Γενικά Κροατία Μαυροβούνιο Σερβία Σλοβενία Δυτικά Βαλκάνια με τρένο

Nolwe

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Δυτικά Βαλκάνια
Καλησπέρα σε όλους!
Σε ένα μήνα σκοπεύουμε να κάνουμε ένα 10ήμερο ταξίδι με τρένο σε Σερβία-Κροατία-Σλοβενία-Μαυροβούνιο. Θα ήθελα πληροφορίες σχετικά με τα πιθανά δρομολόγια τρένων από Βελιγράδι-Ζάγκρεμπ-Λουμπλιάνα και επιστροφή σε Λίμνες Plitvice-Dubrovnik. Μήπως γνωρίζει κανείς αν υπάρχει σύνδεση Dubrovnik-Rijeka Crnojevica και από Podgorica πόσο συχνά τρένα υπάρχουν για Νις;
Ευχαριστώ για οποιαδήποτε πληροφορία!
 

sfakhania

Member
Μηνύματα
142
Likes
40
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
συμβουλες

καλημερα..εκανα αυτο περιπου το ταξιδι μολισ το καλοκαιρι και μπορω να σου πα αρκετα .σου λεω το δικο μου προγραμμα και συγκρινε .3 μερεσ βελιγραδι .απο εκει με λεωφορειο για Σεραγεβο (το συστηνω ανεπιφυλακτα , πανεμορφο) μετα παλι με λεωφορειο για Ντουμπροβνικ, ξανα με λεωφορειο Ποντγκοριτσα (δεν ειναι ομορφη , αλλα η διαδρομη ειναι εξαιρετικη ) , μετα γυρισα πισω ντουμπροβνικ και ξανα Σπλιτ με λεωφορειο , μετα Ζαγκρεμπ με λεωφορειο .απο εκει Λουμπλιανα με τραινο και απο σλοβενια πισω βελιγραδι με τραινο 8-9 ωρες. συνολικα εμεινα 16 μερες για να κανω ολο τον κυκλο αυτο. το τραινο σε σερβια και μαυροβουνιο δεν το συνηστω .εχει λιγα δρομολογια και το κοστος ειναι ιδιο με το λεωφορειο.ενω λεωφορεια εχει πολυ πιο συχνα και για πολυ πιο πολλα μερη. ασ πουμε απο μαυροβουνιο δεν εχει παρα 1 φορα τη μερα τραινο για σερβια και κανει πολλες ωρες μεσα στα βουνα , νομιζω οτι για Νις πρεπει να αλλαξεις ξανα γιατι περναει απο Κοσοβο ...παντωσ σαν μερη αξιζουν παρα πολυ. εμενα με εξεπληξε η βοσνια θετικα...και σαν τοπιο και σαν ανθρωποι αλλα και η κροατια το ΣΠΛΙΤ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ,βελιγραδι και ποντγκοριτσα πολυ μονοτονα .το βελιγραδι ειναι υπο ανοικοδομηση και ειναι κλειστα σχεδον ολα τα μουσεια .στην ποντγκοριτσα 1 μερα και πολυ...αν θες περισσοτερες λεπτομερειεσ για δρομολογια και ξενοδοχεια η αξιοθεατα πες μου .
 

sfakhania

Member
Μηνύματα
142
Likes
40
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
συμπτωση

ειδα απο το χαρτη σου οτι εχεις κανει το ταξιδι που ετοιμαζω για το καλοκαιρι .λεω να παω μονος (χωρισ γκρουπ εννοω ) σε λιβανο , συρια , ιορδανια) περιμενω λεπτομερειες κυριως για τα τυπικα , βιζες , μετακινησεις , ασφαλεια .
ευχαριστω
 

Dva Srca

Member
Μηνύματα
558
Likes
1.053
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισραήλ, Ειρηνικός
βελιγραδι και ποντγκοριτσα πολυ μονοτονα .το βελιγραδι ειναι υπο ανοικοδομηση και ειναι κλειστα σχεδον ολα τα μουσεια .στην ποντγκοριτσα 1 μερα και πολυ...αν θες περισσοτερες λεπτομερειεσ για δρομολογια και ξενοδοχεια η αξιοθεατα πες μου .
Podgorica ούτε μισή μέρα δεν αξίζει. Είναι πολύ άσχημη πόλη κι έχει και τη φήμη. Για το Βελιγράδι αντιθέτως θα διαφωνήσω, έχει πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις (εντάξει μη φανταστείς Παρίσι και Λονδίνο, αλλά για 3 μέρες είναι σίγουρα). Ένα δρομολόγιο που σου προτείνω να κάνεις και το έχω κάνει πέρυσι είναι Βελιγράδι - Ποντγκοριτσα με τρένο, τα τοπία έξω από την Ποντγκοριτσα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ περνάς από φαράγγι με απίστευτο ύψος και βλέπεις τα νερά ενός πεντακάθαρου ποταμού. Κάνει 8 ώρες περίπου και όταν φτάσεις Πόντγκοριτσα το βραδάκι ΜΗ ΜΕΙΝΕΙΣ εκεί, πάρε ένα λεωφορείο για κάποια άλλη πόλη (π.χ. Budva ή Kotor). Θα αποζημιωθείς πολύ περισσότερο.

Όσο για τη Νις, δεν αξίζει καθόλου να πας από κάπου αλλού στη μέση του ταξιδιού σου εκεί λόγω περίεργων δρομολογίων, είτε θα πας από Θεσ/νίκη μέσω Σκοπίων στον πηγαιμό με το τρένο για Βελιγράδι (περνάει από Νις και κάνει στάση αρκετά λεπτά), είτε στην επιστροφή, αν πάλι γυρίσεις από Βελιγράδι Θεσ/νίκη. Θα σου φάει πολύ χρόνο και αρκετό χρήμα να πας από μια άσχετη πόλη σε άλλη χώρα στη Νις. Αφού είναι στο δρόμο σου με το τρένο, μπορείς να το εκμεταλλευτείς έτσι.
 

Nolwe

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Δυτικά Βαλκάνια
Δυστυχώς, το ταξίδι προβλέπεται με αντιωρολογιακή φορά, συνεπώς δύσκολα να συνδιάσουμε τις προτάσεις σας... Ελλείψη χρόνου, μάλλον θα πρέπει να εγκαταλείψουμε την ιδέα της Σλοβενίας και να γυρίσουμε από Δαλματικές ακτές και Μαυροβούνιο ή να φτάσουμε μέχρι τις λίμνες και να επιστρέψουμε πάλι από Βελιγράδι. Δύσκολες αποφάσεις...

*sfakhania σου έστειλα κάποιες πληροφορίες, αν θες οτιδήποτε άλλο, ρώτα με!
 

sfakhania

Member
Μηνύματα
142
Likes
40
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
sorry

sorry , αλλα δεν βρισκω κανενα μηνυμα με πληροφοριες.που το εστειλες??
 

Nolwe

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Δυτικά Βαλκάνια
Είμαι νεό μελος και γι'αυτό δεν εστάλη το μήνυμα :(
Λοιπόν, εγώ Ιορδανία ήμουν 2 μήνες για πρακτική το καλοκαίρι και πήγα 4 μέρες Συρία και 3 μέρες Ιερουσαλήμ-Τελ Αβίβ.Για Ιορδανία δε χρειάστηκε να βγάλω εκ των προτέρων βίζα, έβγαλα στο αεροδρόμιο με 10 δηνάρια.Ομοίως, Συρία πλήρωσα 15 ευρώ είσοδο και exit fee 8 ευρώ.Το exit fee στην Ιορδανία είναι 5 ευρώ.Ισραήλ δεν πληρώνεις για να μπεις (τουλάχιστον από τη γέφυρα του Χουσείν που περάσαμε εμείς, αλλά όταν βγαίνεις πληρώνεις το εξωφρενικό ποσό των 30-35 ευρώ.Οι μετακινήσεις από χώρα σε χώρα έγιναν κυρίως με ταξί (service τα λένε), αλλά και με λεωφορεία. Από θέμα ασφάλειας δε θα έχεις κανένα προβλημα. Αν θελήσεις να πας Ισραήλ παίζει να σε ζαλίσουν γιατί θα έχεις πάει πρώτα Λίβανο και Συρία, θα το κάνουν μόνο και μόνο για να σε εκνευρίσουν, αλλά ίσως πάρει ώρες...
Ιορδανία θα πρότεινα: Πέτρα,Wadi mujib,Wadi Rum(υπέροχο),Άκαμπα για καταδύσεις ή snorkelling. Αν έχεις χρόνο θα μπορούσες να πας και Ajloun, Madaba, Salt.
Συρία πήγα Δαμασκό,Crac de chevaillers,Χαμά, Αλέππο και σε ένα μοναστήρι Deir Mar Musa...Στο μοναστήρι αξίζει να πας για 2-3 μέρες αν έχεις χρόνο, η ανατολή είναι υπέροχη. Αν θες να ηρεμήσεις είνια μια καλή ευκαιρία και θα γνωρίσεις πολύ κόσμο από διάφορες χώρες. Δεν είναι τόσο θρησκευτικά τα πράγματα, είναι πιο πολύ σαν κοινότητα όπου όλοι συμμετέχουν, από το μαγείρεμα, μέχρι το πλύσιμο των πιάτων.
Δυστυχώς, λόγω εξεταστικής ο χρόνος δε μου επιτρέπει να αρχίσω τη φλυαρία, οπότε αν χρειάζεσαι οτιδήποτε πες μου!
 

sfakhania

Member
Μηνύματα
142
Likes
40
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
ευχαριστω

ευχαριστω για τισ πληροφοριες.ειχα ενα αγχος για τις βιζες αλλα με ησυχασες...
τα ξαναλεμε .
 

Nolwe

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Δυτικά Βαλκάνια
Μήπως γνωρίζει κάποιος το κόστος του τρένου Λιουμπλιάνα-Βελιγράδι καθώς και την ακρίβεια στις ώρες αφίξεως; Αν δηλαδή έχουμε ώρα άφιξης στο Βελιγράδι 06:20 και το τρένο για Θεσσαλονίκη φεύγει 07.50 θα το προλάβουμε; Ευχαριστώ!
 

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να πας αντί για Σπλιτ στη Ζάνταρ. Είναι πιο βόρεια...πιο κον΄τα στο Ζάγκρεμπ (3 ώρες ) και πιστεύω πιο μικρή και πιο γρα;φική από Σπλιτ που είναι κάπως κατάσταση μπούγιο.
 

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Επίσης σε όλες τις χώρες που είπες...Σλοβενία, Σκόπια, Κροατία μπαίνεις με ταυτότητα...το έχω κάνει. Σερβία όμως τουλάχιστον πριν 2 χρόνια που είχα πάει εγώ ζητούσαν διαβατήριο.
 

Dva Srca

Member
Μηνύματα
558
Likes
1.053
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισραήλ, Ειρηνικός
Σερβία ζητείται ακόμα διαβατήριο, εμένα μου το ζήτησαν και στο Μαυροβούνιο, αλλά ακόμα δεν είχε καταθέσει αίτηση υποψηφιότητας στην ΕΕ, κάτι που έκανε πριν κανα εξάμηνο, άρα ίσως έχει αλλάξει η κατάσταση. Πάντως καλού κακού το διαβατήριο μαζί σου.

Όσο για το Σπλιτ, αν και δεν έχω πάει στο Ζάνταρ νομίζω ότι πραγματικά αξίζει να το δει κανείς. Πιστεύω ότι την εποχή που θα πας, μιας και δεν είναι high season, θα το απολαύσεις και περισσότερο. Αποψή μου, φυσικά.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.398
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom