Διακοπές στην Κρήτη

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66?..
Καλησπέρα σε όλους και να ρωτήσω τους σύντεκνους:
Στο Φρε, στον Αποκορώνα μας φτάνει μια μέρα να πάμε και να 'ρθουμε από Σταλίδα; Να προσκυνήσουμε στην Βαγγελίστρα του Φρε;

dammys

Member
Καλησπέρα σε όλους και να ρωτήσω τους σύντεκνους:
Στο Φρε, στον Αποκορώνα μας φτάνει μια μέρα να πάμε και να 'ρθουμε από Σταλίδα; Να προσκυνήσουμε στην Βαγγελίστρα του Φρε;
Φυσικά θέλεις 2 ώρες να ρθεις και άλλες τόσες να γυρίσεις...Και να ανάψεις κεράκι και στον Άγιο Φανούριο προλαβαίνεις...Για καφέ προτείνω να πας στις Βρύσες...Φαγητό έχει καλές ταβέρνες τριγύρω..

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66?..
Φυσικά θέλεις 2 ώρες να ρθεις και άλλες τόσες να γυρίσεις...Και να ανάψεις κεράκι και στον Άγιο Φανούριο προλαβαίνεις...Για καφέ προτείνω να πας στις Βρύσες...Φαγητό έχει καλές ταβέρνες τριγύρω..
Σ΄ευχαριστώ πολύ.
Όσο μεγαλώνουμε, πιστεύουμε περισσότερο σε κάτι ανώτερο από μας, να μας γαληνεύει.
Αν βαριούνται πάντως να διαβάσουν τις τόσο πολλές και ουσιαστικές για τα μέρη, πληροφορίες που μου δίνετε, θα τους τα λέω. Να με κοιτάν απορημένοι "και που τα ξέρεις όλα αυτά ρε σύ, Θόδωρε, Κρητικός είσαι;" 🙃

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
- Cretan Aquarium: Ναι, το βάλαμε και πάρκο Δεινοσαύρων.

- Μουσείο Λυχνοστάτης: Το είδα, θα ΄ναι και κοντά μας.
Λαογραφικό είναι;
Αξίζει;

- Στάση χωριό Αβδού και περιπλάνηση στα σοκάκια του:
Το Αβδού, ναι, καλά που μου το θύμισες.

- Μονή Κερά: Δεν ξέρω, δεν έχω ακούσει. Να το ψάξω.

- Δίκταιο 'Ανδρο στο Οροπέδιο, και επιστροφή στη Σταλίδα μέσω των χωριών Κράσι και Μοχός: Θα 'ναι λίγο ταλαιπώρια για τα μικιά, αξίζει όμως.
Θα δούμε.

- Κνωσό και Βάϊ βάλαμε, πρώτη φορά έρχονται οι υπόλοιποι.
- Φαιστός δεν είχε τίποτε, τελευταία φορά που περάσαμε και κόσμος δεν πήγαινε.
Τι λες;

Ωραία ακόμα και Λουτρός, Τριόπετρα, Πρέβελη, Σφακιά, Ελαφόνησος κ.λ.π. αλλά δεν προλαβαίνουμε.
Την άλλη φορά..
Aν και Μεσσαριτισα θα σου πρότεινα το Καλαμάκι ΄μόνο για φαγητό η θάλασσα είναι ακατάλληλη γιά μπάνιο φυσάει μονίμως και το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας καλύπτεται από πλάκες που γλιστρούν
Απλά όταν στα Ματαλλα χάνει η μάνα το παιδί και ο σκύλος τον αφέντη (ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό) φεύγουν όλοι στα γύρω χωριά Καμηλάρι Καλαμάκι Κομμός κλπ
Εγω θα σου πρότεινα να δεις τη Φαιστό και να πας για φαγητό στο Ζαρό περνάς το Ζαρό και πας για Βότομο η πρώτη ταβέρνα μόλις μπεις στο Βότομο στο δεξί σου χέρι δίπλα στο μύλο έχει ένα τεράστιο ενυδρείο με διάφορα ψάρια που μπορείς μόνος σου να πιάσεις με απόχη και να σου το μαγειρέψουν Δεν θυμάμαι όνομα αλλά έχει πολύ καλό φαγητό
Μετά μπορείς να πας στη λίμνη για καφέ και παγωτό
Μπορείς επίσεις να κάνεις μια μίνι πεζοπορία στο δάσος του Ρούβα και να δεις το ιστορικό μοναστήρι Βροντήση Αγίου Αντωνίου με τέλεια θέα στο κάμπο της Μεσσαράς
Και φυσικά θα αγοράσεις τα βραβευμένα νερά Ζαρός και Ρούβας (σωστά μπήκε ο τόνος )
Καλό θα ήταν να τα γκουκλάρεις όλα αυτά και ότι δεν σου αρέσει το απορρίπτεις
Οτι άλλο θέλεις στη διάθεση σου

dammys

Member
Aν και Μεσσαριτισα θα σου πρότεινα το Καλαμάκι ΄μόνο για φαγητό η θάλασσα είναι ακατάλληλη γιά μπάνιο φυσάει μονίμως και το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας καλύπτεται από πλάκες που γλιστρούν
Απλά όταν στα Ματαλλα χάνει η μάνα το παιδί και ο σκύλος τον αφέντη (ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό) φεύγουν όλοι στα γύρω χωριά Καμηλάρι Καλαμάκι Κομμός κλπ
Εγω θα σου πρότεινα να δεις τη Φαιστό και να πας για φαγητό στο Ζαρό περνάς το Ζαρό και πας για Βότομο η πρώτη ταβέρνα μόλις μπεις στο Βότομο στο δεξί σου χέρι δίπλα στο μύλο έχει ένα τεράστιο ενυδρείο με διάφορα ψάρια που μπορείς μόνος σου να πιάσεις με απόχη και να σου το μαγειρέψουν Δεν θυμάμαι όνομα αλλά έχει πολύ καλό φαγητό
Μετά μπορείς να πας στη λίμνη για καφέ και παγωτό
Μπορείς επίσεις να κάνεις μια μίνι πεζοπορία στο δάσος του Ρούβα και να δεις το ιστορικό μοναστήρι Βροντήση Αγίου Αντωνίου με τέλεια θέα στο κάμπο της Μεσσαράς
Και φυσικά θα αγοράσεις τα βραβευμένα νερά Ζαρός και Ρούβας (σωστά μπήκε ο τόνος )
Καλό θα ήταν να τα γκουκλάρεις όλα αυτά και ότι δεν σου αρέσει το απορρίπτεις
Οτι άλλο θέλεις στη διάθεση σου
Συμφωνώ για τις θάλασσες Κομμός,Καλαμάκι κτλ δεν αξίζουν. Γενικά οι εύκολες θάλασσες του Νότιου Ηρακλείου είναι επιεικώς μέτριες. Μόνο τα Μάταλα είναι λίγο καλύτερη αλλά έχει πολύ κόσμο .Το μόνο καλό είναι ότι έχουν δέντρα και το κακό πλάκες. Όταν έχει νοτιά -που έχει συνήθως- δεν μπορείς να κάνεις μπάνιο.
ΕΓΩ πρότεινα να μείνει κάπου στην περιοχή ώστε να πάει :
Αγιοφάραγγο. Τριόπετρα, Αγ,Παύλο αμμόλοφους, και αν έχει και άλλες μέρες Λέντα, Πρέβελη κτλ
Η ταβέρνα που λες είναι μέτρια προς καλή.
Ο ζαρός αξίζει σαν επίσκεψη.

Νότιο Λασίθι που θέλεις να πας επίσης να ξέρεις ότι όλες σχεδόν οι θάλασσες είναι πεντακάθαρες αλλά έχουν βότσαλο. Εγώ θα πήγαινα Χρυσή έστω και με το καραβάκι για μια βουτιά και θα το έψαχνα για γαιδουρονήσι. Άντε να πήγαινα και Κερατόκαμπο αν άντεχα τον χάλια δρόμο. Μην πας Ιεράπετρα βρες διαμονή προς κουτσουνάρι κτλ

Triplover

Member
Να ξεκινήσετε από Ηράκλειο και να φτάσετε μέχρι τη Σούγια δεν βλέπω κανένα απολύτως λόγο. Πολλά χιλιόμετρα και δύσκολοι δρόμοι. Πιστεύω ακράδαντα ότι η Κρήτη για τα βασικά της μέρη θέλει δύο εβδομάδες, από μία σε κάθε δυάδα νομών. Από Λασίθι μέχρι Χανιά είναι ανέφικτο και σπατάλη χρόνου σε δρόμους. Να έχετε υπόψη σας ότι το νότιο οδικό δίκτυο είναι αισχρό και πολλές φορές κυριολεκτικά ανύπαρκτο. Ιδιαίτερα του Ηρακλείου και των Χανίων. Πολλοί από τους δρόμους που μπορεί να σας βγάζει το gps πιθανόν να είναι χωματόδρομοι.

Από νότιο Ηράκλειο, το οποίο δεν το ξέρω καλά, οι καλύτερες επιλογές νομίζω ότι είναι τα Μάταλα με την Κόκκινη παραλία, το Αγιοφάραγγο και ο Ληστής. Επίσης, αν σας ενδιαφέρουν τα χωριά, τα οποία δεν έχουν την ομορφιά των χωριών της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Πελοπονήσσου, το ωραιότερο χωριό της Κρήτης είναι οι Αρχάνες. Τέλος, θεωρώ έγκλημα να περάσεις από το Ηράκλειο και να μην πας στο Αρχαιολογικό Μουσείο, που είναι ένα από καλύτερα μουσεία της χώρας.

Σε μία επίσκεψη μίας εβδομάδας δεν θεωρώ ότι αξίζει η Χρυσή. Έχει ένα ωραίο κεδρόδασος και από εκεί και πέρα, μία παραλία με άμμο με τη θάλασσα γεμάτη με βράχους και μεγάλες πέτρες. Ο πραγματικός παράδεισος είναι το Κουφονήσι. Άλλο επίπεδο.

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66?..
Παιδιά, αρχίζω και νιώθω υποχρεωμένος με τις τόσες πληροφορίες..
Και μάλλον δεν θα προλάβουμε σε όλα τα ωραία που μας προτείνετε, αν αρχίσουν και γκρινιάζουν τα μικρά δεν μπορούμε να τους δώσουμε και ρακή να ξεχαστούνε..
🙃
Αξίζει το Αρχαιολογικό του Ηρακλείου λέτε.. Να δούμε πως να μπει στο πρόγραμμα.
Έχω πάει στα Μάταλα και κάναμε μπάνιο με τις σπηλιές από πάνω μας, δεν μου 'χε κάνει εντύπωση, για κοινόβιο μπορεί να τους βόλευε. Με βράχο από κάτω και με τον αέρα, ούτε 20 μέτρα δεν μπορούσες να κολυμπήσεις.
;)
Την Αγία Φωτιά θυμάμαι, που μέχρι να την βρούμε είχε βραδιάσει για τα καλά. Και με τα πόδια μέχρι την ταβέρνα..
Και μια και είμαστε ελεύθεροι, πάντα έχω στο νου τους στίχους του Ερωτόκριτου για τις μελαχροινές όμορφες της Κρήτης:
"Kαι μέρα-νύχτα η Πεθυμιά πληθαίνει να τ’ ακούγει,
μη γνώθοντας, κι ο Έρωτας, όντε γελά, μας κρούγει"

Ευχαριστώ ξανά, να βάλω χλμ. και ώρες και να βγάλω το καλύτερο πρόγραμμα για 5 μέρες. Τα υπόλοιπα θα τα δούνε τα παιδάκια κι αργότερα όταν θα έρθουν μόνα τους, πρώτα ο Θεός.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.061
Μέλη
39.801
Νεότερο μέλος
konstantinos25

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom