Νίσυρος Διακοπές στη Νίσυρο!!!

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
παιδια εγω τη Νισυρο την λατρεψα.Πηγα φετος ημερισια απ την Κω αλλα οχι με γκρουπ αλλα με πλοιο γραμμης και μαλιστα απογευμα οπου ειχαν φυγει ολα τα ημερισια γκρουπ.

Νοικιασαμε μηχανακι και θεωρω οτι ειναι πολυ βολικο και οικονομικο.Πηγαμε στο ηφαιστειο οπου ολο το μερος ειχε σκια και απολαυσαμε ανετα το τοπιο και τον κρατηρα.Δεν μπορω να φανταστω να ημουν στο μερος με νταλα ηλιο πρωινες-μεσημεριανες ωρες.Η μυρωδια βεβαια απ το θειαφι ηταν αποπνικτικη σαν κλουβιο αυγο και ειχαμε συνεχεια τη μυτη μας κλειστη.Παντως ηταν φοβερη εμπειρια.

Ειδαμε τους οικισμους Νικια και Εμπορειος με υπεροχη πανοραμικη αποψη του ηφαιστειου.Παντου επικρατουσε ηρεμια.

Στο Μανδρακι ειχε κοσμο και ζωη και μου αρεσε παρα πολυ.

Ηθελα να δω πολλα περισσοτερα καθως ειχα μελετησει καλα το νησι αλλα δυστηχως ο χρονος ηταν λιγος.6 ωρες ημασταν στο νησι με τις 3 απ αυτες να ηταν νυχτα.

Πιστευω με ενα 3ημερο 2ημερο βλεπεις ανετα ολο το νησι και το απολαμβανεις.Θα ηθελα να ξαναπαω ισως συνδιαζοντας το με καποιο κοντινο νησι.

Παντως εγω εχω ακουσει καλα λογια για τις παραλιες του νησιου που δεν εχει μονο 3.Η καλυτερη αλλα και η πιο δυσβατη ειναι η παχια αμμος που αναφερθηκε πιο πριν η οποια ειναι και για ελευθερο καμπινγκ αλλα και για γυμνισμο.
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Όχι, δεν έχει μόνο τρεις παραλίες το νησί, αλλά τρεις είναι σχετικά προσβάσιμες και αξίζουν. Εννοείται βέβαια ότι μεγάλο μέρος του παραλιακού δικτύου προσφέρεται για μπάνιο, περνάς, κόβεις ταχύτητα κι όπου σου αρέσει κατεβαίνεις και ρίχνεις τη βουτιά σου. Τώρα εξαρταται απ' το τι ζητάει ο καθένας. Για μένα, που δίνω μεγάλη σημασία στο χρώμα και την ποιότητα του νερού, η Νίσυρος δε λέει τίποτα. Ούτε τα νερά είναι καλά, ούτε τα τοπία λένε τίποτα (πέρα από την Παχιά Άμμο). Ίσως φταίει που ερχόμουνα από Λειψούς, ένα νησί με εκπληκτικά νερά, και γι' αυτό μου φάνηκε αδιάφορη η Νίσυρος. Το δικό μου ιδανικό παραλίας είναι με ανοιχτόχρωμο βότσαλο και νερό τυρκουάζ - η άμμος δε με ενοχλεί, αλλά δεν την αποζητώ κιόλας. Αυτό τραβάει το μάτι μου. Ε, αυτό δεν υπάρχει στη Νίσυρο ούτε για πλάκα. Δοθείσας ευκαιρίας, να προσθέσω ότι οι θερμοκρασίες στη Νίσυρο είναι αρκετά ψηλές σε σχέση με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα. Ρώτησα ντόπιους αν οφείλεται στο ηφαίστειο και το αρνήθηκαν. Για τους δύο αυτούς λόγους (απίστευτη ζέστη και μέτριες παραλίες), η Νίσυρος είναι από τα νησιά που εγώ προσωπικά θα τα πρότεινα μάλλον για άνοιξη - π.χ. το Πάσχα στη Νίσυρο γιορτάζεται πολύ ωραία. Αλλά όπως είπαμε, γούστα είναι αυτά.
 

marina12

Member
Μηνύματα
86
Likes
2
Καλησπέρα σε όλους.Αποφάσισα φέτος διακοπές στη Νίσυρο.Θα ήθελα να μάθω απο κάποιον που έχει πάει στο νησί αν πρέπει να νοικιάσουμε αμάξι η μηχανάκι.Τι απο τα δύο είναι πιό βολικό για τις διαδρομές.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

μανος

Member
Μηνύματα
21
Likes
69
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Εγώ θεωρώ ότι το μηχανάκι είναι μία χαρά... οι μεγαλύτερες αποστάσεις που θα κάνετε είναι περίπου 15 km (αν θυμάμαι καλά)... να λάβετε υπόψη μόνο ότι τα χωριά νικιά και εμπορειός είναι αρκετά ψηλά....
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
εμείς είχαμε μηχανάκι, βέβαια πριν πολλά χρόνια αλλά δεν νομίζω να έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα. Δεν είναι μεγάλο το νησί.. To γυρίσαμε όλο και μάλιστα με 50αράκι αυτόματο...
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Κι εμείς 50αρι αυτόματο είχαμε πάρει το 2012, αν θυμάμαι καλά με 15 ευρώ τη μέρα.Βέβαια λόγω μη εξοικίωσης με 2τροχο τα είδα όλα αφού το νησάκι έχει ανηφόρες και δρόμους δίπλα σε γκρεμούς.Το τι τράβηξε ο οδηγός δεν λέγεται:Dευτυχώς δεν τον έριξα κάτω!
Πάντως το νησί είναι κουκλί και θα το γυρίσετε άνετα.
Για να νοικιάσεις μηχανάκι αρκεί το δίπλωμα αυτοκινήτου.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.319
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Επαναφέρω το συγκεκριμένο τοπικ, για να γράψω κάποιες λίγες εντυπώσεις από ένα νησάκι που ήθελα να το επισκεφτώ εδώ και λίγα χρόνια, και τα κατάφερα φέτος σε συνδυασμό με τη Τήλο.
Η αλήθεια είναι ότι είχα διαβάσει πολύ καλές εντυπώσεις και κριτικές, κάτι που με οδήγησε στο να βάλω τη Νίσυρο στο βασικό προορισμό του καλοκαιριού στα Δωδεκάνησα.
Έφτασα σε περίπου 45 λεπτά με το καταμαράν από τη Τήλο. Η πρώτη βόλτα στο Μανδράκι είναι χαρακτηριστική για να σου κλέψει αμέσως τη καρδιά. Μια χώρα πολύ όμορφη, ιδιαίτερη, γραφικότατη, με το μοναστήρι της Παναγιας σπηλιανής να δεσπόζει πάνω της. Ένα κράμα δωδεκανήσιας και κυκλαδίτικης χώρας:
IMG_5500.JPG IMG_5493.JPG IMG_5530.JPG IMG_5543.JPG

Το απαραίτητο καλωσόρισμα έγινε στο ξακουστό καφενέ που σύχναζε ο Νίκος Παπάζογλου (ο ιδιοκτήτης είναι και κουμπάρος του) στη πλατεία ηλικιωμένης. Έγινε και μια προσπάθεια για μπάνιο στα Χοχλάκια. Δύσκολη παραλία όταν φυσάει, και επικίνδυνη λόγω ρευμάτων:
2018-08-02 13.40.31.jpg IMG_5991.JPG IMG_5587.JPG

Τις μεσημεριανές ώρες γινόταν ένας κακός χαμός από κόσμο, επισκέπτες κυρίως από τη Κω που ερχόταν για ημερίσια, κάτι που απ ότι μάθαμε αποφέρει σημαντικά έσοδα στις τοπικές επιχειρήσεις.
Γρήγορα δικτυωθήκαμε και καταλάβαμε ότι στο νησί χωρίς μέσο μεταφοράς είσαι καταδικασμένος. Οι συγκοινωνίες είναι κάκιστες. Ευτυχώς βρήκαμε διαθέσιμο αυτοκίνητο, κι έτσι από την επομένη είχαμε όλο το χρόνο και την άνεση να γυρίσουμε το νησί και να δούμε τα αξιοθέατα.

Ξεκινώντας απο τα Νικιά, το πανέμορφο χωριό αυτό της Νισύρου, με τη ξακουστή πλατεία και τη καταπληκτική θέα στο κρατήρα, δε παραλείψαμε να επισκεπτούμε το γεωλογικό μουσείο, μοναδικό στο είδος του απ ότι μάθαμε. Αξίζανε και με το παραπάνω τα 4€ που δωσαμε για είσοδο, το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο.
IMG_5628.JPG IMG_5631.JPG IMG_5651.JPG IMG_5667.JPG

Στη συνέχεια και μετά τη παγωμένη μπύρα που ήπιαμε στη πλατεία, ετοιμαστήκαμε για τη συγκλονιστική εμπειρία που λέγεται κρατήρας «Στέφανος» (μα είναι όνομα αυτό για κρατήρα;). Εν αντιθέσει με όσα είχα διαβάσει εδώ, το πρόγραμμα μας βγήκε ώστε να κανουμε τη βόλτα μας στο ηφαιστειο στις 14:00 το μεσημέρι, με τον ήλιο να καίει. Ωστόσο δε το μετανιώσαμε γιατί αφ ενός ήμασταν σχεδόν μόνοι μας, και αφ ετέρου η επίσκεψη μας άρεσε πάρα πολύ. Γενική είσοδος 3€, μειωμένο εισιτήριο δικαιούνται οι άνεργοι κτλ. Στο τέλος έκανες βόλτα και σε άλλους δύο κρατήρες οι οποίοι δεν είναι επισκέψιμοι από κοντά. Η μυρωδιά απο το θειάφι εντονότατη αλλά όταν μπαίνεις στον κρατήρα αμελητέα:
IMG_5697.JPG IMG_5706.JPG IMG_5719.JPG IMG_5751.JPG IMG_5800.JPG

Η υπόθεση σήκωνε μπανάκι, και στο κατέβασμα περάσαμε από τους Πάλους, ένα παραθαλάσιο οικισμό με αρκετές ψαροταβέρνες -και κόσμο μόνο στη μία- σχετικά αδιάφορο:
IMG_5928.JPG IMG_5827.JPG

Προχωρώντας το δρόμο συναντάμε κατα μήκος μερικές ωραίες παραλίες για βουτιά, και φυσικά ένα απο τα καλύτερα στέκια του νησιού, την «Όαση» στην οποία κάνουμε στάση απαραιτήτως! Προσοχή μόνο, η μουσική είναι πολύ καλή, η παρέα καλύτερη, και οι μπύρες πολύ παγωμένες. Το μαγαζί ενδείκνυται για «βαρύ» κάθισμα.

Όταν καταφέρουμε και σηκωθούμε, προχωράμε με τα πόδια και ξεκινάμε το μονοπάτι που μας βγάζει για τη Παχιά άμμο, τη δημοφιλέστερη και καλύτερη παραλία του νησιού, η οποία φιλοξενεί και free campers. Μεγάλη προσοχή εκεί, αν και το μονοπάτι δεν είναι τόσο δύσβατο, χρειάζεται να είναι κανεις συγκεντρωμένος. Δυστυχώς κατα τη παραμονή μας στο νησί, την επόμενη της επίσκεψης μας συνέβη ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό με μια κοπέλα που έπεσε από εκεί και έχαση τη ζωή της. Πολύ κρίμα...
IMG_5840.JPG 2018-08-03 15.33.54.jpg IMG_5846.JPG IMG_5849.JPG

Ο δεύτερος οικισμός του νησιού, ο Εμπορειός αρκετά πιο παρατημενος απο τα Νικιά, με τις δύο πολύ καλες του ταβέρνες (ανοίγουν μετά τις 7)
IMG_5891.JPG IMG_5893.JPG

Επίσης αξιόλογη βόλτα ήταν η επίσκεψη στο ενετικό Κάστρο της Νισύρου, με τη θέα στο Μανδράκι. Να το προτιμήσετε κοντά στη δύση του ηλίου.
IMG_5934.JPG IMG_5937.JPG

Η περιοχή των Λουτρών, στο ένα χιλιόμετρο και κάτι από το Μανδράκι είναι μια ακόμα διαφορετική εμπειρία. Κόστος 5€ για 20 λεπτά, και πιστέψτε με είναι υπέρ αρκετά. Υπήρχε η προειδοποίηση φυσικά, αλλά εγώ τη καταβρήκα με το ζεστό... Το κτήριο αρκετά παλιακό, αλλά το καφενείο - εστιατόριο είναι επίσης απο τα βασικά στέκια του νησιού και η επίσκεψη μετα φαγητού πρέπει να θεωρείται επιβεβλημένη.
IMG_5610.JPG 2018-08-04 17.06.59.jpg 2018-08-04 17.16.09.jpg 2018-08-02 15.41.24.jpg

Πολύ ωραία και η επίσκεψη στη Παναγια σπηλιανή, η οποία θυμίζει κάτι απο Χοζοβιώτισσα. Η είσοδος για τους Έλληνες είναι δωρεάν, ενώ για τους αλλοδαπούς 2€, κάτι που δεν έχω συναντήσει πουθενά αλλού.
IMG_6052.JPG IMG_6058.JPG


Να αναφέρω κάπου εδω και μερικά αρνητικά χαρακτηριστικά, τουλάχιστον στα δικά μου τα μάτια.
Πολύ ζέστη, η οποία ίσως και να οφείλεται στην εποχή.
Αρκετή βαβούρα απο τα μηχανάκια των ντόπιων μέσα στα στενάκια, τα οποία αν και απαγορεύονται κυκλοφορούν ανενόχλητα και ανελέητα.
Απουσία νυχτερινής ζωής, κάτι που δε δικαιολογείται απο το πολύ νέο κόσμο που έχει.
Μηδαμινή ύπαρξη παραλιών, τουλάχιστον όπως το φαντάζεται κανένας. Μιλάμε για ηφαίστειο, δε πάει κανεις στο νησί για να κάνει μπάνια και να δει παραλίες.
Κακή γραμμή λεωφορείου. Όπως προανέφερα χρειάζεται μέσο.

Κατα τα άλλα είναι ένα υπέροχο μέρος, που έχει ομορφιές τις οποίες δε μπορείς να συναντήσεις αλλού. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να δει κάτι διαφορετικό απ τα τετριμμένα.
 

damasta

Member
Μηνύματα
192
Likes
393
Επόμενο Ταξίδι
ιού επιτρέποντος ΠΑΝΤΟΥ
Πολύ ωραία και η επίσκεψη στη Παναγια σπηλιανή, η οποία θυμίζει κάτι απο Χοζοβιώτισσα. Η είσοδος για τους Έλληνες είναι δωρεάν, ενώ για τους αλλοδαπούς 2€, κάτι που δεν έχω συναντήσει πουθενά αλλού

και στα Μετεωρα το ιδιο ισχυει
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.501
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
και στα Μετεωρα το ιδιο ισχυει
Στα ΜΕτέωρα νομίζω είναι δωρεάν για τους ορθόδοξους, όχι για τους Έλληνες (το οποίο δεν έχω καταλάβει πώς αποδεικνύεται, εγώ είπα πως η μάρυη κοπέλα μου είναι ορθόδοξη και δε μας χρέωσαν... έκανε και το σταυρό της). Πιθανόν να ισχύει το ίδιο κι εκεί.
 

spirosninja

Member
Μηνύματα
286
Likes
507
οχι δεν ισχυει! απο φετος ξεκινησε αυτο στο νησι και ειναι ο λογος που εχει μειωθει το πληθος των Ρωσων τουριστων οι οποιοι πηγαινανε μονημερη απο την Κω. δλδ το εχουν βγαλει απο τα ταξιδιωτικα πακετα οι πρακτορες. ετσι μας ειπαν οι ντοπιοι
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.501
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
οχι δεν ισχυει! απο φετος ξεκινησε αυτο στο νησι και ειναι ο λογος που εχει μειωθει το πληθος των Ρωσων τουριστων οι οποιοι πηγαινανε μονημερη απο την Κω. δλδ το εχουν βγαλει απο τα ταξιδιωτικα πακετα οι πρακτορες. ετσι μας ειπαν οι ντοπιοι
Δηλαδή οι Ρώσοι δεν πάνε στη Νίσυρο για να εξοικονομήσουν τα 2 ευρώ της εισόδου;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.248
Μέλη
38.892
Νεότερο μέλος
Petr23

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom