Βέλγιο Γαλλία Γερμανία Ιρλανδία Ολλανδία Πολωνία Εισαγωγή στην Ταξιδιωτική Γεωμετρία: Η συντομότερη απόσταση μεταξύ δύο σημείων δεν είναι η ευθεία στα θέματα καρδιάς.

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
Ο γιος μου ομως κανόνισε να ανέβει Β. Ελλαδα με τρένο από Ιούνη, οπότε το σχέδιο άλλαξε στο να πάω απο Αθήνα στη Θεσσαλονίκη μέσω Βελγίου στους παππούδες να τον φέρω πίσω στην Αθήνα. Μόνο που είχα ένα υπέροχο δίκλινο σχεδόν δωρεάν για 3 βράδια και δεν έπρεπε να πάει χαμένο. Οπότε σε χρόνο dt έχω κανονίσει ενήλικη παρέα και αρχίζω τη μελέτη για τα αεροπορικά, με τρόπο που να εξυπηρετεί και την παρέα μου να επιστρέψει από Βρυξέλλες στην Αθήνα και εγώ να πετάξω για Θεσσαλονίκη απ' ευθείας.
αμάν! ζαλίστηκα! από τρίγωνο έγινε o_O !!!
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.712
Likes
14.779
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι

paefstra

Member
Μηνύματα
12.926
Likes
40.761
Λονδίνο-Βαρσοβία- Αθήνα. Το ορθογώνιο το μεγάλο και large.

Αντί της ευθείας Λονδίνο Αθήνα.





Ο Ιουλης του 2019 είχε και συνέχεια. Πήγαμε στην οικογένεια στην Αγγλία πάλι για μερικές μέρες. Συνέχεια είχε και ο απελπιστικός καύσωνας.


Ε, κλασικά ούτε καν έψαξα απ΄ευθείας επιστροφή από Λονδίνο, ήθελα πάνω από 150 ευρώ το άτομο. Όμως είχαμε μίλια για ξόδεμα και υπήρχε διαθεσιμότητα από... Βαρσοβία. Κόστος εισιτηρίου μόλις 17 ευρώ με Aegean.


Έψαξα τις φθηνότερες πτήσεις, αυτή τη φορά από Stansted και με περίπου 30 ευρώ ο καθένας θα φτάναμε στη Βαρσοβία νωρίς το μεσημέρι. Βέβαια αυτό σήμαινε πρωινή αναχώρηση από το αγγλικό αεροδρόμιο. Το πολύ βολικό ήταν πως η αναχώρηση από Βαρσοβία για Αθήνα ήταν απόγευμα, οπότε κερδίζαμε την τελευταία μέρα του ταξιδιού. Ετσι θα είχαμε 2,5 καθαρές μέρες ταξιδιού.


Εγώ είχα ξαναπάει για 2 μέρες παλιότερα, αλλά τέλος Νοέμβρη και δεν το ευχαριστήθηκα. Μάλιστα δεν ξανάκανα έκτοτε χειμερινό ταξίδι, είχε παγώσει το κοκαλάκι μου. Είχα κάτι κενά, δεν είχα δει το Uprising Museum και Laziensky Park που ήταν παγωμένο. Ευκαιρία λοιπόν.


Η διαμονή δεν με προβλημάτισε. Ενώ την προηγούμενη φορά είχαμε μείνει σε διαμέρισμα στην Chmielna, τώρα αποφάσισα να χαλαρώσω και να μείνουμε πιο έξω λίγο και να δουλέψει πολύ το uber που ήξερα από την προγούμενη επίσκεψη ότι ήταν πάμφθηνο. Μάλιστα το ξενοδοχείο με τη συγκοινωνία απείχε μόλις 4 στάσεις από την παλιά πόλη.


Στην σελίδα της Accor βρηκα το Ibis Warszawa Centrum με...20 ευρώ το δίκλινο αντί για 25 και το έκλεισα γιατί τα σχόλια ήταν πολύ θετικά. Μάλιστα όλοι έλεγαν ότι θα ξανάμεναν (το ίδιο λέω κι εγώ τώρα). Έκλεισα 2 βράδια και εξασφάλισα ότι θα κρατούσαν τη βαλίτσα ως το τελυταίο απόγευμα στη ρεσεψιόν. Α, και μου έδωσαν δωμάτιο με θέα στον Βιστούλα στον 6o όρoφο, όπως ζήτησα, με ένα 20ρικο :p.


Η τελευταία επιδότηση του εισιτηρίου του γιου από το αγγλικό κράτος κατέβασε κατά 17 ευρώ το εισιτήριό του και το τελικό κόστος της 3ήμερης εκδρομής ήταν: 67 ευρώ για μένα και 50 ευρώ για τον μικρό.


Φτάσαμε από το αεροδρόμιο του Modlin στη Βαρσοβία με συνδυασμό λεωφορείου και τρένου και δεν χρειάστηκε να ανησυχώ για πιθανές καθυστερήσεις. Δίπλα στο Ιbis Budget που είχαμε κλείσει υπήρχε το δίδυμό του Ibis Styles και ανακουφίστηκα γιατί σε τρελή άνοδο της θερμοκρασίας θα είχαμε ένα φαί της προκοπής και δεν θα χρειαζόταν να τρέχουμε να ψάχνουμε στο κέντρο. Πάντως είχε εστιατόρια και στα 200 μέτρα, άδικα ανησυχούσα.


Η ζέστη είχε σφίξει κι εκεί αλλά όχι σε βαθμό να προκαλεί παράλυση. Μια χαρά τα περάσαμε. Ανεβήκαμε στο Παλάτι κουλτούρας και Πολτισμού να το χαζέψουμε (μάλιστα το βρήκα αρκετά αλλαγμένο, με πολυχώρο για σινεμά και εστιατόρια στο ισόγειο), πήγαμε στο φοβερό Uprising Museum, ένα από τα πιο πλούσια και καλοστημένα μουσεία που έχω δει, στο σπίτι της Μαρί Κιουρί που είχα ξαναπάει και το βρήκα φτωχότερο και την τελευταία μέρα με τα πόδια από το ξενοδοχείο που ήταν πολύ κοντά, στο Πάρκο Λαζιένσκι το οποίο μας ανακούφισε από τη ζέστη και το καταχαρήκαμε. Δεν ξαναπήγα στο μουσείο Σοπέν γιατί κατ' αρχάς ο Σοπέν δεν με τρελαίνει και ο γιος ούτε που να ακούσει.


Το ταξίδι ήταν από τα πιο ξεκούραστα που έχω κάνει, όπως και το προηγούμενο στην Πολωνία, Διότι είμασταν large με τέτοιες τιμές. Χρησιμοποιήσαμε πολύ λίγο τη συγκοινωνία από το ξενοδοχείο για το ιστορικό κέντρο και για ψύλλου πήδημα παίρανμε uber με 2 ευρώ τη διαδρομή. Την τελευταία μέρα μάλιστα που έπιασε ξαφνική μπόρα, πήγαμε κυριλέ με uber με 6 ευρώ στο αεροδρόμιο Chopin για να μην περιμένουμε το λεωφορείο, παρότι περνούσε δίπλα από το ξενοδοχείο.


Το φαί της Πολωνίας ήταν μάλλον ακατάλληλο για τη ζέστη που είχε, πολύ βαρύ με τα λίπη του και δεν καταφέραμε να χαρούμε ένα γκούλας γιατί δεν δρόσισε κανένα βράδυ, ενώ τα πιερόγκι μες στα βούτυρα μας δυέλυσαν. Αλλά δεν είχαμε και άλλη επιλογή. Τρομερό το ότι πάλεψα να πιω σοκολάτα στην ιστορική σοκολατερία Wendel αλλά ήταν πολύ όμορφα.


Κάπως έτσι λοιπόν επιστρέψαμε Λονδίνο Αθήνα και του μικρού του φάνηκε μέτρια η Βαρσοβία και δεν τον εντυπωσίασε πολύ, πλην των ουρανοξυστών, αλλά άβυσσος η ψυχή των αγοριών.
Πάντως την "καρφίτσα" του την έβαλε και σ'αυτήν τη χώρα.

Εγώ 15 μέρες μετά θα ξαναβρισκόμουν Βαρσοβία για stop over προς Λιθουανία και πλέον είχα μπουχτίσει, θα κάνω καιρό να ξαναπάω στην Πολωνία.

Η παλιά Πόλη

20190727_194446.jpg
20190727_211045.jpg
20190727_211014.jpg
20190728_114229.jpg


Το φόρεμα της Μαρί Κιουρί
20190728_115950.jpg

Ωραία πλατεία δίπλα στη σοκολατερί Wendel

20190728_131419.jpg



20190728_132522.jpg


Παλάτι Κουλτούρας και Πολιτισμού
20190728_190601.jpg
20190728_192640.jpg
20190728_195026.jpg


Πάρκο Λαζιένσκι
20190729_113504.jpg


20190729_122628.jpg


20190729_122406.jpg


Λίγη δροσιά, γιατί στην Ελλάδα είχε 40ρια
20190729_185438.jpg
 
Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
12.926
Likes
40.761
Επίλογος


Για το καλοκαίρι του 2020 κανονιζα το τρίγωνο “Ξημερώματα, δίνεις δικαιώματα”. Δηλαδή Αθήνα- Βασιλεία- Στρασβούργο- Θεσσαλονίκη με easyjet. Θα ξεκινούσαμε από Αθήνα πρωί, θα χαζεύαμε 3-4 ώρες τη Βασιλεία, θα φεύγαμε με flixbus για Στρασβούργο όπου θα κοιμόμασταν το βράδυ με δωρεάν διαμονή από μια νύχτα δώρο της hotels.com, θα είχαμε μια ολόκληρη ακόμη μέρα στο Στρασβούργο και στις 12 το βράδυ θα φεύγαμε με flixbus απ' ευθείας για το αεροδρόμιο της Βασιλείας, από όπου στις 6 το πρωί έφευγε η πτήση για Θεσσαλονίκη. Όλα αυτά με 80 ευρω ο καθένας με βαλίτσα. Ευκαιρία για λίγη εκπαίδευση στο ταξιδιωτικό κεφάλαιο “ξενύχτι στο αεροδρόμιο” με το οποίο μεγαλώσαμε όταν η πτήση έφευγε στις 6 το πρωι και τα χαιλίκια που έκανα του μικρού να πληρώνω ξενοδοχείο ως τις 3 τα ξημερώματα και μετά ταξί να κοπούν σιγά σιγά.

Αλλά η easyjet ακύρωσε τα πάντα λόγω κορώνα και μας επεστρεψε τα λεφτά.

Για το καλοκαίρι του 2022 η volotea μας έκανε 2 εισιτήρια δώρο, τα οποία εξαργύρωσα για Βενετία , την οποία ούτε που θέλει να ακούσει το καμάρι μου, (Δεν παω σε αυτή τη βλακεία με τα κανάλια), και μάλλον θα πετάξουμε από Μπολόνια στη Θεσσαλονίκη στους παπούδες μετά από 2 μέρες, εξαργυρώνοντας πάλι ένα βραδυ σε ξενοδοχείο δωρεάν. Κάπου θα περάσουμε το διήμερο, η Ιταλία είναι αγαπημένη πάντα και στους δυο μας.





Ξέρω ότι τα ταξίδια που περιέγραψα ή περιγράφω έχουν ειδικές προυποθεσεις, πολλά δωρεάν εισιτήρια ή διαμονές. Αλλά αυτά τα πλάγια ταξιδάκια μου έχουν γίνει συνήθεια , εως και διαστροφή.


Οι μετακινήσεις στα ίδια και τα ίδια μέρη για συναισθηματικούς λόγους είναι αναγκαίες (τα “ζητήματα καρδιάς”) όμως γιατί θα πρέπει να είναι βαρετές και μονότονες?


Κάθε αφορμή είναι ευκαιρία για νέες εικόνες και εμπειρίες.


Εμείς τηρούμε ευλαβικά το “Μake your lives extraordinary”



1641929844774.png








H ιστορία ολοκληρώθηκε,@katkats έχω φτιάξει και τα κεφάλαια, έτοιμη για το αρχείο.
 
Last edited:

chris7

Member
Μηνύματα
3.083
Likes
23.657
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Νομιζω οτι θελει απλως φαντασια.
Ενας λογος που γραφω αυτη την ιστορια ειναι γιατι θελω να μοιραστω πως γινεται τις πολυ μονοτονες διαδρομες για να παμε να δουμε την οικογενεια, κατι επαναλαμβανομενο, μπορουμε να τις κανουμε αξιομνημονευτες.
Οποιος χρειαζεται βοηθεια, εδω ειμαι.
Θέλω να πάω από τη Βέροια στην Έδεσσα για καφέ. Μπορείς να μου προτείνεις κανένα πρόγραμμα μέσω Νέας Υόρκης; :)
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.926
Likes
40.761
Σου πάει πολύ....η γεωμετρία!!! ;)
Το ξερω, εχω βαλει την προσωπικη μου γεωμετρικη πινελια στο αβαταρ.
Γραφικες παραστασεις συναρτησεων σε παραβολη απο μαργαριταρια. :p

FB_IMG_1641936287699.jpg
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.088
Likes
44.923
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Πολύ μου άρεσε αυτή η ιστορία και μου έδωσε και ιδέες, καθώς με το τρόπο αυτό φτιάχνονται εύκολα διήμερα, τριήμερα και ταξίδια από το πουθενά!
Και για να το πάω ένα βήμα παραπέρα, όταν μπούνε στο παιχνίδι και οι low cost γίνονται θαύματα. Επί παραδείγματι Αθήνα-Θεσσαλονίκη μέσω Μιλάνου 27 ευρώ, με μια πολύ ευχάριστη στάση για ώρες.

Το παράδειγμα είναι υπαρκτό, καθώς είχα τη συζήτηση πρόσφατα με το γαμπρό μου και το χαμε ψάξει, μαζί με άλλα (πολλά) τέτοια που βγαίνανε εύκολα, κι ας έλεγα εγώ «άντε ρε, γίνονται αυτά;».
Να που γίνονται!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.926
Likes
40.761
Πολύ μου άρεσε αυτή η ιστορία και μου έδωσε και ιδέες, καθώς με το τρόπο αυτό φτιάχνονται εύκολα διήμερα, τριήμερα και ταξίδια από το πουθενά!
Και για να το πάω ένα βήμα παραπέρα, όταν μπούνε στο παιχνίδι και οι low cost γίνονται θαύματα. Επί παραδείγματι Αθήνα-Θεσσαλονίκη μέσω Μιλάνου 27 ευρώ, με μια πολύ ευχάριστη στάση για ώρες.

Το παράδειγμα είναι υπαρκτό, καθώς είχα τη συζήτηση πρόσφατα με το γαμπρό μου και το χαμε ψάξει, μαζί με άλλα (πολλά) τέτοια που βγαίνανε εύκολα, κι ας έλεγα εγώ «άντε ρε, γίνονται αυτά;».
Να που γίνονται!
Κουραγια να εχουμε και γινονται. Η αληθεια ειναι οτι αυτα τα μικρα δικα μας ταξιδια ειναι η αρχη η το τελος ενος πολυημερου με 2 βαλιτσες παντα, κατι που ανεβαζει τον πηχυ στο οικονομικο. Ας οψονται τα μιλια η οι δωρεαν διαμονες που προτιμω να τις φαμε στα πλαγια ταξιδια παρα σε ενα πολυημερο ταξιδι που το εχω κανονισει απο καιρο ετσι κι αλλιως.
Πραγματικα, εστω και για ψυχολογικους λογους το να ξερεις οτι εχεις ενα βραδυ δωρεαν διαμονης δεν θα σε αποθαρρυνει ακομη και σε μια αλλαγη μερας πτησης.
Την περιοδο που περναμε οι low cost αποκλειστικα δεν ειναι πολυ ασφαλης τροπος. Σε καθενα απο τα ταξιδια που περιγραφω η τελευταια πτηση εγινε με Aegean και δεν ειχαμε εκπληξεις, πλην της Κωνπολης που καθε βραδυ υπαρχει λεωφορειο. Θελει πολλη προσοχη.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.578
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom