Διαμέρισμα χωρίς κουζίνα; Ορίστε;

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Όταν αποφασίσαμε να έρθουμε να μείνουμε Γερμανία, δε περιμέναμε ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να βρούμε να νοικιάσουμε σπίτι. Η περιοχή που μένω είναι φοιτητούπολη και όπως διαπιστώσαμε πολύ σύντομα τα σπίτια είναι λίγα και η ζήτηση μεγάλη!

Άγνωστη περιοχή, άγνωστες γειτονιές και μεις να ψάχνουμε σπίτι χωρίς καμία βοήθεια. Βλέπουμε ένα διαμέρισμα, σε μια οδό α λα στυλ ''Γυναίκες σε απόγνωση'' και για όσους δεν έβλεπαν τη σειρά: μονοκατοικίες με γκαράζ, γκαζόν, ησυχία, μια τάξη. Το βλέπουμε, μας άρεσε, τους αρέσαμε και μάλιστα η ιδιοκτήτρια βάλθηκε να μας πει το ιστορικό του διαμερίσματος που θέλαμε να νοικιάσουμε, μόνο που τότε δεν είχα καταλάβει ότι σχεδόν όλοι οι ενοικιαστές ήταν ξένοι. Ένα κρύο απόγευμα του Φλεβάρη είδαμε το σπίτι, μια κρυάδα πήραμε μια τρίτη του ίδιου μήνα. Ο σύζυγος μαθαίνει ότι η περιοχή που θέλαμε να νοικιάσουμε το εν λόγω διαμέρισμα δεν ήταν και η καλύτερη, με λίγα λόγια μας είπανε μακρυά! Ρωτήσαμε και μάθαμε σε ποιες γειτονιές να ψάχνουμε για σπίτι και έτσι η περιπέτεια ξεκινάει.

Τα σπίτια τα βλέπαμε μέσω αγγελιών που είχανε αναρτηθεί στο ίντερνετ και στέλναμε e-mail ότι ενδιαφερόμαστε για το σπίτι. Ακολουθούσε τηλεφώνημα από το μεσιτικό γραφείο που είχε το σπίτι ή τον ιδιοκτήτη και πηγαίναμε στο ραντεβού. Σοκ: πέντε, πέντε βλέπαμε τα σπίτια! Μάλιστα υπήρχανε περιπτώσεις όπου μας χώριζαν σε ομάδες, μην μπουκάρουν 15 άτομα σε ένα σπίτι! Όταν μας άρεσε το σπίτι, συμπληρώναμε μια αίτηση όπου γράφαμε όνομα, εθνικότητα, επάγγελμα, μισθό. Να σημειώσω εδώ ότι στο μεσιτικό γραφείο μας είπανε, ο μισθός σου πρέπει να είναι 3 φορές το ενοίκιο που θα δώσεις. Οκ με αυτό, πάμε παρακάτω: το μεσιτικό γραφείο λοιπόν επέλεγε 3 άτομα που πίστευε ότι ταιριάζανε στο προφίλ που του είχε δώσει ο ιδιοκτήτης. Εμείς αρκετές φορές ήμασταν στους 3 επικρατέστερους, ένιωθα ότι ήμουνα σε κάποιο διαγωνισμό και έπρεπε να τα δώσουμε όλα για το έπαθλο, το οποίο μάλιστα το πλήρωνα. Ο ιδιοκτήτης μετά αποφάσιζε ποιόν θα δει και μετά ακολοθούσε η συνέντευξη. Δεν έφτανες δηλαδή πάντα να δεις τον ιδιοκτήτη. 3 φορές ακούσαμε το όχι, με δικαιολογίες: είμαστε μεγάλοι, είμαστε μικροί, θα κάνουμε παιδί και θα φύγουμε από το σπίτι πολύ σύντομα, όταν το δε σπίτι ήταν 100τμ! Από συνέντευξη περάσαμε 2 φορές, την 1η φορά κράτησε μια ώρα, ρώτησε ένα σωρό πράγματα και ήθελε επιβεβαιώσεις ότι είμαστε σίγουροι ότι θα μείνουμε στη Γερμανία, αν έχουμε σίγουρη δουλειά, μισθό, γιατί επιλέγουμε να μείνουμε σε αυτή την περιοχή και όχι κοντά στην εργασία, μένουμε 30χλμ από τη δουλειά. Τελικά μας είπε όχι, γιατί; Το σπίτι ήταν 100τμ και μεις αν κάνουμε παιδί θα θέλουμε να φύγουμε για κάτι μεγαλύτερο!!!! Μάλιστα λέμε και συνεχίσαμε να ψάχνουμε.

Δεχόμαστε ένα τηλεφώνημα: αν θέλουμε το σπίτι που θα δούμε θα πρέπει να αγοράσουμε την κουζίνα!!!!!!! Ορίστε; Βλέπουμε το σπίτι και την κουζίνα εννοείται και η συγκεκριμένη έκανε 2500ευρώ, ωραία δε λέω, αλλά μιας και ήταν η πρώτη τέτοια περίπτωση που συναντήσαμε είπαμε να πούμε όχι. Τι παίζει λοιπόν; Δίνω ένα 50 τοις 100 των σπιτιών που τελικά είδαμε στους 4 μήνες που ψάχναμε για σπίτι, δεν είχανε κουζίνα από τον ιδιοκτήτη, εσύ έπρεπε είτε να την αγοράσεις από τον προηγούμενο ενοικιαστή, είτε να τη φτιάξεις αν είσαι ο 1ος που μπαίνει μέσα μετά την ανακαίνιση που έχει κάνει ο ιδιοκτήτης. Στην αρχή ήμασταν αρνητικοί να βλέπουμε σπίτια, στα οποία έπρεπε να αγοράσουμε την κουζίνα από τον προηγούμενο ενοικιαστή, τη τιμή την έθετε αυτός, για παράδειγμα είδαμε κουζίνες με 4000, 2500, 3000ευρώ και το ποσό το θέλανε πρίν μπεί ο επόμενος ενοικιαστής μέσα ή να τη φτιάξουμε μόνοι μας. Όσο πέρναγε ο καιρός όμως έπρεπε να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας και τελικά τους ανοίξαμε τόσο που αρχίσαμε να βλέπουμε και σπίτια χωρίς καθόλου κουζίνα, δηλαδή χωρίς ντουλάπια, ηλεκτρικές συσκευές, μόνο ο τοίχος και τίποτα άλλο!!!

Στα τέλη Μαΐου και μετά από απίστευτη στενοχώρια που δε βρίσκουμε σπίτι, δεχόμαστε ένα τηλεφώνημα με την εξής ερώτηση: καπνίζετε; όχι λέμε. SUPER, μας απαντάει η μεσίτρια!!!! Ναι, μετά από λίγες μέρες υπογράψαμε το συμβόλαιο για το νέο μας σπίτι!!! Σημείωση, κουζίνα δεν έχει, εμείς τη βάλαμε, όταν θα φύγουμε ή θα την πουλήσουμε στον επόμενο ή θα την πάρουμε μαζί μας!!! Έτσι πράττουν εδώ! Και ναι στο σπίτι δε μπορούμε να καπνίσουμε, πράγμα που δεν μας επηρεάζει, μιας και δεν καπνίζουμε.

Στα πρακτικά τώρα: στο ενοίκιο που πληρώνεις συμπεριλαμβάνεται το νερό και το φυσικό αέριο και τα κοινόχρηστα, το ρεύμα το πληρώνει ο ενοικιαστής.

Στην πολυκατοικία όπου μένω έχουμε ειδικό δωμάτιο για τα σκουπίδια, όπου έχουμε κάδους για τα οργανικά, τα πλαστικά, τα χαρτιά και για τα υπόλοιπα σκουπίδια. Για γυαλί δεν έχουμε διότι υποτίθεται ότι επιστρέφεις το μπουκάλι στο σουπερμάρκετ. Στην πόλη όμως υπάρχουν κάδοι, όπου ανακυκλώνεις ξεχωριστά το πράσινο, άσπρο και καφέ γυαλί.

Έχουμε parking για τα ποδηλατα και αποθήκη.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν μας είπες πόλη,τετραγωνικά και ενοίκιο για να έχουμε μια τάξη μεγέθους.Εκτός αν θες να τα κρατήσεις μυστικά ή ήταν κάποιος όρος του συμβολαίου να τηρήσεις omerta.
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Μμ πολη ηδη εχω πει στο πρωτο μου ποστ αυτου το μπλογκ, Wurzburg μενω(134.000 κατοικοι) και το διαμερισμα ειναι στο κεντρο της πολεως, ανακαινισμενη πολυκατοικια, 4ος χωρις ασανσερ και ειναι 90τμ. Οσο για το ενοικιο επετρεψε μου να μη το αποκαλυψω δημοσια. Θα πω οτι τα ενοικια που κοιταγαμε ηταν απο 600 ευρω μεχρι και 1200 ευρω το μηνα, υπηρχανε και πιο φτηνα καθως και πιο ακριβα εννοειται.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.375
Likes
14.280
Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.Για ποιά περιοχή και πόλη μιλάμε?Βαυαρία μήπως?
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.488
Likes
7.988
Μ' αρέσει πάρα πολύ να διαβάζω τέτοιες πληροφορίες για τη ζωή σε μία ξένη πόλη!!!
Πάντως, τέτοια οντισιόν για να σας νοικιάσουν σπίτι??? Γερμανοί παιδί μου!!! ;)
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Νόμιζα οτι ακόμη είσασταν στήν Ισπανία/Βασκωνία.Δεν είχα δεί το άλλο θέμα που άνοιξες.Στην τύχη είπα Βαυαρία.Καλή διαμονή:lol:


Και γω καμια φορα νομιζω οτι ειμαι ακομα στο γκετσο μου! Αλλα ειμαι στο βουτσμπουργκ!

Σας ευχαριστω για τα σχολια και για τα ''ευχαριστω''. Να πω οτι αυτο το μπλογκ γραφεται σε μια στιγμη της ζωης μου οπου ζω την αλλαγη. Δηλαδη καινουρια χωρα, γλωσσα, ενω ειχα ενα ικανοποιητικο επιπεδο γερμανικων, δυστυχως τα ξεχασα, για 7 χρονια δεν τα χρησιμοποιουσα και τωρα πρεπει να τα πιασω απο την αρχη.

Το μπλογκ του Μπιλμπαο το ξεκινησα εχοντας ζησει πολλα χρονια εκει και ηθελα ας πουμε να κανω γνωστη την πρασινη γωνια της Ισπανιας! Το συγκεκριμενο το ξεκιναω ως μια αναγκη για μενα να σας μεταφερω εντυπωσεις απο την καινουρια χωρα. Ξερω οτι η Γερμανια ειναι ενα μερος που ενα μεγαλο ποσοστο των μελων του σαιτ την εχει επισκεφτει, και ποσο μαλλον τη Βαυαρια και μαλλον δε προσφερω κατι καινουριο σε εσας, αλλα τα πραγματα που μου κανουνε εντυπωση εδω θα σας τα μεταφερω.

Και παλι σας ευχαριστω.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.375
Likes
14.280
Ή ματιά του μόνιμου είναι διαφορετική από αυτήν του ταξιδιώτη/τουρίστα.΄Οποτε μας ενδιαφέρουν παρά πολύ τα σχόλια σου.
 

ANNA-PANOS

Member
Μηνύματα
2.000
Likes
2.093
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Μπορεις να δεχτεις επισκεπτες που καπνιζουν?
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Μπορεις να δεχτεις επισκεπτες που καπνιζουν?

Εννοειται, απλα μεσα στο σπιτι δε θα καπνιζουν, στο μπαλκονι ναι. Οταν ψαχναμε σπιτι στις αγγελιες, εμφανιζοτανε συχνα η φραση ''το σπιτι ειναι για μη καπνιστες''. Δε μπορω να δωσω ενα ποσοστο, αλλα το βλεπαμε συχνα, οτι δε θελουν καπνιστες στο σπιτι.
 

alliaks

Member
Μηνύματα
177
Likes
259
Επόμενο Ταξίδι
Μίκυ Σίτυ
Ταξίδι-Όνειρο
Λιμνούπολη
Χαχα το είχα μάθει αυτό για τις κουζίνες της Γερμανίας από μια τηλεοπτική εκπομπή (House Hunters International). Κάθε χώρα έχει τα δικά της τρελά. Στην Τσεχία παραδοσιακά, ας πούμε, η μπανιέρα δεν είναι στο ίδιο δωμάτιο με τη λεκάνη. Φαντάσου αμερικανάκια που πάνε στην Ιταλία ή στην Ελλάδα και βρίσκουν το πλυντήριο στην κουζίνα και ξυνίζουν.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.416
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom