Ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι για τη βοήθεια και τις προτάσεις! Νομιζω οτι με το αυτοκίνητο λόγω τετρακίνησης θα είμαστε ενταξει. εύχομαι καλό καλοκαίρι και να περνάτε πάντα καλά!😊

Μόλις γύρισα τρομερό ταξίδι 9 ημερών. Πολύ σύντομα για όσους το επιχειρήσουν:
1)ρώτησα one και vodafone Αλβανίας, ΔΕΝ λειτουργεί πλέον το roaming στο Μαυροβούνιο, ορθά κράζουν στο reddit.
2) Δρόμοι και οδηγική συμπεριφορά παντού καλύτερα από μεγάλες ελληνικές πόλεις, μόνο αρνητικό η απουσία αυτοκινητόδρομων πέραν του κλασσικού στην Αλβανία.
3) Υπερτουρισμός σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από Ελλάδα (σε Κοτόρ και Ντουμπρόβνικ)
4) Στα περισσότερα σύνορα περνάς γρήγορα -με εξαίρεση τα σύνορα Μαυροβουνίου προς Αλβανία (και από τις 2 πλευρές της Σκόδρας) όπου υπάρχει τρελή καθυστέρηση (ευτυχώς έφαγα μόνο μια ώρα)-
5)Τρελή κίνηση βόρεια των Τιράνων μέχρι τα σύνορα και ακόμα πιο τρελή κίνηση στο Μαυροβούνιο από Τιβάτ προς Μπούντβα που μεγάλο μέρος είναι σκαμμένο, προτιμήστε επιστροφή από Ποντγκόριτσα.
6) Άχαστο διαμαντάκι το Τρέμπινιε
7) Έπαθα πλάκα με τα Τίρανα (που δεν περίμενα να είναι τόσο όμορφα)

Επίσης, χαρίζω eSIM 3gb για Μαυροβούνιο (που μου έκανε δώρο η Bnesim) και 800mb κ 500mb για Αλβανία (που μου περίσσεψαν) μέχρι τέλη Αύγουστου. Οποίος θέλει κάτι από αυτά dm

Pilgrim

Member
Καλησπέρα, ετοιμάζομαι για το 1ο οδικό οικογενειακό ταξίδι (5 ατομα) εκτός Ελλάδος για Βελιγράδι στις 14/8. Θα εκτιμούσα κάθε χρήσιμη πληροφορία για την διαδρομή (σύνορα, διόδια κόστος, στάσεις καθ'οδόν για ξεκούραση και ανεφοδιασμό). Εννοείται ψαχνω ηδη για κεντρικό ημικεντρικο ξενοδοχείο με parking. Οι υπόλοιπες μετακινήσεις εντός πόλης θα γίνουν με λεωφορεία @cosafiv την βοήθεια σου παρακαλω !
Βινιετα για Σερβία και Σκόπια δεν υπάρχει έτσι ; Κάνω λάθος; Και γίνονται δεκτές στα τελωνειακά περάσματα οι ταυτότητες έτσι ; (Εξυπακούεται με τυπωμένους λατινικούς χαρακτήρες αλλά οι κλασικές ελληνικές, όχι οι νέες τύπου πιστωτικής κάρτας). Sorry αλλά έχω αγχωθει λίγο :)

Last edited:

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66
Καλησπέρα, ετοιμάζομαι για το 1ο οδικό ταξίδι οικογενειακό ταξίδι (5 ατομα) εκτός Ελλάδος για Βελιγράδι στις 14/8. Θα εκτιμούσα κάθε χρήσιμη πληροφορία για την διαδρομή (σύνορα, διόδια κόστος, στάσεις καθ'οδόν για ξεκούραση και ανεφοδιασμό). Εννοείται ψαχνω ηδη για κεντρικό ημικεντρικο ξενοδοχείο με parking. Οι υπόλοιπες μετακινήσεις εντός πόλης θα γίνουν με λεωφορεία @cosafiv την βοήθεια σου παρακαλω !
Βινιετα για Σερβία και Σκόπια δεν υπάρχει έτσι ; Κάνω λάθος; Και γίνονται δεκτές στα τελωνειακά περάσματα οι ταυτότητες έτσι ; (Εξυπακούεται με τυπωμένους λατινικούς χαρακτήρες αλλά οι κλασικές ελληνικές, όχι οι νέες τύπου πιστωτικής κάρτας). Sorry αλλά έχω αγχωθει λίγο :)
Καλησπέρα.
Άγχος γιατί; Ετοιμάζετε από τις ωραιότερες εκδρομές και θα περάσετε πολύ ωραία.
Εγώ πήγα / γύρισα με Air Serbia, δεν έχω άποψη για την οδική διαδρομή.
Στο Βελιγράδι προσπαθήστε να μείνετε κεντρικά, δεν είναι μικρές οι αποστάσεις, αφού θα έχετε και τα παιδάκια.
Εμείς μείναμε εδώ:
Home - Hotel Nevski
Να πάρετε και το τραμ, θα αρέσει στα μικρά.
Έχει εβομαδιαία εισιτήρια που συμφέρουν, σε κάτι kiosk-περίπτερα, δεν θυμάμαι πως τα λέγανε, το λέω στην ιστορία παραπάνω.

Πoυθενά δεν χρειάστηκε ή διαβατήριο ή ταυτότητα εντός χώρας, παρά μόνο στο check-in του ξενοδοχείου.
Διαβατήριο σφράγισαν στο αεροδρόμιο.

Καλησπέρα, ετοιμάζομαι για το 1ο οδικό οικογενειακό ταξίδι (5 ατομα) εκτός Ελλάδος για Βελιγράδι στις 14/8. Θα εκτιμούσα κάθε χρήσιμη πληροφορία για την διαδρομή (σύνορα, διόδια κόστος, στάσεις καθ'οδόν για ξεκούραση και ανεφοδιασμό). Εννοείται ψαχνω ηδη για κεντρικό ημικεντρικο ξενοδοχείο με parking. Οι υπόλοιπες μετακινήσεις εντός πόλης θα γίνουν με λεωφορεία @cosafiv την βοήθεια σου παρακαλω !
Ανεβείτε και κατεβείτε από Βουλγαρία, επιστροφή θα έχει χιλιόμετρα ουρές από ευζώνους και Δοϊράνη

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.116
Μέλη
39.875
Νεότερο μέλος
Spyr Der

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom