Γουατεμάλα Ελ Σαλβαδόρ Μπελίζ Γουατεμάλα-Ελ Σαλβαδόρ-Μπελίζ

Μηνύματα
93
Likes
76
Αναφορικα με τα χρηματα σε ολες τις χωρες δεχονται το δολλαριο. Μην μπεις στην διαδικασια να αλλαζεις χρηματα συνεχεια , δεν υπαρχει λογος κατα την αποψη μου. Τα ΑΤΜ δεχονται κανονικα τις Ελληνικες καρτες. Εμεις ξεκινησαμε απο Γουατεμαλα Σιτι, ανεβηκαμε Αντιγουα - λιμνη Ατιτλαν- Τσιτσικαστεναγκο , με νυχτερινο bus φτασαμε στη Φλορες / Τικαλ, απο εκει με την αεροπλανο (αλλα μπορεις και με bus 6 ωρες) φτασαμε στη πολη του Μπελιζ. Μετα απο δυο ημερες κατεβηκαμε με bus Πουντα Γορδα και περασαμε με λατζα στο λιβινκστον. Απο το λιβινκστον μπηκαμε Ονδουρα και φτασαμε Κοπαν και στη συνεχεια Σαλβαδορ. Αφησαμε (αποκλειστικα λογω δικιας μου φοβιας )την Ντεγκουσιγκαλπα και μπηκαμε οδικος Νικαραγουα. Νικαραγουα χρειαζεσαι τουλαχιστον μερες για να δεις τα πολυ απαραιτητα.
 

juanes

Member
Μηνύματα
7
Likes
1
Καλησπερα Juanes Ταξιδεψα τον Νοεμβριο του 2011 απο Γουατεμαλα μεχρι Παναμα, 28 ημερες. Ολες οι χωρες ειναι υπεροχες και δεν θα συναντησεις προβλημα. Το Σαλβαδορ επισης. Για εμενα χρειαζεσαι 7 ημερες Γουατεμαλα , 3-4 ημερες στο Μπελιζ και 3-4 ημερες Σαλβαδορ. Ολα τα ταξιδια γινονται και με λεωφορια τουριστικα ή τοπικα χωρίς κανένα προβλημα. Εαν θελεις επικοινωνησε μαζι μου για να σου δωσω περισσοτερες πληροφοριες.
καλο ταξιδι
υγ...στη λιμνη Ατιτλαν , στη πολη Σαντιαγκο αναζητησε τον Μαχιμον...
πώς θα μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί σου???

σε ευχαριστώ πολύ
 
Μηνύματα
93
Likes
76
Juaves το μεηλ μου δεν επιτρεπεται να στο δςσω μεσω της σελιδας...οπωτε εδω θα βρεις μερικες βασικες πληροφοριες για τα μερη που σκοπευεις να ταξιδεψεις.
1. Γουατεμαλα σιτι. δεν ειναι ομορφη πολη. Μια μερα για να δεις τα βασικα αξιοθετα ειναι αρκετη. θελει προσοχη απο αποψη ασφαλειας. Μεινε στην περιοχη zona Roja και σιγουρα οχι στο κεντρο. Βραδυ δεν περπατας εξω για κανεναν λογο. στο κεντρο της πολης κατα την διαρκεια της ημερας ανετα και χωρις ανχος...εμεις μειναμε σε ενα ΒΒ καθαρο, ασφαλες 100% στη zona Roja...Καλο ειναι να κυκλοφορησεις μονο με ταξι στη Γουατεμαλα σιτι και να μην παρεις λεωφορια...απαραιτητο το τρανφερ απο το αεροδρομιο στην αφιξη.
2. Αντιγουα, πολυ ομορφη / τουριστικη πολη 100% ασφαλης, κυκλοφορεις ανετα. 1 ημερα για να την δεις αλλα εαν θες να ανεβεις στα ηφαιστεια στη γυρω περιοχη θες 3-4 ημερες. Στην Αντιγουα εχει πολλα τουριστικα γραφεια.Στην αντιγουα φτασαμε με μινι λεωφοριο απο γουατεμαλα το οποιο κλεισαμε απο το ΒΒ που μεναμε. Υπηρεσια πορτα πορτα με κοστος 10 δολλαρια το ατομο. εαν θες παιρνεις λεωφοριο τοπικο με 1 δολλαριο κοστος αλλα εμας μας απετρεψαν λογω επικυνδινοτητας του σταθμου των λεωφοριων στην Γουατεμαλα σιτι.
3. Λιμνη Ατιτλαν.Ολη η περιοχη 100% ασφαλης και κουκλα. Υπεροχοι ανθρωποι..το πιο ομορφο κομματι του ταξιδιου για εμενα. Αξιζει αν εχεις χρονο να καθησεις και να την απολαυσεις οσο περισσοτερο γινεται. Καλο ειναι εαν επιλεξεις να ανεβεις στα ηφαιστεια η να βγεις εκτος πολης να το κανεις με οδηγο τοπικο. Απολαυσε την! Και στην Ατιτλαν εχει πολλα τουριστικα γραφεια που οργανωνουν καθε τυπου εκδρομη. Επισης οργανωνουν τρανφερ πορτα πορτα για ολες τα χωρια και πολεις της περιοχης. Κοστος τρανφερ περιπου 10 δολλαρια ανα ατομο. Υπαρχει η επιλογη του λεωφοριου. κοστος 1 δολλαριο ανα ατομο (πανω κατω). εαν προσεχεις και χρησιμοποιεις κοινη λογικη δεν υπαρχει θεμα κινδυνου.
4. Τσιτσικαστεναγκο...ενα παραδοσιακο χωριο γνωστο για το μεγαλυτερο παζαρι της κεντρικης Αμερικης...Μυθος! Εαν θες να ψωνισεις υφαντα η καλυτερη επιλογη (και πιο οικονομικη) ειναι το παζαρι της Γουατεμαλα Σιτι. Το τσιτσι ειναι πολυ τουριστικο. Αξιζει να πληρωσεις οδηγο και να ανεβες στο λοφο εξω απο το χωριο..τοπο λατρειας για τους Μαγια. Με οδηγο θα επισκεφτεις και το τοπικο νεκροταφειο.
5. Απο την Ατιτλαν και μεσω δυο αλλαγων και νυχτερινο λεωφοριο (αρκετα ακριβο 50 δολλαρια το ατομο) τουριστικο την linea dorada φτασαμε στην Φλορες. Υπεροχο χωριουδακι μεσα στην λιμνη κοντα στο Τικαλ. Ισως η πιο τουριστικη περιοχη της Γουατεμαλα.
6. Απο εκει πεταξαμε με την tropic air με ενα 4 θεσιο αεροπλανακι για Μπελιζ...κοστος για μια ωρα πτηση περιπου 130 δολλαρια ανα ατομο. Αξιζει γιατι πετας χαμηλα πανω απο τη ζουγκλα. Εναλλακτικα με πολυ λιγοτερο κοστος υπαρχει λεωφοριο που παει κατευθειαν απο Φλορες - Μπελιζ σιτι και φυσικα μπορεις να πας τοπικα λεωφορια με σχεδον μηδενικο κοστος αλλα πολλες αλλαγες...εγω ψηφιζω τροπικ...φοβερη εμπειρια!!!!

συνεχιζω σε επομενο ποστ με μπελιζ...εαν θες οποιαδηποτε πληροφορια δεν εχεις παρα να με ρωτησεις...
οσο για τα ξενοδοχεια..με εξαιρεση την Γουατεμαλα σιτι που το ειχαμε κλεισει πριν φυγουμε τα υπολοιπα τα βρισκαμε κατα την αφοιξη μας. Σε ΒΒ υπολογισε κοστος 15-25 δολλαρια το δικλινο χωρις πρωινο...
για τα ξενοδοχεια που μειναμε τσεκαρε...

Προφίλ μέλους - TripAdvisor

εγω ετοιμαζομαι τωρα για Χιλη- Βολιβια - Περου :D
 

juanes

Member
Μηνύματα
7
Likes
1
σε ευχαριστώ πάρα πολύ....Είσαι κατατοπιστικότατος...Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ ,δεν αξίζει και ιδιαίτερα η Γουατεμάλα,πέρα από την Ατιτλάκ.?...Τι γίνεται με τις παραλίες από την πλεύρα της Καραιβικής?(λιβινγκστον ,πουέρτο μπάριος)....Σκέφτομαι απο κει να περάσω στην Ονδούρα.....
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.506
Likes
7.699
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..:(.δεν αξιζει η Γουατεμαλα???????????:(μεγα ΛΑΘΟΣ..
 
Μηνύματα
93
Likes
76
γουατεμαλα- μπελιζ -σαλβαδορ

Οχι...η Γουατεμαλα αξιζει και αξιζει και με το παραπανω. Εμεις επισκεφτηκαμε τα μερη που σου εγραψα και ολα ηταν υπεροχα! Απλα εγω ξεχωρισα την λιμνη Ατιτλαν ως το καλυτερο κομματι (για εμενα) της χωρας και ολου του ταξιδιου μου. Ενα λαθος που εκανα ειναι οτι η περιοχη της Γουτεμαλα σιτι ειναι η ζονα 10 και οχι η ζονα ροχα...στη ζονα 10 εχει πρεσβειες, εστιατορια, ξενοδοχεια κλπ αλλα ειναι μακρια απο το κεντρο και δεν ειναι ομορφη περιοχη.Ομως ειναι ασφαλης για να διανυκτερευσεις. Αναφορικα με την πλευρα της Καραιβικης...Εμεις μειναμε 2-3 μερες Μπελιζ...Μειναμε μεσα στην πολη του Μπελιζ...Επισκεφτηκαμε το Λαμαναη που ειναι απλα εκπληκτικο. Στο Λαμαναη μπορεις να πας με οργανωμενη εκδρομη που θα σου κοστισει περιπου 150 δολλαρια ανα ατομο απο την πολη του Μπελιζ ή να παρεις τοπικο λεωφοριο και στη συνεχεια να αναζητησεις καποιον ψαρα ή γραφειο που να κανει τουριστικες εκδρομες με βαρκα ωστε να φτασεις στο λαμαναη. Στον αρχαιολογικο χωρο του λαμαναη φτανεις μονο με βαρκα....Απο το μπελιζ σιτι κατεβηκαμε στην πουντα γορδα στον νοτο της χωρας. Ειναι περιπου 5 ωρες ταξιδι και το κοστος περιπου 5 δολλαρια. Στο μπελιζ δεν θα βρεις πορτα πορτα τρανφερ ή αποκλειστικα τουριστικα λεωφορια οπως στη Γουατεμαλα. Θες δεν θες κινησε με τοπικα λεωφορια ή με ταξι...απολαυσε το :D. Και στο μπελιζ και στη Γουατεμαλα μπορεις να πληρωνεις σχεδον παντου και με Αμερικανικα δολλαρια. Μην μπεις στη διαδικασια αλλαγης χρηματων εσν εχεις δολλαρια. Απο την πουντα γορδα εχει καθημερινα λατζα για λιβινκστον...Τα συνορα Γουατεμαλας - Μπελιζ δεν θα σε ταλαιπωρησουν καθολου. Βγαλε απο το μυαλο σου εικονες με αυστηρους ελενχους κλπ...Ειναι απλη και γρηγορη διαδικασια να τα περασεις. Το λιβινκστον ειναι ιδιαιτερο. Δυστηχως περσι οσο καιρο ταξιδευαμε στην κεντρικη Αμερικη απο το Μελιζ μεχρι τον Παναμα σε ολη την πλευρα του Ατλαντικου εβρεχε συνεχως (καλο ειναι να τσεκαρεις τον καιρο) οπωτε δεν εχω να σου προσφερω εικονες σαν αυτες που ερχονται στο μυαλο οταν ακουει Καραιβικη. Την μεγαλυτερη ηττα λογω καιρου την φαγαμε στα νησια Μποκας του Παναμα...Αντιθετα απολαυσαμε τις παραλιες του Ειρηνικου στην Γουατεμαλα...
Συνεχιζω...απο λιβινκστον περασαμε στο πουερτο μπαριος και απο εκει με τουριστικο μινι μπας το οποιο το κλεισαμε εκινη την ωρα με αλους ταξιδιωτες περασαμε στην Ονδουρα. Το λεωφοριο μας πηγε μεχρι το σαν πεδρο δε σουλα. Δεν θυμαμαι ακριβως το κοστος αλλα δεν ηταν πολυ οικονομικο. Φυσικα εχεις την επιλογη να κινηθεις με τοπικα λεωφορια απο χωριο σε χωριο με ελαχιστο κοστος αλλα ειναι αρκετα χρονοβορο. Λογω ελειψης χρονου αφησαμε το κομματι του Ατλαντικου εκτος διαδρομης :( . Απο το σαν πεδρο δε σουλα πηραμε λεωφοριο για το κοπαν. Ομορφο χωριο με αρχαιολογικο χωρο των Μαγια. Στο κοπαν μειναμε δυο νυχτες και στη συνεχεια με αρκετες αλλαγες λεωφοριων μετα απο 11 ωρες ταξιδι φτασαμε στο Σαν Σαλβαδορ. Εχεις την επιλογη απο το κοπαν που ειναι οργανωμενο τουριστικα μερος να κλεισεις τρανσφερ πορτα πορτα για το Σαν Σαλβαδορ αλλα κοστιζει αρκετα. Το σαν πεδρο δε σουλα δεν ειναι ομορφη πολη και θελει προσοχη..Το Κοπαν ειναι 100% ασφαλες (εαν χρησιμοποιεις κοινη ταξιδιωτικη λογικη οπως και ολα τα μερη του κοσμου). Στα συνορα της Ονδουρας θα χρειαστεις τοπικο νομισμα αλλα καλο ειναι να εχεις αλλαξει μερικα δολλαρια απο πριν σε μια τραπεζα γιατι στα συνορα η ισοτιμια δεν ειναι καλη και η συναλλαγη γινεται στον δρομο και οχι σε ανταλλακτηριο.
Οπως εγραψα και σε προηγουμενο ποστ μπορεις να αλλαζεις χρηματα σε ΑΤΜ αφου οι Ελληνικες καρτες περνανε κανονικα. Προσοχη στα ΑΤΜ ομως, προφανως διαλεγεις ΑΤΜ που να ειναι σε ασφαλες σημειο και ποτε δεν αλλαζεις χρηματα σε ερημιες η νυχτα...Η κεντρικη Αμερικη δεν ειναι εαν μερος που μπορεις να κυκλοφορεις με την Κανον στο χερι και το πορτοφολι στην πισω τσεπι του παντελονιου...
Σαλβαδορ σε επομενο ποστ
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.506
Likes
7.699
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..Tikal παιδια Tikal... μια μοναδικη αρχαιολογικη πολη....
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.356
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Τι γίνεται με τις παραλίες από την πλεύρα της Καραιβικής?(λιβινγκστον ,πουέρτο μπάριος)....Σκέφτομαι απο κει να περάσω στην Ονδούρα.....
Αφου εχεις περασει απο τις παραλιες του Γιουκαταν, αυτες θα σου φανουν Β κατηγορια (οσον αφορα στην ποιοτητα νερων , διαυγεια κλπ..). Πιθανον στην Ονδουρα (bay islands) να ειναι καλυτερα.
Η Γουατεμαλα δεν φημιζεται για σουπερ παραλιες.
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Γειά σου Juanes
Έκανα την κεντρική Αμερική σε δύο δόσεις.
Μεξικό Γουατεμάλα Ονδούρα
Και σε δεύτερη δόση Σαλβαδόρ, Νικαράγουα, Κόστα Ρίκα και Παναμά.
Όλα το 2011
Οι χώρες είναι πανέμορφες.
Φύση και αρχαιότητες.
Μην παραλείψεις καμία ή τέλος πάντων, φτάσε μέχρι εκεί που θα σε βγάλει ο χρόνος σου.
Ναι είναι ελαφρώς επικίνδυνα. Όχι περισσότερο από ότι είναι να περνάς βραδάκι από την Ομόνοια.
Προσοχή θέλει και όχι υπερβολές με κοσμήματα και χρήματα σε δημόσια θέα.
Χρήματα μπορείς να πάρεις παντού από τα ΑΤΜ, οπότε μην κουβαλάς ποσά επάνω σου. Επίσης όχι πιστωτικές κάρτες. Με τα μετρητά θα κάνεις καλλίτερα τη δουλειά σου.
Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι ασφαλείς και γραφικές.
Τα φαγητά δεν θα σας δημιουργήσουν πρόβλημα. Νερό εμφυαλωμένο.
Αν φτάσεις μέχρι την Κόστα Ρίκα να θυμάσαι ότι έχει να σου προσφέρει φύση και ποτάμια και δάση της βροχής και τεράστια κουνούπια. Ισχυρό αντικουνουπικό στις βαλίτσες σου, όπως δήποτε, επομένως.
Προσοχή γύρω από τη λίμνη Φλόρες της Γουατεμάλα. Υπάρχουν πολλοί ένοπλοι, αλλά δεν έχουν παρουσιαστεί κρούσματα επίθεσης σε ξένους.
Βάλε στο πρόγραμμά σου τις περισσότερες αρχαιότητες των Μάγιας, που θα τις βρεις κυρίως στην Γουατεμάλα και μια στα σύνορα με την Ονδούρα, το περίφημο Κοπάν. Δεν νοείται να πας εκεί, χωρίς να έχεις δει και περιηγηθεί στον πολιτισμό των Μάγιας.
Το Λίβινγκστον στην Καραϊβική είναι πολύ ενδιαφέρον και γραφικό . Αξίζει τον κόπο να πας. Είναι απλά κάτι το διαφορετικό στο όλο ταξίδι σου.
Στην Γουατεμάλα υπάρχουν δύο must. Η Αντίγουα και το Τσιτσικαστενάγκο, πέραν όλων των άλλων που αναφέρθηκαν από τους προηγούμενους ταξιδευτές.
Νομίζω ότι η αγορά του Τσιτσικαστενάγκο είναι κάθε Πέμπτη και Κυριακή. Αν το χάσεις, χάνεις μια μοναδική ευκαιρία στη ζωή σου να νοιώσεις τον παλμό μιας χώρας.
Ότι άλλο θέλεις, είμαι στη διάθεσή σου.
 

Hayate

Member
Μηνύματα
841
Likes
5.113
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Δεν βρίσκω κάποιο αλλο topic οπότε ρωτάω εδώ 😬...

Πως θα μοιραζατε 5 μέρες στο El Salvador?? Σίγουρα 5 ολόκληρες μπορεί και 6 αν υπάρχει χρόνος.. Η μετακίνηση θα γινει από Γουατεμάλα και πίσω. Σκεφτομουν να δω κάποιες περιοχές κοντα στη Santa Ana όπως το ηφαίστειο , Σαν Σαλβαδόρ επίσης και δε ξερω τι αλλο υπάρχει.. Παραλίες μονο αν βολευει δεν ειναι προτεραιότητα για μενα εκτός αν υπάρχει κάτι εξαιρετικό.. Σαν Μιγκελ θα ήθελα αλλα βλέπω ειναι μακριά, δε ξερω αν φτανει ο χρονος και αν οι μετακινησεις ειναι καλες..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.779
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom