Γιατί δεν ταξιδεύει ο κόσμος;

alma

Member
από το να περάσουν το μοναδικό τους ταξίδι σε μια μόνο χώρα. Πολύ πρόσφατα φίλος μου από την Κούβα με -once in a lifetime- βίζα εργασίας για την Ευρώπη έκανε ένα αντίστοιχο ξέροντας ότι δε θα ξαναπάει.
Άλλο αυτό. Αν ξέρεις πως δεν θα ξαναπάς ποτέ σε μια ήπειρο,κοιτάς τι να στριμώξεις μέσα,έστω κι αν δεν είναι με τίποτα γύρος Ευρώπης.

Αυτοί για τους οποίους λέω εγώ σαφώς και ξαναταξιδεύουν, στην Ελλάδα μόνο έχουν έρθει 2-3 φορές.

Ίσως για Κουβανούς να είναι πιο δύσκολο κάτι τέτοιο.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Άλλο αυτό. Αν ξέρεις πως δεν θα ξαναπάς ποτέ σε μια ήπειρο,κοιτάς τι να στριμώξεις μέσα,έστω κι αν δεν είναι με τίποτα γύρος Ευρώπης.

Αυτοί για τους οποίους λέω εγώ σαφώς και ξαναταξιδεύουν, στην Ελλάδα μόνο έχουν έρθει 2-3 φορές.

Ίσως για Κουβανούς να είναι πιο δύσκολο κάτι τέτοιο.
Δεν είναι μόνο οι Κουβανοί, πολύ κόσμος είναι, γενικά όταν ταξιδεύει μακριά. Πατέρας γνωστού μου πήρε το εφάπαξ από την Αυστραλία, είναι δύσκολα τα ταξίδια από κει. Είχε μια φορά μεγάλο ποσό για ταξίδι ε προσπάθησε σε ένα ταξίδι να πάρει μια ιδέα από όσες περισσότερες χώρες μπορούσε. η πρώην μου από τη Βενεζουέλα έκανε οικονομίες μια ζωή, ήξερε πολύ καλά τι ήθελε να δει σστην Ευρώπη, ήρθε κι είδε ακριβώς αυτά κι ας ήταν σε διαφορετικές χώρες, δεν ταξίδευε για να πει σε άλλους "πςςςς πήγα σε πέντε χώρες" αλλά ήθελε να δει και τη Σαντορίνη, και το χωριό των προγόνων της στην Αραγονία, την Κόκκινη Πλατεία και Μάυρο Θέατρο στην Τσεχία και αρχαίο θέατρο στην Επίδαυρο. Φίλη μου Γιαπωνέζα βρέθηκε inbetween jobs, η τελευταία ευκαιρία στη ζωή της να κάνει ταξίδι άνω της μιας εβδομάδας πριν πάρει σύνταξη ήταν, έκανε τρελό ποτ πουρί. Κι εγώ στην Ωκεανία δεν μπορώ να πηγαίνω όποτε θέλω, όταν πήγα έκανα ταρζανιές που σε άλλους μπορούν να προκαλούν γέλιο, εμένα καθόλου είμαι πολύ ευχαριστημένος από το ταξίδι μου. Μη σου πω σε πολλά ταξίδια προτιμώ να ανακατεύω χώρες/πολιτισμούς/θρησκείες (ναι στα μεγάλα) , αλλιώς μου φαίνονται πια μονότονα.

alma

Member
Δεν είναι μόνο οι Κουβανοί, πολύ κόσμος είναι, γενικά όταν ταξιδεύει μακριά. Πατέρας γνωστού μου πήρε το εφάπαξ από την Αυστραλία, είναι δύσκολα τα ταξίδια από κει. Είχε μια φορά μεγάλο ποσό για ταξίδι ε προσπάθησε σε ένα ταξίδι να πάρει μια ιδέα από όσες περισσότερες χώρες μπορούσε. η πρώην μου από τη Βενεζουέλα έκανε οικονομίες μια ζωή, ήξερε πολύ καλά τι ήθελε να δει σστην Ευρώπη, ήρθε κι είδε ακριβώς αυτά κι ας ήταν σε διαφορετικές χώρες, δεν ταξίδευε για να πει σε άλλους "πςςςς πήγα σε πέντε χώρες" αλλά ήθελε να δει και τη Σαντορίνη, και το χωριό των προγόνων της στην Αραγονία, την Κόκκινη Πλατεία και Μάυρο Θέατρο στην Τσεχία και αρχαίο θέατρο στην Επίδαυρο. Φίλη μου Γιαπωνέζα βρέθηκε inbetween jobs, η τελευταία ευκαιρία στη ζωή της να κάνει ταξίδι άνω της μιας εβδομάδας πριν πάρει σύνταξη ήταν, έκανε τρελό ποτ πουρί. Κι εγώ στην Ωκεανία δεν μπορώ να πηγαίνω όποτε θέλω, όταν πήγα έκανα ταρζανιές που σε άλλους μπορούν να προκαλούν γέλιο, εμένα καθόλου είμαι πολύ ευχαριστημένος από το ταξίδι μου. Μη σου πω σε πολλά ταξίδια προτιμώ να ανακατεύω χώρες/πολιτισμούς/θρησκείες (ναι στα μεγάλα) , αλλιώς μου φαίνονται πια μονότονα.
Μωρέ λέμε πως δεν είναι"γύρος Ευρώπης/γύρος Ιταλίας κλπ" όπως τα ονομάζουν τα πρακτορεία.

Κατά τ'άλλα κι άμα θέλει να τρέχει κάποιος σε άλλη χώρα κάθε μέρα, νόμιμο είναι. Δεν απαγορεύεται. Με την @Vicks σχολιάζουμε πως δεν μπορείς να πεις πως έχεις γυρίσει μια χώρα έτσι.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μωρέ λέμε πως δεν είναι"γύρος Ευρώπης/γύρος Ιταλίας κλπ" όπως τα ονομάζουν τα πρακτορεία.

Κατά τ'άλλα κι άμα θέλει να τρέχει κάποιος σε άλλη χώρα κάθε μέρα, νόμιμο είναι. Δεν απαγορεύεται. Με την @Vicks σχολιάζουμε πως δεν μπορείς να πεις πως έχεις γυρίσει μια χώρα έτσι.
Πώς προτείνεις να το πουν; "Πασάλειμμα Ευρώπης;". "Γύρος που δεν μπορείτε να πείτε ότι κάνατε γύρο;". "Ταξίδι που δε σας λέμε πώς το λένε;". "Δες λίγο απ΄'ολα τουρλού στην Ευρώπη;". Γύρο της ευρώπης έκαναν και γρήγορα μάλιστα. Εγώ όταν λέω ότι έκανα μια γύρα στο σούπερ μάρκετ ή σε μια έκθεση αυτό εννοώ, δεν εννοώ ότι μπορώ να κάνω διατριβή για όλες τις προσφορές ή όλα τα εκθέματα. 10 μέρες είναι αν πας 10 μέρες στην Ιταλία, 10 μέρες είναι κι αν πας από 2 σε Αθήνα, Ρώμη, Βαρκελώνη, Παρίσι, Λονδίνο, προσωπικά θα έπαιρνα το δεύτερο αν ήμουν Παραγουανός που δεν ξέρει αν θα μπορέσει να ξαναπάει.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Θέλω να πω δυο πράγματα πάνω σε αυτά.1ον,υπάρχει κόσμος που ταξιδεύει επειδή του αρέσει,και όχι για το instagram.
2ον,και το λέω απο παραδείγματα ανθρώπων γύρω μου,πολύ λίγοι είναι αυτοί που η 'ανεξαρτησία' τους δεν υποστηρίζεται σε μικρό ή και μεγάλο βαθμό απο τους γονείς τους.
Εννοείται ότι υπάρχει κόσμος που του αρέσει να ταξιδεύει για πάρτη του και όχι για το ινστα. Μάλλον δεν έγινε κατανοητό αυτό που έγραψα, αλλά δεν προλαβαίνω τώρα να το αναπτύξω ξανά.

Αναφορικά με το δεύτερο, ίσως να έχω διαφορετικό κύκλο (ούτως ή άλλως θεωρώ ότι το ενεργό κοινό του travel stories και γενικά των ταξιδιωτικών ομάδων είναι σε γενικές γραμμές πιο privileged από το γενικο πληθυσμό) και δεν θεωρώ ότι αυτό που λες είναι ο κανόνας. Ή μάλλον, για να είμαι πιο ακριβής, μπορεί συχνά να υπάρχει έμμεση οικονομική υποστήριξη (τύπου παππούδες που κρατάνε τα εγγόνια και ξελαφρωνουν τα παιδιά από νταντάδες, γονείς που έχουν παραχωρήσει το περισσευουμενο ακίνητο που έχουν στο παιδί τους, στήριξη του παιδιού μέχρι να τελειώσει σπουδές κλπ). Αλλά δεν έχουν καμία σχέση αυτά με τον 35+ που δεν έχει μείνει μια μέρα μόνος του, δεν έχει πληρώσει ένα λογαριασμό στη ζωή του, καταδεχεται να τρώει καθημερινά φαγητό για το οποίο δεν έχει βάλει ούτε χρήμα ούτε κόπο, αλλά κατά τα άλλα κάνει συνέχεια ταξιδάρες. Δηλ ας αναλάβουμε λίγο κάποιες ενήλικες ευθύνες και μετά ας κάνουμε δραστηριότητες πολυτελείας.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μια τζούρα από Ευρώπη. η ξεπέτα Ευρώπης.
Τρελές πωλήσεις θα εχει αυτό.

Ενώ αν ειναι 10 μερες στην Ιταλία θα λέγεται "cultural inmersion, the almost-get-italian-nationality tour". Με το συμπαθειο παίδες αλλα είτε πας σε 5 πολεις της Ιταλιας είτε σε 5 πολεις 5 διαφορετικών χωρών... σε 5 πολεις πήγες.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.205
Μέλη
39.920
Νεότερο μέλος
Melos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom