Ρωσία Διαδικασία και κόστος έκδοσης VISA για Ρωσία

fidel2006

Member
Μηνύματα
12
Likes
1
Ποσο ταλαιπωρία αυτή η Βίζα! Σήμερα ανακάλυψα ότι πρέπει να βγάλω βίζα για Ρωσία.. παλι καλά έχω ενα μηνα περιθώριο! Απο αύριο ξεκινάω την διαδικασία. Μέσω δυο τουριστικών γραφείων που ρώτησα το ενα ηθελε 95€ συν 2€ την μέρα για την ταξιδιωτική ασφάλεια και το αλλο ήθελε 100€ συν 2€ την μερα για ασφάλεια, θα δω ποσο θα μου βγει αν το κάνω μόνος μου! Η σελίδα για την έκδοση και πληροφορίες ειναι www.vhs-greece.com
Πρωτον απο το ξενοδοχείο που ειχα κανει κράτηση μου στείλανε μια φορμα για να συμπληρώσω και να τους την ξανα στειλω υπογεγραμμένη, όπως τα διαβατήρια και την πιστωτική κάρτα όπου δεν έχω, εχω χρεωστική... Ελπίζω να μην χρειαστεί να τα σκαναρω ολα αυτα κ να δεχτούν τις φώτος που θα τα βγάλω... κ ολα αυτα για να μου στείλουν μετα ενα αλλο χαρτί σαν πρόσκληση για να το εχω μαζι για να παραδώσω για την έκδοση της βίζας..
Δεύτερον στο site στις πληροφορίες λεει οτι πρεπει να κανω αίτηση αν κατάλαβα καλα με τα στοιχεία μου και θα μου στείλουν μια αίτηση μετα για να την κατεβάσω να την συμπληρώσω κ να την εχω μαζι κ αυτη οταν παω να παραδώσω τα χαρτιά...
Τρίτον οκ χρειάζεται μια φώτο...
Τέταρτον πρέπει να ψαξω να βρω ασφαλιστική εταιρία για να βγάλω ταξιδιωτική ασφάλεια..
Και πέμπτον πρέπει να κλεισεις ηλεκτρονικό ραντεβού για να πας να καταθέσεις τα χαρτιά...
Μετα κάνεις κ τον σταυρό σου οτι ολα ειναι οκ κ τα εχεις ολα σωστα...Αλλιώς δεν ξερω τι αλλο κάνεις!
Δεν έχουν άδικο ισως που ζητάνε τοσα τα ταξιδιωτικά γραφεία για ολα αυτα αλλα θα δω την διαφορα στην τιμή κ αν ολα πανε καλα θα σας πω. Μια εβδομάδα λέει οτι κανει να βγει.
Γράφει ακόμα ότι απο τις 8 Φεβρουαρίου 2016 η αμοιβή υπηρεσίας και για την παραλαβή επεξεργασια εγγράφων για την έκδοση Ρωσικης βιζας στο κέντρο θεωρισεων θα διαμορφωθεί στα 25 ευρώ συν φπα για κάθε διεκπεραίωση.... μακάρι!!!
Επίσης αν ειχα εναν εκτυπωτή και ενα σκάνερ σπίτι μου δεν θα με ένοιαζε... αλλα το τρέξιμο αυτό με τρελαίνει!!! Καλο σας βράδυ και θα σας πω παλι μολις ειναι ολα έτοιμα!
Ενδιαφέρομαι και εγώ για βίζα... Αγία Πετρούπολη θα πάμε συγκεκριμένα με λεωφορείο απ'το Ταλίν δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο επειδή δεν φτάνουμε με αεροπλάνο...
Μπορείς να με ενημερώσεις για το που βρήκες ταξιδιωτική ασφάλιση τελικά και πόσο κόστισε όλη η διαδικασία?
για την πρόσκληση απ'το ξενοδοχείο αν κάνω κράτηση με booking μετά λογικά πρέπει να επικοινωνήσω μαζί τους μέσω mail για να μου την στείλουν?
Όλα αυτά που αναφέρεις αφορούν το προξενείο στην Αθήνα ή κάπου αλλού?
 

antaran2

New Member
Μηνύματα
1
Likes
2
Έχοντας χρειαστεί να εκδώσω τουριστική βίζα για Ρωσία 4 φορές (όλες ανεξάρτητα και όχι μέσω γραφείου), ο πιό απλός τρόπος για μένα είναι να εκδώσεις πρόσκληση και ταξιδιωτική ασφάλεια από κάποιο ρωσικό πρακτορείο ηλεκτρονικά. Τις τελευταίες δύο φορές χρησιμοποίησα το ακόλουθο: travelrussia.su με κόστος 10 ευρώ για την πρόσκληση και 1.3 ευρώ την ημέρα για την ασφάλεια (έχω διεθνή ασφάλεια από την AIG μέσω της δουλειάς μου στο συμβόλαιο της οποίας αναφέρεται ρητά ότι καλύπτει και τη Ρωσία και η AIG έχει ακόμα και γραφεία στη Μόσχα αλλά στο VHS μου είπαν ότι δε τη δέχονται γιατί δεν έχει ρωσικο τηλέφωνο πάνω στο συμβόλαιο... με προέτρεψαν διακριτικά να πάω σε γραφείο ασφαλίσεων στο Χαλάνδρι αλλά δεν τους έκανα τη χάρη :)).
Το site το αναφέρω ενδεικτικά όπως και το κόστος γιατί ήταν το πιο φθηνό και παίρνει μισή μέρα να έχεις τα έγγραφα στα χέρια σου . Σου στέλνει τα έγγραφα αυτόματα σε pdf στο mail μόλις κάνεις την πληρωμή μέσω κάρτας και δεν είχα κανένα πρόβλημα με την κάρτα και τα capital controls.
Δε χρειάζεται να δηλώσεις το ακριβές ξενοδοχείο διαμονής στην πρόσκληση, επιλέγεις αν θες ένα τυχαίο από τη λίστα.
Τα τέλη διεκπεράιωσης του vhs για τον δίλεπτο έλεγχο των εγγράφων είναι 25 ευρώ (!!) και άλλα 35 για το προξενείο για τη βίζα (πληρώνεις δλδ 60 ευρώ σύνολο στο vhs).
Συνολικά χρειάζεσαι τα ανωτέρω 2 έγγραφα, μια φωτο και την προσυμπληρωμένη τυπωμένη αίτηση (τη βρίσκεις εδώ: https://visa.kdmid.ru/LoginPage.aspx ) . Στο vhs (8 λεπτά με τα πόδια από το μετρό Πανόρμου) και τις 4 φορές είχε μηδενική αναμονή και η όλη διαδικασία παίρνει 5 λεπτά (μαζί με την πληρωμή στο διπλανό γκισέ - μόνο μετρητά). 5 εργάσιμες μετά παραλαμβάνεις τη βίζα από το ίδιο μέρος.
Νομίζω ότι είναι πολύ εύκολη (και ήδη πανάκριβη) διαδικασία και δεν αξίζει τα επιπλέον χρήματα το πρακτορείο.
 
Last edited:

fidel2006

Member
Μηνύματα
12
Likes
1
Έχοντας χρειαστεί να εκδώσω τουριστική βίζα για Ρωσία 4 φορές (όλες ανεξάρτητα και όχι μέσω γραφείου), ο πιό απλός τρόπος για μένα είναι να εκδώσεις πρόσκληση και ταξιδιωτική ασφάλεια από κάποιο ρωσικό πρακτορείο ηλεκτρονικά. Τις τελευταίες δύο φορές χρησιμοποίησα το ακόλουθο: travelrussia.su με κόστος 10 ευρώ για την πρόσκληση και 1.3 ευρώ την ημέρα για την ασφάλεια (έχω διεθνή ασφάλεια από την AIG μέσω της δουλειάς μου στο συμβόλαιο της οποίας αναφέρεται ρητά ότι καλύπτει και τη Ρωσία αλλά στη VHS μου είπαν ότι δε τη δέχονται γιατί δεν έχει ρωσικο τηλέφωνο... με προέτρεψαν διακριτικά να πάω σε γραφείο ασφαλίσεων στο Χαλάνδρι αλλά δεν τους έκανα τη χάρη :)).
Το site το αναφέρω ενδεικτικά όπως και το κόστος γιατί ήταν το πιο φθηνό και παίρνει μισή μέρα να έχεις τα έγγραφα στα χέρια σου . Σου στέλνει τα έγγραφα αυτόματα τσε pdf στο mail μόλις κάνεις την πληρωμή μέσω κάρτας και δεν είχα πρόβλημα με την κάρτα και τα capital controls.
Δε χρειάζεται να δηλώσεις το ακριβές ξενοδοχείο διαμονής στην πρόσκληση, επιλέγεις αν θες ένα τυχαίο από τη λίστα.
Τα τέλη διεκπεράιωσης της vhs για τον δίλεπτο έλεγχο των εγγράφων είναι 25 ευρώ (!!) και άλλα 35 για το προξενείο για τη βίζα.
Συνολικά χρειάζεσαι τα ανωτέρω 2 έγγραφα, μια φωτο και την προσυμπληρωμένη τυπωμένη αίτηση . Στη vhs και τις 4 φορές είχε μηδενική αναμονή και η όλη διαδικασία παίρνει 5 λεπτά (μαζί με την πληρωμή - μόνο μετρητά).
Νομίζω ότι είναι πολύ εύκολη (και ήδη πανάκριβη) διαδικασία και δεν αξίζει τον κόπο το πρακτορείο.
Νομίζω ότι είμαι σε καλό δρόμο! Έβγαλα ασφάλεια από την ρωσικη πρεσβεία στο χαλάνδρι 1,40 η ημέρα. Πρόσκληση πήρα από το σαιτ SAINT-PETERSBURG.com δωρεάν δεδομένου όμως ότι έκλεισα ξενοδοχείο από αυτό το σαιτ. συγκεκριμένα διάλεξα το ξενοδοχείο από το σαιτ και όταν πήγα να κάνω κράτηση με έβγαλε στο booking. αυτά! αύριο πάω να καταθέσω αν τα καταφέρω θα σας ενημερώσω! Συμφωνω και εγω οτι δεν αξίζει τον κόπο το πρακτορείο τουλ. για εμάς που μένουμε Αθήνα!
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Δεν ξέρω πόσους ενδιαφέρει, αλλά χθες στις τηλεφωνικές οδηγίες του προξενίου και στη συνέχεια σε συνομιλία με υπάλληλο, έμαθα πως αν κάποιος είναι πιστοποιημένος με αναπηρία και ο συνοδός του δεν πληρώνουν τα προξενικά τέλη (35 ΕΥΡΩ).
 

JIm Karakas

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Παιδια θα ηθελα να παραθέσω και εγω την δικη μου εμπειρια για την εκδοση ρωσικης βιζας, μπορει καποιος να βοηθηθει, ευχαριστω.
Αρχικα να δηλωσω οτι πηγαίνω ρωσια για πολιτιστικο σκοπο και μου εχουν στειλει προσκληση απο την αντιστοιχη εταιρια.
Η διαδικασια που ακολουθησα ειναι η εξης:
Πηγα στο ρωσικο προξενειο στη θεσσαλονικη, παρολο που πηγα μιση ωρα αφου ειχαν κλεισει, με εξυπηρετησαν. Τους λεω οτι εχει σταλει προσκληση απο Ρωσια. Την βρισκουν, την στελνουν με φαξ στο VHS και μου λενε οκ πηγαινε τωρα στο VHS με το διαβατηριο σου και την φωτογραφια, αυτοι εκδιδουν τις βιζες, εμεις απλα τις εγκρινουμε.
Πηγαίνω λοιπον στο VHS. Με ενημερωνουν οτι χρειαζομαι ασφαλεια και ακριβως εξω απ το γραφειο ειναι η ασφαλιστικη εταιρια. Εν τω μεταξυ με κατευθυνει να δηλωσω ασφαλεια για παραπανω μερες απ οτι το ταξιδι μου σε περιπτωσει καθυστερησης πτησεων (1 μερα πριν την αναχωρηση και 2 μερες μετα) και μου λεει ετσι κανουν ολοι....
Παω λοιπον στην ασφαλιστικη και φυσικα τις πληρωνεις τις εξτρα μερες κανονικοτατα!!!! Χωρις κανενα λόγω!!! Τλσπ λες ανθρωποι ειμαστε μιλαμε για 4-5 ευρο παραπανω δεν χαθηκε ο κοσμος...
Ξαναπαω στο VHS και μου ζητανε 10 ευρο για μια αιτηση, την οποια στη συνεχεια μου λενε οτι μπορεις να την συμπληρωσεις και μονος..... ΤΖΑΜΠΑ!!!! Φυσικα λεω τζαμπα.... τοτε αρχισαν τα δυσκολα.... χαθηκε η εξυπηρετηση, κοπηκαν τα σπαστα Ελληνικα και αρχισαν τα Ρωσικα.... Τλσπ μου λενε οτι αν θελω να κανω μονος μου την αιτηση δεν μπορουν να με βοηθησουν, ή την κανουν αυτοι με 10 ευρο ή τελειως μονος μου. Ναι μου ειπαν αυτο το πραγμα ξεκαθαρα....
Κανω λοιπον την αιτηση. Βαζεις εναν κωδικο δικο σου ( τον οποιο σημειωνεις σε ενα χαρτακι καθως και τον Κωδ. αριθμο της αιτησης) σημπληρωνεις την αιτηση ηλεκτρονικα ( αρκει να εχεις ενα λαπτοπ ή smartphone) την αποθηκευω και παω στο γκισε. Τους δινω τον κωδ προσβασης και τον κωδ αριθμο της αιτησης. Μου διορθωνουν καποια λαθακια που εκανα, υπογραφω κανα δυο φορες και ολα κομπλε!
Παω στο ταμειο για πληρωμη..... μου λενε λοιπον οτι υπαρχει συμφωνια Ελλαδας-Ρωσιας και για πολιτισμικους σκοπους (με προσκληση) ειναι τελειως ΤΖΑΜΠΑ!!! Ο ΤΖΑΜΠΑ ΖΕΙ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!
Στο τελος, μου ζητησαν 20 λεπτα για τις φωτοτυπιες που σπαταλησαν για μενα.........!!!!!!!

Να πω κατι ακομα... τη ρημαδα την αιτηση που θα εκαναν μονοι τους με 10ευρο, τι ακριβως θα συμπληρωναν, μηπως ξερουν που μενω μηπως ξερουν που ακριβως θα παω στη Ρωσια.....;;; Μια κοροϊδία σκετη μονο και μονο να σου τσιμπησουν το 10αρικο.

Γενικα απ οτι καταλαβα αυτοι θελουν να πας στο πρακτορειο να πλερουα νταβατζιλικι να βγαλει το πρακτορειο φραγκα, να βγαλει το VHS (10ευρο η αιτηση και 25ευρο αν δεν εισαι παρων, συνολο 35ευρο) και να βγαλει και η ασφαλιστικη φραγκα (τις εξτρα μερες που σου δηλωνουν το πρακτορειο και το VHS).
 
Last edited by a moderator:

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.443
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Δεν ξέρω πόσους ενδιαφέρει, αλλά χθες στις τηλεφωνικές οδηγίες του προξενίου και στη συνέχεια σε συνομιλία με υπάλληλο, έμαθα πως αν κάποιος είναι πιστοποιημένος με αναπηρία και ο συνοδός του δεν πληρώνουν τα προξενικά τέλη (35 ΕΥΡΩ).
Kινητική αναπηρία και μόνο; το τσέκαρες τελικά;
 

StoneChris

Member
Μηνύματα
29
Likes
5
Παιδια θα παω ιαπωνια με ανταποκριση Μοσχα. 15 ωρες αναμονη κι ελεγα να παω σε ενα hostel να ξεκουραστω. Πρεπει να βγαλω visa? και θελει διαδικασια η ειναι πιο απλο;
 

marquis

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
898
Παιδια θα παω ιαπωνια με ανταποκριση Μοσχα. 15 ωρες αναμονη κι ελεγα να παω σε ενα hostel να ξεκουραστω. Πρεπει να βγαλω visa? και θελει διαδικασια η ειναι πιο απλο;
Θέλει κανονικά όλη τη διαδικασία, διαφορετικά δεν μπορείς να βγεις από το αεροδρόμιο.

Κοιτάξτε αυτό καθότι φαίνεται ότι βρίσκεται εντός του Τέρμιναλ Ε του Σερεμέτιεβο, και λογικά θα έχετε πρόσβαση http://www.v-exp.ru/en/about/terminal-e/

http://svo.aero/en/news/2013/2803/
 
Last edited:

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Δε βρίσκεται ακριβώς εντός, άλλα δίπλα. Απλά σε πάνε με ειδικό λεωφορείο, και δε μπορείς να βγεις από το ξενοδοχείο.
 

marquis

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
898
Δε βρίσκεται ακριβώς εντός, άλλα δίπλα. Απλά σε πάνε με ειδικό λεωφορείο, και δε μπορείς να βγεις από το ξενοδοχείο.
Πάντως αυτό στο Τέρμιναλ Ε φαίνεται να είναι εντός του χώρου τράνζιτ του τέρμιναλ χωρίς να χρειάζεται κάποιο λεωφορείο να σε μεταφέρει εκεί.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.212
Μηνύματα
883.808
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom