• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Γενικά Δικαιούμαι αποζημίωση και πως τη διεκδικώ?

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Και στο αεροδρομιο του Όσλο η πτήση για Ισλανδία μας περιμενε, επειδή ήταν ενιαίο το εισιτήριο και είχε καθυστερηση το πρώτο σκελος και ημασταν πολλοί

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Η χθεσινή πτήση της ραηαν από Μπάντεν-Μπάντεν για Βαλένθια εφυγε με καθυστερηση 3ωρες και 20-25 λεπτά.
Ο λόγος ηταν ότι το προηγούμενο βράδυ το αεροπλάνο έμεινε εκτός λογω καιρικών συνθηκών και πετάξαμε τελικά με MaltaAir. Δεν μπορεσα να δω με πόση καθυστέρηση έφτασε γιατί εσβησε το κινητό από μπαταρία, αλλά ηταν πανω απο 3 σίγουρα.
Η ραηαν μου εστειλε ημεηλ με τα δικαιώματά μου στο οποίο όμως δεν αναφέρεται δικαίωμα χρηματικής αποζημιωσης. Ωστόσο στο site της europa.eu λεει οτι για πάνω απο 3 ωρες καθυστέρηση και <1500χλμ έχεις δικαίωμα σε αποζημίωση 250 ευρώ. Τί ισχύει;

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Η χθεσινή πτήση της ραηαν από Μπάντεν-Μπάντεν για Βαλένθια εφυγε με καθυστερηση 3ωρες και 20-25 λεπτά.
Ο λόγος ηταν ότι το προηγούμενο βράδυ το αεροπλάνο έμεινε εκτός λογω καιρικών συνθηκών και πετάξαμε τελικά με MaltaAir. Δεν μπορεσα να δω με πόση καθυστέρηση έφτασε γιατί εσβησε το κινητό από μπαταρία, αλλά ηταν πανω απο 3 σίγουρα.
Η ραηαν μου εστειλε ημεηλ με τα δικαιώματά μου στο οποίο όμως δεν αναφέρεται δικαίωμα χρηματικής αποζημιωσης. Ωστόσο στο site της europa.eu λεει οτι για πάνω απο 3 ωρες καθυστέρηση και <1500χλμ έχεις δικαίωμα σε αποζημίωση 250 ευρώ. Τί ισχύει;
Θεωρώ ότι στο "λόγω καιρικών συνθηκών" μάλλον έγκειται το πρόβλημα. Εμπίπτει στην κατηγορία "έκτακτες περιστάσεις ", σύμφωνα και με την ΕΕ. Δεν ήταν υπό τον έλεγχο της εταιρίας δηλαδή αυτή η συνθήκη. Δοκίμασε να κάνεις claim μέσα από τη σελιδα/εφαρμογή της Ryanair, δεν έχεις να χάσεις κάτι.

(Εμένα σε πρόσφατη ακύρωση πτήσης λόγω απεργίας στο Βέλγιο, μου κάλυψε όλα τα έξτρα έξοδα της επιπλέον ημέρας, αλλά δεν έδωσε εξτρα αποζημίωση)

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Αυτό φαντάζομαι, αλλά οι εκτακτες συνθήκες ηταν το προηγούμενο βραδυ και η πτήση ηταν προγραμματισμένη δύο το μεσημέρι, μέχρι πότε δικαιολογειται η καθυστέρηση; Θα κάνω αλλά ναι, δεν περιμένω και πολλά. Πάντως τερμα τσιπηδες, μας εδωσαν voucher 4 ευρώ οταν το νερό μονο κανει 3.5

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Αυτό φαντάζομαι, αλλά οι εκτακτες συνθήκες ηταν το προηγούμενο βραδυ και η πτήση ηταν προγραμματισμένη δύο το μεσημέρι, μέχρι πότε δικαιολογειται η καθυστέρηση; Θα κάνω αλλά ναι, δεν περιμένω και πολλά. Πάντως τερμα τσιπηδες, μας εδωσαν voucher 4 ευρώ οταν το νερό μονο κανει 3.5
Αν έχεις αποδείξεις κι από άλλες αγορές φαγητού, κάνε ξεχωριστό claim και για τα έξτρα έξοδα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.345
Μέλη
39.997
Νεότερο μέλος
KARPEN

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom