηνες σεζον το καλοκαιρι που απολυονται. Οχι ταξιδια, ουτε καν διακοπες μια εβδομαδα πανε, δουλεια ολο το καλοκαιρι την ωραιοτερη τους δεκαετια.
Πολυ καλα κανουν και εξοικονομουν οσοι μπορουν το ενοικιο μενοντας στα σπιτια που αγορασαν οι boomers γονεις ανετοτατα πριν μερικες δεκαετιες. Περιμεναμε τωρα και τα αρθρα να τους κουνανε το δαχτυλο γιατι δεν ειναι Σκανδιναβοι με μισθους Σκανδιναβιας να φευγουν. Ας κοιταξουν τα χαλια της χωρας.

Last edited:

alma

Member
Οι μισες συναδελφισσες μου ειναι 25 ως 35 χρονων. Εχθες ειχαμε αυτη τη συζητηση. Μου λενε "μονο για να αναπνεουμε θελουμε 500 ευρω για τα βασικα, ενοικιο, μετακινησεις και λογαριασμοι. Φυσικα δεν θα κανουμε παιδια". Οι περισσοτερες δουλευουν 2 μηνες σεζον το καλοκαιρι που απολυονται. Οχι ταξιδια, ουτε καν διακοπες μια εβδομαδα πανε, δουλεια ολο το καλοκαιρι την ωραιοτερη τους δεκαετια.
Πολυ καλα κανουν και εξοικονομουν οσοι μπορουν το ενοικιο μενοντας στα σπιτια που αγορασαν οι boomers γονεις ανετοτατα πριν μερικες δεκαετιες. Περιμεναμε τωρα και τα αρθρα να τους κουνανε το δαχτυλο γιατι δεν ειναι Σκανδιναβοι με μισθους Σκανδιναβιας να φευγουν. Ας κοιταξουν τα χαλια της χωρας.
Ναι, όμως ψιλοάσχετο αυτό με το θέμα του άρθρου. Αν μένουν μόνες και πληρώνουν ενοίκιο δεν εμπίπτουν καν στην ίδια κατηγορία.
Το άρθρο λέει πόσο μένουν στο πατρικό οι Ευρωπαίοι.
Ούτε πάει φυσικά μόνο με οικονομία αλλιώς οι Βούλγαροι θα ήταν στην πιο πάνω 3αδα που φεύγουν τελευταίοι.

paefstra

Member
Ναι, όμως ψιλοάσχετο αυτό με το θέμα του άρθρου. Αν μένουν μόνες και πληρώνουν ενοίκιο δεν εμπίπτουν καν στην ίδια κατηγορία.
Ούτε πάει φυσικά μόνο με οικονομία αλλιώς οι Βούλγαροι θα ήταν στην πιο πάνω 3αδα που φεύγουν τελευταίοι.
Η Βουλγαρια ειναι σε καλυτερη μοιρα.
Το αρθρο λεει οτι δεν φευγουν λογω στεγαστικης κρισης. Οχι λογω οιδιποδειου με τη μανα τους.

alma

Member
Η Βουλγαρια ειναι σε καλυτερη μοιρα.
Το αρθρο λεει οτι δεν φευγουν λογω στεγαστικης κρισης.
Η Βουλγαρια είναι καλύτερα από Κροατία και Σλοβακία;

Αν πηγαίνει ακριβώς με οικονομικά κριτήρια σημαίνει πως Σλοβάκοι και Κροάτες είναι χειρότερα από εμάς, επειδή φεύγουν αργότερα από το πατρικό τους.

Αν όχι, τότε οι λόγοι δεν είναι μόνο οικονομικοί και έχει συσχέτιση,τουλάχιστον σε μερικές περιπτώσεις, με όσα έγραψε η @underwater ή και άλλα αιτία κοινωνικά.

paefstra

Member
Η Βουλγαρια είναι καλύτερα από Κροατία και Σλοβακία;

Αν πηγαίνει ακριβώς με οικονομικά κριτήρια σημαίνει πως Σλοβάκοι και Κροάτες είναι χειρότερα από εμάς, επειδή φεύγουν αργότερα από το πατρικό τους.

Αν όχι, τότε οι λόγοι δεν είναι μόνο οικονομικοί και έχει συσχέτιση,τουλάχιστον σε μερικές περιπτώσεις, με όσα έγραψε η @underwater ή και άλλα αιτία κοινωνικά.
Ας μην ανοιξω το στομα μου καλυτερα. Ισως μονο εγω ξερω ατομα που μετακομιζουν Βουλγαρια και ΚΥΡΙΩΣ μεταφερουν τις ελληνικοτατες εταιρειες του εκει γιατι ειναι πιο ευνοικο το περιβαλλον. Οπως νομιζεις.

chaly50evi

Member
Δεν ταξιδεύουν αυτοί που δουλεύουν καλύτερα, αλλά αυτοί που πληρώνουν λιγότερα για ενοίκιο. Αυτή είναι μια ανισότητα που μετακυλίει το οικονομικό βάρος στη νέα γενιά. Το πρόβλημα δεν είναι στις προτεραιότητες, αλλά στο σύστημα.

paefstra

Member
Δεν ταξιδεύουν αυτοί που δουλεύουν καλύτερα, αλλά αυτοί που πληρώνουν λιγότερα για ενοίκιο. Αυτή είναι μια ανισότητα που μετακυλίει το οικονομικό βάρος στη νέα γενιά. Το πρόβλημα δεν είναι στις προτεραιότητες, αλλά στο σύστημα.
Στο φορουμ εχουμε μελη (αγνωστο ποσα αλλα αρκετα) που δεν πληρωνουν καν ενοικιο, δεν αγορασαν σπιτι η δεν πληρωσαν ποτε ενοικιο στη ζωη τους. Ας μας πουν λιγακι οτι ειναι ψυχολογικοι οι λογοι να δω κατι.

alma

Member
Ας μην ανοιξω το στομα μου καλυτερα. Ισως μονο εγω ξερω ατομα που μετακομιζουν Βουλγαρια και ΚΥΡΙΩΣ μεταφερουν τις ελληνικοτατες εταιρειες του εκει γιατι ειναι πιο ευνοικο το περιβαλλον. Οπως νομιζεις.
Ναι όλοι ξέρουμε τέτοια άτομα από πολλές χώρες. Το αν οι Βούλγαροι είναι καλύτερα ή χειρότερα οικονομικά από τους Σλοβακους για παράδειγμα, είναι άλλο θέμα .

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Προσωπικά εγώ έκανα λόγο για άτομα σε ηλικίες άνω των 35-40 που μένουν με τους γονείς τους και κάνουν πολλά ταξίδια τον χρόνο, πολλά εκ των οποίων διηπειρωτικά. Έχω γνωρίσει τέτοια άτομα (σε βάθος, δεν εννοώ απλούς γνωστούς) κι έχω δει την παθογένεια. Για να μπορείς να πηγαίνεις κάθε δύο μήνες εξωτερικό μπορείς να πληρώνεις και νοίκι. Απλά επιλέγεις να ζεις σε μια μετεφηβική κατάσταση αντί να ανεξαρτητοποιείσαι. Επειδή όσο να 'ναι στον κόσμο των σοσιαλ που ο καθένας παρουσιάζει ό, τι γουστάρει το να ταξιδεύεις φαίνεται πιο "τραβηχτικό" από το να είσαι ανεξάρτητος, να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου και να μπορείς να φροντισεις τον εαυτό σου. Εδώ έχω δει καταστάσεις με 40αρηδες που ταξιδεύουν με τρέλα (άρα έχουν τη δυνατότητα), μένουν με γονείς και δε συνεισφέρουν καν σε σουπερμάρκετ και λογαριασμούς, τι να λέμε τώρα.

(Κι εγώ είχα κλείσει τα 30 όταν έμεινα μόνη. Δεν είμαι περήφανη για αυτό.)

Δε μίλησα σε καμία περίπτωση για άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και αναγκαστικά είναι η μόνη τους επιλογή. Αυτά όχι Νεπάλ και Ιαπωνία, ούτε μέχρι τη Στυλίδα δε μπορούν να πάνε.

Τέλος, το ότι μπορεί κάποιοι να μένουμε σε ιδιόκτητο σπίτι δε σημαίνει ότι σώνει και ντε δεν πληρώνουμε ενοίκιο. Κάποιοι είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες για παράδειγμα, ενώ τα τελευταία χρόνια που οι συντάξεις είναι στην κατάσταση που είναι γνωρίζω άτομα που δίνουν ένα ποσό στους γονείς τους που τους έχουν παραχωρήσει το σπίτι. Τα πράγματα σε καμία περίπτωση δεν είναι όπως ήταν πριν 7-8 χρόνια στο στεγαστικό.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
ατομα που μετακομιζουν Βουλγαρια και ΚΥΡΙΩΣ μεταφερουν τις ελληνικοτατες εταιρειες του εκει γιατι ειναι πιο ευνοικο το περιβαλλον.
Δε χρειάζεται καν να μετακομίσουν. Με ένα μικρό ετήσιο ποσό ανοίγουν εκεί επιχείρηση, δηλώνουν έδρα στη Βουλγαρία (υπάρχουν ειδικά γραφεία 1Χ1 στη γειτονική χώρα καθαρά γι' αυτό το σκοπό) και κάνουν μια χαρά μπίζνες. Δε μιλάω για μεγαλοεπιχειρηματίες που φυσικά και πήγαν εκεί τα εργοστάσια τους αλλά για μικρότερους.

Για να μπορείς να πηγαίνεις κάθε δύο μήνες εξωτερικό μπορείς να πληρώνεις και νοίκι
Όχι δεν ισχύει αυτό, μπορείς ακόμη να κάνεις πολύ φθηνά ταξίδια στο εξωτερικό την ώρα που τα ενοίκια είναι εξωφρενικά.
Εξάλλου είναι και θέμα προτεραιοτήτων. Γιατί θα πρέπει κάποιος σώνει και καλά να επιλέξει να είναι «ανεξάρτητος» τρώγοντας το μισθό του σε ενοίκια και λογαριασμούς κι όχι σε ταξίδια;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.203
Μέλη
39.920
Νεότερο μέλος
Melos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom