Ρόδος Διαμονη/διακοπες στη ροδο!

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.954
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Για κάποιο περίεργο λόγο κατάλαβα για πειραιά.
Όχι παίδες, για Ρόδο ήθελα πληροφόρηση, όλα καλά ενημερώθηκα απο τα ποσταρίσματα.
Σας ευχαριστώ όλους.
 

panos athina

Member
Μηνύματα
14
Likes
3
καλησπερα παιδια.Θα ηθελα καποιες γενικες πληροφοριες για την Ροδο ,που να παω κλπ
Εχω κλεισει ενα διαμερισμα στην Παλια πολη και θα παω οικογενειακως (εγω η γυναικα μο υκαι 2 παιδια 18 χρονων περιπου) για Χριστουγεννα,θα μεινουμε 5 μερες απο 22-26/12/2017
 
Last edited by a moderator:

thanos75

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
3.395
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
καλησπερα παιδια.Θα ηθελα καποιες γενικες πληροφοριες για την Ροδο ,που να παω κλπ
Εχω κλεισει ενα διαμερισμα στην Παλια πολη και θα παω οικογενειακως (εγω η γυναικα μο υκαι 2 παιδια 18 χρονων περιπου) για Χριστουγεννα,θα μεινουμε 5 μερες απο 22-26/12/2017
Καλησπέρα...διαμονή παλιά πόλη τα Χριστούγεννα, μου ακούγεται πραγματικά υπέροχο και σε ζηλεύω! Η μεσαιωνική ατμόσφαιρα της νομίζω πως δένει πολύ ωραία με τα Χριστούγεννα. Όταν λες γενικές πληροφορίες εννοείς πληροφορίες για αξιοθέατα/εκδρομές, ή για στέκια (φαγητό/ποτό) στην πόλη και στο νησί γενικά? Τα παιδιά σου είναι της νυχτερινής ζωής ή προτιμούν πιο ήρεμα πράγματα? Συγγνώμη κιόλας για τις ερωτήσεις, αλλά το κάνω προκειμένου να σου δώσω- εάν μπορώ- πιο tailor made προτάσεις για να περάσετε ωραία εκείνες τις ημέρες
 

panos athina

Member
Μηνύματα
14
Likes
3
καλησπερα φιλε μου Θανο.Πληροφοριες εννοω , μερη για φαγητο και ισως ποτο επειδη λογω της περιοδου(και Χριστουγεννα και χειμωνας) υποθετω πολλα θα ειναι κλειστα,αλλα και μερη που μπορει να παει κανεις ,γιατιπερνωντας υπόψιν παλι την εποχη (δεν με ενδιαφερουν πχ παραλιες κλπ) θα ειναι πιο περιορισμενα υποθετω.Θα νοικιασω και αυτοκινητο οποτε δεν θα εχω περιορισμους στην μετακινηση.
 

DELIDEB

Member
Μηνύματα
70
Likes
102
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παταγονία
καλησπερα παιδια.Θα ηθελα καποιες γενικες πληροφοριες για την Ροδο ,που να παω κλπ
Εχω κλεισει ενα διαμερισμα στην Παλια πολη και θα παω οικογενειακως (εγω η γυναικα μο υκαι 2 παιδια 18 χρονων περιπου) για Χριστουγεννα,θα μεινουμε 5 μερες απο 22-26/12/2017
Καλησπέρα,
την περίοδο που θα είστε στο νησί έχει συνήθως κάποιες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.
Πολύ ωραία είναι μια επίσκεψη στο χώρο στα Λουτρά της Καλλιθέας (15 -20 λεπτά από την πόλη) όπου έχει καθημερινά εκδηλώσεις και το πρόγραμμα αναρτάται και στο ίντερνετ.
Επίσης λειτουργούν σε κάποια σημεία ζωντανές φάτνες οι οποίες είναι σε ωραίες τοποθεσίες μες στη φύση, συγκεντρώνουν πολύ κόσμο και αξίζουν μια επίσκεψη. Οι δύο που μπορώ να σου προτείνω σίγουρα είναι η Φάτνη στο χωριό Μαριτσά (20 λεπτά από την πόλη της Ρόδου) και η Φάτνη στο χωριό Σάλακος (50 λεπτά από την πόλη).
Η φάτνη της Σαλάκου συνδυάζεται με το χωριό Έμπωνα, για α' ποιότητας κρασί και κρεατικά. Για την ημέρα των Χριστουγέννων θα σας πρότεινα την εξής εκδρομή: πρώτα επισκέπτεστε τη φάτνη, μετά Έμπωνα για φαγητό, πρέπει όμως να είστε νωρίς εκεί (το πολύ 1 το μεσημέρι) και καλό είναι να έχετε κλείσει τραπέζι (για σούπερ κοψίδια προτείνω την ταβέρνα Μαρουλλάκης στο κέντρο του χωριού). Στο δρόμο της επιστροφής ανεβαίνετε Προφήτη Ηλία για καφέ. Για Προφητη Ηλία έχετε το νου σας μεταξύ Έμπωνα και Σαλάκου για ένα εκκλησάκι επί του κεντρικού δρόμου (δεν έχει άλλο) εκεί στρίβετε αριστερά ερχόμενοι από Σάλακο ή δεξιά ερχόμενοι από Έμπωνα. Ο δρόμος για Προφήτη Ηλία είναι ανηφορικός με στροφές αλλά αξίζει τον κόπο, το τοπίο είναι μοναδικό και τα κτίρια θυμίζουν σαλέ.

Πέρα από τα καθαρά εορταστικά θα κινηθείτε κυρίως στην πόλη καθώς πολλές τουριστικές περιοχές θα είναι έρημες, στη Λίνδο π.χ. που είναι πολύ όμορφα είναι όλα κλειστά.

Γράφω παρακάτω κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε και χειμώνα (στην ουσία αντιγράφω από 1 μίνι οδηγό που είχα ετοιμάσει για 1 συνάδελφο)...
Λόφος Φιλερήμου (20 λεπτά από την πόλη - μπαίνεις μέσα από το χωριό Ιαλυσός). Εκεί βρίσκεται η αρχαία πόλη της Ιαλυσού. Μια διαδρομή μέσα σε δέντρα και τριγύρω παγώνια με γλυπτά φτιαγμένα από τους Ιταλούς τον καιρό της κατοχής που απεικονίζουν το Γολγοθά του Χριστού και καταλήγουν σε έναν τεράστιο σταυρό, σε σημείο με θέα.
Λόφος «Μόντε Σμιθ», η ακρόπολη της Ρόδου. Ωραία θέα και κάποιοι αρχαιολογικοί χώροι χωρίς εισιτήριο (αρχαίο θέατρο και ναοί).

Παλιά Πόλη

Αρχαιολογικό Μουσείο και Κάστρο των Ιπποτών. Βόλτες στα στενάκια, κεντρικά σημεία η οδός Σωκράτους, το μεγάλο και το μικρό συντριβάνι. Επίσης στην Είσοδο της Παλιάς Πόλης από την πύλη της Πλατείας Σύμης πολύ ωραίο για όλες τις ώρες είναι το αγαπημένο καφέ Ωβέρνη, καλή επιλογή για διάλειμμα για καφεδάκι όταν βολτάρετε εντός των τειχών.
Στην Παλιά Πόλη έχει και νυχτερινά μαγαζιά και μπορείτε να βγείτε βράδυ εκεί. Ωραία για ποτό είναι η περιοχή στα Λουτρά (ανεβαίνοντας τη Σωκράτους θα δείτε περίπου στη μέση της διαδρομής και αριστερά το κοσμηματοπωλείο Κουνάκης στρίψτε εκεί μεσα ή ρωτήστε πού είναι το μπαράκι «Ρωγμή του Χρόνου») .

Κέντρο Πόλης

Το εμπορικό κέντρο της (νέας) πόλης είναι γνωστό ως «Μανδράκι». Εκεί (δίπλα στα Starbucks), μπορείτε να παρακολουθήσετε και την προβολή 9D “Throne of Helios” που αναφέρεται σύντομα στην ιστορία του νησιού.

Για γρήγορο και οικονομικό φαγητό στο κέντρο ο Στάβλος (σουβλάκια κλπ) στην οδό Τάρπον Σπρινγκς. Σταθερή Αξία ο "Κούκος", παραδοσιακό καφενείο με ιδιαίτερο και προσεγμένο χώρο που λειτουργεί όλη μέρα. Θα το πρότεινα κυρίως για πρωινό καφέ και σάντουιτς κλπ ψημένα σε ξυλόφουρνο και όχι τόσο για μεζεδάκια που είναι κάπως μέτρια.

Κοντά στον Κούκο είναι και το Boston Burgers με νορμαλ τιμες για burger και μεγάλες μερίδες . Επίσης πολύ καλό αλλά μικρό εστιατόριο είναι το «ΤΑΜΑΜ» σε έναν αδιάφορο δρόμο αλλά με πολύ καλό φαγητό και πιο κάτω το ΚUZINA. Υπάρχει όμως μια δυσκολία να βρεις τραπέζι.

Επίσης στο κέντρο έχει "ανέβει" πολύ ο πεζόδρομος της Δημ.Θεοδωράκη και η περιοχή τριγύρω που τα τελευταία χρόνια έχει γεμίσει μαγαζιά (από καφετέριες και μπαράκια έως μεζεδοπωλεία και σουβλατζίδικα). Έχει βέβαια λίγο φασαρία αλλά μια περατζάδα την κάνεις. Αν θέλετε να καθίσετε για καφέ εκεί επιλέξτε το Black Adder, που εκτός από καφέ έχει και πολύ ωραίες επιλογές για πρωινό αλλά και φαγητό.

Καλό περιβάλλον επίσης τα μπαράκια Alter Ego & Last Buttler.

Παγωτό (Ακόμη και χειμώνα...): Ψάξτε το ζαχαροπλαστείο ΣΤΑΝΗ στην πόλη στην περιοχή της Αγίας Αναστασίας κοντά στο γήπεδο (οδός Αγίας Αναστασίας). Φτιάχνει παγωτό με φρέσκο γάλα κι έχει ουρές από κόσμο. Έχει και ωραία γλυκά. Να πάτε όμως σε αυτό στο γήπεδο που είναι το εργαστήρι για να είναι ολόφρεσκο και όχι σε υποκατάστημα, έχει διαφορά.

Περιοχές εκτός πόλης για φαγητό: Ψίνθος - ταβέρνα Πηγή Φασούλι, Ελεούσα - ταβέρνα Όαση και λίγο πιο έξω από το χωριό - ταβέρνα Φουντουκλί (σε αυτήν καλό είναι να έχετε κράτηση αλλά είναι τέλεια).
Οπωσδήποτε Έμπωνας - ταβέρνα Μαρουλλάκης και Προφύλια - ταβέρνα Το Λημέρι του Ληστή (αρκετά μακριά αλλά αξίζει)....

Καλά να περάσετε!
 
Last edited:

thanos75

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
3.395
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
Καλημέρα φίλε μου,
Στις πολύ χρήσιμες πληροφορίες του/της DELIBEB θα ήθελα να προσθέσω τα εξής, όσο μπορώ πιο κωδικοποιημένα

Παλιά Πόλη
Φαγητό/Ποτό/Καφέ: Μια που θα μένετε παλιά πόλη και ενδεχομένως τα παιδιά να θέλουν να βγουν το βράδυ λίγο πιο αργά, μερικά μπαράκια που είναι ανοιχτά το χειμώνα και "τραβάνε" μέχρι αργά είναι το Fuego κοντά στην κεντρική πλατεία Ιπποκράτους (από πίσω στην οδό Μιλτιάδου νομίζω), αλλά και τα μπαράκια γύρω από την πλατεία Αρίωνος "Ρωγμή του Χρόνου"/Macao/Mozaik (για το τρίτο δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ανοιχτό χειμώνα, τα άλλα δύο είναι σίγουρα). Να σημειώσω ότι η "Ρωγμή" παίζει ροκ μουσική. Όσον αφορά το φαγητό, έφαγα φέτος πολύ καλά στα "Κιούπια" (και αυτό κοντά στην πλατεία Αρίωνος). Αξίζει επίσης ένα πρωινό να αράξετε στο cafe "Ραχάτι" με ωραίο καφέ, ναργιλέδες, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο τζαμί Ιμπραήμ κοντά σχετικά στην κεντρική πλατεία Ιπποκράτους (το οποίον σημειωτέτον λειτουργεί κανονικά για τους μουσουλμάνου κατοίκους). Θα νιώσετε ξαφνικα ότι είστε πραγματικά κάπου στην Ανατολή. Τέλος στην κεντρική πλατεία (κάτω από την Καστελλάνια) υπάρχει μια κάβα/wine bar που λέγεται "Το κελλάρι των Ιπποτών". Εάν είστε του κρασιού να το επισκεφθείτε και γιατί όχι αγοράστε κιόλας
Αξιοθέατα/Δραστηριότητες: Θα σας συμβούλευα να αγοράσετε το ενιαίο εισιτήριο που δίνει είσοδο για το παλάτι του μεγάλου Μάγιστρου, το αρχαιολογικό μουσείο, και την Παναγιά του Μπούργκου, και να δείτε όλα αυτά τα μοναδικά αξιοθέατα της παλιάς πόλης. Επιπλέον, εάν ενδιαφέρονται τα παιδιά σας μπορούν να επισκεφθούν και το adventure room (φαντάζομαι θα ξέρετε τί είναι) "Mystery¨" το οποίο είναι και αυτό δίπλα στο τζαμί του Ιμπραήμ.

Νέα Πόλη
Προσυπογράφω σε όσα είπε ο/η DELIBEB. Πάντως τον καλύτερο εσπρέσσο στην πόλη τον έχω πιει στη Μύγα, ένα καφέ κοντά κι αυτό στον πεζόδρομο της Θεοδωράκη. Και εννοείται μη χάσετε το "the throne of helios 9D". Αξίζει με χίλια και θα το απολαύσετε μικροί και μεγάλοι (τύφλα να χει το 3D). Επιπλέον να προσθέσω ότι το ίδιο το κινηματοθέατρο ουσιαστικά λειτουργεί και σαν άτυπο ιστορικό μουσείο, με πολλές φωτογραφίες και μοναδικά στοιχεία για την ιστορία της Ρόδου. Και εάν θέλετε μετά καφεδάκι, πηγαίνετε δίπλα στο Blue Lagoon με το πειρατικό καράβι ή πιο κλασσικά στα Starbucks. Τέλος να αναφέρω ότι η πόλη της Ρόδου διαθέτει και δύο ωραία multiplex cinemas, το Παλλάς και το Μετροπόλ, οπότε εάν είστε σινεφίλ όλο και κάποια ταινία μπορείτε να δείτε κάποιο βράδυ

Εκδρομές
Στα όσα είπε ο/η DELIBEB θα έλεγα να πάτε με χίλια στο βουνό του Προφήτη Ηλία και να πιείτε καφεδάκι στο ξενοδοχείο Έλαφος. Μοιάζει με ελβετικό σαλέ. Απίστευτο πράσινο και ομορφιά τριγύρω, και μάλιστα εάν ο καιρός είναι κάπως βαρύς θα νοιώσετε πραγματικά ότι είστε κάπου στην κεντρική Ευρώπη. Όλη αυτή η περιοχή του νησιού για μένα έχει απίστευτη φυσική ομορφιά. Δείτε επίσης πιο πέρα και τη βίλλα του Ντε Βέκι (Ιταλός διοικητής επί ιταλοκρατίας στα Δωδεκάνησα). Μπορείτε να συνδυάσετε τον Προφήτη Ηλία με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Καμείρου ή και με φαγάκι και κρασάκι στον Έμπωνα (η όλη φύση με τις ταβέρνες στον Εμπωνα ίσως να σας θυμίσει Καλύβια ή Χασιά-εάν είστε από Αθήνα με καταλαβαίνετε φαντάζομαι-, αλλά πράγματι τα κοψίδια εδώ "τα σπάνε"). Και εδώ να ανοίξω μια μικρή παρένθεση και να αναφέρω ότι κρίμα που δεν προβάλλεται περισσότερο ο αρχαιολογικός χώρος της Καμείρου. Εϊναι μοναδικός και πραγματικά όταν περπατάς νοιώθεις όντως γύρω σου την αύρα μιας αρχαίας πόλης γύρω σου. Στα συν το πευκόφυτο τοπίο και η ωραία θέα στη θάλασσα
Προσυπογράφω και για τα λουτρά της Καλλιθέας
Τέλος να πω ότι by far φέτος το καλύτερο φαγητό στη Ρόδο το έφαγα σε μια ταβέρνα που λέγεται "Δροσιά" και βρίσκεται στο χωριό Θεολόγος. Είναι στο παλιό χωριό (το οποίο σημειωτέον είναι και πολύ γραφικό) και με τα τραπεζάκια έξω στα στενάκια το καλοκαίρι το σκηνικό είναι πανέμορφο. Και μέσα που μπήκα έδειχνε ωραίος ο χώρος του. Νομίζω όμως ότι το χειμώνα πρέπει να είναι ανοιχτό μόνο ΣΚ. Πάντως εάν σας φέρει ο δρόμος σας έχετε και αυτή την ταβέρνα κατά νου...

Έξτρα tip
Μια που θα είστε Χριστούγεννα στο νησί, πέρα από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου, ίσως να αξίζει να σκεφθείτε και το ενδεχόμενο κάποιου ρεβεγιόν σε ένα από τα μεγάλα ξενοδοχεία. Δεν το έχω κάνει ποτέ προσωπικά, αλλά φίλος μου που το έκανε πριν μερικά χρόνια στο Rodos Palace (είναι στην Ιξιά λίγο έξω από την πόλη), μου είπε τα καλύτερα. Το κάνουν όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία, οπότε κατά τις αρχές Δεκεμβρίου κάντε ένα ψάξιμο
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
καλησπερα φιλε μου Θανο.Πληροφοριες εννοω , μερη για φαγητο και ισως ποτο επειδη λογω της περιοδου(και Χριστουγεννα και χειμωνας) υποθετω πολλα θα ειναι κλειστα,αλλα και μερη που μπορει να παει κανεις ,γιατιπερνωντας υπόψιν παλι την εποχη (δεν με ενδιαφερουν πχ παραλιες κλπ) θα ειναι πιο περιορισμενα υποθετω.Θα νοικιασω και αυτοκινητο οποτε δεν θα εχω περιορισμους στην μετακινηση.
Εγώ είχα επισκεφθεί πέρυσι τη Ρόδο, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Μείναμε επίσης στη Παλιά Πόλη, η οποία ήταν το highlight του τριημέρου. Την περπατήσαμε ίσως και όλη και την καταχαρήκαμε άδεια και επομένως πιο αυθεντική. Πραγματικά δεν θέλω να φανταστώ τι γίνεται εκεί όταν όλα αυτά τα μαγαζιά είναι ανοικτά :shock:
Λίγες πρακτικές συμβουλές λοιπόν για φαγητό - καφέ - ποτό και σε σχέση με όσα προτείνουν ο @thanos75 και ο @DELIDEB. Δυστυχώς λόγω εποχής θα έχετε πολύ περιορισμένες επιλογές στην Παλιά Πόλη για φαγητό που να αξίζει. Εμείς πήγαμε στο "τα Πεταλάδικα" δυο φορές, από τα λίγα που είχαν κόσμο, και το προτείνω σίγουρα. Είναι δίπλα στα Κιούπια - τα οποία υπολειτουργούσαν. Τα υπόλοιπα ανοιχτά εστιατόρια δεν μας γέμισαν και πολύ το μάτι. Αυτό που μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο (και να σώσει ζωές ;) ) είναι το φουρνάρικο που μένει όλον τον χρόνο και ολημερίς ανοιχτό (24ώρο). Φτιάχνει ψωμί, πίτες, γλυκά, αλλά και πίτσες. Το Ωβέρνη δυστυχώς θα είναι κλειστό. Εμείς το πετύχαμε να ανοίγει εκείνες τις μέρες και κάτσαμε μόνο την τελευταία μέρα για καφέ. Το Ραχάτι το προτείνω και εγώ. Από μπαρ η Ρωγμή του χρόνου και το διπλανό Rock n Roll (έχει και burgers) ήταν ανοιχτά και αρκετά συμπαθητικά. Τα υπόλοιπα κλειστά, εκτός κι αν μου ξέφυγε κανένα. Βέβαια λόγω ημερών μπορεί κάποια από τα club να ανοίξουν, όπως συνέβη και όταν ήμασταν εμείς - αλλά έτσι κι αλλιώς δεν ασχοληθήκαμε.
Στο κέντρο τώρα. Το Ταμάμ θα είναι κλειστό. Ο Κούκος δεν μας έκανε καθόλου κουκου. Ωραία φτιαγμένος, αλλά συμφωνώ ότι καλύτερα να πάτε με χαμηλές προσδοκίες ή για καφέ μόνο. Τσιμπήσαμε και μέσα στο Μανδράκι (Νέα αγορά). Απλά πράγματα, αλλά είχε τραπεζάκια έξω και ησυχία. Black adder και Last Buttler μας άρεσαν επίσης. Στο στενό που είναι το Last Buttler υπάρχει μια πιτσαρία για take-away η Subito e caldo που κάνει και delivery. Οικονομική και σχετικά καλή (λεπτή ζύμη).

Το tip μου: Να πάτε στον ΕΟΤ (Εθνάρχου Μακαρίου και Παπάγου), να πάρετε χάρτη. Αν πετύχετε την κυρία που είχαμε πετύχει εμείς, θα σας βγάλει πρόγραμμα εκδρομών για όλο το νησί και θα μάθετε και για όλες τις εκδηλώσεις της πόλης. Εμάς μας κέρασε και μελεκούνια!
 

panos athina

Member
Μηνύματα
14
Likes
3
Σας ευχαριστω ολους παιδια.Οι πληροφοριες σας ηταν πολυ κατατοπιστικες.Χαρη σε εσας πιστευω να περασουμε 'διαφορετικα' Χριστουγεννα φετος
 

DELIDEB

Member
Μηνύματα
70
Likes
102
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παταγονία
Σας ευχαριστω ολους παιδια.Οι πληροφοριες σας ηταν πολυ κατατοπιστικες.Χαρη σε εσας πιστευω να περασουμε 'διαφορετικα' Χριστουγεννα φετος
Νομίζω ότι όντως είναι πολύ κατατοπιστικές οι πληροφορίες που μαζεύτηκαν τελικά και μπορούν να βοηθήσουν όσους ενδιαφέρονται για Ρόδο ακόμη και χειμώνα :).
Απλώς να διευκρινήσω ότι το Ωβέρνη μένει ανοικτό και το χειμώνα και ότι είχε κλείσει για κάποιο μικρό διάστημα πέρσι, οπότε δοκιμάστε να περάσετε μια βόλτα. Μάλιστα την περίοδο των εορτών έχει και διάφορα events που δημιουργούν πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Το ίδιο και το Ταμάμ το οποίο λειτουργεί όλο το χρόνο (ίσως λόγω τριημέρου της Αποκριάς να είχε κλείσει όταν το επισκεφτηκε η katkats). Η ιδέα του thanos75 για ρεβεγιόν σε κάποιο ξενοδοχείο είναι επίσης πολύ καλή. Την περίοδο εκείνη τα μεγάλα ξενοδοχεία και κάποια εστιατόρια έχουν "πακέτα" για χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν τα οποία διαφημίζουν στις τοπικές εφημερίδες. Οπότε αν αγοράσετε μια Ροδιακή από κάποιο περίπτερο θα ενημερωθείτε πλήρως. Επίσης ένα site που μπορείτε να τσεκάρετε γενικώς είναι το http://www.rodosevents.gr . Και μια τελευταία διευκρίνηση προς αποφυγή συγχύσεων... Η πλατεία Αρίωνος στην Παλιά Πόλη είναι η περιοχή που οι ντόπιοι αποκαλούν "στα Λουτρά" λόγω του τούρκικου χαμάμ που υπάρχει εκεί, οπότε δεν πρόκειται για 2 διαφορετικά μέρη.
Και πάλι καλά να περάσετε στο αγαπημένο μου νησάκι!
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Απλώς να διευκρινήσω ότι το Ωβέρνη μένει ανοικτό και το χειμώνα και ότι είχε κλείσει για κάποιο μικρό διάστημα πέρσι, οπότε δοκιμάστε να περάσετε μια βόλτα. Μάλιστα την περίοδο των εορτών έχει και διάφορα events που δημιουργούν πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Το ίδιο και το Ταμάμ το οποίο λειτουργεί όλο το χρόνο (ίσως λόγω τριημέρου της Αποκριάς να είχε κλείσει όταν το επισκεφτηκε η katkats).
Μπορεί για το Ωβέρνη να πέσαμε πάνω στο διάστημα που έκλεισε, από ό,τι βλέπω και στο fb, αλλά το Ταμάμ ήταν σίγουρα κλειστό και άνοιξε μέσα στο Μάρτιο. Ήθελα πολύ να πάω και το είχα ψάξει. Πάντως σε κάθε περίπτωση μια βόλτα δεν βλάπτει :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.669
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom