Γιατί δεν ταξιδεύει ο κόσμος;

davidcas

Member
Μηνύματα
38
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-Bora
Δε συμφωνω οτι φταιει η γεωγραφικη θεση τηs Ελλαδαs , ισα-ισα που βρισκομαστε σε ενα σταυροδρομι με ευκολη προσβαση σε Ανατολη και Δυση.
Τι να πουν οι Αυστραλοι η οι Νεοζηλανδοι τοτε?
Φυσικά και βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο, αλλα για αεροπορικές εκδρομές, κάτι που μέχρι πρότινος ήταν απλησίαστο για πολλούς έλληνες. Οι low budget αεροπορικές εταιρίες έφεραν την Ευρώπη δίπλα μας σαν να πηγαίνουμε με το αυτοκίνητο.
 

billy

Member
Μηνύματα
72
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α
Ταξίδι-Όνειρο
polynesian , new zealand
τα χρηματα δεν ειναι το θεμα..! πχ εγω μεσα σε 3 μηνες ανετα μαζευω χρηματα για ευρωπη και σε 1 χρονο μαζευω για αμερικη πχ και πολλες μερες ! ΑΛΛΑ αμα πω στους γονεις μου οτι παω ταξιδι στο ταδε μερος θα με κρεμασουν αναποδα στην πλατεια! λογος? ξερω εγω φοβουνται μη με βιασουν
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ευχαριστω David..απλα ελπιζω οτι ο γιοs μου θα γινει εξυπνοs και ελευθεροs ανθρωποs και θα παρει σωστεs αποφασειs ο ιδιοs για τη ζωη του που του ανηκει , χωριs να χρειαστει να τον κρεμασω στην πλατεια για να αποφασισω εγω για εκεινον.

δεν εχουμε βγει εκτοs θεματοs...νομιζω οτι η νοοτροπια ξεκιναει απο το σπιτι και τουs γονειs...ισωs εγω ημουν η εξαιρεση που δεν ακουσα ποτε τουs γονειs μου παρολο που τουs σεβομαι απεριοριστα.
 

davidcas

Member
Μηνύματα
38
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-Bora
Στο λύκειο όταν ήρθε η ώρα της 5ήμερης, τα 3 απο τα 4 τμήματα ήθελαν να πάμε Ιταλία, και το ένα κλασσικά στα νησιά.Έγιναν ψηφοφορίες κλπ, και τελικά δεν πήγαμε πουθενά για λίγες ψήφους.

Το επιχείρημα αυτών που δεν ήθελαν να πάμε ιταλία ήταν απλά το ότι στην ιταλία δεν θα ξεσαλώναμε στα κλαμπ όπως στα νησιά. Περίμεναν την 5ήμερη για να πάμε να γλεντήσουν... Τι να πω;; Τόσο στενόμυαλοι.

Στο εν λόγω σχολειο την προηγούμενη χρονια είχαν πάει Ιταλία.
 

ipanag

Member
Μηνύματα
316
Likes
151
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ενδιαφέρον θέμα ... Διαφωνώ για τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας. Οι Αυστραλοί είναι αυτοί που ταξιδεύουν περισσότερο και βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσμου.
Το πρόβλημα κατά τη δικιά μου άποψη είναι η νοοτροπία του Έλληνα ... και εξηγούμαι ...
Ο άλλος θέλει όταν ταξιδέψει να πάει να μείνει σε ξενοδοχείο 4-5 αστέρων, θέλει να πάρει ταξί για να μετακινηθεί, θέλει να ψωνήσει ρούχα και ότι άλλο βρει, θέλει να γυρίσει και να κάνει επίδειξη στους γύρω του. Ε έτσι δεν έχει αρκετά χρήματα, λογικό είναι.
Οι νέοι από άλλες χώρες που ταξιδεύουν, ίσα ίσα έχουν λιγότερα χρήματα από εμάς. Ταξιδεύουν όμως πολύ πιο απλά και οικονομικά. Πηγαίνω έξω σε hostels και οι Έλληνες είναι κάτι πολύ σπάνιο. Αλλά και η καθημερινή ζωή τους είναι πολύ πιο απλή. Εμείς όταν βγαίνουμε έξω με φίλους θεωρούμε κατάντια να πάμε σε ένα πάρκο αντί να χαλάσουμε λεφτά στην καφετέρια, πηγαίνουμε παντού με το αυτοκίνητο, τα λεωφορεία είναι μόνο για μετανάστες. Θέλουμε να κάνουμε ζωή πλούσιου με λίγα λεφτά ... ε δε γίνεται εύκολα αυτό.

Αν ταξιδέψεις οικονομικά στην Ευρώπη για 2-3 μέρες τα έξοδα είναι σα να πας σαββατοκύριακο στην Αράχωβα ... και λιγότερα.
Πχ ενδεικτικά εγώ 4 μέρες σε Ρουμανία ή Βουδαπέστη, ξόδεψα 300 ευρώ
3 μέρες Κρακοβία 200 ευρώ
Ο άλλος προτιμά 3 μέρες στη Μύκονο με πολύ περισσότερα έξοδα ...
 

lefteris

Member
Μηνύματα
474
Likes
175
Επόμενο Ταξίδι
Σαιντ Λούις - Σικάγο
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος των ΗΠΑ
davidcas το ιδιο ακριβως προβλημα ειχαμε και εμεις με την 6ημερη αλλα εμεις δεν τους αφησαμε να μας την χαλασουν πηγαμε ιταλια (ρωμη-φλωρεντια) και περασαμε καταπληκτικα και τα οσα ειδα αυτες τις 4 μερες που ειμασταν καθαρα ιταλια δεν τα αλλαζω με καμια ροδο. αλλωστε τωρα που ειμαι φοιτητης μπορω ανα πασα στιγη να ξεσαλωσω.

παντως και για μενα ειναι λιγο προβλημα η παρεα. πχ το επομενο ταξιδι εξωτερικο θα ειναι αγγλια και θελω να γυριζω ολη μερα γιατι πιστευω οτι εχει πααααααααααρα πολλα πραγματα να δω και δε θελω να ειμαι με καποιον/α που θα βαριεται να γυριζει και θα κανει σχολια του στυλ "εβγαλαν καλους τα ποδια μου κτλ"

εμενα η απορια μου σχετικα με το ποσο ευκολα ταξιδευετε μερικοι απο δω μεσα εχει να κανει με τη δουλεια σας και ποσο ευκολα παιρνετε αδεια.
εγω ενας απλος πωλητης ημουν και για να παρω αδεια επρεπε να το ζητησω 15 μηνες νωριτερα και να εχω 30 λογους για τους οποιους να ζηταω την αδεια και στο τελος να μου τη δινουν με βαρια καρδια.
και ολα αυτα για αδεια που μου χρωστουσαν απο τον προηγουμενο χρονο. και σκεφτομαι αμα ειχα μια πιο σημαντικη θεση, δεν προκειται να εφευγα ποτε;;;
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Λοιπον δε σαs το εγραψα στο αρθρο μου για το Μεξικο , αλλα στο παρκο Xcaret στο ρεστωραν που καθισαμε για φαγητο , βρεθηκαμε σε διπλανα τραπεζια με ενα ζευγαρι Ελληνεs!Τωρα πωs στο καλο καθισαμε διπλα , ηταν τρελλη συμπτωση.
Τα παιδια εμεναν στο Κανκουν σε ενα φοβερο 5αστερο ξενοδοχειο , ειχαν κλεισει την εκδρομη και τα παντα μεσω του γραφειου που ηρθαν.
Οταν τουs ειπαμε οτι μεναμε με το 1/10 των χρηματων σε καλυβα στην Τουλουμ με κρεβατι-αιωρα και ενα βοα για παρεα επαθαν πλακα. Συμφωνησαν οτι θα ηταν καλυτερο να κανουν οπωs εμειs , και να ζησουν μια μοναδικη εμπειρια.Ειχαμε ερθει με την ιδια πτηση οπωs ανακαλυψαμε , αλλα εκεινοι θα εμεναν μονο μια εβδομαδα , ξοδευoνταs ομωs τα ιδια χρηματα με εμαs που μειναμε 18 μερεs!

Δεν ξερω αν το κανουν για να δειχτουν οπωs λεει ο ipanag η απο αγνοια..

ipanag δε χρειαζεται να στο λεω συνεχεια , αλλα θα το κανω....+1:lol:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Λοιπον Λευτερη , εγω εχω πολυ σημαντικη θεση απο την αποψη οτι δεν υπαρχει αλλη εδω που βρισκομαι..μονο αντρεs τεχνικοι που δεν μπορουν να με αντικαταστησουν.Οταν λοιπον θελω αδεια , γινεται τηs τρεληs για το ποια θα στειλουν.Κι εγω πρεπει να το πω νωριτερα αρκετο καιρο.
Ομωs τουs χειμερινουs μηνεs πχ.Φεβρουαριο-Μαρτιο , Οκτωβριο , δε θελει κανειs αδεια εκτοs απο εμενα. Χαριζω λοιπον στα κοριτσια τον Ιουλιο και με αντικαθιστουν το χειμωνα. Και ξαναπαιρνω τελοs Αυγουστου για Ελλαδα...
Μεξικο πηγα τον Ιουνιο που καμια δεν ηθελε αδεια.Καταλαβεs?
 

lefteris

Member
Μηνύματα
474
Likes
175
Επόμενο Ταξίδι
Σαιντ Λούις - Σικάγο
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος των ΗΠΑ
go2dbeach η μια αδεια που πηρα και μου το επαιζαν δυσκολοι ηταν το μαρτιο και τοτε δεν ελειπε κανενας αλλος απο το τμημα εκτος πια και αν ημουν αναντικαταστατος και δεν εκαναν χωρις εμενα.

και εγω προτιμω να ταξιδευω σε μη τουριστικες περιοδους οποτε ειναι αυτο δυνατο φυσικα.
πχ κρητη αντι για αυγουστο που βουλιαζει το νησι και ειναι και πιο ακριβα προσπαθω να πηγαινω ιουλιο ή οκτωβρη μετα τις εξεταστικες.
αν θελω να παω σε καποιο ορεινο μερος της ελλαδας (καρπενησι, αραχωβα) δε θα παω την καρδια του χειμωνα που θα με γδαρουν, θα παω την ανοιξη που ειναι εξισου πολυ ωραια
 

aik7

Member
Μηνύματα
15
Likes
60
Θα συμφωνήσω και εγώ με τους περισσότερους ότι άσχετα από το πως γεννήθηκε, η νοοτροπία ευθύνεται για το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν ταξιδεύει. Οι φίλοι και γνωστοί μας επιβραβεύουν για τα συχνά μας ταξίδια αλλά οι ίδιοι προτιμούν να ξοδέψουν 1500Ε για ζαντολάστιχα, στερεοφωνικό στο αμάξι ή 300Ε το μήνα στα τσιγάρα, 400Ε μια βραδιά στα μπουζούκια "πρώτο τραπέζι" και άπειρα ακόμη παραδείγματα που καταδεικνύουν ότι είμαστε ακόμη σε πρωτόγονο επίπεδο ταξιδιωτικής νοοτροπίας. Ίσως για το λόγο αυτό να μαζευόμαστε όλο και περισσότεροι σ' αυτό το forum μια και μπορούμε να συζητήσουμε πράγματα που δεν λέμε με τους δικούς μας ανθρώπους. Θέλω όμως να είμαι αισιόδοξος ότι ειδικότερα οι νέοι άνθρωποι θα κάνουν στην ζωή τους αυτό που πραγματικά θέλουν και όχι αυτά που άλλοι τους επιβάλουν. Και τότε, μεταξύ άλλων, σίγουρα θα ταξιδεύουν περισσότερο από τις προηγούμενες γενιές.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ωραία τα λες, αλλά δε συμμερίζομαι την αισιοδοξία σου για τους νέους ανθρώπους. Αντίθετα τους βλέπω να υιοθετούν ακόμα περισσότερο μικροαστικές νοοτροπίες και εφήμερες "χαρές της ζωής".
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.704
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom