Ηνωμένο Βασίλειο Εικόνες από το Bath

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!

Πριν λίγο καιρό βρέθηκα στο Bath για δυό ημέρες.
Καθώς θα ήμουν φιλοξενούμενη δεν είχα ασχοληθεί καθόλου. Για πρώτη φορά δεν είχα σχέδιο … δεν είχα δει φωτογραφίες … δεν είχα χάρτη. Ήξερα μόνο πως πρόκειται για πόλη γνωστή για τα Ρωμαϊκά λουτρά της, προστατευμένη από την Unesco, με κτίρια της Γεωργιανής περιόδου. Τελεία.
Ένοιωθα υπέροχα, που κάποιος θα με φρόντιζε ‘ταξιδιωτικά’! Η μόνη ευθύνη που θα είχα θα ήταν να προσέχω τον εαυτό μου όταν διέσχιζα τον δρόμο! :D
Όλα λοιπόν ήταν έκπληξη! Ακόμα και ο καιρός που – διαψεύδοντας τις προβλέψεις για ψιλόβροχο – μου επεφύλαξε μια υπέροχη λιακάδα! :)
Το παρακάτω κείμενο δεν θα το χαρακτήριζα ‘ταξιδιωτική ιστορία’. Είναι απλώς η καταγραφή ενός πρωινού περίπατου. Δεν θα μπορούσα όμως να μην μοιραστώ μαζί σας τις φωτογραφίες μου!

Το συγκρότημα κατοικιών που έμεινα ονομάζεται Camden Crescent, βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου κι όπως μου εξήγησαν αποτελεί τμήμα του αρχικού συγκροτήματος, το οποίο γκρεμίστηκε λόγω κατολίσθησης και δεν ξαναχτίστηκε.
Bath 012.jpg

Bath 015.jpg


Κάποτε τα συγκροτήματα αυτά ήταν διαιρεμένα σε κάθετες ιδιοκτησίες. Η κάθε μια από αυτές αποτελείτο από 5 τμήματα με τις παρακάτω χρήσεις: Στο υπόγειο, βρισκόντουσαν οι βοηθητικοί χώροι. Στο ισόγειο ήταν το πρόχειρο καθιστικό, βιβλιοθήκη, γραφείο. Στον πρώτο όροφο ήταν οι χώροι υποδοχής (σαλόνι και τραπεζαρία). Στον δεύτερο οι κρεβατοκάμαρες και στην σοφίτα τα δωμάτια του προσωπικού.
Σήμερα μεγάλος αριθμός αυτών των κατοικιών έχουν διαιρεθεί οριζόντια σε μικρότερα διαμερίσματα. Φυσικά υπάρχουν και άλλες, μικρότερες ή μεγαλύτερες, που διατηρούν τον κάθετο διαχωρισμό. :rolleyes:

 
Last edited:

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Στην πόλη υπάρχουν και άλλα τέτοια κυκλικά συγκροτήματα …
Bath 019.jpg

Bath 020.jpg

… με σημαντικότερο το Royal Crescent, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα σημεία στην πόλη για να ζει κανείς (δυστυχώς η φωτογραφία μου δεν αποτυπώνει το μέγεθός του). Χτίστηκε το 1770, έχει μήκος 150 μ. και αποτελείται από 30 κάθετες ιδιοκτησίες (town houses) από τις οποίες κάποιες έχουν διαιρεθεί σε μικρότερα διαμερίσματα, ένα τμήμα έχει μετατραπεί σε μουσείο κι ένα άλλο σε ξενοδοχείο. Οι 10 έχουν παραμείνει town houses. Όποιος θέλει, ευχαρίστως ανταλλάσω την τεράστια έπαυλή μου με ένα τέτοιο σπίτι! :p

Bath 023.jpg

Στις επόμενες δείτε το χαντάκι που διαχωρίζει τα δύο τμήματα του ελεύθερου χώρου μπροστά στο Royal Crescent. Το κάτω τμήμα είναι δημόσιο, ενώ το επάνω αποτελεί ιδιωτικό χώρο του συγκροτήματος για αποκλειστική χρήση των ενοίκων του. Παρατηρήστε πως κανείς δεν περνάει στο επάνω μέρος!

Bath 024.jpg

Bath 026.jpg

Σε άλλο σημείο ψηλά στον λόφο είδαμε και προβατάκια.

Bath 026a.jpg


Κατηφορίζοντας προς το κέντρο της πόλης.
Bath 017.jpg

Bath 018.jpg
 

Attachments

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Τo υπόγειο (πρώην κουζίνα κλπ) έχει μετατραπεί σε διαμέρισμα και οι ένοικοι έχουν φυτέψει τα λεγόμενα British roses.
Bath 022.jpg

Σταμάτησα να χαζέψω τα παλιά βιβλία. Δείτε τι είχε στην προθήκη!
Bath 028.jpg


Φθάνοντας στο κέντρο
Bath 034.jpg

Bath 035.jpg

Bath 043.jpg


Το Αβαείο άρχισε να χτίζεται τον 7ο αιώνα. Ήθελα να ανέβω στον πύργο του για την θέα στην πόλη αλλά δυστυχώς μόλις είχε φθάσει ένα μεγάλο γκρουπ και θα καθυστερούσα αρκετά.
Bath 052.jpg

Bath 053.jpg
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Απέναντι από το Αβαείο είναι η είσοδος των Ρωμαϊκών Λουτρών με εισιτήριο 20 λίρες.
Bath 055.jpg


Bath 056.jpg

Μπαίνοντας σε αυτό το κατάστημα επίπλων είχαμε την δυνατότητα να δούμε πως είναι περίπου εσωτερικά ένα σπίτι. Τα έπιπλα προς πώληση εκτίθενται ανά όροφο ανάλογα με την χρήση. Έχει ενδιαφέρον ότι στον πρώτο όροφο (χώροι υποδοχής) τα παράθυρα είναι μεγάλα και φθάνουν στο πάτωμα. Ενώ στον δεύτερο όροφο (υπνοδωμάτια) είναι μικρότερα.

Bath 038.jpg

Bath 039.jpg
 

alvadi

Member
Μηνύματα
553
Likes
2.802
Επόμενο Ταξίδι
Μπέργκαμο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μεξικό
Πολύ όμορφες φωτογραφίες !
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Φθάσαμε στο ποτάμι (river Avon) με την ιστορική γέφυρα Pulteney bridge. Χτίστηκε το 1774 και έχει καταστήματα και στις δύο πλευρές της.
Bath 046.jpg


Κάποιοι απολάμβαναν τον ήλιο …
Bath 051.jpg


… ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν σπορ.
Bath 044.jpg


Από την Pulteney bridge ξεκινάει η αριστοκρατική Great Pulteney Street, η οποία καταλήγει στο Μουσείο Holburne.
Bath 047.jpg

Bath 048.jpg


Αφού βολτάραμε στο Royal Victoria Park ....
Bath 031.jpg


Bath 033.jpg


... όπου κάποτε οι κύριοι και οι κυρίες της εποχής έκαναν τους περιπάτους τους υπό τους ήχους κάποιας ορχήστρας που έπαιζε σε αυτό τον χώρο …
Bath 030.jpg


… καταλήξαμε σε μια pub για τι άλλο; Μια μπύρα και το κλασσικό fish & cheeps. ;)

Καταλήγοντας: Βρέθηκα εκεί με σκοπό να επισκεφθώ αγαπημένα πρόσωπα. Γι αυτό αφιέρωσα πολύ λίγο χρόνο στην πόλη και καθόλου στα μουσεία.
Θα αδικήσω όμως το Bath αν δεν αναφέρω πως έχει αρκετά να κάνει και να δει κανείς. Το Bath είναι μια ζωντανή πόλη, που την περιβάλλει η κλασσικά όμορφη αγγλική εξοχή κι αν κανείς έχει στη διάθεσή του μια – δυό ημέρες είναι βέβαιο πως θα αποζημιωθεί. :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom