Διακόπτεται επ' αόριστον η λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Το πρώτο θύμα
Διακόπτεται επ' αόριστον η λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης λόγω κρίσης
aassets.in.gr_dGenesis_assets_Content5_Photo_1118072_b.jpg

ΑΠΕ​
Το Μέγαρο Μουσικής ΘεσσαλονίκηςΘεσσαλονίκη
awww.in.gr_news_images__email.gif awww.in.gr_news_images__print.gif Να διακόψει τη λειτουργία του επ' αόριστον, λόγω οικονομικών δυσχερειών, αποφάσισε το ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα του ΜΜΘ θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί κανονικά έως το Μάιο, αλλά από τον Σεπτέμβριο το κτίριο θα φιλοξενεί εκδηλώσεις, όχι όμως και δικές του μουσικές παραγωγές.
Το 2009 η επιχορήγηση ήταν περί τα 3.000.000 ευρώ, για το 2010 όμως και λόγω των ευρύτερων οικονομικών προβλημάτων, δεν έχει κατατεθεί ούτε καν η πρώτη δόση της επιχορήγησης, με αποτέλεσμα τη δυσκολία σχεδιασμού προγράμματος και τελικά τη διακοπή των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Μεγάρου.
Κατόπιν αυτών, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΜΜΘ Νίκος Αθηναίος υπέβαλε την παραίτησή του δηλώνοντας: «Θεώρησα έντιμο να υποβάλω την παραίτησή μου ελλείψει, πλέον, αντικειμένου διαχείρισης». Τη θέση αυτή κατείχε ο κ. Αθηναίος επί δέκα συνεχή χρόνια, από την έναρξη λειτουργίας του Μεγάρου.
Σε δηλώσεις του προς το in.gr, ο κ. Αθηναίος ανέφερε ότι με την παρούσα οικονομική κατάσταση δεν υπάρχει δυνατότητα για αυτοτελές καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Πρόσθεσε ότι γίνονται συνεχώς επαφές των μελών του ΔΣ με το υπουργείο Πολιτισμού και γίνονται προσπάθειες, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα για πρόγραμμα.
«Πήρα την απόφασή μου. Βγήκα από το καράβι. Θα γυρίσω σελίδα» δήλωσε ο κ. Αθηναίος.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του ΟΜΜΘ θα συνεχισθεί κανονικά και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο, ενώ το κτίριο από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα φιλοξενεί άλλες εκδηλώσεις και όχι δικές του μουσικές παραγωγές.
Από της ιδρύσεώς του (τον Ιανουάριο του 2000) η λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης επιχορηγούνταν από το υπουργείο Πολιτισμού.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


όπως λέει στην αρχή ..το πρώτο θύμα και άρχισαν τα όργανα !!!
 
Last edited by a moderator:

BILL

Member
Μηνύματα
23
Likes
1
Κατι πηρε το αυτη μου η Χαρις Αλεξιου στο μεγαρο μουσικης.....δεν ξερω αν ειναι αληθεια...;)
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Κατι πηρε το αυτη μου η Χαρις Αλεξιου στο μεγαρο μουσικης.....δεν ξερω αν ειναι αληθεια...;)
Στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μεταφέρει τις φετινές επιτυχημένες εμφανίσεις της στο «Παλλάς» της Αθήνας, η Χάρις Αλεξίου. Εμφανίσεις που παρακολούθησαν πάνω από 35.000 θεατές. Αυτήν την παραγωγή μεταφέρει η Χάρις Αλεξίου στη Θεσσαλονίκη, για έξι μοναδικές βραδιές, από τις 15 ως τις 24 Απριλίου.

πηγή :Η Χάρις Αλεξίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης | Τέχνες | Ελευθεροτυπία
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.830
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom