Δανία Ιρλανδία Δουβλίνο ή Κοπεγχάγη;

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Και λόγω εποχής (ο ένας μήνας διαφορά κάνει διαφορα στον καιρό στα βόρεια) και λόγω πόλης Κοπεγχάγη. Κατ'εμε ανώτερη του Δουβλίνου και πιο φιλικη για παιδια. Μπορείτε να κάνετε αρκετές μονοήμερες τριγύρω (πχ. Ελσινορη, Μάλμο κλπ.) αρκετά εύκολα, ενώ Ιρλανδία θα χρειαστείτε αυτοκίνητο όπως είπε η @paefstra .
Συμφωνώ κι εγώ με τα ανωτέρω.
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.010
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
το σοκ με τις τιμες για διαμονη στο Δουβλινο δεν το επαθα με την Κοπεγχαγη, που ειναι ηδη ακριβη. Το Τιβολι εχει οικογειακα πακετα και καποια ξενοδοχεια συνδυαζουν πακετα διαμονης και εισοδο στο Τιβολι σε ειδικη τιμη.
Δεν έχω την ίδια αίσθηση για τα ξενοδοχεία, ίσως επειδή το τελευταίο ταξίδι στην Κοπεγχάγη ήταν Αύγουστο ενώ το μοναδικό στο Δουβλίνο Δεκέμβριο, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να το δει κανείς από πριν, να συγκρίνει και να κανονίσει την πορεία του. Το να μη μας παίρνει όμως να καθήσουμε ως οικογένεια στα εστιατόρια που μας άρεσαν στην Κοπεγχάγη ή να ανεβαίνουν τα παιδιά στα παιχνίδια στο Tivoli και να τα περιμένω στο παγκάκι, αυτά δε μας έχουν ξανασυμβεί (Αύγουστος '16). Ή δεν είχα δει τα πακέτα ή δε μας συνέφεραν. Η Κοπεγχάγη μού άρεσε πολύ περισσότερο προ δεκαετίας, όταν την επισκέφτηκα Φεβρουάριο, χιονισμένη!
Ως προς τα άλλα συμφωνώ, είναι φιλική για τα παιδιά: και ποδηλατάδες (στα ποδήλατα των γονιών) και εκτεταμένος πεζόδρομος και Tivoli και παραμυθομουσείο Άντερσεν (δεν έχω μπει) και κανάλια με χρωματιστά σπιτάκια και άπλα για κυνηγητό στο Castellet κοντά στη Μικρή Γοργόνα και κάστρα μέσα στην πόλη και είναι εύκολο το ταξίδι-μέσα-στο-ταξίδι πχ Στοκχόλμη με διανυκτέρευση (ακριβή και πάλι, εντυπωσιακή ωστόσο).
@Natasa Ch Εννοείται πως τα παιδιά δε θα θυμούνται τίποτα, ούτε το μεγάλο, οπότε σημασία έχει η χαρά της στιγμής και η δική σας ευκολία. Μην παραλείψετε το μουσείο design. Και προσοχή στα παιδιά σε σχέση με τους ποδηλατόδρομους όταν κινείστε πεζοί!!
Υποθέτω δεν έχει νόημα στην παρούσα να επιχειρηματολογήσω υπέρ της Ιρλανδίας, το κάνω όμως για την πληρότητα του θέματος. Θεωρώ απαραίτητες τρεις-τέσσερις μέρες στο Δουβλίνο, προσωπικά με μαγνητίζει, νομίζω πως είναι "έξω καρδιά" πόλη, με υποβόσκουσα μελαγχολία συγχρόνως! Με τα παιδιά χάνετε τα νυχτερινά μπαρ, ωστόσο μπυραρίες για φαγητό με ζωντανή παραδοσιακή μουσική πετυχαίνετε και τη μέρα. Με πάρκο και ποτάμι στο κέντρο της πόλης, γέφυρες, πεζόδρομους με παραδοσιακά σπίτια, σύγχρονα σαν ζωντανά αγάλματα και την ιστορία ή το μύθο πίσω τους. Ειδικά για τα παιδιά, το μουσείο φαντασίας (ο κόσμος των μεγάλων σε μικρογραφία) και τα κέρινα ομοιώματα. Το Trinity College με την επιβλητική βιβλιοθήκη και το μουσείο του άχαστα, όπως και φυλακή Kilmeinham (πονεμένη ιστορία), το κάστρο του Δουβλίνου παραμυθένιο μέσα κι έξω. Christ Church μνημειακή, Saint Patrick's πανέμορφη, είναι από τις εκκλησίες που βλέπουν και τα παιδιά χωρίς γκρίνια, σαν κάστρα του παραμυθιού. Μετά θα εκδράμετε για την καταπράσινη εξοχή με τα κάστρα και τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς στις ακτές. Οδεύοντας προς τη Βόρεια Ιρλανδία (Μπέλφαστ με διανυκτέρευση θα πρότεινα), περπάτημα στη Rope Bridge και Giant's Causeway, πολύ παραμύθι, δες φωτογραφίες. Τέλος το καλύτερο, το μουσείο (και ναυπηγείο) του Τιτανικού έξω από το Μπέλφαστ, εικονική πραγματικότητα, νομίζεις πως είσαι μέσα στο πλοίο και ταξιδεύεις, μοναδικό στο είδος του (ποιο Tivoli, χεχε, λούνα παρκ υπάρχουν πολλά). Θυμίζω πως στο Μπέλφαστ υπάρχει ακόμη τείχος (ανοιχτό τη μέρα, κλειστό τη νύχτα) μεταξύ καθολικών και προτεστάντων. Ίσως καταφέρνατε και τη -λόγω παιδιών- υπέρβαση, τα 260 χλμ από Δουβλίνο, να φτάσετε δυτικά να δείτε τα Cliffs of Moher, αγριίλα πάνω από τον Ατλαντικό.
Αυτά.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.983
Likes
40.870
Δεν έχω την ίδια αίσθηση για τα ξενοδοχεία, ίσως επειδή το τελευταίο ταξίδι στην Κοπεγχάγη ήταν Αύγουστο ενώ το μοναδικό στο Δουβλίνο Δεκέμβριο, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να το δει κανείς από πριν, να συγκρίνει και να κανονίσει την πορεία του. Το να μη μας παίρνει όμως να καθήσουμε ως οικογένεια στα εστιατόρια που μας άρεσαν στην Κοπεγχάγη ή να ανεβαίνουν τα παιδιά στα παιχνίδια στο Tivoli και να τα περιμένω στο παγκάκι, αυτά δε μας έχουν ξανασυμβεί (Αύγουστος '16). Ή δεν είχα δει τα πακέτα ή δε μας συνέφεραν.
Και ξενοδοχειο και εστιατοριο και εισοδοι για οικογενεια στο Tivoli

https://www.tivolihotel.com/family-...s-offers/all-inclusive/all-inclusive-details/

Και το ξενοδοχειο που εμεινα εγω ειχε παρομοιο πακετο και φανταζομαι και αλλα αν το ψαξει κανεις
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.018
Likes
12.105
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Οδεύοντας προς τη Βόρεια Ιρλανδία (Μπέλφαστ με διανυκτέρευση θα πρότεινα), περπάτημα στη Rope Bridge και Giant's Causeway, πολύ παραμύθι, δες φωτογραφίες. Τέλος το καλύτερο, το μουσείο (και ναυπηγείο) του Τιτανικού έξω από το Μπέλφαστ, εικονική πραγματικότητα, νομίζεις πως είσαι μέσα στο πλοίο και ταξιδεύεις, μοναδικό στο είδος του (ποιο Tivoli, χεχε, λούνα παρκ υπάρχουν πολλά). Θυμίζω πως στο Μπέλφαστ υπάρχει ακόμη τείχος (ανοιχτό τη μέρα, κλειστό τη νύχτα) μεταξύ καθολικών και προτεστάντων.
Αυτά.
Μην ρισκαρετε ενα ταξιδι με παιδια στη Βορειο Ιρλανδια λιγες μερες μετα το Brexit. Αν καταληξουν σε πολιτικη hard border μπορει η κατασταση να ειναι εκρυθμη στην περιοχη.

Η Ιρλανδια εχει απειρου καλους φυσικα τοπια (απεραντο πρασινο, αγριες παραλιες) και παμπολλα αρχαια (νεολιθικα, εποχης του χαλκου, του σιδηρου , μεσαιωνικα). Ειναι φανταστικη για Ανοιξη και καλυτερα να την επισκεφθειτε οταν τα παιδια θα καταλαβαινουν και θα θυμουνται περισσοτερα.
 

Natasa Ch

Member
Μηνύματα
238
Likes
207
Ευχαριστώ πάρα πολύ για ολες τις απαντήσεις! Είναι κατατοπιστικοτατες. Κοπεγχάγη και περιξ καταλήξαμε λοιπον. Ξερω δε θα θυμούνται τίποτα, ομως ακόμα και τα ερεθίσματα που παίρνουν από μηνών στα ταξίδια τα θεωρω κέρδος! Να είστε καλά
 

hlhjac

Member
Μηνύματα
417
Likes
556
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αιγυπτος
Ευχαριστώ πάρα πολύ για ολες τις απαντήσεις! Είναι κατατοπιστικοτατες. Κοπεγχάγη και περιξ καταλήξαμε λοιπον. Ξερω δε θα θυμούνται τίποτα, ομως ακόμα και τα ερεθίσματα που παίρνουν από μηνών στα ταξίδια τα θεωρω κέρδος! Να είστε καλά
Πάντως μαλλον το έχω γράψει πολλές φορές νομίζω. Εμείς παιρνούμε τα παιδια μας μαζί σε αρκετά ταξίδια κ ακόμα θυμούνται το κατάλυμα στο Κόμο όταν ήταν 2,5, τα διώροφα λεωφορεία στο Λονδίνο στα 3,5, τον «παιχνιδώνα» που συναντήσαμε στο σπίτι από το Airbnb στην Αλσατια στα 4,5. Οι εικονες τυπώνονται πιο εύκολα σε άγραφο πίνακα φαινεται
 

Natasa Ch

Member
Μηνύματα
238
Likes
207
Κι εγω αυτό εχω παρατηρήσει! Για τον μεγαλο μιλάω βέβαια.. θυμάται διαφορα σκηνικα, και ειδικα απο τις φωτογραφίες στην ψηφιακη κορνιζα! Φυσικά δε θυμάται σε ποια χώρα είναι. Όμως και πάλι, μονο κερδος ειναι να ταξιδεύουν από τοσο μικρά.
Το κακό είναι με εμάς, που θέλουμε να παμε σε προορισμούς εκτός Ευρώπης, αλλά δε γινεται με παιδιά γιατιθα χάσουμε όλες τις δραστηριότητες. Πχ ανυπομονω για Ισλανδία, Μπαλί, Μαρόκο. Αλλά πρέπει να μεγαλώσουν λίγο ακόμα ωστε να μπορεσουμε να τα αφήσουμε στις γιαγιάδες.
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.010
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Τα νήπια δε θα θυμούνται τα ταξίδια μακροπρόθεσμα, τα δικά μου θυμούνται αμυδρά από τα 6+ και μετά, τώρα είναι 17, 19 και 22. Ωστόσο, όπως ήδη είπατε, είναι σημαντικές οι παραστάσεις και κυρίως είναι σημαντικός ο ελεύθερος χρόνος που θα περάσετε μαζί. Μην περιμένετε να μεγαλώσουν για να τα αφήνετε πίσω αλλά για να τα παίρνετε και στα πιο δύσκολα!
Επισυνάπτω κι εγώ τα ξενοδοχεία που μείναμε στην Κοπεγχάγη, μήπως σας φανούν χρήσιμα. Ήταν τα οικονομικότερα αξιοπρεπή που βρήκα με οικογενειακά δωμάτια, καλό πρωινό και κάποια extra, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα είναι και τώρα τα φθηνότερα. Το 2016 μείναμε σ' αυτό
https://www.booking.com/hotel/dk/dgi-byen.el.html
που είναι μέσα σε τεράστιο αθλητικό χώρο, κάπως σαν αθλητικός ξενώνας, δίπλα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και στο Tivoli. Εκτός από το πολύ αξιόλογο πρωινό -με σκανδιναβικές λιχουδιές εκτός των άλλων- είχαμε και δωρεάν χρήση της εσωτερικής πισίνας και του bowling. Χρειάζεται προσοχή να μπείτε στο χώρο από τη σωστή είσοδο και να ζητήσετε δωμάτιο που δε βλέπει στη σιδηροδρομική γραμμή, αν δεν κοιμάστε εύκολα. Εκείνη τη χρονιά φλέρταρα με ένα, πιο οικονομικό, πλεούμενο στο Nyhavn. Θα είχαμε την αποκλειστική χρήση του και πρωινό, όμως όταν αποφάσισα να μείνουμε εκεί δεν ήταν πια διαθέσιμο.
Με τα παιδιά έχουμε μείνει και εδώ
https://www.booking.com/hotel/dk/christian-iv.el.html
απέξω μας ανησύχησε λίγο αλλά το δωμάτιο ήταν πολύ καλό, το πρωινό ομοίως και στην τιμή περιλαμβάνονταν, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλμυρά και γλυκά σνακς, καφές, χυμοί κλπ, πολύ πολύ καλοδεχούμενα! Τοποθεσία καλούτσικη, το συνιστώ κι αυτό.
Έχω μείνει και στο επόμενο, υπέροχη ατμόσφαιρα και θέση, αλλά δεν ξέρω αν θα το βρείτε σε προσιτή τιμή
https://www.booking.com/hotel/dk/be...eep_landing=1&sb_price_type=total&type=total&
Καλό ταξίδι!
 

Natasa Ch

Member
Μηνύματα
238
Likes
207
@apodrasi ευχαριστω για τις προτάσεις! Και τα τρια που μου εστειλες, κοστιζουν περίπου 2000€ για 6 βραδια, οπότε με τίποτα! Θα κοιταξω για airbnb για πρώτη φορά, για να δούμε! Απογοητευτηκα με τα τόσο πανάκριβα ξενοδοχεία.
 

dimaq

Member
Μηνύματα
630
Likes
1.908
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΔΡΙΤΗ
Το marriot το ειδες? εκλεισα για δυο ημερες αρχες μαρτιου με 280 ευρω με πρωινο.Δεν ειναι φτηνο σιγουρα,αλλα απο αλλα ειναι φτηνοτερο και καλυτερο πιστευω αλλα και σε καλο σημειο
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.018
Likes
12.105
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εν τω μεταξυ γιατι αυτο το thread εχει μπει στο UK? Πανε σχεδον 100 χρονια απο τοτε που επαψε να ανηκει σ' αυτο το Δουβλινο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.158
Μηνύματα
882.409
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom