Ισπανία Διαμονη στη Μαδριτη

efipoly

Member
Μηνύματα
103
Likes
37
Επόμενο Ταξίδι
Μαδριτη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αίγυπτο
καλημερα φιλοι μου, αφου πλεον αποφασισα οτι το ταξιδι τον Απριλιο θα το κανω στη Μαδριτη, θα ηθελα να ρωτησω τους εμπειρους σε ποια περιοχη ειναι καλυτερα να μεινω. Κεντρο ή Salamanca ή Retiro. Θα ταξιδεψω με το συζυγο μου και το γιο μου 14 ετων και μας ενδιαφερουν μουσεια, φαγητο, βολτες στην πολη και στις αγορες τους και οχι τοσο νυχτερινη ζωη. Είμαστε ησυχα παιδια...
ευχαριστω εκ των προτερων
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Θα σου πρότεινα η πρώτη σου επιλογή να είναι διαμονή στο κέντρο. Μπορεί κάποια σημεία του να είναι φασαριόζικα, αλλά για όλα όσα σε ενδιαφέρουν είναι το καλύτερο ως αφετηρία. Άλλωστε μέσα από τα σχόλια σε κάθε ξενοδοχείο μπορείς να καταλάβεις αν αυτό είναι σε ήσυχη περιοχή ή όχι. Ως δεύτερες επιλογές κοίτα και Salamanca ή Retiro, που είναι πιο καθώς πρέπει γειτονιές, αλλά πάντα σε περιοχές τους κοντά στο κέντρο.
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντου
Πολύ ωραία σαν περιοχή η Salamanca αν θέλετε να μετακινείστε με μετρό για τα περισσότερα αξιοθέατα.Το κέντρο όμως είναι πανέμορφο και η περιοχή γύρω απο την plaza del sol ειναι ιδανική για πολλές δραστηριότητες.Τελευταία φορά έμεινα στο best western hotel Arosa στην gran via και έμεινα ευχαριστημένη.Βέβεια έχει πολλά και ωραία ξενοδοχεία η περιοχή οπότε μπορείς να επιλέξεις ανάλογα.Καλό ταξίδι στην αγαπημένη Μαδρίτη!Αν χρειαστείς κάτι μπορώ να βοηθήσω.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο
Ξέρει κανείς το ξενοδοχείο TRYP Madrid Alameda Aeropuerto Hotel; Λόγω δρομολογίου θα πρέπει να διανυκτερεύσω ενα βράδυ στη Μαδρίτη και θα μείνω εκεί. Έχω μία αμυδρή εντύπωση ότι είναι μακριούτσικα από το κέντρο. Παρόλαυτα έχει κανείς άποψη επί του ξενοδοχείου; Οι συγκοινωνίες είναι συνεπείς στη Μαδρίτη ώστε να προλαβω να φτάσω μιαν ανθρώπινη ώρα στο κέντρο;
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.812
Οι συγκοινωνίες είναι συνεπείς στη Μαδρίτη ώστε να προλαβω να φτάσω μιαν ανθρώπινη ώρα στο κέντρο;
Τα ΜΜΜ στην Μαδρίτη είναι εξαιρετικά. Σε πολύωρο transit έχω χρησιμοποιήσει το μετρό (line 8) και άνετα και γρήγορα (περίπου 15') φτάσαμε στο κέντρο.
Οι ώρες λειτουργίας του μετρό και γενικά των ΜΜΜ΄στη Μαδρίτη είναι μέχρι αργά (σχεδόν μέχρι τη 1:30' έως 2 παρά το πρωί).
Σου επισυνάπτω τα link με τις πληροφορίες. Είναι πολύ ωραία πόλη, έχω μείνει δύο φορές και μία σε transit και έμεινα κατενθουσιασμένος.
Τώρα αν το ξενοδοχείο το θέλεις μόνο για transit, με αναχώρηση πρωινή πχ. τότε είναι μία καλή επιλογή. Αν θέλεις απλά να διανυκτερεύσεις στη Μαδρίτη, είναι κάπως μακρυά από το κέντρο, όπως σου είπε και ο Panos.
http://www.aena.es/csee/Satellite/A...4326802/Metro-Line-8.html?other=1237554327301
http://www.metromadrid.es/comun/documentos/Horarios_nocturnos/Verano/Horario_L8_NM.pdf
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο
TRYP Madrid Alameda Aeropuerto Hotel:)
ναι κάτι κατάλαβα:p

@vasnorth
Ευχαριστώ πάρα πολύ.Επειδή η αναχώρηση είναι σχετικά πρωινή(12.30) οπότε δεν μπορώ να εκμεταλλευτώ κάπως το πρωινό μου, βολεύει. Αυτό που ήθελα είναι να είμαι την προηγούμενη εγκαίρως στο κέντρο ώστε να προλάβω το μουσέιο de la Reina Sofia, ελπίζω να τα καταφέρω. Τωρα για το βράδυ, είχα ψηθεί να βγω για λίγο και να γυρίσω με τα πόδια, αλλά μάλλον αφού είναι μακριά θα πάρω μετρό.:klaps:
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.812
ώστε να προλάβω το μουσέιο de la Reina Sofia, ελπίζω να τα καταφέρω.
Επειδή είσαι και mikrh και tsopana και καλό κορίτσι :lol: σου επισυνάπτω τις ώρες λειτουργίας του μουσείου(φαντάζομαι θα τις έχεις βρει, αλλά ήθελα να αστειευτώ λίγο λόγω του έξυπνου user name σου!)
http://www.museoreinasofia.es/en/visit/opening-hours-and-ticket-prices
 

mania_greece

Member
Μηνύματα
23
Likes
23
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τα χωριά του Ρήνου
Καλησπέρα.
Ήθελα τη βοήθειά σας.
Πού θα μπορούσα να μείνω κεντρικά, στη Μαδρίτη, με μικρό παιδί;
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο;
Ευχαριστώ πολύ.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.781
Σου στελνω αυτο που εμεινα εγω με μικρο παιδι. Παρα πολυ κεντρικά κι ομως ησυχα, τοποθεσια ασφαλης και επιπλέον ησυχια και ασφαλεια στο δωματιο: πριν την πορτα του δωματιου, αλλη μια πορτα με ηλεκτρονικη κλειδαρια. Οι κεντρικες πλατειες και η σταση του μετρο παρα πολυ κοντα.
http://www.hostallasfuentes.com/en/
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.677
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom