Δεκάδες οι νεκροί στη Μιανμάρ

renata

Member
Μηνύματα
5.542
Likes
1.932
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ


Σε 43 ανέρχονται οι νεκροί, σε 86 οι τραυματίες, ενώ 11.376 άνθρωποι έμειναν άστεγοι λόγω των επεισοδίων θρησκευτικής βίας μεταξύ μουσουλμάνων και βουδιστών που ξέσπασαν στην κεντρική Μιανμάρ στις 20 Μαρτίου, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. «Συνολικά 68 ταραξίες που εμπλέκονται στα επεισόδια βίας συνελήφθησαν και έχει αναληφθεί δράση εναντίον τους», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων.
Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε βουδιστές και μουσουλμάνους πυροδοτήθηκαν από μια διένεξη σε ένα χρυσοχοείο στην Μεϊκτίλα, μια πόλη στην περιοχή Μανταλάι, όπου ο μουσουλμανικός πληθυσμός ανέρχεται στο 30% του συνολικού, σε μια ασυνήθιστα υψηλή αναλογία στην κυρίως βουδιστική αυτή χώρα.
«Η διαμαρτυρία μετατράπηκε σε αναρχική βία και επεκτάθηκε σε άλλους δήμους άλλων περιοχών και μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 163 κρούσματα βίας σε 15 δήμους, με 43 νεκρούς και 86 τραυματίες», σύμφωνα με το υπουργείο.
Συνολικά 1.355 σπίτια, καταστήματα και κτίρια καταστράφηκαν και περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι διαμένουν σε προσωρινά καταλύματα.
Την Τρίτη οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν στο Μπάγκο, το οποίο βρίσκεται 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Γιανγκόν, αναγκάζοντας τις αρχές να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας σε 5 δήμους.
Ο πρόεδρος Τέιν Σέιν δεσμεύτηκε για την χρήση βίας στην περίπτωση που υπάρξουν περαιτέρω ταραχές.
Τον Μάιο πέρυσι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 180 άνθρωποι και έμειναν άστεγοι περίπου 125.000 από τα επεισόδια βίας ανάμεσα σε βουδιστές και μουσουλμάνους Ροχίνγκια στην πολιτεία Ραχίν.
troktiko » Δεκάδες οι νεκροί στη Μιανμάρ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
31.493
Μηνύματα
766.873
Μέλη
36.018
Νεότερο μέλος
polkan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom