Γενικά Διακοπές με γκρουπ αλλα χωρις το γκρουπ!

helstar

Member
Μηνύματα
73
Likes
12
Καλησπέρα,
Θα ηθελα να ρωτησω το εξής.Αν κλεισω με γκρουπ πχ για Αγγλία,Βελγιο ή Μοναχο - πακετο αεροπορικα,διαμονη κτλ - θα ειναι οικονομικα πιο συμφερον λετε απ' οτι να τα κλεισω μονος μου? Δεν εχω παει ποτε ταξιδι με αυτον τον τροπο και αν το κανω δεν εχω σκοπο να ακολουθησω το γκρουπ στο προγραμμα.Ελεγα μηπως γενικοτερα συμφερει γιατι εχω ακουσει οτι τα ταξιδιωτικα γραφεια πετυχαινουν αλλες καλυτερες τιμες.Ευχαριστω
 

North66

Member
Μηνύματα
4.310
Likes
5.066
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ανάλογα του πόσο νωρίς μπορείς να κλείσεις το ταξίδι σου, τι παροχές επιθυμείς και πόσο διατεθειμένος είσαι να ταλαιπωρηθείς-κουραστείς, μπορεί το ταξίδι με γκρουπ να είναι συμφέρον ή όχι, είτε χρονικά είτε οικονομικά.

Τα ταξίδια με γκρουπ δεν είναι τόσο ακριβά όσο ακούγονται, γιατί πολλές φορές στα ατομικά ταξίδια κάνουμε αρκετούς συμβιβασμούς ώστε να γλιτώσουμε χρήματα κάτι που εκ των προτέρων δεν είναι εφικτό σε μία προπληρωμένη οργανωμένη εκδρομή.

Οι προορισμοί που ανέφερες είναι εύκολοι για το μέσο μεμονωμένο ταξιδιώτη, το θέμα είναι το σωστό τάιμινγκ για το κλείσιμο φθηνών αεροπορικών και οικονομικής διαμονής σε αντιστοίχου επιπέδου καταλύματα με αυτά που προσφέρουν τα οργανωμένα ώστε να γίνει και μια σωστή σύγκριση.
 

helstar

Member
Μηνύματα
73
Likes
12
Ας το θεσω αλλιως με ενα υποθετικο σεναριο : Σε ενα μηνα παω Μοναχο.Ιδια πτηση,ιδιο ξενοδοχειο,ιδιες μερες.Πιο ειναι - συνηθως - προτιμοτερο οικονομικα ?
 

North66

Member
Μηνύματα
4.310
Likes
5.066
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Δυστυχώς το Μόναχο όπως και πολλά μέρη στην Ευρώπη έχουν ακριβή διαμονή και αεροπορικά το Σέπτεμβρη (εκτός και αν πετύχεις κανά διακοσάρικο με την Air China η οποία όμως σου χαλάει την τελευταία μέρα γιατί πετάει χαράματα για Αθήνα). Καλύτερα να κοιτάξεις και σε κάποιο οργανωμένο.
 

debb

Member
Μηνύματα
29
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
μοναχο-σαλτσμπουργκ
Ταξίδι-Όνειρο
island
εγω εκλεισα αεροπορικα χθες για μοναχο αλλα για οκτωβρη 148 e.και ειπα στη γυναικα που εχει το πρακτρορειο να μου δωσει αν ειναι μια λιστα με ξενοδοχεια να διαλεξω για να μου κλεισει αυτη
 

alma

Member
Μηνύματα
3.752
Likes
15.224
Με γκρουπ έχω πετύχει καλές τιμές σε ξενοδοχεία που θα ήταν ακριβά να κλείσεις μόνος σου.Από την άλλη όπως σου είπε ο North εξαρτάται και πόσο διατεθειμένος είσαι να κουραστείς-ταλαιπωρηθείς.Μπορείς να πας με το γκρουπ και να επωφεληθείς από τις πιθανά χαμηλότερες τιμές της διαμονής,καθώς και από την άνετη μετακίνηση που θα σου παρέχουν από και προς το αεροδρόμιο, και από το πρόγραμμα να ακολουθείς κάποια πράγματα που ήθελες να κάνεις,ούτως ή άλλως.Για Βέλγιο π.χ. που ανέφερες,να επωφεληθείς και από τις κοντινές εκδρομές από Βρυξέλλες π.χ. Γάνδη,Μρυζ που κάνουν συνήθως τα γκρουπ.
 

sophie_3601

Member
Μηνύματα
103
Likes
93
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα Σινικό Τείχος
Δεν ξέρω αν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σου απαντήσω δεδομένου ότι έχω κάνει 2 ταξίδια έξω το ένα με γκρουπ το άλλο χωρίς.
Πάντως νομίζω ότι με το γκρουπ όπως σου είπαν και τα παιδιά παραπάνω θα έχεις καλύτερες τιμές και πολλές φορές μέσα στην τιμή είναι και διάφορες εκδρομές, εισόδοι σε μουσεία κλπ. και είναι λίγα τα χρήματα τα extra που θα δώσεις εσύ σε σχέση με το αν πας μόνος σου.
 

shristod

Member
Μηνύματα
135
Likes
37
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο?
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Όλα σχετικά είναι, εννοώ ότι εξαρτάται από την περίσταση, δεν μπορείς κανείς να σου απαντήσει με σαφήνεια γενικά.
Πχ. αν πας μόνος και έχεις τη δυνατότητα να ψάξεις από νωρίς, ,μπορείς να πετύχεις προσφορές σε ξενοδοχεία/εισιτήρια, οι τιμές των πρακτορίων γενικά είναι fixed όσο νωρίς και να κλείσεις.
Για Λονδίνο που κοίταζα, τα οργανωμένα ήταν πολύ πιο ακριβά σε σχέση με το ατομικό που τελικά πήγα και δεν το μετάνιωσα.
Αν δεν έχεις χρόνο διαθέσιμο ή πας σε περίοδο υψηλής ζήτησης, το ομαδικό είναι μάλλον πιο συμφέρον τουλάχιστον οικονομικά.
Προσωπικά, μετά από τα δύο πρώτα μου ταξίδια που πήγα ομαδικά, όλα τα υπόλοιπα ήταν ατομικά, έχοντας κερδίσει τη "μαγεία" της ατομικής αναζήτησης...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.499
Likes
29.142
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αν το πρακτορείο έχει καλές εκπτώσεις και καλές τιμές στα ξενοδοχεία, μπορεί να σου τις δώσει και σε ένα ατομικό ταξίδι που θα κλείσεις μέσω αυτού. Δεν είναι ανάγκη να προβατοποιείσαι με γκρούπ κλπ.
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Με προλαβε ο taver. Αυτο ακριβως θα σου προτεινα και εγω. Ολα τα πρακτορεια συνεργαζονται με καποιες αερ. εταιρειες και καποια ξενοδοχεια και εχουν εκπτωσεις για ενα αριθμο κρατησεων και πανω. Με τα γκροπυπ συνηθως βαζουν στα πακετα ξεναγησεις στα αξιοθεατα που αυξανουν το κοστος της εκδρομης. Αν εσυ θελεις απλα αερ. εισητηρια + μεταφορες απο/προς αεροδρομιο + ξενοδοχειο, τοτε το Ατομικο Πακετο ειναι το ιδανικο. Ρωτησε τους.
 

helstar

Member
Μηνύματα
73
Likes
12
Υπαρχει περιπτωση να δινουν και καλυτερες τιμές σε ακτοπλοικα Ελλαδα - Ιταλια?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.276
Μηνύματα
886.025
Μέλη
38.947
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom