Ηνωμένο Βασίλειο Εδιμβούργο

babaduma

Member
Μηνύματα
5.054
Likes
7.810
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Με ένα ψάξιμο στις διάφορες μηχανές αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων(airtickets, pamediakopes, travelplanet24, expedia κ.α), έχοντας τις ημερομήνιες που θέλεις να ταξιδέψεις, θα δεις ποια αεροπορική προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή και τα βολικότερα ωράρια. Έχε υπόψη πως δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης και Εδιμβούργου, οπότε θα χρειαστεί να μετεπιβιβαστείς σε κάποιο αεροδρόμιο.
Πάντως, αν ψάξει για "Εδιβούργο" μάλλον λίγα πράγματα θα βρεί...

Δεν το διορθώνει κανένας mod γιατί βγάζει μάτια?
 

bortzos

Member
Μηνύματα
46
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
ο γύρος του κόσμου
ευχαριστω για τις συβουλές, με την easy jet ίσως και να τα καταφέρω...από Αθήνα ούτε συζήτηση,,δεν συμφέρει να κατέβω είναι πιο ακριβά από το να πάω Θεσσαλονίκη- Μιλάνο..
 

kon_gav

Member
Μηνύματα
450
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία!
Ταξίδι-Όνειρο
όλος ο πλανήτης ΓΗ !
ευχαριστω για τις συβουλές, με την easy jet ίσως και να τα καταφέρω...από Αθήνα ούτε συζήτηση,,δεν συμφέρει να κατέβω είναι πιο ακριβά από το να πάω Θεσσαλονίκη- Μιλάνο..
Μόνο να προσέξεις να αφήσεις ένα σεβαστό καινό ανάμεσα στις πτήσεις γιατί δεν θεωρούνται συνεχόμενες και επομένως μπορεί από μία καθυστέρηση να χάσεις την επόμενη και να ψάχνεις το δίκιο σου αλλά να μην μπορείς να το βρεις. Βέβαια ξέρω ότι υπάρχουν μόνο συγκεκριμένες πτήσεις με easejet οπότε ψάξε και εναλλακτικές όπως με την rynair και συνδύασε τες.
 
Last edited by a moderator:

Matryoshka

Member
Μηνύματα
8
Likes
3
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία/ Υπερσιβηρικός
Σκέφτομαι εδώ και κάμποσο καιρό μαζί με άλλες 2 κοπέλες να κάνουμε ένα μικρό ταξίδι και ένα από τα μέρη που κάθησε σαν ιδέα ήταν το Εδιμβούργο! Αν καταφέρουμε να πάμε υποθέτω πως θα είναι τέλη άνοιξης ή μέσα στο καλοκαίρι και μάλλον το πολύ για μια εβδομάδα.

Θα ήθελα πάντως να μάθω την άποψή όσων έχουν πάει και τις γνώμες τους σχετικά με τη διαμονή και το φαγητό.(Μέρη για να μείνεις και να φας) αλλά
θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω και τις προτάσεις σας για το που να πάει κανείς, τι να δει ή δοκιμάσει. Κάποιος μου είχε προτείνει να δοκιμάσουμε κάποια εκδρομή στην εξοχή ή ακόμα και να συμμετάσχουμε σε κάποια οργανωμένη εξόρμηση στα highlands, αξίζει λέτε;

Προσωπικές εμπειρίες και γνώμες σχετικά με τις τιμές, τους ανθρώπους εκεί κ ο,τιδήποτε άλλο θα μ' άρεσε επίσης πολύ να διαβάσω.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια, ελπίζω όλοι να σχεδιάζετε κάποιο επόμενο, εντυπωσιακό ταξίδι ;)
 

zer_raiden

Member
Μηνύματα
13
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Αμστερνταμ
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδια
Ααααχ Εδιμβουργο...απλα μαγικο..υπεροχο κ ταξιδιαρικο. Μια φορα πηγα κ σκεφτομαι ηδη να το κανω μονιμο τοπο διαμονης. Πηγα τον Σεπτεμβριο που μας περασε με την κοπελα μου κ ενταξει δεν ξερω αν μπορω να περιγραψω το ποσο μ αρεσε αυτη η πολη. Επομενη σταση ηταν το Λονδινο οπου κ εκει δεν ειχα παει αλλα δεν ηθελα καν να φυγω απο το Εδιμβουργο. 4 μερες,ειδαμε αρκετα,περπατησαμε αρκετα αλλα οχι αρκετα πολυ. Οσο αναφορα το φαγητο δεν μπορω να πω πολλα,φαγαμε 1-2 φορες εξω, πολυ ωραιο αλλα επειδη θελαμε να το παμε οικονομικα κ οι τιμες ειναι λιιιιγο τσιμπιμενες την βγαζαμε στα McDonalds :p . Για διαμονη αποφασισαμε οτι εφοσον θελουμε ενα δωματιο μονο για το βραδυ διαλεξαμε τα easyhotel που ειναι παμφθηνα αλλα κ πολυ μικρα,το δωματιο ηταν μικροτερο κ απο καμπινα πλοιου αλλα ηταν ωραια κ δεν μας ενοιαζε ιδιαιτερα. Οι ανθρωποι εκει ηταν ισως κ οι πιο ευγενικοι ανθρωποι π εχω συναντησει ποτε. Μ κανε τρομερη εντυπωση δηλαδη. Πεντακαθαρη πολη. Γενικα δεν μπορω να ανακαλεσω κτ ασχημο δλδ. Οργανωσα τα παντα μονος χρησιμοποιωντας το ιντερνετ κ βεβαια μεσω αναζητησης μεσα σε αυτο το ιδιο το forum. Δεν χρειαζονται πολλα πολλα,τα παντα σχεδον ειναι εδω. Η πολη ειναι μικρη,δεν θα χρειαστειτε ταξι αν μενετε κοντα στο κεντρο,τα λεωφορεια ειναι πολυ ευχρηστα κ περνανε συχνα α κ πανεμορφα!! Ολα ειναι διπλα το ενα στο αλλο στο κεντρο της πολης. Οταν φυγαμε ξεκινησαν εργασιες για μετρο αλλα δεν νομιζω να προλαβετε το μετρο :p . Σαν οδηγο τσεπης θα σου προτεινα τον Lonely Planet Edinburgh Encounter, δεν χρειαστηκα κτ αλλο. Θα σου προτεινα να πας τον Αυγουστο π ολος ο μηνας ειναι ενα φεστιβαλ για την πολη κ γεμιζει κοσμο κ χρωματα οποτε υποθετω πως θα ειναι ακομα πιο μαγικα. Ηθελα πολυ μεσα στο ταξιδι να προσθεσω κ μια εκδρομη στην εξοχη κ εψαξα για ενα διημερο στο Inverness π ειναι η "πρωτευουσα" των Highlands (Βορεια Σκωτια) αλλα δεν μ καθησαν οι πτησεις :( . Αν μπορειτε παντως η εξοχη της Σκωτιας πρεπει να ειναι υπεροχη κ εχει κ καστρα να επισκεφτειτε κ γενικα λεει να βγειτε εξω απο την πρωτευουσα. 4 μερες εκει συναντησαμε μονο ηλιο,πηγαμε με χειμωνιατικα κ γυρνουσαμε με γυαλια κ το μπουφαν στο χερι,εκτος απο 1-2, δεν θα τις ελεγα κ βροχες,πιο πολυ σαν να σε πιτσιλανε με ενα λαστιχο για λιγο ηταν :p ,δν συναντησαμε αστατο καιρο, αλλα λογικα ο καιρος εκει ειναι λιγο κ θεμα τυχης. Ελπιζω να βοηθησα καπως,οτι αλλο θελεις να μαθεις στο οποιο μπορω να βοηθησω ρωτα κ πρωτα απο ολους ρωτα τον γοογλη,ξερει ΠΟΛΛΑ. Σορρυ για την φλυαρια μ αλλα χτυπησες σε "νευρο" :) .​
 

hypatia

Member
Μηνύματα
74
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Southern Italy
Ταξίδι-Όνειρο
Σεράγεβο, Λίβανος, Περού
Συμφωνώ και επαυξάνω...Πήγα τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη για 10 μέρες εγώ, έχω γίνει huge fan και μάλλον θα ξαναπάω το Μάη! Όπως ακριβώς ο συνάδελφος από πάνω, ένα ψεγάδι δεν μπορώ να βρω σ'αυτή την πόλη! Εγώ την πέτυχα στολισμένη αλλά πιστεύω οτι και χωρίς το χαμό των Χριστουγέννων το ίδιο υπέροχη θα είναι.

Για τη διαμονή δεν μπορώ να βοηθήσω γτ έμεινα σε κολλητές μου. Το φαγητό είναι όντως λίγο τσιμπημένο αλλά θα μπορούσατε να πηγαίνετε στα σούπερ τους (tesco ας πούμε που έχει πάνω ακριβώς στη Nicolson) να πάρετε κάποια βασικά σνακ για να σας κρατάνε στο sightseeing και να τρώτε ουσιαστικά μια φορά τη μέρα.

Χρηστικό θα ήταν, αν δε μείνετε στο κέντρο και χρειαστείτε λεωφορείο, να βγάλετε μια εβδομαδιαία κάρτα (περίπου 20 λίρες, εκδοτήρια εχει στο Waverley station κάθετα στην Princes street) γιατί είναι βάσανο κάθε φορά που μπαίνεις να ψάνεσαι για 1.30! Κατά τ'αλλα, αν μείνετε κεντρικά δε θα χρειαστείτε τίποτε άλλο εκτός από τα πόδια σας (το οποίο ειναι πολύ καλό γτ γύρισα Ελλάδα 3 κιλά πιο αδύνατη) γιατί η πόλη είναι σχετικά μικρή.

Τι δεν πρέπει να χάσετε: Τίποτα!!! Όλα να τα δείτε!!! Θα έλεγα βέβαια ότι highlight θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το Arthur's Seat στο Holyrood park, εννοείται το Royal Mile (και μόνο ο δρόμος σε τρελαίνει), το Βασιλικό Μουσείο και η Εθνική Πινακοθήκη, η οποία διαθέτει και El Greco παρακαλώ (σημειωτέον έχουν ελεύθερη είσοδο), το κάστρο (ό'τι δε σου πήραν για τα μουσεία θα σου το πάρουν για να μπεις στο κάστρο) και το Calton Hill (που εχει φανταστική θέα της πόλης, καλά, Arthur's Seat δεν είναι αλλά αν δεν αντέχετε την ανάβαση εκεί, καλό είναι και το Calton αλλά και το κάστρο για μια θέα της πόλης από ψηλά). Τέλος,δυο γλυκές ανάκαλύψεις είναι το Greyfriars Kirk πίσω απτο Βασιλικό Μουσείο και το Writer's Museum χωμένο μέσα σ'ένα close στο Royal Mile.;)

Για βραδινή έξοδο να κατέβετε στο Grassmarket αν και γενικά εχει διάσπαρτες παμπ και εστιατόρια, απλά εκεί ειναι πολλά συγκεντρωμένα.

Όσο για τους ανθρώπους, είναι απίστευτα ευγενικοί και τακτικοί!!! Ακόμα και οι μετανάστες τους (Ασιάτες κυρίως) έχουν μπεί σ'αυτό το πνεύμα. Στα λεωφορεία τηρούν σειρά πρωτεραιότητας. Όποιος φτάνει πρώτος στη στάση, μπαίνει και πρώτος. Αν σε ακουμπήσει κάποιος στο δρόμο θα σου ζητήσει 1000 φορές συγνώμη! Τραγικά ευγενικοί λοιπόν.:shock:

Για έκδρομές δεν ξέρω γτ μια μέρα που είπαμε να πάμε Γλασκώβη για να δω το Pollok Park και το Kelvingrove, έπιασε τρελλή βροχή απτο waverley γυρίσαμε σπίτι. Μου είπαν όμως καλά λόγια για Inverness, Isle of Skye, Loch Lomond αλλά αν θες την άποψη μου δεν προλαβαίνετε σε τόσο λίγες μέρες. Για μένα, εξαντλήστε το Edi και πάτε μια μονοήμερη είτε Γλασκώβη είτε Stirling Caste που είναι κοντά, έτσι για το καλό!

Ήταν πολλά αλλά ελπίζω να κάλυψα απορίες και να σας έπεισα να πάτε οπωσδήποτε σε περίπτωση που δεν το έχετε σίγουρο ακόμη :clap:
 

marquis

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
898
Νομίζω τα βασικά για τα αξιοθέατα ειπώθηκαν παραπάνω, οπότε θα παραθέσω ορισμένες προτάσεις για διαμονή και φαγητό.
Έχω μείνει σε 2 ξενοδοχεία, το πολύ καλό Channings(4 Star Hotel in Edinburgh | Hotel Edinburgh City Centre | Channings), το οποίο αν και δεν ήταν αρκετά κεντρικό ήταν κοντά στο West End και είχε πολύ καλό προσωπικό. Την άλλη φορά έμεινα στο The Scotsman, το οποίο παρά την υπέροχη τοποθεσία του ήταν ο ορισμος των faulty towers. Γενικά αν κάτσετε λίγες μέρες ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης θα ήταν αρκετά βολικότερο όπως είναι φυσικό.
Για οικονομικό φαγητό προτιμώ το σύμπλεγμα εστιατορίων the dogs. Αρκετά οικονομικά το μεσημέρι, μεγάλες μερίδες και φυσιολογικές τιμές το βράδυ (edinburgh restaurant - the dogs και edinburgh italian restaurant - amore dogs). Επίσης αν σας αρέσει το ιταλικό καλή πρόταση είναι και το εστιατόριο του στυλάτου ξενοδοχείου Missoni.
Αναφορικά με τις εκδρομές, τα Highlands είναι αρκετά καλά εάν κάτσετε κάποιες μέρες παραπάνω, αλλά και η Γλασκώβη είναι αξιόλογη πρόταση για τουλάχιστον μια μονοήμερη απόδραση.
 

depy!!!

Member
Μηνύματα
737
Likes
1.884
Επόμενο Ταξίδι
Ουζμπεκισταν
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Πάντως εμένα μόνο στο Ενδιμβούργο μου συνέβη να μου ζητήσουν να πληρώσω για να αφήσω τη βαλίτσα μου στο σαλόνι. Η ώρα ήταν 11.00, το δωμάτιο θα το έπαιρνα στις 14.00 και πλήρωσα πέντε λίρες....
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ε,πρέπει να δικαιολογήσω το ψευδώνυμό μου.The Scotch Whisky Experience

Πέραν τούτου η πόλη είναι απίθανη.Κι εγώ έμενα μόνιμα άνετα όπως και οι προλαλήσαντες.

Είχα μείνει εδώ όταν το επισκέφτηκα Luxury Hotels Edinburgh, Scotland και θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα value for money ξενοδοχεία που έχω μείνει ποτέ.
 

Rebequita

Member
Μηνύματα
408
Likes
158
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
Η δική μου πρόταση είναι αυτη Welcome to Fraoch House, Edinburgh B & B , φοβερό B&B σε πολύ βολικη τοποθεσία και με απίστευτο πρωινό. Δες για κριτικές και εδω Fraoch House (Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο) - Ξενώνας Κριτικές - TripAdvisor .
Μια οικονομική προταση για φαγητο ηταν ένα κινέζικο self service επάνω στη Waverley bridge που παραδόξως ήταν καλό, γενικά μάλλον ήμουν λίγο άτυχη γιατί όπου επέλεξα να φάω ήταν μέτρια και ακριβά.
Απίστευτη τσαγιερή loopy lornα’s tea house Home page: Loopy Lorna`s Tea House
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Είχα μείνει πριν 2 χρόνια εδώ και το συνιστώ λόγω θέσης. Από τα καλύτερα που έχω μείνει στην κατηγορία του. Ως προς τα λοιπά, συμφωνώ με τους προλαλήσαντες - το Εδιμβούργο είναι απλά υπέροχο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.242
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom