Τσεχική Δημοκρατία Ειμαι πολυ χαρούμενος.

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Εκτος απ`ολα αυτα τα μουσεια, κανενα μπαρακι δεν υπαρχει.
Κατι για βραδυνη ζωη τελος παντων.
Έχει πάρα πολλά! Και μπυραρίες με μουσική και μεγάλα club και φυσικά πολλά μπαράκια με ζωντανές ορχήστρες Jazz. Ξεχωρίζει το περίφημο Reduta.
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.784
Likes
1.111
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
Καταρχήν καλησπερα σε ολους και ιδιαιτερα στο προεδρο τον Δευκαλιων ενω για πολυ καιρο ειχα μαθει να ταξιδευω με την φαντασια ηρθε η ωρα να κανω και εγω ενα ταξιδι.Η χαρα μου ειναι τεραστια πρωτον γιατι θα παω με τα αδερφια μου και δευτερον για την πολη που διαλεξε ο αδερφος μου, την Πράγα.Θα παμε για τρεις ημερες 20-23/02/2009.
Αυτό που θα ηθελα ειναι που αξιζει να κλεισεις ξενοδοχειο,σε ποιο μερος της πολης και ποια μερη προλαβαινουμε να δουμε σε 3 μερες.
υπάρχουν πολλές επιλογες για ξεν/χείο την περίοδο που θα πας έχει πολύ καλές τιμές θα σου προτεινα να μείνεις κεντρικά ή κάπου να έχει μετρό πολύ κοντά. αν θέλεις να πεις τι ξεν/χείο ψάχνεις και πόσα περίπου διαθέτεις για τα 3 βράδια μπορώ να βοηθήσω.
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
xene, ξέρεις τι ωραία ειναι τα νεκροταφεία?? εγώ τρελαίνομαι. σοβαρα πηγαίνω οπωσδήποτε σε νεκροταφείο της καθε χώρας ,το μελετάω χωροταξικά,καταλαβαίνω αν οι άνθρωποι ήταν ψηλοί,κοντοι,και προπαντός μου αρέσει να κοιτάζω για την αισθητική τους...τα αξεσουάρ δηλαδή.
μεγάλη εντύπωση μου έκανε στο μεξικό ένα,οπου οι τάφοι ήταν βαμένοι διαφορα χρώματα...σου μιλάω για φούξια,πρασινα,κόκκινα,κλπ.οι άνθρωποι ήταν κοντοί.θα βάλω και φωτο άν επιτρέψει ο def. το νεκροταφείο θεωρώ οτι αποτελει και αυτό ένα κοινωνικοπολιτιστικό στοιχείο ενός λαού-χώρας...
σέ έπεισα?:bleh:
Ρενατα με επεισες.
Οταν παω στο συγκεκριμενο νεκροταφειο θα παρω και μια μεζουρα μαζι μου.
Παντα ειχα μια απορια αν οι εβραιοι μακαριτες ειναι κοντοι η ψηλοι.
Τωρα τι αισθητικη μπορει να μου βγαλει ενα νεκροταφειο.....αστο καλυτερα.
Αμ τα αξεσουαρ που τα πας....:haha:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τωρα τι αισθητικη μπορει να μου βγαλει ενα νεκροταφειο.....αστο καλυτερα.
Συνήθως στα νεκροταφεία βρίσκει κανείς μια συνοπτική ιστορία της γλυπικής. Βλέπεις η ανθρώπινη ματαιοδοξία οδηγεί τους επιζώντες να φτιάξουν εντυπωσιακά μνημεία για τους προγόνους τους. Το πιο γνωστό παράδειγμα είναι "η κοιμωμένη" του Χαλεπά στο Α' νεκροταφείο Αθηνών, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι και άλλοι γλύπτες του 19ου αιώνα, κυρίως από την Τήνο, δεν αντιπροσωπεύονται με έργα τους. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι και το νεκροταφείο της Ερμούπολης Σύρου το οποίο έχει και αυτό εξαιρετικά γλυπτά του 19ου αιώνα, αλλά έχει αφεθεί από την πολιτεία σε εγκατάλειψη. Ενδιαφέροντα είανι και άλλα νεκροταφεία, νησιώτικα κυρίως, που αποτελούν εστία γνώσης μας για τη λαϊκή γλυπτική. Πολύ πιο φανταχτερά είναι τα καθολικά νεκροταφεία, ενώ τα προτεστάντικα είναι πολύ απλά και εξισωτικά: στο θάνατο όλοι είμαστε ίσοι και ως εκ τούτου δεν επιτρέπονται οι επιδειξιομανίες. Είναι λοιπόν πολύ ενδιαφέροντα και ανθρωπολογικά να το δει κανείς το θέμα του πώς κάθε κοινωνία μεταχειρίζεται τους νεκρούς της. Οι μουσουλμάνοι έχουν διαφορετικά ταφικά έθιμα: στην Κωνσταντινούπολη δεν υπήρχαν καθορισμένοι χώροι νεκροταφείου και συνήθως οι άνθρωποι θαβόντουσαν στους αύλιους χώρους των τζαμιών και αν πια δεν χωρούσαν τότε όπου υπήρχε χώρος: σε αυλές πάρκα, κήπους και αλάνες. Οι δυτικοί επισκέπτες, που από τότε φαίνεται προσπαθούσαν να ξεχωρίσουν τον κόσμο των ζωντανών από τον κόσμο των νεκρών παθαίναν την πλάκα τους, με την τόσο κοντινή συμβίωση ζωντανών και νεκρών. Οι τάφοι τους ήταν μια μαρμάρινη στήλη που στην κορυφή της έφερε ένα τουρμπάνι για τους άνδρες, ανάλογο της κοινωνικής θέσης του εκλειπόντος και λουλούδια για τις γυναίκες, τόσα όσα παιδιά είχε γεννήσει. Στη Σαουδική Αραβία υπάρχουν άλλα έθιμα: ο νεκρός θάβεται και δεν υπάρχει το παραμικρό για να θυμίζει ποιός είναι ο θαμμένος. Μια μελέτη λήθης για τους επερχόμενους, ενώ ο Αλλάχ τους γνωρίζει όλους και δεν του χρειάζεται κανένα σημείο αναγνώρισης: αυτά είναι ματαιοδοξίες θνητών. Για τους εβραίους δεν ξέρω τίποτε, παρόλο που στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όπου σπούδαζα συνηθίζαμε οι φοιτητές το πάλαι ποτέ να καθόμαστε πάνω σε μαρμάρινες ταφικές πλάκες που ήταν σπαρμένες σε διάφορα σημεία του χώρου μια και εκεί βρισκόταν, πριν κτιστεί το Πανεπιστήμιο, το εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης. Τώρα τι έγιναν αυτές δε ξέρω, δεν υπάρχουν πια.
Φυσικά, δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο εβραϊκό νεκροταφείο στην Πράγα είναι αξιόλογο ή όχι, αλλά νομίζω οτι γενικά αξίζουν τα νεκροταφεία ως τόπο επίσκεψης σε ένα ταξίδι.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.488
Likes
28.974
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Και μια και περί νεκροταφείων (με την κλασσική έννοια) ο λόγος, δε μπορεί να λείπει και μια αναφορά στο Pere Lachaise στο Παρίσι, όπου είναι θαμένοι μια σειρά από "Επώνυμοι", και ειδικά οι τάφοι των Jim Morisson, Oscar Wilde και Edith Piaff (μετά την ταινία) συγκεντρώνουν πληθώρα επισκεπτών.

Όμως και τόσα άλλα μνημεία δεν είναι ταφικά? Πυραμίδες και κοιλάδα Βασιλέων στην Αίγυπτο, Ταζ Μαχάλ, Πάνθεον και Σαν Ντενίς στο Παρίσι, Εσκοριάλ, και τόσα ακόμη.
Αν το νεκροταφείο είναι ανατριχιαστικό, αυτά δεν είναι?

Ειδικά για το εν λόγω εβραικό νεκροταφείο, πάρτε μια φωτο (τραβηγμένη πάνω από την περίφραξή του) για να καταλάβετε για τι μιλάμε....
 

Attachments

trapper

Member
Μηνύματα
355
Likes
54
Πολύ σωστά και ωραία όλα όσα αναφέρθηκαν προηγουμένως, και βέβαια, πολύ σχετικά με τον τίτλο του topic που είναι:
"Είμαι πολύ χαρούμενος.."

Και ερωτώ : Σ' αυτό το topic...πότε θα μοιράσουνε κόλυβα;
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Είμαι κι εγώ πολύ χαρούμενος με το θέμα νεκροταφεία...

Να συμπληρώσω για το Παρίσι...

Εκτός του Pere Lachaise αξίζει μια επίσκεψη στο νεκροταφείο του Μονπαρνάς... Ειδικά για μας τους Έλληνες... εκεί βρίσκετε ο τάφος του Αδαμάντιου Κοραή...

Επίσης συγκλονιστικό το νεκροταφείο της Μόσχας... οι πιό γνωστοί Ρώσοι-Σοβιετικοί καλλιτέχνες αναπαύονται εκεί... απόλυτο must...

Αντε και ζωή σε λόγου μας...
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη

mike

Member
Μηνύματα
79
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Μόντρεαλ-Ν.Υόρκη
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Παιδια ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας ελλειπα και σημερα ξαναμπηκα και ειδα τοσες πολλες απαντησεις,να ειστε καλα ολοι ευχομαι να περασουμε ωραια πιθανα το μονο που θα προλαβω να κανω ειναι να δω την πολη και ισως μια περιοχη που αν δεν κανω λαθος η μπορει να την εχω γραψει λαθος πρεπει να λεγεται καρλοβι βαρι.Παντος θα ειναι μια ξεχωριστη εμπειρια για εμας που δεν ταξιδευουμε συχνα.Και παλι ευχαριστω ολους.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.673
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom