Δονούσα vs Σχοινούσα vs Κουφονήσια vs Ηρακλειά

Ποιο νησί προτιμάτε;


  • Total voters
    19

Pel

Member
Μηνύματα
748
Likes
3.805
Ονειρεμένο Ταξίδι
Και πού δεν θέλω;
Ηρακλειά, γιατί με την ηρεμία που είχε η παραλία Λιβάδι φέτος, αρχές Σεπτεμβρίου που είχε σπάσει ο τουρισμός και απαγορευόταν το camping, ξεχνούσες ποιος είσαι, από που έρχεσαι και που πηγαίνεις.

Και γιατί το εστιατόριο Αρακλειά απλά δεν υπάρχει. Από τους προορισμούς που αξίζει να πας και μόνο για να φας.
 

lekond

Member
Μηνύματα
85
Likes
418
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει στο travelstories, να ψηφίσω ανάμεσα στα αγαπημένα μου νησιά. Η μία ψήφος πάει ασυζητιτί στη Δονούσα, για τη μοναδική της αύρα, το απέραντο γαλάζιο, το Λιβάδι που είναι στις τοπ-5 το λιγότερο παραλίες των Κυκλάδων και το γεγονός ότι ηρεμείς σε βαθμό που θα καθόσουν και 15 μέρες άνετα. Η Ηρακλειά είναι η πιο παρθένα, έχει τα χάιλαιτ της (σπήλαιο, Αρακλειά, Λιβάδι) και περνάς άνετα 3-4 μέρες, αλλά η δεύτερη ψήφος αναγκαστικά πάει στα Κουφονήσια για τα υπέροχα νερά τους. Η Σχοινούσα, ειδικά η χώρα της μοιάζει πιο πολύ με τυπικό κυκλαδονήσι και δε μου έβγαλε τα ίδια vibes όπως οι λοιπές Μικρές Κυκλάδες.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.964
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Επανέρχομαι ως όφειλα, αν και τολμώ να πώ ότι αυτό κανονικά δεν είναι νήμα μάχης αλλά νήμα λατρείας (δώστε μου 4 ψήφους κατ' εξαίρεση να τελειώνω), οπότε οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα μου κάνει. Θα σκεφτώ λοιπόν τι θα ψηφίσω και αν, μιας κι έχω βρεθεί και στα τέσσερα -πέντε κανονικά, τα Κουφονήσια είναι δύο- νησιά και σε υψηλή μάλιστα σεζόν κάτι που όπως και να το δεις επηρρεάζει τη κρίση μου.
Αναλυτικότερα λοιπόν,

Πρόσβαση & υποδομές: Λίγο πολύ τα ίδια, με τα Κουφονήσια όμως να έχουν το προβάδισμα λόγω Δημοφιλίας, μιας και πολλά πλοία πηγαινοέρχονται προς αυτά καθιστώντας εύκολη τη πρόσβαση, και τη Δονούσα λόγω δρομολογίου, αφού είναι στη γραμμή του bluestar που περνάει Πάρο-Νάξο κτλ. Στα υπόλοιπα δύο συνήθως ο βολικότερος τρόπος είναι μέσω Νάξου με το express Skylopnichtis Skopelitis, κάτι που κοστίζει σε χρόνο.

Ποικιλομορφία-φύση: Αν και μιλάμε για μικρές Κυκλάδες διαφορές πάντα υπάρχουν ακόμα και σ' αυτή τη γειτονιά νησιών. Τι να πει κανείς για τη ποικιλομορφία των Κουφονησίων, για τα περηπατητικά μονοπάτια της Δονούσας και της Σχοινούσας, το σπήλαιο της Ηρακλειάς και πάει λέγοντας. Δε ξεχωρίζω κάτι.

Χωριά (Χώρες): Δεν είναι το δυνατό σημείο κανενός απ' τα συγκεκριμένα νησιά, μιας κι έχουμε δει πολύ καλύτερα στις Κυκλάδες. Εντάξει, ο Σταυρός στη Δονούσα έχει ένα προβάδισμα, ίσως μπαίνει και στο top 10 Κυκλαδίτικων χωρών. Πολύ μεγάλη η αυθεντικότητα επίσης στα χωριά της Ηρακλειάς εν αντιθέσει με το τουριστικό Κουφονήσι.

Αρχαιολογικό/ιστορικό ενδιαφέρον: Εδώ σίγουρα θα μου χουν ξεφύγει πράγματα. Ο πιο γνωστός και σημαντικός αραχαιολογικός χώρος είναι μακράν το νησί της Κέρου απέναντι από το άνω Κουφονήσι, στο οποίο βέβαια δε ξέρω πως έχει πρόσβαση κάποιος. Η Ηρακλειά έχει κι αυτή το ενδιαφέρον της, με το σπήλαιο, τη κατάδυση στο αεροπλάνο του Β΄ΠΠ κτλ, οπότε μένω σ' αυτά τα δύο.

Φαγητό: Εδώ έχουμε ξεκάθαρο φαβορί, μιας και είναι κοινό μυστικό ανάμεσα στις Μικρές και στα κοντινά νησιά ότι η Σχοινούσα αποτελεί τον καλύτερο γαστρονομικό προορισμό απ΄όλα, με την αναλογία μεγέθους-εστιατορίων να είναι δυσανάλογα μεγάλη! Δυναμικά μπαίνει τελευταία στο παιχνίδι και η Ηρακλειά με αρκετές επίσης προτάσεις. Όχι ότι θα φας άσχημα στα άλλα δύο, ακολουθώντας πάντα το κανόνα που σας έχω πει πολλάκις για τέτοια νησιά. Εκεί που τρώνε οι ντόπιοι.

Παραλίες: Εδώ κι αν έχουμε φαβορί... Πως είναι δυνατόν να βρει κάποιος τόσες διαφορετικές και εξαιρετικές παραλίες σε μια σταλιά νησί μου λέτε; Που να ήταν και επισκέψιμο στο 100%, καθώς μιλάμε για το μισό, σε συνδυασμό με το Κάτω. Στα Κουφονήσια λοιπόν βρίσκονται μερικές από τις διασημότερες παραλίες της Ελλάδας, που μπορεί να τις δει κανείς μάλιστα σε 1-2 μέρες. Τι να πρωτοπώ, Γάλα, Πορί, Μάτι του διαβόλου, Φανός, Ιταλίδα, Σπηλιές Ξυλομπάτη, μέχρι και η παραλία δίπλα στο λιμάνι που θα ζήλευαν αρκετά ακόμη νησιά. Μιλάμε για παράδεισο, με τη Δονούσα και τις «πισίνες» της να ακολουθεί, καθώς Κέδρος και Λιβάδι διεκδικούν κι αυτές τη δόξα τους. Ψαχτείτε στο Ιόνιο οι λοιποί...

Κόστος: Δε θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά τις εποχές που ζούμε. Ειδικά μιλώντας για υψηλή σεζόν τα πράγματα ξεφεύγουν, καθώς τα Κουφονήσια αποτελούν αρκετά ακριβό προορισμό με τα υπόλοιπα να έπονται, ίσως λίγο πιο τσιμπημένα απ' τα στάνταρντ. Απαγορευτικά δε τα λες πάντως.

Νύχτα-Διασκέδαση: Μα διασκέδαση στις μικρές Κυκλάδες, θα ρωτήσει κάποιος αφελής;
Και βέβαια, τι το περάσατε; Στα Κουφονήσια υπάρχουν μπαράκια για όλα τα γούστα, μέχρι και αφτεράδικο το οποίο ελπίζω να λειτουργεί ακόμα, στη Δονούσα ο Σκατζόχοιρος, ένα από τα καλύτερα μπαρ των Κυκλάδων, στην Ηρακλειά το all day και επίσης αφτεράδικο με τη βέσπα, όπως και στη Σχοινούσα πέρα από τις καφενεδάρες ένα από τα αγαπημένα μου ο Βράχος, με τα γλέντια που γίνονται εκεί να μη μπορούν να περιγραφούν ακριβώς. Τα έχω γράψει και αυτά αναλυτικά στην ιστορία μου, όλα μου αρέσουν, ψηφίζω όμως Σχοινούσα & Δονούσα.

Άνθρωποι: Τι να πω τώρα εδώ και να μην αδικήσω κάποιον καθώς η υψηλή σεζόν δε προσφέρεται για δίκαια συμπεράσματα, νομίζω όμως ότι η Ηρακλειά έχει τα πρωτεία ως πιο μικρό, ανόθευτο και αυθεντικό νησάκι.

Συμπέρασμα;
Δεν υπάρχει συμπέρασμα ακόμα, ρε δώστε μου τέσσερις ψήφοι να κάνω δουλειά μου :haha:
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Δε φτάνει που έδωσα 2 επιλογές για να μην γκρινιάζετε δεν σας φτάνουν κιόλας.

'Αντε μη βάλω διαγωνισμό και με άλλα μικρά κυκλαδονήσια να έχει από Κίμωλο, μέχρι Θηρασιά και Σίκινο κι εκεί να σας δω....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.730
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom