Γκάνα Γκάνα!! Προετοιμασία και συμβουλές

edrimon

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Ναι κοίτα όταν λένε required είναι απαραίτητο, μπορεί να θες να μπεις μετά στην ΕΕ και να μη σε αφήνουν. Οπότε δεν νομίζω ότι είναι πιο ξεκάθαρο, δεν ειναι το θέμα αν θα σε αφήσουν να μπεις στη Γκάνα, το θέμα είναι αν σε αφήσουν να μπεις σε σύνορα ΕΕ αν έχεις κολλήσει κάτι από εκεί. Οπότε δεν είναιτο θέμα για τη δωροδοκία ή αν σε ελέγξουν εκεί κλπ.
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
άστα edrimon το πράγμα είναι μπερδεμένο. στην Αφρική υπάρχουν τα πάντα. όπως ανάφερα και παραπάνω, υπάρχουν χώρες στις οποίες απλώς δεν μπαίνεις. στο Κονάκρι πχ δεν περνάς τον τελωνιακό χωρίς εμβόλιο που να χτυπιέσαι (και θεωρώ ότι το ίδιο ισχύει και κατά την έξοδό σου). τώρα είμαι Ελλάδα άρα και τις δύο φορές έφυγα από Γκάνα χωρίς εμβόλια και κανείς δεν με κράτησε για καραντίνα κατά την επιστροφή μου. ίσως να έχει να κάνει με το γεγονός ότι πέταξα με EgyptAir και όχι με BrusslesAirways. Στο Βέλγιο όντως ενδέχεται να υπάρχει πιο σφιχτός έλεγχος. στο Κάιρο δεν υπήρχε. άρα επαναλαμβάνω ότι το required δεν είναι ακριβώς required... (αλήθεια γιατί τα γράφω όλ' αυτά; αφού ο κύβος ερρίφθη!!! να πας να σε τσιμπήσουνε πάραυτα)
 

edrimon

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Παιδιά πού είναι η πρεσβεία της Γκάνα για να πάω για βίζα; Ψάχνω στο ιντερνετ αλλά δεν βγάζω άκρη.
 

edrimon

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Τα τηλέφωνα που έχει εκεί για τη Γκάνα απαντούν "ο αριθμός που καλέσατε δεν αντιστοιχεί σε συνδρομητή".

Άραγε είναι σωστή η πληροφορία και για τη διεύθυνση;
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.219
Likes
5.730
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Ghana Embassy / High Comission / Consulate for Greece
Office : Consulate
Street Address : 367 Syngrou Avenue
Postal Address : P.O. BOX 79141-175
City : Athens
Telephone : 9380770
Fax: 9380710
 

edrimon

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Μετά από αρκετό ψάξιμο, τηλεφωνήματα κλπ, γράφω ως σύνοψη για το τί βρήκα που νομίζω είναι αρκετά ολοκληρωμένο για κάποιον που θέλει να επισκεφτεί χώρα της Αφρικής.

Καταρχήν συμβουλευόμαστε από εδώ: Health Information for Travelers to Ghana - Travelers' Health - CDC

το σάητ αυτό είναι το πλέον ενημερωμένο για το τί μπορεί να αντιμετωπίσετε σε κάθε χώρα.

Τα εμβόλια που χρειάζονται γίνονται στο υγειονομικό κέντρο που είναι τέρμα αλεξάνδρας και κηφισίας. Και να μη το βρίσκει κανείς, μια ερώτηση στον περιπτερά και θα το βρει. Σημειωτέον, είναι δωρεάν και σου δίνουν ένα κίτρινο international certificate of vaccination το οποίο μπορεί να σας συνοδεύσει και σε επόμενα ταξίδια - να φαίνεται δλδ ότι έχει γίνει το τάδε απαραίτητο εμβόλιο.

Στη Γκάνα παίζει πολύ μαλάρια (ελονοσία) οπότε καλό είναι να έχει κάποιος πολυ καλά αντικουνουπικά, συνιοστώνται αυτά που περιέχουν deet, μια πολύ δραστική ουσία, είναι από τα καλύτερα αντικουνουπικά. Επίσης maloron που πρέπει να το παίρνει κάποιος και μερικές μέρες μετά την επιστροφή από το ταξίδι. Αυτά καλό είναι να πάρει κανείς μια γνώμη από γιατρό έτσι κι αλλιώς πριν κάνει ένα τέτοιο ταξίδι.

Τέλος, η πρεσβεία είναι εκεί που είπαν και τα παιδιά πριν, το τηλέφωνο που δουλεύει είναι το 2109498640. Ο πρόξενος είναι ωραίος τυπάκος, έκανα τη δουλειά μου αμέσως.

Αυτά , ναστε καλά για τις πληροφορίες.
 

edrimon

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Να ρωτήσω κάτι ακόμα ρε παιδιά..

Πόσο ασφαλές είναι να κάνει κάποιος μια βόλτα μέσα στην πρωτεύουσα; Φαντάζομαι ότι με τη φτώχεια που υπάρχει κάποιος "δυτικός" θα είναι ..λουκουμάκι.
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
στην Osu δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, υπάρχουν πάααρα πολλοί λευκοί που τριγυρίζουν και αράζουν σε καφετέριες, εστιατόρια και bars της περιοχής. επίσης και downtown της πόλης δεν υπάρχει θέμα. αποφεύγεις περιοχές όπως Nima και Fadama που άλλωστε δεν έχεις καμία δουλειά να πας εκεί.
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...

cathy-κι

Member
Μηνύματα
156
Likes
163
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ξέμεινα από όνειρο??
Εγώ αυτό που έκανα.. όπως μου πρότειναν και από το ξενοδοχείο λόγω "φύλου".. ήταν να πάρω ένα ταξί.. με έναν οδηγό που κάτι ήξερε από αγγλικά.. και να με κάνει βόλτα στην πόλη.. τύπου ξενάγηση..
Απλά προσοχή γιατί.. οι οδηγοί είναι όπου σε αρπάξουν..:shock::shock: Μη δώσεις πάνω από 15 τοπικά την ώρα.. Και πολλά σου λέω!!;);)
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.285
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom