Λευκάδα Διακοπές στη Λευκάδα για νέο ζευγάρι

efhklmt

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
θα ήθελα να μου πείτε το τηλέφωνο στα Κτελ της Λευκάδας....με έχετε μπερδέψει πάρα πολύ οι μισοί λέτε να μείνουμε μέσα στη Λευκάδα και οι άλλοι μισοί στο Νυδρί...πείτε μου και άλλες γνώμες για το που θα ήταν καλύτερα να μείνουμε...σας ευχαριστώ
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Επειδή απαγορεύονται τα greekeglish κάνε μια "επεξεργασία" στο ποστ σου και άλλαξε το!!
 

athina_tgh

Member
Μηνύματα
44
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελωνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κραμπι-Ταυλανδη
Τυχαινει να ειμαι απο μερος κοντα στη Λευκαδα οποτε να ξεκινησω απο το οτι δεν ειναι και ο πιο νεανικος προορισμος η αληθεια ειναι!Παρ ολα αυτα εχει απιθανες παραλιες απο τη μερια του Αγιου Νικητα-Καθισμα-Πορτο κατσικι-Εγκρεμνοι!Θα μεινετε στην πολη οπως και δηποτε!Το Νυδρι μπορει να εχει καποια beach bar αλλα δεν λενε τιποτα!Στην πολη θα βρειτε τα παντα και το βραδυ εχει αρκετα μπαρακια μπροστα στην παραλια που μενουν ανοιχτα μεχρι το πρωι!Απο αποψη ομορφιας το ιδανικο ειναι να μενεις στον Αγιο Νικητα αλλα ειναι πιο τσιμπημενα και το βραδυ θα θελετε πηγαινε-ελα!Οποτε για διαμονη φουλ για μεσα στη Λευκαδα!Τωρα θα πρεπει οπωσδηποτε να νοικιασετε κατι γιατι δεν εχει τακτικα δρομολογια για παραλιες οποτε θες αμαξι η μηχανακι!Οι δρομοι ειναι λιγο οτι να ναι κυριως για τις πιο μακρινες παραλιες αλλα και με μηχανακι παλευονται μιας και ειναι και αρκετα στενοι και γλυτωνεις και το parking!Αυτα!Αν μεινετε στην πολη επισκεφθειτε κυριως τισ παραλιες που ανεφερα και το βραδακι βγαινετε στην πολη θα περασετε τελεια!Νυδρι μπορειτε να πατε μια μερα για μπανακι-ποτακι αλλα δεν θεωρω οτι αξιζει να μεινεις κυριως αν εισαι νεος!
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Νεαρό ζευγάρι χωρίς αυτοκίνητο τι να κάνετε στη Λευκάδα?Πάρτε το πλοίο,πάτε Πάρο,νοικιάστε κι ένα μηχανάκι να περάσετε σούπερ!Εγώ με πιτσιρίκι πήγα Λευκάδα πρόπερσι και τη σιχάθηκα,αν πήγαινα μόνη με φίλο θα χτύπαγα ενέσεις!Ωραίες παραλίες ναι δεν λέω αλλά ετοιμαστείτε για πολύ κουβαδάκι στο Κάθισμα και στη Βασιλική,στο δε Πόρτο Κατσίκι πάτε από τις 7 το πρωί γιατί αργότερα γίνεται ο τρελός χαμός ούτε να ακούμπήσεις πετσέτα δεν βρίσκεις.Για να καταφερουμε να φύγουμε από την κόλαση ανεβήκαμε όλη την ανηφόρα με την όπισθεν,όσοι έχουν πάει ξέρουν τι εννοώ.Πάντως για να μην αδικώ 100% το νησί το οπόιο δεν συμπάθησα για πολλούς λόγους αλλά αυτή είναι καθαρά προσωπική άποψη,φίλη Λευκαδίτισσα μου είπε ότι ιδανική εποχή είναι ο Σεπτέμβρης για να χαρείς παραλίες και μακριά από τον Αυγουστο.Το Νυδρί πάντως αν τελικά πάτε απλά ξέχνα το!Γενικά ξανασκέψου το!
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολλα...
Μιας και αναφερθηκε η athina_tgh στους δρομους, προσοχη στα ορεινα. Λογω πολυ βροχης τον χειμωνα φευγουν μεγαλα κομματια απο την "τελεια" Ελληνικη ασφαλτο - μιλαμε για κατι τρυπες σαν να εχει ναρκοπεδιο. Μια φορα κοντεψα να παρω την αναρτηση στο χερι. Γι αυτο σιγα στις τυφλες στροφες. Ποτε δεν ξερεις τι θα βρεις στη μεση του δρομου!
 

Fanie

Member
Μηνύματα
256
Likes
619
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Lena's Stone Forest

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340

nopap

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Η Λευκαδα ειναι σχεδον το δεύτερο σπίτι μου.Οχι γιατι καταγομαι απο εκεί αλλα επειδη μένω κοντά,σχεδον καθε σαββατοκυριακο το καλοκαιρι είμαι εκεί.
Αξιζει να επισκεφθείτε τις παραλιες μικρο και μεγαλο γυαλο,καθως και τους εγκρεμνους που ειναι ισως η ωραιότερη παραλια της μεσογειου,χωρις υπερβολές.Θα ξεπατωθειτε βεβαια για να φτασετε στην παραλια καθως πρεπει να κατεβείτε(και να ΑΝΕΒΕΙΤΕ) αρκετά σκαλια.Επισης οπωσδηποτε να εφοδιαστειτε με ομπρελα και ψυγειακι με νερα.
Αξίζει ακόμα κατα τη διαμονή σας να φάτε σε ένα από τα ταβερνάκια στην περίφημη “πλατεία της Καρυάς” με τα αιωνόβια πλατάνια.
Τέλος θα ήθελα να σε συμβουλεψω οτι η Λευκαδα ειναι μεγαλο νησι και με την γουρούνα θα εχεις ενα θεμα,θα σας φαει ο ηλιος.Το καλυτερο μεσο ειναι το αμαξι.
 

hypatia

Member
Μηνύματα
74
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Southern Italy
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σεράγεβο, Λίβανος, Περού
Πρώτα απ' όλα πηγαίνω στη Λευκάδα από βρέφος σχεδόν κάθε χρόνο οπότε τη γνωρίζω αρκετά καλά θέλω να πιστεύω. Θα βάλω τα δυνατά μου, λοιπόν, να σου ξεκαθαρίσω λίγο το τοπίο γιατί κατάλαβα ότι έχεις μπερδευτεί.

1. Το γεγονός ότι επιλέξατε να πάτε Λευκάδα τον Αύγουστο αποτελεί από μόνο του μια ταλαιπώρια σκέτη!!! Κατεβαίνει όλο το Αγρίνιο (πάρα πολλοί Αγρινιώτες έχουν και σπίτια στο νησί, το έχουνε χτίσει κυριολεκτικά!), οι μισοί Ηπειρώτες που δεν πάνε Πάργα και Σύβοτα και πλέον και οι μισοί Βορειοελλαδίτες λόγω εύκολης πρόσβασης από Ιόνια και λόγω απουσίας ακτοπλοϊκών. Χάνει η μάνα το παιδί...Το παρακάμπτω όμως αφού τον Αύγουστο πολλά μέρη στην Ελλάδα είναι έτσι, και συνεχίζω...

2. Λέγονται διάφορα περί του αν είναι νεανικό νησί ή αν είναι προορισμός για ΚΑΠΗ και φαμίλιες με 7 κουτσούβελα. Ας μου δώσει κάποιος τον ορισμό του "νεανικού νησιού" και θα του απαντήσω αν η Λευκάδα τον καλύπτει...Πιστεύω ότι σε κάθε νησί υπάρχει κάτι για όλους...Η Λευκάδα λοιπόν έχει μέρη για όλους ανάλογα με τα γούστα (στα 22 μου πλέον αυτη την αίσθηση μου δίνει το νησί, αν και είμαι απογοητευμένη απο το πως εχουν χειριστεί οι Λευκαδιτες τα πράγματα...καποια μερη έχουν αλλάξει άρδην προς το χειρότερο) .

συνεχίζεται...
 

hypatia

Member
Μηνύματα
74
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Southern Italy
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σεράγεβο, Λίβανος, Περού
3. Που να μείνετε λοιπόν??? Είμαι φαν της πόλης και όχι του Νυδριού. Τα καλά της πόλης είναι ότι βρίσκεται στο μέσο των πάντων (είναι η πύλη εισόδου του νησιού και η κορυφή του όπως βλέπεις το χάρτη) και διαθέτει και τη νυχτερινή ζωή που ψάχνετε και μια παραλία αρκετά κοντά (Άγιος Ιωάννης) αν δε θέλετε κάθε μέρα να κάνετε εξορμήσεις. Πρέπει να δικαιολογηθώ γιατί όχι Νυδρί??? Να πω ότι βαριέμαι να αναφέρω τώρα ένα-ένα τα άσχημά του (γτ δυστυχώς δεν έχει τίποτα καλό). Χάλι!!!

4. Στο δίλλημα αυτοκίνητο ή μηχανάκι, ψηφίζω δαγκωτό το δεύτερο. Τα πλεονεκτήματα του είναι ότι είναι οικονομικότερο και θα σας γλιτώσει από πολλά μαρτύρια και κυρίως αυτό του "παρκινγκ στη Λευκάδα μέσα στον Αύγουστο". Γενικά αν υπάρχει η δυνατότητα θα σας έλεγα να νοικιάσετε κάτι για να έχετε μια σχετική αυτονομία και να μη βασίζεστε στις συγκοινωνίες. Αλλά προς Θεού!!! ΟΧΙ γουρούνες! Αυτή η κατάρα των νησιών μας πρέπει με κάποιον τρόπο να αντιμετωπιστεί!!!

5. Που πρέπει να πάτε?
Αρχικά η Λευκάδα έχει πολύ όμορφες παραλίες. Πρέπει οπωσδήποτε να την αράξετε μια μέρα Εγκρεμνούς αλλιώς δε θα έχετε δει τίποτα! (ΠΡΟΣΟΧΗ! η κατάβαση θέλει προσπάθεια και πρέπει να πάρετε μαζί σας νεράκια και φαγητάκια γιατί κάτω στην παραλία δεν υπάρχουν πολλές επιλογές). Το Πόρτο Κατσίκι είναι επίσης πολύ όμορφο και θα άξιζε μια βουτια (ΠΡΟΣΟΧΗ! να ξεκινήσετε νωρίς για να φτάσετε νωρίς και να βρείτε χώρο γιατί η παραλία είναι πολύ γνωστή και ο χώρος της πολύ μικρός για τον τόσο κόσμο που την επισκέπτεται). Άλλες παραλίες εξίσου όμορφες είναι το Κάθισμα, ο Άγιος Νικήτας και ο Μικρός Γιαλός στον Πόρο (επίσης μικρή για τον κόσμο που μαζεύει! χαμός). Μακριά από Νικιάνες κλπ. Να αποφύγετε επίσης κρουαζιέρες τύπου "Σκορπιος-Μαδουρί-Μεγανήσι-Ιθάκη-Κεφαλλονιά-Ζάκυνθος-Κύθηρα-Τουρκία-Μαυρίκιος-Γαλλική Πολυνησία-και δεν ξέρω και γω που αλλού-Ημερήσια-Μόνο 15 ευρώ". Αντ' αυτού θα πρότεινα να πάρετε καραβάκι από Νυδρί απευθείας για Μεγανήσι και με το λεωφοριάκι που περιμένει στο λιμανάκι να πάτε όπου θέλετε και να περάσετε πολύ όμορφα τη μέρα σας.

Ελπίζω να μπόρεσα κάπως να σε ξεμπερδέψω με αυτό το ατελείωτο ποστ! Για όποια άλλη απορία με ρωτάς αν θέλεις
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1. Τα καλά της πόλης είναι ότι βρίσκεται στο μέσο των πάντων (είναι η πύλη εισόδου του νησιού και η κορυφή του όπως βλέπεις το χάρτη) και διαθέτει και τη νυχτερινή ζωή που ψάχνετε
2. Να αποφύγετε επίσης κρουαζιέρες τύπου "Σκορπιος-Μαδουρί-Μεγανήσι-Ιθάκη-Κεφαλλονιά-Ζάκυνθος-Κύθηρα-Τουρκία-Μαυρίκιος-Γαλλική Πολυνησία-και δεν ξέρω και γω που αλλού-Ημερήσια-Μόνο 15 ευρώ". Αντ' αυτού θα πρότεινα να πάρετε καραβάκι από Νυδρί απευθείας για Μεγανήσι και με το λεωφοριάκι που περιμένει στο λιμανάκι να πάτε όπου θέλετε και να περάσετε πολύ όμορφα τη μέρα σας.
σε γενικές γραμμές συμφωνώ, σε αυτά τα 2 σημεία όχι..
1. τα κακά δεν τα λες..αρχιτεκτονική συνοικίας της Αθήνας, άλλη μία άσχημη επαρχιακή πόλη που το μόνο που τη σώζει από τα βάραθρα είναι η θέση της. όσο για feeling διακοπών, αυτό πάει περίπατο..το δε Νυδρί έχει θέα, έχει τουρίστες, έχει νυχτερινή ζωή νησιού και όχι πόλης και πολλά καταλύματα "στο κύμα". τα γούστα γούστα βέβαια.
2. να αποφύγουν μία από τις καλύτερες "κρουαζιέρες' σε ελληνικό νησί? αν όχι την κορυφαία? με ελάχιστο κόστος βλέπεις τα 2 κορυφαία μερη του Ιονίου, Φισκάρδο-Κιόνι, και κάνεις μπάνιο σε ένα νησί μύθο για όλους τους Έλληνες και μη,, το Σκορπιό. να πάνε και στο Μεγανήσι συμφωνώ αλλά η βόλτα με τα σκάφη δεν χάνεται..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.686
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom